De onverbiddelijke radicalisering van Zweden

Screenshot_4

(Door: Judith Bergman – Vertaling: E.J. Bron)

Een nieuw onderzoek over het salafisme in Zweden, dat werd uitgevoerd door het Zweedse Defensie-universiteit, schetst een duister beeld van de aanhoudende radicalisering van de moslims in Zweden.

Gatestone Institute

De Salafi zijn de “vrome voorouders” gedurende de eerste drie generaties van de aanhangers van Mohammed; hun ideologie werd in de afgelopen decennia met Al-Qaida en ISIS evenals met lokale Al-Qaida-leden in verband gebracht. Volgens het onderzoek neigen Salafisten, die in de islam geloven zoals deze gepraktiseerd werd door de vroege aanhangers van Mohammed, ertoe de westelijke samenleving ten gunste van een “zuivere” islam af te wijzen: “Niet alle Salafisten zijn Jihadisten, maar alle Jihadisten zijn Salafisten.”

Hoewel het onderzoek geen schatting inhoudt van de hoeveelheid Salafisten in Zweden, beschrijft het toch hoe de salafistische milieus zich daar ontwikkeld en versterkt hebben, vooral in de afgelopen decennia. Het noemt enkele voorbeelden van de invloed die ze i verschillende Zweedse steden en dorpen uitoefenen.

Screenshot_21

“Salafisten”, concluderen de auteurs van het onderzoek, “… zijn voorstander van seksescheiding, stimuleren dat vrouwen zich versluieren om de ´seksuele verleiding´ te beperken, willen de rol van de vrouw in de openbare ruimte te beperken en verzetten zich hardnekkig tegen het kluisteren naar muziek en enkele sportieve activiteiten.”

Volgens het onderzoek zeggen veel Salafisten ook dat moslims geen Zweedse vrienden dienen te hebben, en noemen hen “kafirs”, de denigrerende Arabische benaming voor een niet-moslim of “ongelovige”. Een salafistische prediker, Anas Khalifa, zei:

“Betekent dit, dat wanneer men een christen of een Jood tegenkomt, hem dan zou moeten slaan of bedreigen? Nee. Er is bijvoorbeeld geen oorlog tussen hen en christenen en Joden op uw school. Je haat hem ter wille van Allah. Je haat het dat hij niet in Allah gelooft, Maar jullie willen heel graag dat hij van Allah houdt. Jullie moeten dus met hem werken, met hem praten, want jullie willen dat Allah hen leidt.”

Blijkbaar hebben de Salafisten Zweden onder elkaar verdeeld. Volgens het onderzoek:

“Het is interessant dat de salafistische predikers, waarop het onderzoek zich concentreert, eerder samenwerken dan concurrenten van elkaar zijn. In plaats daarvan schijnen deze predikers hun da´wa (missie) in verschillende geografische gebieden op te delen…”

De resultaten van het onderzoek zijn afkomstig uit verschillende steden waarin Salafisten actief zijn:

In Borås drinken enkele kinderen het water in de school niet en ze verven niet met aquarelkleuren, omdat ze zeggen dat het water “christelijk” zou zijn. De politie bericht dat islamitische kinderen tegen hun klasgenootjes gezegd hebben dat ze hen de keel zouden doorsnijden, terwijl zij hen onthoofdingen op hun mobiele telefoons lieten zien. Er bestaan voorbeelden van “jongeren, die aan het eind van de schooldag naar de moskee gaan om zich te ´wassen´, nadat ze met de [niet-islamitische] samenleving in contact zijn geweest.” Verplegend personeel (gezondheidszorg, kinderverzorging enz.] in de stad hebben bevestigd hoe mannen de controle over vrouwen uitoefenen en hen zelfs in wachtkamers controleren. Een verzorger zei:

“Het werd me duidelijk dat er een netwerk bestaat dat de vrouwen controleert, opdat ze niet met verzorgend personeel alleen gelaten worden. Ze hebben geen kans om iemand over hun situatie te vertellen. Veel vrouwen hebben hier een slechter leven dan in hun voormalige landen.”

