“Vluchtelingenpremie”: EU betaalt € 6000,- per nieuwe burger

Screenshot_51

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Om hen de opname van zogenaamde vluchtelingen aantrekkelijk te maken, tasten de EU-elites weer diep in de belastingbuidel. Ze willen meerdere duizenden euro´s per “vluchteling” betalen aan ieder EU-land dat bereid is de nieuwe burger uit Afrika een nieuw thuis te bieden.

journalistenwatch

Iedere Afrikaan die in een boot gestapt is, “gered” een daarna door een EU-land bereidwillig wordt opgenomen, is de eurocraten in Brussel € 6000,- belastinggeld waard. Dat bericht “Quartz Media LLC” onder verwijzing naar de “Financial Times”. Het nieuws, dat vandaag nog door de Europese Commissie bekendgemaakt moet worden, wordt beoordeeld als poging om de nieuwe Italiaanse regering te sussen.

Onder minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini is het voor de “reddingsschepen” van de NGO´s zo goed als onmogelijk geworden om Italiaanse havens aan te doen en hun menselijke vracht daar uit te laden.

“Als de regeringen hun werk doen, kan er een eind gemaakt worden aan deze ellendige business met de illegale immigratie naar Europa en Italië”, had Salvini zondag verklaard, nadat de Libische kustwacht afgelopen weekend 40 migranten gered en terug naar Libië gebracht had. Hij zou hopen dat deze zomer de laatste zou zijn waarin mensen in de Middellandse Zee zouden verdrinken, aldus Salvini. Op zijn Facebook-pagina had Salvini de boten laten zien, waarmee de illegale immigranten terug werden gebracht naar de Libische kust:

Screenshot_52

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, corruptie, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Elite, establishment, Eurabië, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

61 reacties op “Vluchtelingenpremie”: EU betaalt € 6000,- per nieuwe burger

  • Cathja zegt:

   @BertG.

   Die is volkomen gestoord. Geloof mij maar. Als je het christendom in één klap wilt wegvagen, dan doe je zulke voorstellen.
   Gevaarlijke man. Gevaarlijke gek. Ik denk dat zijn ‘collega’s’ binnen de kerk er wel anders over denken.
   Of ik moet me vergissen en zijn ze allemaal bevangen door de ‘populaire ideologie’ die ISLAM heet.
   Ik zou die halve gare wel eens in zijn gezicht willen slingeren dat men moet stoppen om over VLUCHTELINGEN te praten, terwijl het over aardsluie opvreters en gewelddadige figuren gaat. Jihadisten bijvoorbeeld.

   Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   BertG., dan moet je eens de reactie van Guus Geluk op de Dagelijkse Standaard lezen:

   De gelijkenis met betrekking tot de Barmhartige Sameritaan verhaalt wat mij betreft op een treffende wijze hoe men met de vluchtelingen omgaan moet. “En hij, tot hem gaande, verbond zijn wonden, gietende daarin olie en wijn; en hem heffende op zijn eigen beest, voerde hem in de herberg en verzorgde hem.”

   Die Italiaanse bisschop hoeft natuurlijk ook NIET te proberen om aan moslims te vragen of zij voor hem een kerk willen bouwen! Daarbij waren er tijdens WO II in Joegoslavië een bende radicale katholieken actief die wel 800.000 orthodoxen, moslims, joden, zigeuners e.a op een afschuwelijke manier hebben afgeslacht!

   Like

 1. polderboy zegt:

  Een aalmoes voor Geldermalsen astublieft

  https://www.doneeractie.nl/laat-jan-niet-alleen-24-493-betalen/-28660

  en ja, de eerste link hier gevonden, het loopt niet storm, dus bedelen we hier wat meer

  Like

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Ze moeten allemaal verdrinken of neergeschoten want terug sturen wordt gesaboteerd door de E.U. De E.U en de eigen regering (wat heet eigen) bedonderen de boel op grote schaal want zij hebben een geheime agenda. Doe mij Hongarije maar.

  Geliked door 2 people

 3. Freda110 zegt:

  De kop van dit verhaal klopt niet, het moet zijn:
  U als burger mag 6000 euro extra ophoesten bovenop de kosten die gemaakt worden om uitvreters in uw land op te nemen, want u denkt toch niet dat de afdrachten per land naar beneden gaan?
  Dus u betaald 6000 extra per uitvreter die hier jarenlang aan het alles gratiez staatsinfuus komt te liggen, wat vele malen meer kost dan der aalmoes die ze aanbieden en daarmee betaald u in feite uw eigen ondergang.
  De eu bestaat uit afdrachten die de burgers van een land hebben opgebracht dus elke cent die ze uitgeven is door de hardwerkende belastingbetalers betaald en is deze regeling wel een heel vies smakend koekje van eigen deeg.

  Geliked door 1 persoon

 4. Johan zegt:

  Tik een ´vluchteling´op de kop : 6000 euro voor een neger is een prikkie !

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  De krokodil voeren in de hoop dat je de laatste bent die wordt opgegeten, wij mogen onze eigen ondergang betalen ons geld wordt besteed door EU jongens en meisjes die per maand meer verdienen dan een normaal mens per jaar, hoezo EU normen en waarden?

  Geliked door 2 people

 6. Williaan zegt:

  Dus euro’s uit eigen zak ( dus ook de onze)

  Like

 7. fleckie zegt:

  Zijn er AL …MILJOENEN door het mens KAAG zomaar? Overgemaakt aan MOSLEMS , ( onverantwoord?) Nu neemt men vanuit BRUSSEL de brutaliteit MOSLEMS, die brutaalweg onze landen binnenstromen, via, via, te ondersteunen MET, hun INFILTRATIE,? …anders kan men het niet noemen,(immers , …… volk zonder pas).

  Like

 8. Statler & Waldorf zegt:

  Voorlopig (de komende twee maanden) worden alle migranten weer in Italiaanse havens toegelaten.

