Onafhankelijkheidsdag vieren?

Screenshot_15

Op 26 juli 1581 vindt de ondertekening plaats van het Plakkaat van Verlatinghe, de feitelijke Onafhankelijkheidsverklaring van de Nederlanden.

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Een op straat geïnterviewde mevrouw over dit thema vindt het een slecht plan, “want dan worden we nóg nationalistischer…” Alsof, ten eerste; nationalisme iets smerigs zou zijn en, ten tweede; u uw gedachten en gevoel zelf in de hand zou hebben? Het is maar hoe de linkse media en de overheid het in hun sturing/doctrine uitgelegd willen zien en hoe vatbaar u daarvoor bent… Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat o.a. chemische stofjes, hersentemperatuur, persoonlijke ervaringen en externe impulsen bepalen hoe en wat u voelt en hoe u daarop reageert. Tóch wordt het u, als voorbeeld benoem ik PTSS, zwaar aangerekend als er iets gebeurd waardoor u uzelf in een milliseconde niet meer in de hand heeft en ‘instinctief’ reageert op een voor u bedreigende situatie.

De werking van ons brein 

Zoals de meesten inmiddels wel weten, onderzoek ik o.a. menselijke en dierlijke gedragsvormen en is dit item daar een belangrijk onderdeel in. Ik vat onderstaand de link met de uitleg even samen in een daaruit deels gekopieerde tekst, want waarom zou ik het mezelf moeilijker maken dan nodig is. In onze hersenen bevindt zich de Hypothalamus en deze controleert het autonome zenuwstelsel en het endocriene systeem. Het speelt derhalve een cruciale rol bij de organisatie van uw gedrag dat zorgt voor het overleven. Ofwel: uw reactie voor wat betreft eten, vechten, vluchten en voortplanten. Daarnaast speelt de Hypothalamus ook een zeer belangrijke rol bij de temperatuurregeling en stuurt ze een groot deel van onze gevoelens aan. De Hypothalamus creëert peptide (een keten van aminozuren/chemische stofjes) voor boosheid, verdriet, lust, honger, angst, etc. Elke cel in je lichaam heeft wel duizend receptoren die kunnen reageren op bepaalde peptide(s) wanneer deze via de bloedstroom aan de cel wordt aangeboden. Maar pas als er een match is tussen de cel en de peptide ontstaat er een fysieke reactie waar u voor beloond of op afgerekend wordt. Dat voelt niet echt fair, vindt u wel?

Ik schreef al eerder dat (massa)moordenaars, pedofielen, homoseksuelen en transgenders dus ook niet zelf bepalen wat zij voelen, maar laat ik daar dan meteen een onderscheid in aanbrengen: moordenaars en pedoseksuelen vormen, net als de momenteel weer actieve, ronduit geesteszieke pyromanen, een bedreiging voor andere mensen (en dieren) ten behoeve van hun eigen (seksuele) behoeften. Homoseksuelen en transgenders zijn dat, als zij geen moordneigingen hebben of pedoseksuele gedachten hebben, echter niet. Het is dus wel degelijk wenselijk dat deze bedreigende ‘groep’ levenslang wordt opgesloten. Ook uw reacties t.a.v. de dreigende islamisering komen derhalve mogelijk vanuit uw eigen persoonlijke ervaringen met moslims en hun uitermate overheersende, onderdrukkende en fysiek agressieve gedrag. Bij mij tenminste wel. Zij behoren, mijns inziens, dan ook absoluut tot die bedreigende ‘groep’.

Zelf nadenken

U kunt uzelf overigens behoorlijk gek (laten) maken. Hoe intensiever u zich ergens op richt en hoe fanatieker u ergens in bent, des te groter de kans dat de stoppen daadwerkelijk een keer doorslaan. Dat geldt voor de scheidslijn tussen geniaal en gek, maar ook voor de geloofswaanzinnigen. Mensen die op straat luid schreeuwend of middels borden en foldertjes Jezus, de Bijbel of Allah verkondigen, mensen die groot ‘Jezus’ op hun dak hebben staan… mensen die andere mensen als beesten afmaken, omdat zij anders- of niet gelovig zijn… ergens is er dan toch een kortsluitinkje geweest in de hersenpan.