Deze soort van controle van vrouwen schijnt in praktisch alle in het onderzoek genoemde steden plaats te vinden.

Zweden en islam

In Våsterås wordt religieuze invloed vermengd met criminaliteit. “Het zou een groep kerels kunnen zijn die de supermarkt binnenkomen. Als de vrouw achter de kassa niet gesluierd is, pakken ze wat ze willen, zonder te betalen, noemen de caissière ´Zweedse hoer´ en bespugen haar”, zei een politieagent in het onderzoek. Andere voorbeelden zijn Syriërs en Koerden, die winkels en restaurants in de buurt hebben en door jonge moslims naar hun religie worden ondervraagd. Als het antwoord niet “islam” is, worden ze lastig gevallen. In andere gevallen hebben 10-12-jarige jongens aan oudere vrouwen in de buurt gevraagd of ze moslims zijn, en tegen hen gezegd: “Dit is ons gebied.”

In Göteborg, aldus het onderzoek, hebben Salafisten tegen de moslims gezegd dat ze bij de komende verkiezingen niet zouden moeten stemmen, omdat dit “haram” (verboden) zou zijn. “Ze zeiden dat ze op de dag van het laatste oordeel voor de handelingen van alle domme politici verantwoordelijk zullen zijn als ze zouden gaan stemmen. Ze stonden voor stembureaus… In één stembureau zwaaiden ze met een ISIS-vlag”, zei een lokale ambtenaar tegen de auteurs van het onderzoek. Volgens een imam in de stad is Göteborg sinds de jaren-90 de hoofdstad van het wahabisme (een Saoedische versie van het salafisme) in Europa.

Van de 300 Zweedse moslims, die zich in Syrië en Irak hebben aangesloten bij ISIS, kwam bijna een derde deel uit Göteborg (in verhouding tot de totale bevolking zijn er meer mensen uit Zweden vertrokken om zich bij jihadistische groepen in Syrië en Irak aan te sluiten dan uit de meeste andere Europese landen – alleen België en Oostenrijk hebben een groter aantal). De Somalisch-Canadese prediker Said Regeah, die sprak in de salafistische Bellevue-moskee in Göteborg, heeft “de betekenis van mensen die ´rein´ geboren worden en dat alleen moslims rein zijn”, benadrukt. “Iedereen wordt als moslim geboren, maar het zijn de ouders die hen vormen tot Joden, christenen of Zoroastriërs.”

Het onderzoek vermeldt ook dat niet-islamitische zakenmensen meegemaakt hebben dat hun winkels met graffiti van de Islamitische Staat werden bespoten en dat christelijke predikanten met onthoofding werden bedreigd. Een man, Samir, zei: “Als je de islam niet volgt, verachten de mensen je. Er zijn hier ouders, die hun 3-jarige een sluier omhangen. Het is onwerkelijk. We zijn niet in Irak.”

Een andere man, Anwar, werd niet bediend in een islamitisch restaurant, omdat hij niet religieus is. Hij geeft aan dat de samenleving seculiere moslims in de steek laat: “Ik heb noch een Bijbel noch een koran in mijn leven nodig. Het enige boek dat ik nodig heb, is… de wet. Maar als zelfs een samenleving niet aan jouw kant staat, wat kun je doen?”

In het gebied van Stockholm, schat het onderzoek, zouden er op dit moment zo´n 150 Salafisten zijn. Salafisten concentreren zich vooral op het gebied van Jårva, een “No-Go-Zone”. Vaak overlappen de jihadistische en criminele elementen elkaar, en deze moslims terroriseren andere mensen die in de buurt wonen. Een vrouw zei dat Salafisten en “islamisten” in de afgelopen tien jaar ondernemingen, kelder-moskeeën en cultuurverenigingen gedomineerd hebben en dat “de Zweden er geen idee van hebben hoeveel invloed de politieke islam in de voorstad heeft.” Ze omschreef hoe zelfs kinderen naar geslacht gescheiden worden en dat religieuze leiders vrouwen ertoe oproepen niet tegen de autoriteiten te vertellen dat hun mannen hen slaan. “Zweedse wetten worden niet toegepast in de voorsteden.”