  Like

 9. Sabeltant zegt:

  De omvolking mag wat kosten. Waarschijnlijk vangt Spanje die 6000 euro graag met de gedachte dat de meesten doorreizen naar de rijkere delen van Europa.
  Gelukkig kosten die analfabete barbaren veel meer dan ze ooit zullen opbrengen, en gemeentes die zo “ruimhartig” zijn met de opvang zien dat het aantal uitzichtloze bijstand trekkers met gelijke tred oploopt.
  De kosten in Europa voor slechts één enkele analfabete barbaar is gemiddeld 3500 euro in de maand. Dit is exclusief alle andere kosten voor extra beveiliging, terreurbestrijding, bestrijding van exotische ziektes, extra kosten voor scholing etc.
  Dus die 6000 euro verdampt nog voordat ze goed en wel gehuisvest zijn en daarna gaan de lieverdjes minimaal 3500 euro in de maand kosten.
  Wij krijgen dan wel een prachtige Afrikaans/islamitische wereld terug, compleet met berovingen, steekpartijen, verkrachtingen, terreur en een prachtig islamitisch straatbeeld van hangende kerels die geen klap uitvoeren, mompelende baardapen en wandelende voddenbalen.

  Ik denk dat de realisten = populisten in Europa een grotere macht gaan krijgen maar dan moeten de mensen wél hun mond opendoen. Laat daarom geen gelegenheid voorbij gaan om overal en vooral openbaar je ongenoegen te uiten.
  Laat de lieden die zo begaan zijn met deze barbaren en ons Europa naar de afgrond drijven niet de indruk krijgen dat alles voor zoete koek geslikt wordt. Laat je niet in de luren leggen door andere opgeklopte problemen zoals “van het gas af” en nauwelijks ter zake doende “klimaatverandering” Dat is allemaal bedacht om de aandacht af te leiden van de omvolking van Europa en dat is wel wat ons werkelijk zal raken.

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Beste Sabeltant. De staat en zijn trawanten zullen NOOIT goed vinden dat u een tegenbeweging tegen de staat organiseert. Uw protest zal door de machthebbers in de kiem worden gesmoord en door hen met hun geweldsmonopolie worden neergeslagen. De moslims zijn vanuit hun islamdsicipline wel georganiseerd en het is voor hen een peulenschil om de nederlandse autoriteiten voor hen in het stof te laten knielen en voor hen te sidderen. ( zie bedreigde burgemeesters en wethouders) Kijk naar de politie, die in de moskee op de knieën ligt. Gekker moet het niet worden. Een nederlandse minister die plotseling een hoofddoek omdoet als ze een moslimland bezoekt. ik zou wel eens willen weten hoe de minister zich aanpast als ze een nudistenkamp bezoekt. Ook in der blote reet?

   Geliked door 1 persoon

  • Jean zegt:

   100% mee eens.

   Like

 10. Henk.V zegt:

  En daar blijft het niet bij. Deze ”gelovige” zielenpoten krijgen ook een soort aflaat, die in staat stelt zich nagenoeg straffeloos te vergrijpen aan ”ongelovige” vrouwen en meisjes.
  Deze EU maakt ruim baan voor nieuw bloed.Heel ruim baan zelfs. Protesterende EU burgers worden daarbij gewoon achteloos terzijde geschoven. Zij doen er niet meer toe.
  Ik ben ONTZETTEND tevreden over deze EU.

  Geliked door 1 persoon

 11. Republikein zegt:

  De waarheid is voor sommigen regelmatig in nevelen gehuld, we spreken van horende doof en ziende blind.
  Krankzinnige mensjes kunnen zich niet verstoppen, altijd en overal zichtbaar.
  Da’ s lekker dan, 6000 euri van de gewone burger opeisen.
  Ben je al lang gek?
  Nou, nog niet zo gek lang, de dokter zegt dat ik er maar mee moet leren leven.

  Like

 12. polderboy zegt:

  Een aalmoes voor Geldermalsen astublieft

  https://www.doneeractie.nl/laat-jan-niet-alleen-24-493-betalen/-28660

  Het lijkt op bedelen, is het ook en ja, ik zag de link hier het eerst.
  Nog geen 150donaties, nu weet ik niks van faceb. maar ook met sites als dit of Fenixx die de oproep hebben helpen verspreiden, loopt het niet warm, Xandernieuws doet zelfs modereren (niet plaatsen).
  Nu vind ik dat allemaal geen probleem, heel Gelderalsen kan naar de mallemolen en de wereld draait toch wel door of zoiets.
  De grap is, doneren is niet strafbaar, of jan en wie ook in Geldermalsen zich hebben misdragen en of de straf terecht is, hij is in elk geval onevenredig, ..makkelijk -jammer dat anderen die betrokken waren zich niet melden of dan toch zo weinigen doneren.
  Voor al die anderen die op internet zichzelf wat wakker vinden en minder policor nieuws naspeuren, die zijn blijkbaar ook te beroerd om vijf of zelfs een euro te storten. Prima, niet dat we de (semi)overheid zullen verslaan maar, je kon toch wat zand in de machine gooien.

  Los zand.
  Kutkaaskoppen.

  Like

  • Harry zegt:

   Je hebt helemaal gelijk , ik heb ook ( nog) niks gedoneerd .
   Maar even voor de goede orde , waar ging het over .
   Wie heeft er iets nuttigs gedaan ?
   Graag wat duidelijkheid , zonder om de hete brij heen te draaien , svp .

   Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Goed plan man, om geld in te willen zamelen en iedereen dan kutkaaskoppen gaan noemen. Als dat niet werkt.
   Ik geloof dat jij het niet helemaal snapt.
   Als ik het al van plan was, dan kan je het nou wel helemaal vergeten.

   Geliked door 1 persoon

   • polderboy zegt:

    speciale kutkaaskop

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Om me hier even in te mengen: het was niet echt handig om uit frustratie dat “kutkaaskoppen” te gebruiken. Daar maak je niet veel vrienden mee (terwijl ik de crowdfunding nota bene al op 4 juli had geplaatst)

    Webmaster

    Like

   • polderboy zegt:

    Ik snap dat het niet overkomt als zelfspot.
    Toch is het dat.
    En wanneer er enige droefenis wordt opgemerkt, meer dan frustratie, dat klopt.

    Schelden.
    Oeioeioei, hebben we geen safe-space hier.
    Suffe kaaskoppen. Hey, kutkaaskop, voel je je aangesproken..fonduekaasje.

    Ik heb niks met Geldermalsen.
    Ik was niet in Geldermalsen.
    Ik ken niemand in Geldermalsen.

