Iran: Pastor Youcef Nadarjhani gearresteerd en naar Teheran overgebracht

Screenshot_48

(Vertaling: E.J. Bron)

Waarschijnlijk de bekendste christelijke geestelijken van de Islamitische Republiek Iran, Youcef Nadarkhani (foto), is zondag in zijn geboortestad Rasjt gearresteerd en overgebracht naar de beruchte Evin-gevangenis in Teheran. Zoals de Duitse tak van de International Society for Human Rights, IGFM, in een persmededeling bericht, zetten de autoriteiten daarbij een groot aantal politiemensen en aanzienlijk lichamelijk geweld in.

journalistenwatch

Volgens de woordvoerder van het bestuur van de IGFM, Martin Lessenthin, ontbreekt voor de arrestatie een juridische basis. Nadarkhani en drie andere christelijke gemeenteleiders werden in juni 2017 ieder tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld. Het vonnis van het beroepsproces van 13 december 2017 is echter nog niet geveld. Achtergrond voor de vervolging van Nadarkhani en de overige christenen is hun succesvolle gemeentewerk. Nadarkhani, zijn drie lotgenoten en het merendeel van hun gemeenteleden zijn voormalige moslims die christen geworden zijn.

Vervolging van christelijke bekeerlingen

De IGFM benadrukt dat pastor Nadarkhani alleen maar als pastor heeft gewerkt en  van zijn recht op godsdienstvrijheid gebruikgemaakt heeft. Iran negeert dit en andere mensenrechten, hoewel het zich hiertoe in volkenrechtelijk bindende verdragen zelf verplicht heeft om dit recht te garanderen. Voor het verlaten van de islam en missiewerk onder moslims kan in Iran volgens het islamitisch recht de doodstraf voltrokken worden, terwijl tegelijkertijd islamitisch missiewerk sterk gestimuleerd wordt.

Pastor Youcef Nadarkhani is internationaal bekend geworden, nadat hij door een islamitische revolutierechtbank in het jaar 2010 heel openlijk wegens “afvalligheid van de islam” tot de dood door ophanging werd veroordeeld. Normaal gesproken versluieren de autoriteiten van de Islamitische Republiek Iran de eigenlijke redenen en vellen oordelen vanwege zogenaamde bedreiging van de “nationale veiligheid”. “Alleen de mate van internationale aandacht heeft pastor Nadarkhani destijds het leven gered en tot zijn vrijlating in het jaar 2012 geleid. In het kader van het IGFM-programma voor politieke peetschappen hebben zich destijds bekende politici voor hem ingezet – waaronder de vicevoorzitter van de fractie van de CDU/CSU in het Duitse parlement, Hermann Gröhe, en de secretaris-generaal van de CDU, Annegret Kram-Karrenbauer”, zegt de IGFM.

Achtergrond

Youcef Nadarkhani werd geboren in het jaar 1977. Hij woont in Rasjt, de hoofdstad van de Iraanse provincie Gilan, in het noorden van Iran aan de Kaspische Zee. Samen met zijn vrouw Fatemeh Pasandideh heeft hij twee kinderen: Daniel (geb. 2003) en Yoel (geb. 2005). Op 19-jarige leeftijd bekeerde Nadarkhani zich van de islam tot het christendom. Al sinds 2001 is hij pastor in een netwerk van huiskerken, waartoe ook de vrijkerk “Church of Iran” behoort, een van de grootste huiskerken van het land. Bij zijn arrestatie in 2009 was hij leider van een 400 leden tellende gemeente.

Nadarkhani werkte ook na zijn vrijlating in het jaar 2012 verder aan de opbouw van de christelijke huiskring, waarin (voormalige) moslims elkaar privé ontmoeten. De Iraanse staatsveiligheidsdienst arresteerde hem daarom op 13 mei 2016 samen met drie gemeenteleden in zijn huis. Ze werden alle vier tot elk 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld; Youcef Nadarkhani en Mohammed Reza Omidi daarna nog eens tot twee jaar verbanning in Nikshahr in het uiterste zuiden van de Islamitische Republiek Iran. Deze plaats ligt ongeveer 2000 kilometer ver verwijderd van zijn familie en zijn gemeente. Mohammed Reza Omidi werd bovendien samen met Saheb Fadaei en Yasser Mossayebzadeh tot 80 zweepslagen wegens het drinken van wijn bij het avondmaal veroordeeld.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, demoniseren, dictatuur, Iran, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Mensenrechten, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op Iran: Pastor Youcef Nadarjhani gearresteerd en naar Teheran overgebracht