Het onderzoek besluit met kritiek op de Zweedse autoriteiten vanwege hun duidelijke onvermogen om het contact te herstellen tussen individuele radicale moslims en de “omgevingen die hun ideeën vormgeven en in bepaalde gevallen de wil om zich te radicaliseren en zich aan te sluiten bij gewelddadiger groepen gemakkelijker gemaakt heeft.” Het onderzoek noemt het volgende voorbeeld:

“Toen de toenmalige nationaal coördinator tegen gewelddadig extremisme zei dat de vraag waarom zoveel mensen uit Zweden naar ISIS zouden willen, een ´ vraag van één miljoen dollar´  zou zijn, is hier een voorbeeld van het algemeen onvermogen van de Zweedse autoriteiten (met uitzondering van de politie en de veiligheidspolitie) te zien dat dit probleem niet uit een vacuüm is ontstaan.”

Om dit onvermogen – of wellicht bewuste blindheid – te zien, dat het jihadistische terrorisme niet uit een vacuüm ontstaat, maar in bepaalde milieus gevoed wordt, is nauwelijks uitsluitend een Zweedse situatie. De hardnekkigheid van zoveel Europese en andere westelijke autoriteiten om terreuraanslagen gevallen van “psychische aandoeningen” te noemen, verduidelijkt dit perfect.

Zweden boerka

De auteurs van het onderzoek noemen ook dat scholen en andere lokale autoriteiten niet weten hoe ze met de uitdagingen van de Salafisten moeten omgaan. Het onderzoek noemt als voorbeeld dat een islamitisch schoolmeisje haar hoofddoek wilde afdoen om met de andere kinderen kappertje te spelen, maar dat stond het Zweedse personeel uit respect voor de wensen van haar ouders niet toe. In een voorbeeld uit een Zweedse kleuterschool wilde een klein meisje haar hoofddoek niet dragen, maar het Zweedse personeel dwong haar hiertoe, “hoewel niet goed voelde”, omdat dit de wens van de ouders was. Het Zweedse onderwijspersoneel  heeft ook omschreven dat het niet weet hoe het zich moet gedragen wanneer kinderen tijdens de ramadan willen eten en drinken, maar de ouders opdracht hebben gegeven dat ze moeten vasten.

Het onderzoek is een belangrijke eerste stap in Zweden om eindelijk te erkennen dat er een probleem is, maar wanneer de verantwoordelijke Zweedse autoriteiten – inclusief de Zweedse regering en de politieke leiders, die weigeren de realiteit in Zweden te erkennen – het niet lezen en verinnerlijken, zal het onderzoek vergeefs zijn uitgevoerd.

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Door: Judith Bergman

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", achterlijkheid, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, Salafisten, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

16 reacties op De onverbiddelijke radicalisering van Zweden

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Onbegrijpelijk dat West-Europa, want Zweden is slechts een voorloper en de rest van West-Europa zal spoedig volgen, zich zo haar vrijheid, geschiedenis en dus identiteit laat afnemen binnen enkele decennia.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Er zijn geen woorden genoeg om de complete waanzin te beschrijven waarin Zweden vandaag de dag verkeert.

   Het is belangrijk dat er een eerste onderzoek werd gedaan om te erkennen dat er een probleem is!

   Like

 2. BertG. zegt:

  Ik heb ook een zeer droevig bericht.
  De enige supermarkt hier in de buurt is uiteindelijk dan toch om.
  Ze hebben dan toch maar een hoofddoekje achter de kassa gezet, de 1ste.
  Kan alleen maar hopen dat iedereen voor een andere kassa kiest en dat kind totaal negeren, maar ik heb er een hard hoofd in, mijn al die slijmballen waar ik tussen woon.