    Ik snap best dat iedereen zijn beslommeringen heeft en dat er kaaskoppen zijn die vinden dat Jan de ongein over zichzelf heeft afgeroepen.

    Dus er komen hier lezers die zich niet kunnen vinden in een bepaald keurslijf waar bijzondere geluiden worden geweerd.
    Er zijn meer, verschillende controlesystemen, het financiele keurslijf is er ook een.
    Ik kan me zo voorstellen dat Jan, de sukkel, idioot en pechvogel ‘normaal gesproken’ goed in het systeem meeloopt, hij wordt nu hard aangepakt, mede door een (semi)overheid die de meeste lezers als verrot, frauduleus, incompetent of zelfs ronduit crimineel beschouwen, …hoedanook.. Jan haalt bakzeil, de (semi)overheid rekent zich het laatste woord. Dat meelopen van Jan in het systeem is ideaal en zou wel eens compleet mis kunnen gaan, misschien is Jan redelijk fortuinlijk, de meeste mensen hoesten echter in een maandje tijd niet zo’n (opgeklopt?) bedrag op en komen of stonden misschien al op een financieel hellend vlak, misschien is Jan als de meeste mensen en gaat hij wellicht langzaam ten onder. Pech voor Jan.
    En Jan had (niet) net zo goed een willekeurige andere kaaskop kunnen zijn, die wat aandacht krijgt van de overheid, die Jan tot een mooi voorbeeld maakt, verzet is zinloos en wordt afgestraft, u, toetsenbordkrijger, degelijke weerbarstige oer’ollands onverzettelijke als-het-er-op-aankomt kaaskop, kijkt een beetje toe vanuit een kleine opening terwijl de luchtbeschermingsdienst patrouilleert, ieder licht wordt gedooft.

    Nou, veel plezier dan.
    Het gaat niet echt om Jan.
    Of geldermalsen.
    Het is meer of de ene kaaskop de andere kaaskop een handje helpt wanneer die belaagd wordt,
    ..door een gedeelde vijand/nee, vriend, maar, ik generaliseer natuurlijk, in de trant van veel artikelen en commentaren zoals die te vinden zijn op het internet.
    Makkelijker kan niet, doneren, het is risicoloos of niet starfbaar in ieder geval.
    Nee? Oh, u denkt dat u anoniem bent op internet? Meer anoniem dan wanneer u een donatie doet? Misschien.
    En misschien zit ik er wel naast, zijn er al 150 donaties gedaan door dé 150 demonstranten die zich ‘misdroegen’ en was Jan toen opgepakt zonder een goed verhaal voor zijn sloophamer, en weten ze nu gezamelijk de rekening op te hoesten. Mooi.

    Ik..wel,
    Ik dacht een hulpvraag te zien via die link en foto’s met een bepaalde context in gedachten.
    Ik kon, of de wet nu wel of niet rechtvaardig is toegepast, opmaken dat Jan de underdog is.
    Ik dacht tevens dat het verhaal groter is dan wel of geen AZC of wel/geen vandalisme met rekening.
    Ik weet het niet maar, ik denk de eiser(s) ook licht een hak te zetten door de straf van Jan wat te helpen verlichten, al was het op het morele vlak met een euro of minder.
    Ik, kutstinkkaaskopmetgaten, teken tevens op dat het ‘los zand’ op internet niet een werkelijke weergave van los zand in Nederland is. Of hoeft te zijn.
    Maar ja, het frustreert wel, mijn voorstelling van het aantal kutkaaskoppen op het internet en haar respons, dat heb je dan beter opgemerkt dan ikzelf webmaster.
    Ik vind het vooral droevig.

    Like

   • BertG. zegt:

    Snap wel hoe polderboy op kutkaaskoppen komt.
    Waarschijnlijk is het ook geen Nederlander, alleen op papier.
    Hij was er ook ontzettend trots op dat ie als BOA medeburgers mocht bekeuren en er bij kon lappen om hun laatste centjes op te hoesten.
    Heerlijk vond ie dat, als ie weer iemand betrapte.
    Nog een hele discussie met ‘m zitten voeren hierover bij Fenixx.

    Like

   • polderboy zegt:

    Nee Bert,
    Onlangs ook eens als polderboy(II) op Fenixx een reactie geplaatst.
    Van je discussie met de originele polderboy weet ik niks.
    Maar, ik beschouw hem als een betaalde troll, een stel hersens en goed onderbouwd meehuilen met de algemene teneur en op sommige punten meer emotionele gevoelens uitbuiten en sturen via gekunstelde postings, een ‘echte’ troll onder de kaaskoptrollen, niet zoals sommige nep trollen onder de kutkaaskoppen, fonduekaasje.

    Like

   • BertG. zegt:

    En toch denk ik dat Jan uit Geldermalsen niet echt blij is met jou oproep, en tegelijk een mocro scheldwoord gebruiken, voor degene die jij hiermee wil aanspreken om geld over te maken.
    Daar ga je inderdaad geen vrienden mee maken.
    Maar hou het maar lekker vol, moet je helemaal zelf weten.
    Maar echt slim is het niet.

    Maar er blijken dus 2 polderboys aanwezig te zijn, volgens jou.
    Lekker verwarrend weer, als iedereen dezelfde naam neemt.

    Like

 13. Wachteres zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/07/italiaanse-bisschop-bouw-alle-kerken-om-tot-moskeeen-als-dat-helpt-om-vluchtelingen-te-redden/

  ‘Italiaanse bisschop: ‘Bouw alle kerken om tot moskeeën, als dat helpt om vluchtelingen te redden!’

  Het wachten is nog op de eerste imam die vindt dat alle moskeeën moeten worden omgekat tot kerken. Maar één Italiaanse emeritus bisschop neemt alvast een voorschot door te zeggen dat als het helpt om alle vluchtelingen te redden, alle kerken moeten worden omgebouwd tot moskeeën.

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Deze bisschop is het waard dat hij eerdaags wordt gevonden in zijn kerk onder een zerk, uiteraard zonder de absolutie. Jammer dat ik niet in god geloof anders zou ik zeker weten dat deze rooms kathoilieke godloochenaar direct naar de hel ging.

   Geliked door 1 persoon

  • Elisah zegt:

   Hoezo dement? Sommige mensen zijn dermate in de war dat maar ze beter weggestopt kunnen worden, voordat ze zware schade aanrichten.

