LEGA wil graag in alle openbare gebouwen kruisen ophangen

Screenshot_2

(Vertaling: E.J. Bron)

Dinsdag heeft de op één na grootste partij van Italië een wetsvoorstel ingediend, waarmee in alle openbare gebouwen zoals scholen, aula´s van universiteiten, bureauruimtes, vliegvelden, treinstations en havens een kruis, of nauwkeuriger gezegd, een kruisbeeld moet worden opgehangen.

Die Freie Welt

“Het kruis is het symbool van de christelijke beschaving en cultuur, in haar geschiedenis geworteld, en geldt als universele waarde; onafhankelijk van een religieuze bekentenis”, argumenteerden de voorstanders van het nieuwe wetsontwerp onder leiding van Matteo Salvini (foto), de nieuwe vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken van Italië.

Matteo Salvini, die in het verleden bij demonstraties de rozenkrans gebeden had, wil met deze maatregel graag een kleine bijdrage tot het behoud van de christelijke waarden van Italië leveren.

“Voor de geschiedenis en traditie van onze volkeren is het onacceptabel dat een verbreid secularisme de republikeinse grondwet in de zin van een Jakobijnse verplichting ter verwijdering van het kruis zou interpreteren. Integendeel. Het kruis blijft voor duizenden burgers, families en arbeiders het symbool van de geschiedenis van een heel volk”, aldus Salvini.

Het wetsontwerp luidt: “De vernietiging van de religieuze symbolen die onze gemeenschap kenmerken, betekent twijfelen aan de principes waarop onze identiteit is gebaseerd. Om minderheden te respecteren, betekent niet om van de symbolen van onze geschiedenis, cultuur en traditie af te zien.”

Overtredingen tegen het kruisvoorschrift zouden met boeten van € 500,- tot € 1000,- worden bestraft.

Meer dan 96% van de Italiaanse bevolking werd katholiek gedoopt, volgens de statistieken van de Italiaanse Bisschoppenconferentie “CEI”. Het Vaticaan, een van de kleinste stadstaten ter wereld en het hart van de katholieke kerk, ligt in Rome, waar ook de Paus resideert. Tot 1870 was Rome – inclusief de kerkstaat – eigendom van de Paus, totdat de Paus in het revolutionaire “Risorgimento” onteigend werd en de Italiaanse regio´s als constitutionele monarchie in het koninkrijk Italië werden verenigd.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Cultuurstrijd, gezond realisme, Historie, Italië, katholieke kerk, Lega Nord, Patriottisme. Bookmark de permalink .

41 reacties op LEGA wil graag in alle openbare gebouwen kruisen ophangen

 1. Merel zegt:

  Goed, wat mij betreft mag het zonder Jezus, want hervormd. Met Jezus is ook goed , maar het ziet er zo zielig uit, en het lijden van Jezus is voorbij , zo zie ik het.Ze zouden Jezus beter tonen als opgestane uit het graf, het Licht van de wereld. Ik las vandaag over te weinig baby s, . In de Biblebelt regent het baby s,( omroep gelderland)

  Like

 2. Henk der Niederlander zegt:

  Dan zou Salvini zich ook kunnen inspannen om van de antichrist in Rome af te komen.
  Politiek is daar een sterk middel voor.

  Like

 3. dolphin zegt:

  klinkt wel mooi anti islam , maar er zit een stevige adder onder het gras want dit is nu net wat de jezuïetenorde wilde , nl dat men in wanhoop tegen de oprukkende islam weer voor de RK kerk zou kiezen (orde uit chaos).
  Maar men weet schijnbaar niet , of wi het niet weten dat het pausdom de grote man achter de schermen is die het allemaal regelt en waar de wereldleiders voor buigen als een knipmes em ondertussen ook al de scepter zwaait in Israel.

  Jaja die antichristelijke paus (wie het ook is) komt me de dag vaster in het zadel voor wereldheerschappij , en dat christelijk zijn is net als met de islam maar een keurig jasje om zichzelf in te verbergen.

  dolphin

  Geliked door 2 people

 4. BertG. zegt:

  Dat je je omgeving wil versieren met wat kruisbeelden, Ok.
  Dat is je goed recht als je denkt de mensen daar een plezier mee te doen.
  Maar waarom nou meteen gaan dreigen met een boete, zo maak je geen vrienden.
  Dat is toch ook een vorm van geloof dwang, en daar ben ik tegen.
  Maar de antwoorden laten zich alvast raden hier, laaiend enthousiast zullen ze zijn.
  Schop eerst die paus er maar uit, anders denk die seniele lul nog dat ie gewonnen heb.