  Liked by 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ik heb de moed opgegeven, ik kom er net vandaan.
   En ze sluiten keurig aan achter de hoofddoek kassa, allemaal.

   Like

  • siemx zegt:

   Ik zou eerst uitkijken naar een andere supermarkt en als die niet in de buurt is in élk geval de andere kassa nemen en het domme gehersenspoelde wicht negeren. En natuurlijk klagen bij de filiaalhouder!

   Like

   • BertG. zegt:

    De 1st volgende supermarkt in de buurt is de Lidl, Aldi en de Boni.
    Dat zit helemaal vol met hoofddoekjes.
    En klagen heeft geen zin, hij heeft haar zelf aangenomen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Die filiaalhouder is dadelijk ook ’n getinte.
    Later laat hij zijn baard groeien.
    Nog wat later draagt hij een jurk en nog wat later mag je niet meer binnenkomen omdat je niet religieus bent…
    Gewoon zelf groenten telen en zelf slachten.
    Wat dat laatste betreft kunnen ze je wel adviseren bij die Supermarkt.
    Als je maar oppast dat die bedrijfsleider nooit achter je gaat staan.

    Anders kijk je jezelf dadelijk van onderen aan.

    Like

 3. Jan zegt:

  Liberalisme/socialisme is een geestelijke stoornis. Lijdster toont aan waarom: “Dit is mijn stad, mijn grondgebied, ISIS moet je lief hebben……”

  https://www.breitbart.com/big-government/2018/07/26/we-need-to-confront-the-liberals-whose-excuse-feed-islamic-terror/

  En dan te bedenken dat deze idioot lerares is aan een middelbare school. Kan geschifte Halsema nog wat van leren

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Ik weet niet waar al die biddende moslims om vragen aan allah, gezien hun situatie in de wereld is dat niet veel soeps. Al die moslims elke dag 5 keer op de knieën daar zou je als god toch stapelgek van worden?

  Like

 5. Thoth zegt:

  Ze moeten gewoon een immigratie-toets gaan invoeren. Iedereen die er niet aan voldoet, moet naar huis terug. Voorbeelden : vrijdag naar de moskeeën gaan: NEE, hoofddoek, terwijl geen koud weer is: NEE, joden, christenen en ongelovigen haten : NEE, sharia invoeren : NEE, sekse-scheiding in moskee : NEE, vrouw heeft meer getuigen nodig dan een man : NEE, etc. etc.

  Like

 6. Klaas Dijkstra zegt:

  Het komt steeds dichterbij……
  Doe maar “NIETS”, het gaat vanzelf over!
  Die neuen türkische Herrenmenschen in Deutschland‼️

  Like

 7. Thomasson zegt:

  Volgens het onderzoek zeggen veel Salafisten ook dat moslims geen Zweedse vrienden dienen te hebben, en noemen hen “kafirs”, de denigrerende Arabische benaming voor een niet-moslim of “ongelovige”…..Moslims willen wel OP DE KOSTEN VAN DE ZWEEDSE KAFIR’S (en anderen) VRETEN EN LEVEN ALS GOD IN FRANKRIJK!!!! De Kafir’s werken een de moslims neuken en zich wild vermeerderen op andermans geld. Ik zou bijna zeggen dat dit gedrag past perfect bij die van ratten. Ook zijn vreten de resten eten dat door anderen werd betaald. Koekoek vogel is ook een goed voorbeeld, maar de koekoek is bescheiden. Ze brengt een jong per seizoen ter wereld en de moslims een hele nest en daarmee lijken ze op een rattenplaag.

  Like

 8. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/07/27/de-man-die-elin-gered-heeft-van-uitwijzing-is-een-veroordeelde-misdadiger/

  De man die Elin “gered” heeft van uitwijzing is een veroordeelde misdadiger

  De 52-jarige Afghaan van wie de linksactiviste Elin Ersson tijdelijk zijn deportatie heeft gestopt, is een veroordeelde crimineel. Dit is door de politie bevestigd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s