   Like

  • tinekevanschagen zegt:

   Het is volgens mij niet alleen deze Italiaanse bisschop.
   Het is een grotere groep,vaak vrijmetselaars en andere geheime genootschappen,die een politieke agenda er op na houden.
   Het christendom moet worden afgebroken,om plaats te maken voor…..
   Hier zit een veel groter plan achter.
   Als ik al iemand over de streep probeer te trekken,weet ik gewoonweg niet meer waar te beginnen.
   Uiteindelijk worden we allemaal slachtoffer van een utopie van een schaduwregering ,die uitgevoerd wordt in Brussel,met aan het hoofd,een ordinaire zuipschuit,die zogenaamd last heeft van ischias .I

   Geliked door 1 persoon

 14. Hovawart zegt:

  Niet de EUlites betalen, maar de domme EU-bewoners, U en Ik, ….het zijn wij die het beleid de gulle vrije hand geven, tot we er zelf de dupe van worden.
  Het onomkeerbare noodlot, dat via wetswijzigingen ons word opgelegd, zal de EU in de nieuwe Dark Ages brengen.

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Nee Hovawart, wij geven niet met gulle hand, het wordt ons afgenomen. Voorbeeld is een waterproject in afrika, gesteund door mijn waterleverancier Vitens. Dit openbaar nutsbedrijf gaat ongevraagd goede sier maken van mijn centen die ze me middels gedwongen winkelnering, mij afnemen. Als ik niet betaal komt er een deurwaarder ,mij bedreigen met dwangmiddelen. Dat noemt u vrijwillig? Persoonlijk zie ik nog liever die afrikaanders verdrogen en uitdrogen dan dat ze van mijn centen te drinken krijgen. Kijk ook eens even naar de ontwikkelingshulp. Ook zo iets. Het is gemakkelijk weggeven van andermans geld. Mij wordt niets gevraagd. Vraagt men dat wel dan is mijn antwoord heel simpel: “Laat ze de moord steken”.

   Geliked door 2 people

 15. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Ze willen meerdere duizenden euro´s per “vluchteling” betalen aan ieder EU-land dat bereid is de nieuwe burger uit Afrika een nieuw thuis te bieden.”

  En u mag drie keer raden van wie z’n geld dat allemaal gaat gebeuren. (Tip: niet van Juncker, niet van Mogherini en niet van Timmermans).

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 16. Cathja zegt:

  Het is me een gruwel dat Brussel naar eigen goeddunken en via het door ons betaalde belastinggeld, ‘nieuwe EU-burgers’ financiert.

  Ten eerste hebben we binnen Europa meer dan genoeg burgers en houden we heel graag een stukje levensruimte voor onszelf over, en ten tweede is het geld wat van onze burgers wordt afgedwongen (want dat is waar het om gaat: betalen!) niet bedoeld om nieuwe burgers te ‘kopen’. Het zijn geen voetballers die tegen monsterlijke bedragen worden ‘opgekocht’.

  Er is voor de meesten die de oversteek maken, geen recht op verzorging in Europa, want zij komen massaal uit veilige landen. Als je als Afrikaan geboren bent, dan glip je er niet tussenuit naar Europa, waar je anderen voor jou laat werken. Minachting straalt die lui van hun koppen af, en ‘wij’, zo gedwee als lammetjes, ruimen bijna altijd de zwijnenstal op die zij overal achterlaten, want beschaving is hen niet bijgebracht.

  De Europese grenzen moeten potdicht voor Afrikaners. Ze maken zelf maar een samenleving waar het goed toeven is. En dat je ervoor moet werken, dat overkomt ons hier ook.

  Geliked door 1 persoon

 17. Peter zegt:

  Staat niet aansprakelijk voor doden kapers De Punt AMSTERDAM – De mariniers die een einde maakten aan de treinkaping in De Punt in 1977 hebben geen onrechtmatige instructies gekregen en de Staat hoeft de nabestaanden van twee Molukse kapers geen schadevergoeding te betalen. Nu geen vraag, maar een MENING !! Ik ben zeer in mijn nopjes met deze uitspraak. Een felicitatie voor ONZE rechtsstaat.

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Het zit anders. De rechter heeft de staat in het gelijk gesteld, dat is wat anders dan recht doen want dat bestaat niet meer in nederland. De rechterlijke macht is onderdeel van de politiek ( vroeger was het anders, met het strikt handhaven van de trias politica). De staat heeft er belang bij om de eisers in deze geen gelijk te geven. Overigen vind ik het terecht dat toen die kapers zijn gedood. Er bleven er zelfs nog 2 in leven. Alleen dat vind ik al knap van die mariniers.

   Geliked door 2 people

   • willie zegt:

    Scherpschutter, lees dit eens door en denk verder dan je neus lang is

    Uitgelicht: De bevrijdingsactie bij De Punt

    E�n van de gijzelnemers in de trein bij De Punt was Hansje Uktolseja. Het relaas met betrekking tot haar levensloop en hoe ze uiteindelijk bij de kapingsactie is betrokken en is gesneuveld, is het best te omschrijven door haarzelf in haar afscheidsbrief:
    �Papa en mama, als u deze brief vindt ben ik niet meer thuis, maar bij mijn vrienden. Ik schrijf u deze brief omdat ik weet dat papa en mama gaan piekeren over waar ik ben. Ik ben een Zuid-Molukse en een christen, en ik ben niet bang te sterven. Van uit mijn geloof in Jezus Christus wil ik handelen. (�)

    Nu zeg ik onomwonden ook tegen u, papa en mama: ik ben bang, omdat ik niet weet wat er zal komen. Ik ben een meisje dat een grote mond heeft en eigenwijs is, en ik ben ook bang. Het wapen dat ik draag, draag ik met geloof in mijzelf. Daarom, papa en mama, wees niet bang dat ik dit wapen ondoordacht zal gebruiken. Kijk niet naar mij als een kind dat de bedoeling heeft om met dit wapen mensen te doden. Ik vraag u, papa en mama, vergeef mijn vele fouten en daden die ik jegens papa en mama heb begaan. Als ik doodgeschoten word, dan is dat niet erg, omdat het niet voor niets gedaan zal worden. Met een doel dat niet zinloos is. (�)
    Ik weet, alhoewel onze weg lang zal zijn en het moeilijk zal zijn om onze vrijheid te verkrijgen, dat we dit met Gods hulp toch eens zullen bereiken. Ik wil hiermee zeggen dat wij met Gods wil elkaar weer zullen ontmoeten. Misschien niet hier, maar op een andere plaats. Dat leg ik in Gods handen.�

    Haar toenmalige vriend die de actie overleefde wil er evenals haar familie geen woorden meer aan wijden en de zaak laten rusten. Het oprakelen van de geschiedenis en het romantiseren van slachtoffers en daders moet koste wat kost worden vermeden. We respecteren de wens van de nabestaanden en de wens van de gegijzelden.

