Eerste 50 blanke families uit Zuid-Afrika emigreren naar Rusland (+ video)

Screenshot_20

De familie Schlebusch en Vladimir Poluboyarenko in Russland.

(Vertaling: E.J. Bron)

Onlangs werd bekend, dat meerdere blanke Zuid-Afrikaanse families in Rusland opnieuw willen beginnen. Nu beginnen de eerste 50 Boeren-families weldra met de verhuizing naar Stavropol.

Contra magazineRT

De eerste families van Boeren, nakomelingen van Nederlandse kolonisten in Zuid-Afrika, zouden weldra naar Rusland kunnen vertrekken om te ontsnappen aan het toenemend geweld tegen Boeren in Zuid-Afrika. Ongeveer 15.000 Boeren willen Zuid-Afrika verlaten en boer in Rusland worden.

De familie Schlebusch uit het Zuid-Afrikaanse Bloemfontein behoort tot de eerste 50 Boeren-families die zich vestigen in het zuidwesten van Rusland. Net zoals vele andere Boeren zoeken ze in Rusland politiek asiel. Ze zeggen dat ze thuis geconfronteerd worden met gewelddadige aanvallen en doodsbedreigingen, die voortkomen uit de plannen van de regering hun land te onteigenen.

In het begin van de maand bezocht Adi Schlebusch de Russische vakantieregio Stavropol. Schlebusch, wiens grootvader op zijn boerderij werd vermoord, zei tegen RT dat het land in Zuid-Afrika “door de blanken nooit met geweld of op onrechtvaardige wijze van de zwarten werd afgepakt.” Hij verklaarde dat de Boeren, toen zij in de 19e eeuw naar Zuid-Afrika trokken, probeerden fair te zijn, officieel te onderhandelen en conflicten te vermijden.

Alles veranderde, toen de regering van Cyril Ramaphosas aantrad. De nieuwe Zuid-Afrikaanse president had beloofd om het land, dat de blanke Boeren sinds de 17e eeuw bezitten, terug te geven aan de zwarte burgers van het land. De regering zei dat ze van plan is een einde te maken aan het erfgoed van de Apartheid, waar het grootste deel van het Zuid-Afrikaanse land nog altijd in handen van de minderheid van de blanke bevolking is.

Mensenrechtengroepen verklaarden dat het initiatief zou aanzetten tot geweld. Er vonden in 2016/2017 74 farm-moorden en 638 aanvallen plaats, vooral tegen blanke boeren, zoals blijkt uit cijfers van de minderhedengroep “AfriForum”.

De regering betwist de aantallen niet, maar ambtenaren zeggen dat de boeren slachtoffers van misdaden zijn, net zoals andere burgers van het land die door geweld gegrepen worden, en dat ze niet op de korrel genomen worden omdat ze blank zijn. Ze zeggen dat zwarte boeren ook blootgesteld staan aan aanvallen.

Schlebusch bevestigde tegenover RT dat ongeveer 15.000 Boeren bereid zijn hun land te verlaten en een nieuw leven in Rusland te beginnen.

“De reden waarom ik nadenk over emigratie, is, eerlijk gezegd, omdat ik donkere wolken boven onze toekomst zie hangen. De realiteit is dat we moeten vrezen voor ons leven. En in werkelijkheid wordt er in Zuid-Afrika elke dag een blanke boer aangevallen. Mijn grootvader werd op deze farm vermoord. De regering is er absoluut verantwoordelijk voor dit klimaat van antagonisme tegenover blanke boeren te scheppen.”

De boer zei dat hij met zijn familie Rusland bezocht zou hebben om te kijken naar de mogelijkheden van verhuizing naar de regio. “Ik weet dat de groei van de landbouwproductie in Rusland immens is. Dus ik denk dat dit het juiste moment is om me in te kopen in de landbouw in Rusland. En ik denk dat er veel potentieel is.”

Stavropol is bereid om tot 50 Boeren-families te vestigen, aldus de plaatsvervangend commissaris van de mensenrechten in de regio, Vladimir Poluboyarenko. Hij zei tegenover RT dat er in de buurt van Stavropol al een plan bestaat om ongeveer 500 families te vestigen met hun eigen vee. De ambtenaar zei ook dat van de vier miljoen Boeren, die 8% van de Zuid-Afrikaanse bevolking vertegenwoordigen, 15.000 naar Rusland willen emigreren.