U kunt dus niet alles eenvoudig toeschrijven aan de werking van de Hypothalamus. Er bestaat meestal ook nog een mogelijkheid tot even gezond nadenken. Iets wat bij het bovenstaande geschetste PTSS-voorbeeld op dat moment, overigens bewezen, NIET werkt. Bij PTSS wordt het denken, laat staan logisch (!), als bij het doorbranden van de hoofdzekering (treffende woordspeling) in een fractie van een seconde uitgeschakeld zonder dat u daar ook maar enige grip op heeft. Bij mensen die, in welke vorm dan ook, gek of gestoord zijn, is dat overigens blijvend.

Het brein bepaalt ook of u vatbaar bent voor indoctrinatiesystemen zoals het christendom, de islam of welke andere sekte dan ook. Uw denkvermogen en intelligentie bepaalt echter of u daar, als u daar zelf even logisch over nadenkt, in mee moet gaan. Hersenloos volgend en alles geloven wat men op basis van de meest bizarre voorbeelden en flauwekul beweert, ligt dus ook in uw hersenactiviteit/inactiviteit opgesloten. De Engelse taal heeft er overigens een mooi woord voor: NUMB. En dat is exact wat een ‘religie’ met u doet: gehoorzamen en blindelings/onnadenkend volgen. Ik probeer u slechts uw ogen te openen en u te stimuleren om zelf eens logisch na te denken. Slechts om u te bevrijden van deze overheersende, u van uw vrijheid berovende ideologieën waarin u gemanipuleerd en gehersenspoeld wordt door zogenaamd ‘keurige’ charlatans. Maar waarschijnlijk wordt u alleen maar (alwéér en voorspelbaar zoals altijd) boos op mij. Dat is derhalve verklaarbaar vanuit uw vroegere ervaringen, waarbij u als klein jongetje/meisje bent gehersenspoeld met wat ik zie als geestelijke mishandeld. Het programma ‘Kijken in de ziel’ geeft overigens een bijzondere kijk in hoe de geestelijk leiders denken en doen. Zij laten in het programma helemaal zelf zien hoe het staat met het logisch denkvermogen en de intelligentie van de goedgelovige mens. Ik hoef er niets aan toe te voegen. Alhoewel; als zelfs voormalig premier Van Agt nu sterk begint te twijfelen aan het geloof…

Nog een voorbeeld van NUMB gemaakt zijn, betreft het politie- en justitieorgaan. Bij ‘overijverige’(?) agenten worden spastische (bij zuurstof tekort) of protesterende bewegingen bij de nekklem, omdat de arrestant eenvoudig geen lucht meer krijgt, gezien als ‘verzet bij arrestatie’… Ook hier is zelf nadenken klaarblijkelijk niet gewenst in de opleiding en uitvoering. Dat geschreven hebbende; tegenwoordig hebben we overal de ‘slimme assistent’. Een nieuwe vorm om voor u te bepalen wat u moet doen en om u dom te houden en vooral niet meer zelf te laten nadenken. De vroegste vorm daarvan is de behoefte om het voor iedereen ‘zo gemakkelijk mogelijk’ te maken. Kinderen op school kunnen al geen digitale klok meer aflezen en dat wordt ook niet eens meer gestimuleerd. De oplossing zal zijn dat de digitale klok/polshorloge dus uit het straatbeeld verdwijnt omdat de hedendaagse jeugd nu eenmaal te dom is om klok te kunnen kijken? En dan eisen leraren meer salaris? Didactisch presteren ze minimaal, maar verdienen t.a.v. de ‘gewone man’ bijna drie keer zoveel. Ze zouden zich kapot moeten schamen!

Nationalisme

Nationalisme staat op Wikipedia omschreven als “Ideologie gebaseerd op het idee dat mensen trouw zijn aan de eigen staat, natie of volk. Een gematigde vorm van nationalisme kan een land ten goede komen: de burgers voelen zich meer betrokken bij grote kwesties van hun samenleving en zijn bereid hun land tegen buitenlandse dreigingen te verdedigen”. Persoonlijk vind ik dit de slechtste omschrijving die er maar mogelijk is. Overduidelijk gebaseerd op de Duitse nazi-overtuiging tijdens de Tweede Wereldoorlog en uitermate kortzichtig derhalve. Ik geef liever de voorkeur aan de volgende omschrijvingen: “Een soort van nationaal bewustzijn. Men voelt zich door taal, gewoontes, een vlag en het volkslied als inwoners sterk met elkaar verbonden. Iemand die opkomt voor de belangen van zijn eigen land”.