    Maar: Wat is er gebeurd in die trein?

    In 2011 heeft een marinier als lid van de Bijzondere Bijstands Eenheid zijn getuigeverslag gedaan, die de hele actie in een volstrekt ander perspectief heeft gezet.
    Nadat marinier X zijn bekentenis had gedaan stelde de president van de Molukse regering in ballingschap John Wattilete (een advocaat) vast dat �nu deze kennis er is, er zeker iets mee gedaan moet worden.� Er werd afgesproken dat de R.M.S-regering de taak op zich zou nemen eerst de nabestaanden te informeren. Eerder zou er geen verder onderzoek plaats kunnen vinden om te voorkomen dat als gevolg daarvan ongecontroleerde berichten nabestaanden zou bereiken en verwarren.

    Het gesprek vindt plaats op verzoek van Marinier X. Hij wil de RMS-regering vergiffenis vragen voor zijn deelname aan de bevrijdingsactie en zijn aandeel in de doden die gevallen zijn. Via zijn deelname aan een geloofsgroep is hij in contact gekomen met Frits Sahertian en heeft deze verzocht hem in contact te brengen met de RMS�regering.
    X is een stevige kerel die recht door zee is en een eerlijke en oprechte indruk geeft. Het is hem zeer duidelijk aan te zien dat het verleden aan hem vreet en hij getraumatiseerd is.
    X zegt dat hij er niet mee kan leven dat er doden zijn gevallen tijdens de bevrijdingsactie terwijl dat niet nodig was. Dat alles in de doofpot gestopt is vanwege de bescherming van een hoge politicus, Dries van Agt. Hij zegt dat het aan Van Agt te danken is dat zijn leven traumatisch verlopen is. Aan de vooravond van de bevrijdingsactie kwam Van Agt heel joviaal de ruimte binnen waar de mariniers verbleven en net zo joviaal zei: �Jongens, we gaan er tegen aan vannacht! En denk er om, we gaan niet voor gevangenen!�

    Deze houding van Van Agt irriteerde alle mariniers zwaar: �Hij deed heel populair en deed net alsof hij ��n van ons was, alsof hij zelf aan de actie deel zou nemen.�

    X zegt een paar dagen voor de bespreking op het kantoor van Wattilete gebeld te zijn door de voormalige Minister van Defensie Middelkoop. X en Middelkoop hebben elkaar regelmatig ontmoet en ik begreep dat er een zekere mate van vriendschap is. Ook treffen zij elkaar op een jaarlijkse re�nie waar ook de mariniers die deelnamen aan de bevrijdingsactie aanwezig zijn. X zegt dat er nog een drietal mariniers zijn die zo worstelen en getraumatiseerd zijn door hun deelname aan de bevrijdingsactie en daarmee naar buiten willen komen. Middelkoop zegt in dat telefoongesprek volgens X: �X, we weten waar je mee bezig bent, denk goed na wat je gaat doen want ze zullen je niet met rust laten.� Hij vermoedt dat zijn telefoon en internetverkeer door de overheid afgeluisterd worden.

    X legt uit dat zijn leven is bepaald door wat er tijdens de bevrijdingsactie is gebeurd. �Ik heb nooit begrepen dat wij niet voor moord zijn vervolgd, wat daar in die trein gebeurd is, is verschrikkelijk. Die jongens en dat meisje zijn gewoon afgeslacht en vermoord. Bij binnenkomst door ons zijn gewonden en stervenden die al door vuur van buiten de trein geraakt waren en zich absoluut niet meer konden verweren met een schot in het hoofd afgemaakt.�

    �Er is door ons gemoord in die trein.�

    Bij binnenkomst stond ��n van die jongens (een kaper) ongewapend in het gangpad met zijn handen omhoog om zich over te geven. Hij vormde geen enkel gevaar maar toch schiet je hem dan met een salvo neer. En je vergeet nooit dat daar die jongen op de grond ligt die al zo aangeschoten is dat hij niets meer kan. Je vergeet nooit meer de blik in zijn ogen toen hij zag dat je je handvuurwapen pakte en hij besefte wat daar de bedoeling van was. Hij maakte met zijn hand nog een afwerend gebaar voor zijn gezicht en toch druk je je wapen dan af. Ik begrijp niet waarom, maar toch druk je dan af.�

    �Maar vergeet niet dat het zo�n surrealistisch gebeuren is. Je komt die trein binnen en die is al vol rook en je ruikt het kruit en je hoort geschreeuw. Het is zo klein, zo�n gangpad is zo nauw en je hebt opdracht iedereen uit te schakelen. Het is de totale chaos die voor een ieder die er niet geweest is niet voor te stellen is. Het is zo�n extreme situatie waarin in korte tijd zoveel gebeurt. Het is zo heftig dat je de controle over je kringspier kwijt bent. Het is de hel. En als je dan buitenkomt en weet dat je die trein ingegaan bent en je ziet dat er rubberzakken met lichamen naar buiten gedragen worden�. Ik ben ook niet meer terug naar binnen gegaan.�

    �En het was niet nodig geweest, er hadden bij de bevrijdingsactie geen doden hoeven te vallen. Vanaf het begin waren wij mariniers voor een aanval met gas. In de trein stonden de deksels van de wc potten open en wij hebben diverse malen onze voorkeur uitgesproken om onder hoge druk daar gas door naar binnen te spuiten dan hadden wij na vijf minuten gewoon naar binnen kunnen gaan en iedereen geboeid naar buiten kunnen brengen. Technisch wat dat heel goed mogelijk en wij hadden de mogelijkheid daartoe.�

    �Vergeet niet dat wij iedere nacht onder die trein waren vanwege de afluisterapparatuur die wij daar aangebracht hadden. Iedere nacht waren wij daar. Wij wisten precies waar iedereen zich bevond. Al weken wisten wij dat. En ieder woord wat gezegd werd in die trein werd afgeluisterd.� �

    Van Agt heeft dan wel gezegd dat hij tot deze gewelddadige bevrijding gedwongen was om executie van passagiers te voorkomen, maar dat is een leugen. Iedereen wist � en wij hebben de bandopnames gehoord , dat de kapers besloten hadden niemand te executeren. Ze hadden daar een discussie over gehad en hadden het voorbeeld van de vorige treinkaping waarbij wel passagiers ge�xecuteerd waren. Ze hadden afgesproken geen geweld te gebruiken en iedereen bij ons wist dat. Ook omdat de inwilliging van hun eisen voor een vrije aftocht dan in gevaar zou komen. Toch heeft Van Agt doorgezet. Bij Den Uyl zag je de vertwijfeling en zijn strijd over de beslissing en dat heeft ons goed gedaan, maar uiteindelijk heeft Van Agt hem meegesleept.�

    �Tijdens de weken dat wij gestationeerd waren bij de trein zijn er twee hoge militaire Isra�lische experts geweest om met onze superieuren te overleggen en advies te geven.�

    �Aan de vooravond van de actie hebben wij illegale munitie verstrekt gekregen. Munitie die bij het verdrag van Gen�ve verboden is verklaard. Die munitie was hollow point vijf. Het slaat gaten in mensen.�

    �Als je weet hoe Hansina er uit zag� zij was totaal aan flarden geschoten. Geloof mij, zij lag totaal aan gort.�

    �Het was bekend dat juist de avond voor de actie er zich twee passagiers verplaatst hadden om ergens anders te gaan slapen. Wat in al die weken niet gebeurd was, gebeurde juist de avond voor de actie. Iedereen was daarvan op de hoogte want van minuut tot minuut wisten wij waar iedereen zich in de trein bevond. De twee lagen in het gedeelte van de trein wat bij de bestorming doorzeefd zou worden. Ondanks dat de leiding dit wist is er toch tot de aanval overgegaan. De twee waarvan er ��n het overleefd heeft zijn bewust opgeofferd. Als Van Agt zegt bang te zijn geweest voor executies van de passagiers door de kapers en daarom tot deze actie over moest gaan, ��n van de passagiers is juist ge�xecuteerd door de keuze van Van Agt.�

    �In die trein zijn alle rechten geschonden. Als iemand zich overgeeft mag je hem niet meer neerschieten en toch hebben wij dat gedaan. We hebben geleerd dat als iemand gewond is je hem verzorging dient te geven, maar wij hebben ze gedood. Ik begrijp nog steeds niet dat wij niet vervolgd zijn. Toen er een onderzoek van de rijksrecherche kwam en wij in een treinstel na moesten spelen wat wij gedaan hadden, hebben wij dat geweigerd. En daar ook nooit meer iets over gehoord.�

    �Wat aan mij vreet is dat ik militair ben geworden om mijn land te verdedigen en niet om ingezet te worden bij acties als deze. Iedereen zei wel dat die jongens terroristen waren, maar wij mariniers zagen dat niet zo. Wij noemden ze activisten en hadden nog wel enig begrip voor ze ook.�

    Einde verslag Marinier X. in gesprek met de Molukse regering in ballingschap

    Like

   • willie zegt:

    Wel ?? Geen enkel antwoord op mn reply ?? Doet t pijn jongens ?? Truth is hurting , yes

    Like

   • polderboy zegt:

    Ik was compleet on&off topic aan het reageren maar..

    Bijzonder stuk getuigenis wat u aanhaalt.

    Ik ben volledig onbekend met de MSM, of het stopt bij de betaalmuur.
    Waar kan ik deze informatie in een papieren variant aantreffen?

    Ik durf te zeggen dat ik iets van dat wereldje weet.
    Dus marinier X zal ook een flinke kerel zijn en alles wat nu kritisch overkomt is niet omdat er gebrek aan respect is voor alle betrokkenen in de vuurline. Ik gooi maar een balletje op, als het al misplaats is, niet bewust omdat ik smaad in de zin heb, in het geheel niet.

    Dat er en beslissing wordt genomen voor een actie van deze omvang en niet een ander is de mariniers niet te verwijten.
    Dat joviale gedoe en de irritatie daarover, compleet geloofwaardig, niet eens omdat v.Agt bloedslecht is, trekjes daargelaten ook hij heeft een slopende tijd met stress achter de rug, beslissingen die je niet alledag neemt (ervan uitgaande dat er werkelijk beslissingen met een geweten gemaakt worden), v.Agt weet zichzelf geen houding maar ,geeft zich een houding, een slechte houding, misschien zelfs ook met het oog op de mariniers die de actie moeten ondernemen, een soort steuntje in de rug.
    Hoeveel plannen er lagen en wat de risco’s en geweldschaal precies was, geen idee, er zijn meer verhalen dat er is opgeschaald, nogmaals dat is de mariniers niet te verwijten.

    Dan dat binnendringen, 3minuten van begin tot eind, moet je voor de grap eens doen, een gesloten deur openen en een donkere ruimte betreden, beeld je de smalle gangen eens in, geen idee hoe de mensen of spullen er lagen maar ik denk dat het al gauw iets weg had van een obstakelrace waarbij de mindset is dat gijzelnemers(9) een vergeldingshandelingen kunnen verrichten als ze al niet gerichte tegenstand bieden.