Er zal een Russische delegatie naar Zuid-Afrika komen om een gedetailleerd emigratieplan met de Boeren-gemeenschap uit te werken.

 

Bron:
www.contra-magazin.com

Bron oorspronkelijk artikel:
www.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Communisme, Genocide, gezond realisme, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, Mensenrechten, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Rusland, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

29 reacties op Eerste 50 blanke families uit Zuid-Afrika emigreren naar Rusland (+ video)

 1. flo zegt:

  Mooi! Helaas krijgen wij de nikkertroep hier naar toe

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   De blanke boeren ontgonnen Zuid Afrika.
   Het land waar praktisch niemand woonde.
   Geen zwarte Zoeloe te zien.
   Nadat het land tot bloei was gekomen kwamen de Zoeloes opzetten.
   Nu is het zo ver dat ze zich in hun oneindige stupiditeit beklagen over de leugen dat de blanken hun land zouden hebben bezet.
   De blanken moeten dus vermoord worden.
   De blanken zullen wegtrekken, en over ’n paar jaar zal Zuid Afrika een grote poel van ellende zijn.
   Die Zoeloes zullen dus met z’n allen naar Europa komen om zich hier gediscrimineerd te voelen omdat ze zwart zijn.
   Ja, maar voor dat ze daar vertrokken waren ze ook al zwart.

   Geliked door 1 persoon

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Geweldig initiatief. Leven in Rusland is altijd beter dat te sterven onder de hand van een zwarte moordenaar en zijn regering. Links nederland zal het wel anders zien. Die lullen er wel een punt aan. Als de blanke boeren met hun kennis zijn vertrokken en de zwarte zuidafrikaanse bevolking daardoor niet meer te eten hebben, zal er in het linkse nederland wel een inzamelimgsaktie worden gehouden of de nl.staat gaat nog meer ontwikkelingshulp geven aan zuidafrika. Van mij mogen alle zwarte zuidafrikaanders omkomen van honger en dorst. Graag deze lieden ook niet importeren in europa. Voor het ontwikkelingshulpgeld aan zuidafrika kunnen we beter wapens kopen om ons de autotochtone afrikaanders van het lijf te houden

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Maakt niet uit hoeveel zwarten er omkomen van de honger.

   Ze fokken als de konijnen en ik denk dat het fokken als de konijnen bij de neger genetisch cultureel bepaald is omdat de natuur gericht is op overleven en voortplanting.

   Als de natuur in de gaten krijgt dat de neger niet in staat is goed voor zijn nakomelingen te zorgen zal de natuur automatisch regelen dat er veel nakomelingen zijn.

   Logisch toch!

   Like

  • King Arthur zegt:

   Foutje scherpschutter.
   Helaas zijn er geen autochtone afrikanen of je moet de blanke boeren bedoelen?
   Het land was leeg en dor toen de blanke boeren zich er vestigden in de 16 e eeuw. De negerts kwamen pas uit het noorden toen er werk was bij de blanke boeren, want zelf iets opzetten lukt ze nog steeds niet, behalve kapot maken en corruptie.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Precies.
    De omschrijving “zwarte Zuid Afrikaanse bevolking” kan helemaal niet.
    Zuid Afrikaners zijn blanken.

    Die moordende zwarten die er nu rondlopen zijn en blijven gewoon Zoeloes uit Zoeloeland.

    Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Helemaal mee eens scherpschutter.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Mooi dat Rusland deze bedreigde blanke boeren wil opnemen en ze een nieuw bestaan wil geven.
  Waarom hebben wij geen aanbod gedaan aan een Zuid-Afrikaanse boerenfamilie om zich in Nederland te vestigen? Deze mensen veroorzaken geen overlast en zijn 100x beter dan de inboorlingen die Rutte de hand wil reiken.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hendrik zegt:

  Die boeren hebben allemaal genoeg van dat linkse gelul en politieke correctheid van west europa. Ze weten dat het hier, als het zo doorgaat. dezelfde situatie ontstaat. Sharia wetgeving en als Europeaan een tweederangsburger worden (als we dat al niet zijn).