Vervolgens staat er nóg iets eveneens dubieus in de Wikipedia uitleg “Kan leiden tot het eisen van integratie als voorwaarde om tot die natie te kunnen behoren. Het niet daaraan voldoen kan de vormen aannemen van afsplitsing (segregatie) dan wel isolatie in nationaal opzicht (outgroup)”.  Wat is daar mis mee? Dat is juist dé basis voor een stabiele vreedzame samenleving. Waarom ik deze, in mijn ogen uitermate kortzichtige, term in Wikipedia interessant vind? Men duidt hier overduidelijk op uitsluiting en discriminatie vanuit de oorspronkelijke bevolking naar immigranten. Maar we hebben, in met name Nederland (!), juist te maken met een externe segregatie van Turken en Marokkanen, die zichzelf decennialang hebben geïsoleerd van de oorspronkelijke bevolking! En laat het nu juist DIE groep zijn die nu het (DENK) jankvarken loopt uit te hangen wat betreft vermeende discriminatie. Het ligt dus allemaal aan ú dat zij zich tientallen jaren buiten de samenleving hebben gehouden? Het ligt dus aan ú dat zij veelal slecht Nederlands en/of straattaal spreken en derhalve geen werk kunnen vinden? Het ligt dus aan ú en zij zogenaamd gedwongen zijn de criminaliteit in te gaan…? Hoezo nationalisme is een smerig iets? Zelf doen ze niet anders.

“Anders worden we nóg nationalistischer…”? Zou het misschien komen, omdat we het inmiddels meer dan zat zijn om ons telkens weer aan elke binnenkomende cultuur of stroming aan te moeten passen en die door de strot geduwd te krijgen? Zou het misschien komen, omdat etterbakken en jankvarkens als Quinsy Gario en Sylvana Simons de Amerikaanse rassen toestanden op Nederland proberen te projecteren en de maatschappij te ontwrichten? Zou het misschien komen, omdat we hypocriet, antisemitisch islamtuig als DENK meer dan zat zijn? Zou het sowieso heeeeeel misschien komen, omdat we de Midden-Oosterse cultuur van vervolgingswaanzin die daar heerst en waar we er steeds meer van binnen onze landsgrenzen krijgen, spuug-en spuug zat zijn? Dat wij wél respect voor hen moeten hebben, maar zij niet voor ons? Om met Joup te spreken; flikker toch op! Leve het Patriottisme!

Sowieso is het volstrekt tegenstrijdig om de onafhankelijkheid te vieren met een kabinetsformatie (een bepalende kleine minderheid) die Nederland intussen aan de EU en buitenlandse bedrijven, volkeren en banken verkoopt.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

32 reacties op Onafhankelijkheidsdag vieren?

 1. Nemesis zegt:

  In Bayreuth auf der grüne Hügel, vieren ze ook wat nationalistisches, op de sporen van AH. Gespeeld werd dit keer Wagners Lohengrin. Als je het kent is het eigenlijl om te grinniken, uitgerekend Lohengrin. De hele sosenclub was aanwezig, en voortdurend an die totaal in Turks groen gestoken Merkel, haar slijmerdje Rutte. Bij aankomst, bij het diner, bij het Konzert altijd ernaast.
  https://rp-online.de/kultur/musik/bayreuther-festspiele-2018-markus-soeder-und-christian-lindner-bei-eroeffnung_bid-18096729#6

  En dus ook (braak) Rutte. Of die wel wist dat die 4,5 uur op een harde stoel moest zitten en niet mocht gaan plassen. En of die Wagner wel begrijpt en prachtig vindt?? 😀 😀 😀

  Even alle foto’s bekijken.

  Like

 2. Mary zegt:

  Helemaal eens.