 1. NederViking zegt:

  Laten we hopen en bidden dat deze man, zijn familie en andere islamverlaters gewoon in vrijheid een andere godsdienst mogen kiezen, ipv vervolgd te worden voor het verlaten van de islam.
  Dat de islamitische leiders maar snel deze wereld mogen verlaten. God een speciale plaats in hel voor deze islamitische leiders: dieper, donkerder, heter en veel meer pijniging!

  Like

  • koosv8 zegt:

   Vergeet het maar. Het is praktijk en daar zijn de ISLAMIETEN beter in dan de KATHOLIEKEN
   TEGENWOORDIG!!!
   Deze mensen laten zien dat het beter kan in hun eigen gemeenschap, dus vertrekken en verrekken. ISLAM IS EN BLIJFT ACHTERLIJK.

   Geliked door 2 people

  • Gerrit zegt:

   Amen, NederViking, daar sluit ik mij helemaal bij aan! De moed van deze man is een voorbeeld voor een ieder die zijn eigen kruis wil op tillen en De Heer Jezus/Yeshua wil volgen, tot in de dood. Maar ook wil ik EJ Bron bedanken voor het plaatsen van dit artikel en daarmee de Christenvervolging onder de aandacht te brengen. En dat terwijl de redactie toch zelf niets met het geloof heeft.
   https://www.opendoors.nl/

   Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    Quote: “En dat terwijl de redactie toch zelf niets met het geloof heeft…”

    Dat klopt. Edoch maakt de redactie wel deel uit van de joods-christelijke cultuur van het Avondland, een cultuur die absoluut behouden moet blijven en NOOIT ten prooi mag vallen aan de barbaarse ideologie genaamd ISLAM

    Geliked door 3 people

   • E.J. Bron zegt:

    Quote: “En dat terwijl de redactie toch zelf niets met het geloof heeft.”

    Dat klopt. De redactie maakt echter wel deel uit van de joods-christelijke cultuur van het Avondland. Een cultuur, die absoluut de moeite waard is om behouden te blijven en NOOIT ten prooi mag vallen aan de barbaarse ideologie genaamd ISLAM!

    Wat betreft het onder de aandacht brengen van christenvervolging op mijn blog. Overtuig u zelf!:

    https://ejbron.wordpress.com/?s=Christenvervolging

    Webmaster

    Geliked door 3 people

   • Wachteres zegt:

    Helemaal eens, E.J.!

    Like

 2. guusvelraeds zegt:

  In het kader van het IGFM-programma voor politieke peetschappen hebben zich destijds bekende politici voor hem ingezet – waaronder de vicevoorzitter van de fractie van de CDU/CSU in het Duitse parlement, Hermann Gröhe, en de secretaris-generaal van de CDU, Annegret Kram-Karrenbauer”, zegt de IGFM.

  Annegret Kram-Karrenbauer is de beoogde en tevens gedoodverfde opvolgster van Angela Merkel.

  Valt me 100% mee dat ze haar nek uitsteekt voor christenen die met de dood bedreigt worden in islamitische landen. Helaas zijn maar weinig politici die hiervoor moeite willen doen.

  Like

 3. Peter zegt:

  Helaas is de man nog niet katholiek ! ( grapje)
  Deze man zou een potentiële ECHTE asielzoeker kunnen zijn.
  christenen die gediscrimineerd worden zouden hier de plaats kunnen innemen van moslims en Afrikaanse dobbernegers die schade toebrengen aan ons land.

  Geliked door 1 persoon

  • kruisridder zegt:

   Die worden hier uitgewezen omdat voor hen Iran een veilig land is. Als Iraanse moslims echter hier asiel aanvragen, liggen de kaarten anders. Dan blijkt het plotseling een zéér onveilig land te zijn…..

   Like

  • Wachteres zegt:

   Ik denk dat hij diep teleurgesteld zou zijn over het christendom in Europa, Peter.

   Dat komt op voor diegenen die hem vervolgen en martelen en beschermt hen zelfs.