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  De russen zullen blij zijn met de Afrikaander Boeren.

  Het communisme heeft honderdduizenden boerenbedrijven vernietigd met opzet omdat de communisten vonden dat vrije boeren vijanden waren van het volk.

  De communisten zetten grote staats landbouwbedrijven op waar ze mensen op lieten werken die uit de Russische steden kwamen en die de ballen verstand hadden van landbouw.

  De boerentraditie van vader op zoon werd de nek omgedraaid.

  De Boeren uit Zuid Afrika zullen dit gat in Rusland gaan opvullen.

  Toch zit er een wrange bijsmaak aan nu de boeren uit Zuid Afrika naar Rusland gaan.

  Die wrange bijsmaak zit hem in het feit dat het ANC dat nu verantwoordelijk is voor de uitvlucht van de Boeren ooit een project was van de Russische KGB.

  De Russische KGB had in de vrije wereld op vele plekken zogenaamde bevrijdingsbewegingen gestationeerd die door hun op afstand geleid werden en ook gefinancierd. Veel westerse fellow travelers speelden hier ook een rol in.

  Een Nederlandse fellow-traveler uit die tijd was bijvoorbeeld Harry Mulisch. Maar ook Freek de Jonge was fellow traveler voor de goede zaak.

  De PLO was overigens ook een product van de KGB en veel PLO vertegenwoordigers van toen en vandaag kregen hun opleiding in Moskou. Abbas schreef zijn holocaust ontkenning scriptie aan de universiteit van Moskou.

  De vijanden van toen zijn hulpverleners van vandaag.

  Maar Poetin zou dit nooit doen als hij niet wist dat de Boeren uit Zuid Afrika er een succesverhaal van gaan maken.

  Geliked door 1 persoon

 7. ruud beijer zegt:

  De Nederlanders willen de blanke boeren niet
  Zij willen liever de islam en de vluchtelingen
  Zij geven alles op ,Ook de toekomst voor hun kinderen en kleinkinderen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Gaan we weer.
   Die Nederlanders die jij bedoelt is dat zooitje crimineel-ongeregeld dat Rutte bij elkaar heeft gezocht om z’n derde misdaad-termijn mee uit te zitten.
   Ik neem niet aan dat de resterende 16.000.000 blanke Nederlanders die Zuid Afrikaners hier een warm hart en een thuis zouden weigeren.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ruud moet je neer zetten op zo’n PVV markt kraampje, met een pak folders.
    Dan kan ie de hele dag herhalen dat het onze eigen schuld is.
    En dat we allemaal op de PVV moeten stemmen, anders is het afgelopen met ons.

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Beste Bert even een simpel rekensommetje.Een Nederlander heeft gemiddeld 1.1 kind.Allochtonen hebben gemiddeld 4 kinderen.De jaarlijkse instroom is meer dan honderdduizend vluchtelingen.Hoelang denk jij nog dat het duurt?We moeten het van de daken schreeuwen .We moeten op de PVV stemmen of Fvd. Het is onze laatste kans voor onze kinderen en kleinkinderen.

    Like

 8. koddebeier zegt:

  Niet alle Nederlanders, alleen de debiele links/christelijk/liberale deugmensjes met hun door en door verrotte politici willen hun ‘eigen’ nest bevuilen en daar is de rest de dupe van !!

  Geliked door 1 persoon

 9. kampersrene zegt:

  Een wijs besluit in Rusland zijn tenminste geen negers met een been door hun neus …Binnen de korste keren ligt Zuid Afrika op zjin gat….Ze hoeven zich niet ongerust te maken …Ze zullen ontwikkelingshulp wat opschroeven

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Slim van de Russen, ze halen goede boeren binnen, die de landbouw en veeteelt een flinke duw omhoog kunnen geven !!

  Like

 11. Elisabeth zegt:

  RT.com volg ik al een aantal jaren, er zijn ook Europeanen die naar Rusland vertrekken, vooral boeren. Rusland biedt ook gratis landbouw grond aan boeren en telers, ze hebben land genoeg, het ontbreekt hen aan mensen met goede inzicht en opleidingen om landbouwprodukten te produceren.