    Als er werd geschoten door de mariniers was dat om uit te schakelen. Dat is je aangeleerd, de bedreiging uitschakelen. Precies schieten, effectief schieten.
    De hollow point, okay, gruwelijke verwondingen maar, nu, toegestaan, verordineerd, het doel erachter betrof dat het zijn energie zoveel mogelijk verloor in het lichaam van een gevaarlijk doelwit en wanneer het dan toch een lichaam verliet minimale nevenschade zou doen.
    De regering treft blaam voor de hele ontsporing van het Molukse conflict maar, er was bepaald dat de onderhandelingen, in dit geval, voorbij waren.
    Dat marinier X in de knoop zit kan ook zonder de tragiek van zijn getuigenis van het moorden of excessief doden, zonder handelen in de lijn van de joviale misplaatse opmerking ‘..gaan niet voor gevangenen’.
    Dat verwondde gijzelnemers geen bedreiging meer zijn is een misvatting, daar valt niets over te zeggen en is aan de inschatting van de schutter(s) zelf (en met heel weinig ruimte voor twijfel).
    Zelfs als je achteraf twijfelt of het wel terecht was, is absoluut ..rot voor de schutter en het bewuste doelwit. Achteraf gissen of problemen hebben met verwerken is niet gelijk aan bewijs voor excessief doden.
    De mij bekende getallen mbt de verwondingen etc spreken meer van effectief vuur.
    De getuigenis waar het daadwerkelijk executie lijkt of waar je afwijkt van wat je is aangeleerd of opgedragen (via een eed of belofte), kan ik moeilijk weerspreken maar, laat dat dan een individuele getuigenis zijn en laat dat nu een getuigenis zijn door iemand getekend door berouw en in de knel, dat hoeft niet perse te zijn omdat marinier x het zich juist herinnerd, misschien is er bij een doelwit afgedrukt en in hindsight had de schutter dat liever niet gedaan, dat is niet hetzelfde als afdrukken met een executie-oh ja-geen-gevangenen mindset. En het is niet vergezocht om dan ook te denken aan bescherming van de schutter, van is dat wel een ongekleurde getuigenis (of bewoordingen van voorzichtigheid zoals aangehaald dat kan zowel indekken als beschermen zijn).
    Dat is het onderzoeken waard.

    De beslissing van het bestormen en hoe te bestormen en wat of wie daarbij wordt opgeofferd is de verantwoording van de beslissingnemers, niet de uitvoerders.
    Evenzo, hoe er in de nazorg en duidelijkheid van het dossier gaten zijn gevallen.
    En de situatie heeft uiteraard een grotere context. En dat is allemaal niet de schuld van de mariniers maar de schuld van ..de Staat.

    Zelfs wanneer er een gewond en zich overgevend gijzelnemer is neergeschoten, is dat niet automatisch een executie. ik was er niet bij, ik kan de splitsecond(s) met on the spot beslissingen en acties mogelijk ook acties op basis van muscle memory niet even achteraf analyseren. Doden. Doden die je achteraf liever niet had. dat kan, dat is gebeurt. Betreurenswaardig dat zeker, maar niet automatisch crimineel. Misschien was het een minder goed plan, de uitgevoerde bestorming, dat is niet de schuld van de mariniers. Ik weet niet hoe een getuigenis van 1977 zich verdraagt met een getuigenis van 35 jaar later, marinier x lijkt me dubbel slachtoffer. En zo een getuigenis mag dan met extra zorg worden behandeld. dat is niet eenvoudig, vooral tegenwoordig niet meer.
    Dat de Staat allerlei lijken in de kast heeft en dat de politiek fouten maakt of bewust fout bezig is, dat kan ik geloven of weet ik zelfs. En dat daar altijd anderen voor opdraaien ook.

    Like

   • polderboy zegt:

    aanvulling
    Misschien was het een minder goed plan, de uitgevoerde bestorming..
    ..ik bedoel maar ..er zitten wezenlijke beperkingen aan de hele situatie, dit soort operaties stonden dan ook nog relatief in de kinderschoenen en zijn weinig te vergelijken met situaties en de voorhanden bestrijdingsmiddelen van deze tijd.
    Ieder bestorming van de trein hield waarschijnlijk in dat er weinig situaties zouden zijn waarbij er niet of nauwelijks gevuurd diende te worden, iedere obstructie, overmeestering of vertraging was een gevaar voor een scenario met meer slachtoffers.

    Like

 18. M.A.L. Sion zegt:

  Dit is nu typisch een aangelegenheid voor een referendum onder ALLE belastingbetalende inwoners van de Europese Unie. Het is toch van de zotte dat een stelletje onverkozen elitaire nullen met geld van de burgers smijten. Afzetten (weg jagen) die criminelen en opheffen die organisatie.
  malsion@orange.fr

  Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   D666 heeft inmiddels bepaalt dat een referendum niet goed is voor het klootjesvolk, wist u dat niet? Ze zou alleen maar een verkeerde beslissing nemen, en onze vrienden van d666 nemen de verantwoording, zo dat het volk niet “fout kan gaan”……. Nobel, hoor.

   Geliked door 1 persoon

  • Jean zegt:

   malsion, daar smeek ik al jaren om, niet wegjagen maar opsluiten en ze alles wat ze bij mekaar gestolen hebben afnemen en teruggeven aan de rechtmatige eigenaars, de Europese burgers.

   Like

 19. Cleo zegt:

  Dit achterlijke voorstel van de zelfbenoemde EU-leiders toont duidelijk aan dat men de instroom van de hordes financieel-geluk-zoekers NIET wil stoppen, maar ongemoeid wil laten. Dit is dweilen met de kraan open.
  Dit geeft wel aan dat die EU-apparatsjkis een dubbele agenda hebben: het lijkt wel de Stalinistische omvolkingspolitiek, ‘vermeng’ het ‘klootjesvolk’ in de EU-lidstaten met massa’s nep-vluchtelingen uit het Midden-Oosten, Afrika, etc. en het saamhorigheidsgevoel onder de bevolking verwatert. Dan is het doel bereikt en kunnen de smerige EU-burocraten verdelen en heersen naar hun gading!

  Die flutpremie van € 6.000,- per nep-vluchteling/financieel-gelukzoeker is een fooi: eenmaal in een EU-lidstaat kosten die nep-vluchtelingen jaar-in-jaar-uit vele tienduizenden belastingeuro’s die de originele wel werkende en wel belastingbetalende bevolking mag inleveren. De reeds aanwezige splijtzwam van de totaal mislukte aanpassing van immigranten aan ONS land wordt hiermee alleen nog groter!
  En die k*tRutte blijft de Nederlanders maar in hun gezicht uitlachen, onuitstaanbare walgelijke dropl*l!

