Hoogmoed VVD voorspelt diepe, diepe val

Screenshot_36

(Door: Geerten Waling)

Al ruim een week praat Nederland over weinig anders dan over de uitspraken van Stef Blok (VVD). Het is komkommertijd en het publieke debat ligt erbij als de natuur na weken van droogte. Een vonkje is genoeg voor een langdurig kruipvuur, waaraan de vakantie vierende coalitiepartijen weinig bluswater willen verspillen.

Op zich kan ik een duit in het zakje doen door te zeggen dat het problematisch is dat een minister van Buitenlandse Zaken bevriende landen schoffeert. Of dat zijn claim over ‘multi-etnische’ samenlevingen wel een stevige onderbouwing behoeft. En hoe zijn Bloks ‘prikkelende’ uitspraken te rijmen met het beleid van het kabinet, dat ‘spreekt met één mond’?

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

7 reacties op Hoogmoed VVD voorspelt diepe, diepe val

 1. Thoth zegt:

  Het wordt steeds erger. Na de media, ‘journalisten’, BN’ers en onderwijzers, zijn nu ook de ambtenaren die Blok oproepen om zijn standpunt te wijzigen.

  Jezus, waar zijn die mensen, c.q. gasten nu mee bezig? Willen zij de ondergang van Nederland?

  Blok moet nu die gasten ontslaan. Dat heeft Reagan ook gedaan : die ontsloeg op 5 augustus 1981 maar liefst 11.000 stakende luchtverkeersleiders in 1 keer. Laat zien wie de baas is op BuZa Blok. Ontsla die 200 muitende ambtenaren.

  Geliked door 1 persoon

 2. bigljohn zegt:

  Hoe groter ze zijn, hoe harder ze kunnen vallen. Met de nadruk op kunnen. Met Rutte zit er iemand in het kabinet die voor zichzelf de tijd kan uitmaken dat hij aanblijft. Gelijk een dictator. Het kabinet Rutte 3 had hij al voor de vorige verkiezingen aangekondigd, en hij heeft nu al geroep-toetert over een Rutte 4 kabinet. Deze vent is als een paling in een emmer met groene zeep. Telkens als je denkt dat je hem te pakken hebt, ontsnapt hij. Hij overleeft de ene motie na de andere. Dat is meteen de reden dat na vele jaren Rutte de kiezer maar niet van hem af kan komen. Als het fout dreigt te gaan met de verkiezingen, laten ze het middel stembusfraude nog harder werken. Dat is wel bewezen met de vorige verkiezingen. De PVV zakte in enkele dagen weg van 37 naar 20 Kamerzetels, terwijl de VVD een sprong omhoog maakte naar 33 Kamerzetels, en de Marxisten van Groen links van 4 naar 14 zetels omhoog klommen. DE MSM media wist al te vertellen dat Groen Links anno nu op 19 Kamerzetels kan rekenen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, en dat de partij dus groeit als kool. Nederland word steeds meer Marxistisch….Dankzij het wapen stembusfraude en de leugens van de MSM media….

  https://nos.nl/artikel/2235227-peilingwijzer-groenlinks-nu-tweede-partij-na-de-vvd.html

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Blok schoffeert bevriende landen…
  Typisch hypocriete regententaal!
  Laat die Blok zeggen wat hij wil!
  En als Minister van buitenlandse Zaken doet hij juist zijn werk om landen die iedereen van haver tot gort kent en waarmee we óh zo goed bevriend zouden zijn… juist te wijzenop hun fouten.
  Daar ben je toch vrienden voor…!

  Of heb ik het mis???…
  Dat Elseviers-Zondagskrantje van die vervloekte VVD!
  Aan de ene kant doen ze net of ze de VVD steunen, en aan de andere kant steunen ze de VVD onderhuids….
  Je moet het maar kunnen.
  Krapuul!!!

  Like

 4. fleckie zegt:

  .het boek….”DE ELITE ZWIJGT’: ‘ONDERZOEK NAAR HET VERMOGEN van NEDERLANDERS’. van Lex RUNDERKAMP+ Feike SALVERDA! uitg .Het Wereldvenster, isbn 90.293.9852.3 CIP,: begint met : ‘HET SCHEMERGEBIED’:
  Het was de interviewer opgevallen dat wij met draaiende televisiecamera soms onaangekondigd kantoren binnenstormden,en mensen ’s nachts uit bed belden met onbescheiden vragen. Waarom deden we dat? Wat was onze ideologie? Mr, B.J.Asscher ,president v.d.arondissementsrechtbank in Amsterdam, wierp eigenlijk dezelfde vraag op tijdens een lunch met het Genootschap van Hoofdredacteuren. Hij vond dat journalisten vaker hun motieven moesten blootleggen. Een ideologie hebben we niet. We wantrouwen alles en geloven niemand op zijn woord. Een doel hebben we wel: het controleren van de macht,ongeacht door wie hij wordt uitgeoefend. Een enkele uitzondering daargelaten,is Nederland ons werkterrein en daarom raakten we geinteresseerd in zaken als het. ‘HERENAKKOORD’ dat
  minister Drs. G.M.V. van Aardenne zei te hebben gesloten met. SHELL en ESSO ( maar met
  een beroep op bedrijfsbelangen keurde de Raad van. State de geheimhouding goed). Zo wilden we weten hoe PHILIPS, AKZO, GIST-BROCADES , DOW CHEMICAL en DSM. HONDERDEN
  MILJOENEN OVERHEIDSSUBSIDIES aanwendden ( maar hun o overeenkomsten met de Staat blijken geheim). Zo probeerden we de inhoud te achterhalen van het rapport ‘BELASTINGVLUCHT bij LICHAMEN’ , waarin het ministerie van Financien van bedrijf tot bedrijf de belastingvlucht nheeft gedocumenteerd ( maar het rapport wordt met instemming v.d. TWEEDE. KAMER. geheimgehouden.
  Politieke meerderheden concentreren zich de kaatste tien jaar op de vraag hoe de uitgaven van de overheid kunnen worden beperkt. Opvallend is de desinteresse in vergroting van de inkomsten van de overheid. Maar. uit. de. geheimen. die. we. wel. wiste. te. kraken bleek dat talloze. vermogende. Nederlanders.en. winstgevende. bedrijven geen. cent. belasting. betalen.
  We hebben geen ideologie,of het moet zijn dat we radicale voorstanders zijn van de parlementaire democratie. Wat op z’n minst betekent dat alle uitgaven ‘( niet alleen die aan uitkeringsgerechtigden ) en. alle. inkomsten ( niet alleen de belastingafdrachten van werknemers in loondienst) van de overheid op hun doelmatigheid en rechtvaardigheid worden gecontroleerd.
  Door het Parlement. Het Parlement koestert de resultaten van haar enquete naar de steunverlening aan het. . R S. V – concern waar 1,9 miljard gulden wegvloeide. Maar. in. totaal. verbond. de. overheid zich in de periode 1974-1984 voor 29,1 miljard gulden aan steun aan bedrijven. Dan is er nog niet gekeken naar. de gunstige bekastingregelingen voor bedrijven. En ook de parlementaire controle op de miljarden guldens aan. bouwsubsidie. ontbreekt., hoewel de Rekenkamer al sinds 1978 waarschuwt dat er iets misgaat. Toen wij als eersten het geknoei van het Bouwfonds. Nederlandse. Gemeenten blootlegden, bleek de Kamer van niets te weten en gaf staatssecretaris mr. G.Ph. Brokx er de voorkeur aan te zwijgen.
  Dat is onze inspiratiebron: de passiviteit van de Tweede Kamer DIE. NIET. CONTROLEERT,
  bijgevallen door een parlementaire pers die onderdeel is gaan uitmaken van een HAAGSE SOCIËTEIT , waarin journalisten en kamerleden elkaar. bij. de. voornaam. noemen, algauw samen het glas heffen, geruchten uitwisselen en elkaar vriendendiensten bewijzen. De MACHT. WORDT. ER. NIET. GECONTROLEERD, ONGEACHT. DOOR. WIE. ZIJ. WORDT. UITGEOEFEND. Zo is er een schemergebied ontstaan waarin particulieren, bedrijven en overheid onbeheerst een SPEL SPELEN. met. MILJARDEN AAN. BELASTINGGELD.
  DAT. SCHEMERGEBIED is ook ons favoriete werkterrein.
  Onze. jarenlange speurtocht werd. steeds. gefinancierd. door. het. weekblad…’VRIJ NEDERLAND’. waar met name Rinus Ferdinandussen ons alle ruimte en. inspiratie gaf, en door de. VPRO, waar Roelof Kiers ons debuut als televisiejournalisten mogelijk maakte en ons voor de ergste valpartijen behoedde, …. Amsterdam 1986.*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
  Fleckie: is er een BEPAALDE ‘WERKWIJZE’ veranderd, sindsdien.? …….( hoe ging het in z’n werk, ook weer? :: DE OVERBOEKING van MILJOENEN- DONATIE? van ONS BELASTINGGELD : door mevr. KAAG! naar een BUITENLANDSE ( PLO?) – REKENING.?!.+~*~*~*~*~*~*~

  Like

 5. fleckie zegt:

  De volgende hoofdstukken in het boek van Lex RUNDERKAMP+ Feike SALVERDA,’DE. ELITE. ZWIJGT, ‘ONDERZOEK naar. Het. VERMOGEN van NEDERLANDERS! uitg. HET Wereldvenster, isbn 90.293.9852.3 CIP :, ‘ HET. SCHEMERGEBIED’ ‘ ‘DE. BELASTINGPRAKTIJK. van. HENK. KONING’:
  ‘Tien . Dossiers’, ‘ De hoogste instantie dat ben ik,’ ‘De informele weg,’ ‘Het best bewaarde geheim’ ‘ BELASTINGPARADIJS . NEDERLAND’.
  ‘GENEIGD . TOT. ALLE. KWAAD’.: ‘De geheimen. Van de premier’. ‘Gelouterd’. ‘De belastingaffaire’. ‘De Nederhorst- affaire’. De KOEWEIT-AFFAIRE’. De zwartwerkers’. ‘ De stichting Lubbers’. ‘KING KHALID. MILITARY. CITY( Saoudi Arabia) ‘
  PERSONENREGISTER! BIJLAGEN. *~*~*~*~*~*~*~

  Like

 6. Jan zegt:

  Met Wybren van Haga staat opnieuw een buikpijndossier van de VVD in de schijnwerpers
  https://www.trouw.nl/democratie/met-wybren-van-haga-staat-opnieuw-een-buikpijndossier-van-de-vvd-in-de-schijnwerpers-~a456c6c4/

  ‘VVD-kamerlid Van Haga intimideerde huurders’
  VVD-Kamerlid Wybren van Haga zou huurders die een pand bij hem huurden hebben geïntimideerd om ze hun huis uit te krijgen. Volgens een jurist zou de politicus de huurders hebben aangezet tot ‘illegale handelingen’. Dat zou blijken uit geluidsopnames die de huurders aan YouTube-programma #BOOS van Tim Hofman hebben gelekt. Dat meldt AT5 op

  http://frontpage.fok.nl/nieuws/800609/1/1/50/vvd-kamerlid-van-haga-intimideerde-huurders.html?token=e4e30740f1732d3198065dff2277f955&allowcookies=ACCEPTEER+ALLE+COOKIES

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s