  Geliked door 2 people

 5. ildiko zegt:

  de Paus heeft Italie met haar christelijke wortels verraden, dus hoop ik dat Salvini alles weer kan herstellen. Wel denk ik dat zal onwijs moeilijk worden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Cathja zegt:

  Ik ben niet Rooms-Katholiek, maar ik kan dit voorstel waarderen. Het is een tegengeluid voor de alsmaar verder oprukkende islam met zijn zichtbare symbolen. Waarom zouden wij ons moeten schamen dat we van oorsprong een christelijk cultuur hebben? Is het niet verwerpelijk dat sommige kerkleiders hun kruis afleggen als ze bij een imam op bezoek gaan? Waarom komt de islam luid en duidelijk over waar ze voor staan, en zou het christendom moeten wegkruipen?
  We geven ons veel te gemakkelijk over. Ik vind het voorstel van Salvini echt heel positief. We moeten alles wat inmiddels overboord gegooid is, terugpakken. Voor het te laat is, en de islam in heel Europa heerst en alles wat daar niet bij hoort verwijderd is.

  Geliked door 2 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   FvD (Baudet) is niet in de eerste plaats Christelijk, maar wil wel Christelijk onderwijs: het is onze traditie, onze identiteit. Je kunt het godsdienstig zien, maar ook historisch en cultureel.

   Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Cathja 27 juli 2018 om 07:37

   Overtredingen tegen het kruisvoorschrift zouden met boeten van € 500,- tot € 1000,- worden bestraft.

   Die boete is onaanvaardbaar. ‘Religieuze’ dwang is altijd heel fout.
   En meneer de paus is de grootste verrader van het christendom.
   Een draak in een schaapsvacht.

   Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @Tistochwat om 9:50

    Inderdaad. Met boetes bereik je vaker het tegenovergestelde. De mensen keren zich er dan juist vanaf.
    En die zogenaamde paus? Die had NOOIT gekozen moeten worden! Ik weet dat zeer veel kardinalen en bisschoppen grote moeite hebben met de koers van de huidige (nep)paus.
    Deze man is een grote misleider van mensen. Een valse ‘opvolger’ van Christus. Daar wordt voor gewaarschuwd. Al eeuwen lang!

    Geliked door 3 people

   • BertG. zegt:

    Dan ben je toch gewoon een nep christen, als je dwang nodig heb om er iets door te drukken.
    Zo iets moet uit je zelf komen, uit overtuiging, niet omdat je bang bent om gestraft te worden.
    Weinig onderscheid dan meer als de mossels.
    Dwingen om iets te moeten doen, en anders een boete.

    Geliked door 2 people

   • willie zegt:

    Bij de’ moslims is er ook een ”boete” als je Christen wil blijven , dus : vuur met vuur bestrijden zeg ik maar
    Trouwens al opgemerkt hier : als er een topic is waar t gaat over geld dan springen ze er als sprinkhanen op , rara, hoe komt dat dan ?? T enige dat de mensen echt interesseert is blijkbaar geld, de mammon zeg maar

    Like

  • Peter zegt:

   Cathja heeft gelijk !
   Het betreft een tegengeluid voor de alsmaar verder oprukkende islam met zijn zichtbare symbolen.
   Lees wat bijvoorbeeld de decaan voor koranstudies aan de Islamitische Universiteit van Gaza, Dr. Subhi Al-Yaziji in het interview zegt, dat op 25 mei 2012 door Al-Aqsa TV uitgezonden werd:

   “De verovering van Andalusië (Spanje) is een oude droom, iets waarop alle moslims met grote vurigheid hopen en ook verder in de toekomst zullen hopen. Onze verwachtingen gaan veel verder – wij willen de vlag van het kalifaat boven het Vaticaan laten wapperen, want dat is ‘Rome’ van de belofte waarover Mohammed spreekt: ‘Gij zult Constantinopel veroveren en daarna Rome’.”
   Plaatsen die kruisen en snel !!!!

   Like

 7. kampersrene zegt:

  Ik zou nog een stap verder gaan….inplaats van een genagelde Jezus een Mohamed met tulband

  Geliked door 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   Precies, @kampersrene. Als een symbool dat de islam zich moet aanpassen aan onze cultuur.

   Like

   • Cathja zegt:

    @Wachteres

    Ik zie het anders, Wachteres. Ik zou dit zien als BEWIJS dat de islam bij ons hoort. En daar gruw ik van.
    Wat Jezus aan het kruis heeft volbracht, zal nooit iemand kunnen evenaren. Ook al zien ze in mohammed een heel groot profeet die kennelijk tot alles in staat is.

    Ik zie liever de islam verdwijnen. Uit heel Europa. Uit de hele wereld. Bloedzuigers zijn het. Er is niets religieus aan. Ze dienen een niet bestaande god.
    Ik ben misschien wat hard in mijn woordkeus, maar dat is mijn overtuiging, en niet tegen u bedoeld.

