Libanon: Syriërs keren terug naar hun vaderland

Screenshot_83.png

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In Libanon maken duizenden Syrische vluchtelingen zich startklaar voor de terugkeer naar hun vaderland. Ze gaan vrijwillig, benadrukken zowel Libanese autoriteiten als ook de UNHCR. Met het oog op de militaire successen van president Bashar al-Assad  willen ze weer terug naar huis.

journalistenwatch

Bij de Syrische autoriteiten zouden in juli al ongeveer 3000 aanvragen zijn binnengekomen om terug te keren. Die moeten door hen nog verwerkt en goedgekeurd worden. In 800 gevallen was dit al succesvol, zoals beelden van terugkerende Syriërs op de Syrische staatstelevisie laten zien, bericht “Krone.at”.

In juni zouden de eersten van ongeveer 1000 vluchtelingen uit de Kalamun-regio naar hun Syrische vaderland zijn teruggekeerd. Volgens schattingen van de UNHCR zouden er dit jaar al 13.000 Syriërs weer naar huis zijn teruggekeerd.

Libanon herbergde sinds het begin van de ISIS-veldtocht bijna een miljoen Syrische oorlogsvluchtelingen. Nog maar enkele dagen geleden trokken de ISIS-strijders zich uit het zuiden van het land terug, wat leidde tot de redding van honderden withelmen door het Israëlische leger. De withelmen worden ervan verdacht in contact te staan met terreurorganisaties zoals Al-Nusra.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Libanon, Syrië. Bookmark de permalink .

11 reacties op Libanon: Syriërs keren terug naar hun vaderland

 1. Pietersen zegt:

  Prachtig. Nu kan de Nederlandse overheid beginnen met het drukken van affiches. Gefeliciteerd Syriërs in Nederland jullie gaan weer terug en Assad zorgt voor stabiliteit voor alle Syriërs net als vroeger.

  Geliked door 2 people

 2. Johan de derde zegt:

  Dit is een kans voor de EU en zeker Nederland we kunnen alle syrische vluchtelingen (uitvreters) weer terug sturen enkele reis trein naar Italie en met de boot naar Syrie. Als dat gebeurd heb ik met Kerstmis mijn cadeau al gehad.

  Geliked door 1 persoon

 3. Republikein zegt:

  Of komen ze ons leven vergallen.
  Wat hebben wij met de buitenlandse teringzooi te maken.
  Oh wacht, geld!

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Hier in Nederland worden ze zo gepamperd dat we ze nooit meer kwijt raken !!

  Geliked door 1 persoon

 5. ieznogoedh zegt:

  Met het oog op de militaire successen van president Bashar al-Assad willen ze weer terug naar huis.
  Dat moeten dan een ander soort vluchtelingen zijn dan die naar luilekkerland Europa zijn gekomen want die zijn ALLEMAAL gevlucht vanwege de wrede Assad.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   Vele jonge mannen zijn gevlucht omdat ze waren opgeroepen het leger in te gaan en daar hadden ze geen zin in. Verder zijn er vele mensen die zeggen Syriër te zijn maar nooit in Syrië zijn geweest en een vals paspoort hebben. Ook zijn er vele christenen en Jezidi’s uit Syrië gevlucht. De meeste Syriërs staan achter Assad en vooral diegenen uit de kampen in buurlanden willen terug maar er keren ook al Syriërs uit Europa terug.

   Like

 6. Yvonne zegt:

  helemaal prima, nu de rest nog en half Afrika ook retour,ik wil gewoon Nederland terug zoals het was, maar dat zal wel ijdele hoop zijn,als half Europa daar zou lopen en huizen en alles krijgen zeggen ze toch ook tegen elkaar wat doen al die lui hier

  Geliked door 1 persoon

 7. Janszn zegt:

  De grootste vijanden van de Syriërs cs zitten in de Westerse hoofdsteden. Zij zullllen weer gaan stoken, met Soros aan het hoofd. Het Westen heeft oorlog, danwel spanningen nodig voor de economie.

  Geliked door 1 persoon

 8. guusvelraeds zegt:

  Met het oog op de militaire successen van president Bashar al-Assad willen ze weer terug naar huis.

  Dus als ik het goed begrijp zijn ze niet op de vlucht gegaan voor de vermeende chemische oorlog voerende dictator Assad.

  Het politiek correcte westers gajes moet langzaam het schaamrood op de wangen staan. De vileine westerse media voorop.

  Geliked door 1 persoon

 9. fleckie zegt:

  NW. ISR. WEEKBLAD! 3.5.2019. ‘ LIBANON: ‘Shebaa Farms. NIET. LIBANEES’.
  De leider van de Libanese Druzen, Walid Jumblatt heeft verklaard dat Shebaa Farms. , het omstreden gebied an de Israelisch-Libanese. grens,…nooit. deel heeft uitgemaakt van LIBANON. Dit is van groot belang omdat de ‘bezetting’ van Shebaa Frans de hoofdreden is dat HEZBOLLAH. ‘verzet’ blijft plegen tegen de Joodse staat. Jumblatt vertelde aan nieuwszender Russia Today de gang van zaken rond het gebied nadat Israel zich in 2000 uit Zuid-Libanon had teruggetrokken:” De kaarten van Libanon werden aangepast door Libanese officieren die met de SYRIERS samenwerkten. Dit was een. geografische aanpassing op pier, niet op de grond”. De reden: er moest een rechtvaardiging worden gevonden om de strijd van. HEZBOLLAH. TEGEN. ISRAEL. voort te zetten. Israel veroverde Shebaa Farms in 1967 op SYRIE tijdens de ZESDAAGSE Oorlog. Jumblatts verklaring is opvallend omdat zijn door Druzen gedomineerde Progressieve. Socialistische. Partij. deel uitmaakt van de Libanese regering, waarin ook HEZBOLLAH en een aantal bondgenoten v.d.sjiitische. terreurbeweging zitting hebben. *~*~*~*~*~*~*~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s