  Like

 12. boorzalf zegt:

  Niet alleen de blanke Afrikaner, maar de blanke Hollandse boer vertrekt naar Rusland.
  https://www.boerderij.nl/Pluimveehouderij/Achtergrond/2017/6/Russische-droom-wordt-werkelijkheid-140055E/
  Vond deze reactie wel leuk,
  “Er gaat waarschijnlijk een wereld open voor Marianne Thieme. Hop in die KLM en op de barricade in Moskou, succes, die zien we nooit meer………terug”

  Like

 13. Taljaard zegt:

  Rusland is een van de weinige landen ter wereld die in staat zijn om in hun eigen voedselproductie en behoefte te voorzien.
  Maar dan moet men in Rusland wel de beschikking hebben over agrarische vakkrachten.
  Een probleem is dat Stalin de Russische boerenstand tijdens de collectivisatie van de landbouw praktisch heeft uitgeroeid en er een inefficient systeem van grote agrarische staatsconglomeraten voor in de plaats heeft gezet, die na de instorting van de Sowjet Unie ook allemaal ingestort zijn.
  En zo raakte Rusland afhankelijk van voedselimport, terwijl enorme arealen landbouwgrond verkommerden en verwilderden en het Russische platteland in diepe armoede verzonk.

  De economische sancties maken het echter noodzakelijk om dit agrarische potentieel weer te benutten. En daar is de Russische regering onder Putin de afgelopen jaren dan ook intensief mee bezig geweest. Buitenlandse vakkrachten zijn dus van harte welkom. Tot nu toe waren dat voornamelijk Duitsers en Oostenrijkers, die de zaak vaak helemaal letterlijk van de grond af moesten opbouwen. En die zich blauw ergerden aan de fatalistische en lethargische houding van de Russische plattelanders, die na 100 ellende en tegenspoed nergens meer in konden geloven.
  Totdat ze het met eigen ogen zagen dat hard werken en inzet wel degelijk kan lonen.
  Dat kun je die mensen eigenlijk niet kwalijk nemen.

  Het is voornamelijk een probleem om deze verlammende scepsis onder de Russische plattelandsbevolking te overwinnen.
  En ook daar kunnen buitenlandse vakkrachten aanzienlijk aan bijdragen.
  Zij zullen echter daarnaast ook te maken krijgen met twee andere grote Russische problemen; bureaucratie en corruptie. En hoewel zij de steun van Moskou zullen krijgen, zullen zij daarnaast ondervinden dat Moskou ver weg is. En dat je ter plaats te maken hebt met corrupte bureaucratische potentaten, wiens enige competentie een grondige kennis van 1001 naar believen door hen toegepaste regeltjes is, met het enige oogmerk om zichzelf te verrijken.

  Rusland is geen paradijs en in veel opzichten ook niet het beloofde land.
  Maar verre te verkiezing boven New Zimbabwe/ Haïti/Liberia/Zaïre, waar het huidige Zuid Afrika op afstevent.

  Geliked door 1 persoon

  • Taljaard zegt:

   ”verre te VERKIEZEN”

   Like

   • 1314 zegt:

    Dat fatalistiche en lethargische gaat ver terug in de geschiedenis, nog tot voorbij de tijd dat lijfeigenschap nog de norm was. De oorzaken hiervoor zijn niet primair in het kommunisme te zoeken. Wellicht wordt zo een houding gevoed door het eeuwenlang leven in een immens groot gebied (de grassteppen).

    Like

 14. Zodra de vruchten van de arbeide van de Suidafrikaner Boere verteerd zijn breekt er honger aan in Zuid-Afrika zoals dit intussen ok in Zimbabwe gemeengoed geworden is. Verstandige Suidafrikaner trekken naar Orania of vertrekken vanuit Zuid-Afrika waar hen op termijn het leven onmogelijk gemaakt wordt.

  Like

 15. paulzwueste zegt:

  Geen probleem.
  Ze zullen elkaar massaal afslachten en de rest komt naar Europa om zich hier gediscrimineerd te voelen omdat ze zwart zijn.

  Like

 16. Sjoe! zegt:

  Na twee jaar zijn noch 50 Boer-families, noch één Schlebusch-familie verhuisd. Tot zover Rusland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s