   Geliked door 1 persoon

 4. kampersrene zegt:

  Geen probleem volgens de groenen “die zin hebben in de toekomst “en de roden kunnen moslims en Christenen perfect samenleven in een multiculturele maatschappij….bij twijfel vraag het maar aan Rutte en Timmermans

  Like

 5. Jan zegt:

  Het interesseert Mogherine en haar maffia niets, net zomin als dat de mullahs Amerika en Israël willen vernietigen, want aan beide landen, de een kapitalistisch en de ander Joods, heeft zij een bloedhekel

  Mogherini calls on international community to respect Iran nuclear deal after Trump pulls out
  https://www.neweurope.eu/article/mogherini-calls-international-community-respect-iran-nuclear-deal-trump-pulls/

  Like

 6. scherpschutter1943 zegt:

  Nederviking.bidden helpt niet. De mensen in Iran moeten zelf hun leiders ombrengen en niet wachten op en goddelijk wonder wamt dan kunnen ze nog lang wachten. Het laat in elk geval prima zien waar het toe leidt als de islam de baas wordt. In nederland zijn we al goed op weg om volledig geïslamiseerd te worden door onze leiders. Met als mogelijkheid dat ook onze leiders…………..

  Like

 7. Johan de derde zegt:

  Waar zijn de politieke “correcte” figuren rutte pechtold klaver buma staay antifa en als laatst de paus die als geen ander van de gelegenheid gebruikt maakt om de poten van een woestijn aap te wassen maar om zijn christelijke broeders te helpen van moslimvervolging HO MAAR. Dat zooitje bovengenoemde nsbers van nu en de toekomst hebben een grote bek net als alle lafaards als het gaat om Polen Rusland Hongarije Oostenrijk betreft het asielbeleid, maar ohwee als het om moslimse woestijn apen gaat dan zijn ze met stomheid geslagen.

  Like

 8. Diny zegt:

  Islam is vrede en liefde.!!!!!!!!!!!!!!!! Onthoud dat’

  Like

 9. Comerius zegt:

  Protesteer bij de Iraanse ambassade. Adres:iranemb.lhy@mfa.gov.ir

  Like

 10. Williaan zegt:

  De godsdienst van liefde maakt grif gebruik van martelen, dood en verderf zaaien, tolerant is hen een van de grootste vloeken.

  Geliked door 1 persoon

 11. fleckie zegt:

  Men schijnt TELKENS. te vergeten, dat ISLAMIETEN MOETEN / mogen liegen, ook bij div. overeenkomsten ,, EN …dat ook doen,,,!!!

  Geliked door 1 persoon

 12. Cleo zegt:

  Als ik dit lees, spookt de foto van de onderdanig gesluierde toverkol Kaag op bezoek in Iran door mijn hoofd; wat een vuil spel speelt deze heks voor de camera’s.
  Het CDA en de CU zijn diep, diep gezonken door hun onvoorwaardelijke steun aan het zooitje ‘Rutte 3’…

  Like

 13. Iran…..sharia wetten…..atoomsplitsing voor medische doeleinde………Imam´s die oproepen tot uitroeiing …….Iran = niet te vertrouwen….nu niet ….nooit niet.

  Like

 14. Gert Baken zegt:

  Ergelijk dat hij c.s. zijn opgepakt vanwege hun Christen zijn. Ze zijn helaas niet de enigen. De mainstream media verzwijgt dit. Bijv Bibi in Pakistan die water had gedronken waar alleen moslims dat mogen doen. Islam is hier het islamofascisme, de Joden-Christen-en niet-moslim doders.de vrouwonderdrukkers en homo-ophangers in o.a.Iran. Onder de islam zijn genoemden minderwaardig, beesten en onrein die afgemaakt moeten worden. Opvallend is juist in Iran een sterke stijging van moslims die zich bekeren tot het Christendom. Ook in Saoedi Arabie, Azie, Afrika,.VS, Canada en ook in Europa te zien dat moslims Christen worden of afvallige. Wereldwijd 10 miljien. Dat er velen mogen volgen. Hebben wij en zij meer aan. De islam is nazisme, haat, geweld, liefdeloosheid, onderwerping of zoals een ex moslim zei: Islam is duisternis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s