  Geliked door 2 people

 20. Republikein zegt:

  Als ik het goed heb want bijna alwetend, avatar is mijn ongenoegen, is de doodstraf in tijden van oorlog wettig.
  Nu is de beffenclub tegen de advocaat van de treinkapers in De Punt in het geweer gekomen, geen opdracht van hogerhand om op voorhand alle kapers te doden.
  De advocaat kookt van woede en gaat in hoger beroep.
  Landverraad?
  Ook daar stond een hoge straf op.
  Parijs is nog ver maar Zuid_Amerika is iets dichterbij.

  Like

 21. delamontagne zegt:

  Dat zou je “Koehndel” kunnen noemen.

  In tegenstelling tot wat men “Henk & Truus” willen doen laten geloven, kost elke niet Westerse malloot gedurende zijn hele leven de NL belastingbetaler Euro 250.000
  Meestal zijn die gezinnetjes nogal Uitgebreid, laten we zeggen 7 personen.
  7 maal 250.K = 1-3/4 Miljoen Euros.
  Daar komen nog de bijkomende kosten voor schade aan de Maatschappij aangericht en aan de autochtone onderdanen: advokatuur, tolken, psychisch gestoorde kinderen etc, etc.
  *//*//*
  Non-western asylum seekers to cost Dutch society billions, study shows
  https://voiceofeurope.com/2018/06/non-western-asylum-seekers-to-cost-dutch-society-billions-study-shows/

  Geliked door 1 persoon

 22. Bernardus zegt:

  Wat een ironie. Door middel van verzonnen geld, wat de eu maar bijdrukt, wordt men beloond om nieuwe asielzoekers binnen te halen. Zo de eigen ondergang faciliteren is toch in en intriest.

  Like

 23. Harry zegt:

  6000 euro de man ?
  Dat is slechts de eerste aanbetaling .
  Dat wordt dan zeker betaald van ons pensioengeld dat Rutte “uitgeleend” heeft aan de EU ?
  Dat is dus ook voor eeuwig foetsie .
  Wat is het verschil nog tussen de criminaliteit en de overheid ?
  De overheid heeft een manier gevonden om oplichting en diefstal legaal te verklaren .
  We worden belogen en bestolen , gechanteerd, van onze vrijheid en rechten ontdaan .
  Kop dicht en betalen !
  Net als Holleeder , maar dan in het groot .
  Alleen staat dat stuk geteisem WEL voor het hekje !
  Waarom al die anderen niet ?

  Geliked door 1 persoon

 24. delamontagne zegt:

  Steeds jonger worden ze de “onbegeleidde-vluchtelingetjes”.
  In Montpellier, Zuid Fr, werd in de nacht van zaterdag op zondag
  een kereltje van 10 samen met 2 andere jonge onbegeleide asieligerts midden in de nacht om half 4 gearresteerd.
  Ze hadden een voetganger lastig gevallen en bleken in bezit van gestolen byjouteriën en andere waar
  BRON:
  https://e-metropolitain.fr/2018/07/24/agression-a-montpellier-parmi-auteurs-mineur-isole-de-10-ans/

  Like

 25. kampersrene zegt:

  nieuwe burger uit Afrika een nieuw thuis te bieden.maar menseneters moeten zich wel aanpassen aan onze eetgewoonten

  Geliked door 1 persoon

 26. delamontagne zegt:

  Dat zou je “Koehndel” kunnen noemen.

  In tegenstelling tot wat men “Henk & Truus” willen doen laten geloven, kost elke niet Westerse malloot gedurende zijn hele leven de NL belastingbetaler Euro 250.000
  Meestal zijn die gezinnetjes nogal Uitgebreid, laten we zeggen 7 personen.
  7 maal 250.K = 1-3/4 Miljoen Euros.
  Daar komen nog de bijkomende kosten voor schade aan de Maatschappij aangericht en aan de autochtone onderdanen: advokatuur, tolken, psychisch gestoorde kinderen etc, etc.
  *//*//*
  Non-western asylum seekers to cost Dutch society billions, study shows
  https://voiceofeurope.com/2018/06/non-western-asylum-seekers-to-cost-dutch-society-billions-study-shows/

  Geliked door 1 persoon

 27. Jean zegt:

  Met die 6.000 euro maken die EU lafaards zichzelf blij, als wij nu die EU stal volledig opruimen dan maken wij +- 500.000.000 Europeanen heel blij en heel gelukkig.
  De waggelende jeneverfles in dat EU gedroch is pogingen aan’t nemen om Trump in te pakken, als Trump die waggelende jeneverfles nog maar zijn adem riekt is hij al kotsmisselijk van die debiele oen uit Luxemburg.
  Heeft Trump voldoende assistenten om die waggelende jeneverfles recht te houden? Hebben ze zijn merk in voorraad? Ik zou hem Strignine geven…..

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   perfect Jean. Ik hou die kloot z’n bek open en jij giet het erin. Daarna houden we zn bek dicht tot we zeker dat ie dood is. Ik zeg DOEN

   Like

 28. Petra DeBoer zegt:

  Het is gewoon mensenhandel waar de EU zich mee bezig houdt/

  De VN werkt hier aan mee en als je ziet hoeveel mensen ze uit Afrika naar de EU willen laten gaan om het christendom de nek om te draaien en de morele waarden dan zijn die lui diep gestoord.

  Like

 29. Hoe ziek kan je zijn door 6000 euro premie tegeven op een asielprofieteur die nooit gaat werken en de rest van zijn leven in de bijstand en aow gaat zitten. Dat moet door een totaal bezopen en dronken zuiplap bedacht zijn.

  Like

 30. Hoeveel zullen dit weer geloven……veel van die mensenlievende vluchtelingenhulpjes…..!
  Het is verneukerij van de bovenste plank en misschien weer bedacht door Merkel en Juncker tijdens een oefensessie wie de meeste shotjes op kan drinken.

  Like

 31. Eric N zegt:

  Ben eigenlijk wel benieuwd van welke belastingcenten ze dit betalen? Met andere woorden, WIJ betalen hiervoor!
  En ik zou eigenlijk wel willen weten, als ik nu eens besluit vanwege al dit gedoe om maar uit de EU te verhuizen, krijg ik dan ook zo een bedrag? Aangezien ik dan plaats maak in de EU voor een vluchteling zou het eigenlijk wel een behoorlijk bedrag moeten zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s