    Like

   • BertG. zegt:

    Goed gezien Cathja, het is een vorm van capitulatie.
    Door een jezus met tulband op te hangen geef je toe.

    Like

  • Jo han zegt:

   Dat is vast wel grappig bij jouw in de caravan. Maar t slaat helemaal nergens op tenzij je morgen een Mohammed v d straat plukt. Ik zeg vooral doen

   Like

  • Nemesis zegt:

   Jij hebt goed lullen daar uit de verte en kijkt dan lachend toe. Het lijkt wel of je het leuk vindt dat wij daardoor allemaal gekopt gaan worden.

   Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Rene hoeft in Thailand maar 1 verkeerde opmerking te maken over de koning en tevens de dictator daar, te maken, en ze sluiten ‘m jaren op in een donker hol.
    Goh, wat een vrij land toch waar die Rene woont.
    Maar praatjes dat ie heb.

    Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    Veel praatjes, over Nederland ja. LOL

    Like

  • Merel zegt:

   In overheidsgebouwen hangt een portret van de koning, die wordt hopelijk nooit vervangen door een mohammedaan met tulband. Zoals sommigen hier praten werken ze zelf mee aan de islamisering vind ik, door tegen alles wat ons eigen is tegenaan te schoppen. Toen jullie in de wieg lagen stonden de kerken er al, daar ga je niet tegen aan staan te pissen.Beetje respect graag, is dat nou zoveel gevraagd?

   Like

 8. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/07/26/op-de-verjaardag-van-de-onthoofding-van-pater-jacques-hamel-steekt-een-mohammedaan-een-kerk-in-orleans-in-brand/

  Op de verjaardag van de onthoofding van pater Jacques Hamel steekt een mohammedaan een kerk in Orléans in brand

  De criminele oorsprong van het vuur staat buiten twijfel. Woensdagavond was de kerk van Saint-Pierre du Matroi in Orleans het doelwit van een serie kwaadaardige daden, die 20 minuten duurden volgens een politiebron. Partities van religieuze muziek werden verbrand, meubilair werd vernield en haat-tags waren op verschillende muren van het religieuze gebouw gespoten. In het midden van deze graffiti ontdekten de onderzoekers, de inscriptie “Allah Akbar”.

  Geliked door 1 persoon

 9. Peter zegt:

  Ik ben blij met het wetsvoorstel en hoop dat dit wordt aangenomen !!!
  De moslims in Italië moeten weten dat Jezus GEEN profeet is, maar de Zoon van God.
  Wellicht dat sommigen onder hen dit zullen gaan inzien.
  Verder getuigt het voorstel van grote wijsheid en respect voor het christendom en de Italiaanse cultuur die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
  In hoc signo vinces !! ( In dit teken zult gij overwinnen )

  Like

  • Nemesis zegt:

   Moslims moeten weten, dat Italie een christelijk land is. Maakt niet uit welk geloof je nu aanhangt en ook al geloof je niet in een god.

   Like

  • BertG. zegt:

   Ik had het kunnen raden, we hebben hier een trouwe paus aanhanger.
   En een beetje dwang is dan nooit weg om iets door je strot te drukken.
   Zo kennen we ze weer, die schijnheilige christenen.
   Want op een normale manier kunnen ze het niet winnen.

   Geliked door 1 persoon

 10. john van antwerpen zegt:

  Salvini kan beter eerst de paus ontslaan uit zijn functie en hem vervangen
  voor een anti Merkel paus. Merkel is de antichrist en deze paus sust de
  mensen in slaap met zijn populistisch gewouwel.
  Nog beter is het dat ze in Deutschland een Salvini krijgen of een Urbanus 2.
  De kruistochten moeten weer heropend worden en wel zo snel mogelijk.
  Het is al te laat maar het kan nog net als er coalitie,s gevormd worden,
  (o.a. visigrad).

  Like

 11. Williaan zegt:

  Ik ben geen liefhebber van dat vreselijke Romeinse martelwerktuig waarmee alle niet Romeinen langzaam ter dood werden gebracht. Alleen Romeinen geboren in de stad Rome werden “humaner” ter dood gebracht door onthoofding. Voor mij zijn het psychisch gestoorden die een symbool van martelwerktuig voor het christendom heeft bedacht. Waarom geen zegende handen.
  Ja ik weet het, het is is voor hen een symbool van overwinning op de dood. Als Jezus in Rome geboren was hadden de christen allemaal zwaarden met hakblok op hun kerken en in hun huizen en scholen enz. en zo kan ik nog wel even door gaan.

  Like

 12. Pietersen zegt:

  Kom op Lega, jullie zijn aan de macht, ga nu andere grotere problemen aanpakken : de EU, moslims, asielzoekers, ipv kruisen ophangen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s