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  De definitie van “Nationalisme” zoals hij op Wikipedia staat wordt door de heer Schilder beoordeeld als Nazi-propaganda.
  Hijzelf geeft als definitie van “Nationalisme” het volgende: “Een soort van nationaal bewustzijn.
  Men voelt zich door vlag, gewoontes en het nationaal volkslied, als inwoners met elkaar verbonden.
  Iemand die opkomt voor de belangen van zijn eigen land.”
  In de collegeklas zou ik tegen u gezegd hebben: “Heer Schilder dit slaat als ’n tang op Dirk!”
  Nationalisme is een zeker weten gevoel. Een gevoel dat bestáát.
  Niet iets dat moet voortkomen uit: ’n vlag, ’n lied en allerlei gewoontes…!
  Ik zie de Nederlandse vlag… en inderdaad, ik voel mij verbonden met Nederland.
  Dat is mijn land.
  Die vlag is slechts ’n bevestiging van mijn gevoel.
  Vroeger was die vlag ’n herkenningsteken voor iedereen die in den vreemde opzoek was naar zijn eigen volk.
  Daar was die vlag voor.
  Het land waar ik thuishoor, dat mij beschermd en behoed voor allerlei gevaren die voorkomen in onbekende streken bij mensen die mij onbekend en als vijandig voorkomen.
  Maar dat gevoel had ik al, dat lag in mij te sluimeren.
  Dat gevoel heb ik al zo lang ik leef, en werd niet geproduceerd bij het zien van ’n stuk katoen.
  Nationalisme wordt niet geproduceerd.
  Het komt niet van de lopende band.
  Het is ’n stuk van mijn ziel.
  Zo belangrijk is Nationalisme!
  En de definitie zoals hij wordt omschreven op Wikipedia af te doen als Nazi-propaganda voel ik als bijzonder beledigend.
  En hoe is het mogelijk om te denken dat Nationalisme geboren zou worden als een vorm van irritatie tegenover allerlei uitwassen die ons tegenwoordig via de media en de politiek door de strot worden gedouwd.
  Je bent het of je bent het niet.
  Als je het niet bent kan je het worden, maar je blijft 2e keus….

  Zo denk ik er over.

  Geliked door 2 people

   • Drs.E.N.Schilder zegt:

    Als u nu eens één keer de tijd neemt om de bijgevoegde links te lezen en te proberen te begrijpen wat ik schrijf i.p.v. direct te reageren zult u zien dat dat we het wat dat betreft meestal eens zijn. Het gaat hier om de smerige omschrijving/sneer naar nationalisme die volledig onterecht is. Ik ben het dus niet eens met de omschrijving op wikipedia omdat dit u en mij als exsteem rechts en facisten wegzet. Van u ben ik inmiddels niet zo zeker meer maar ik ben pertinent géén racist, extreem rechts of facistisch.

    Like

  • Wolf zegt:

   @Paulzuweste. U beschrijft exact zoals velen van ons het ook precies hetzelfde ervaren als U.Het is een gevoel wat ons in de genen zit .Het zit in ons. En dat komt zoals u heel duidelijk uiteenzet niet aan alleen de vlag etc. Het zit in onze ZIEL! Heel goed geschreven door U! Like !

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Heer Schilder.
    Als u datgene wat u schrijft en wat u niet schrijft moet verduidelijken met verwijzing naar andere schrijvers, om uzelf te verantwoorden, staat u natuurlijk niet sterk.
    Ik zie u niet als een racist, fascist of extreem rechts.
    Het enige wat ik doe is reageren op datgene wat u schrijft.
    Als u nou eens de tijd zou nemen om daarover na te denken… zouden we ’n heel eind verder komen.

    Like

  • Drs.E.N.Schilder zegt:

   Ik weet eigenlijk wel dat het geen zin heeft maar ik reageer voor een allerlaaste keer toch nog op even op uw reactie. Ik beoordeel het NIET als nazi-propaganda. Dat maakt u er zelf van omdat u de essentie van de tekst niet begrijpt. Begrijpend lezen is klaarblijkelijk niet uw sterkste kant. Geeft niet hoor, dat is vaker zo bij u, of eigenlijk, dat is ALTIJD zo bij u! En u weet, als u eerlijk naar uzelf bent (net als Jan), waar dat eigenlijk aan ligt. U bent gelovig en voelt u door mij beledigd. Dat maakt u, geheel tegenstrijig met uw ‘geloof’, haatdragend en wraakzuchtig en dus zoekt u, als criticaster, naar mogelijkheden om mij aan te vallen. Ik heb 2 omschrijvingen v.w.b. nationalisme gebruikt zoals die op internet te vinden zijn. Daarom staan ze ook tussen “ “. Ik vind de eerste uitleg persoonlijk erg stigmatiserend en duidend op het nazisme. Alsof nationalisme racistisch zou zijn en dat is het NIET! Als ik dat daadwerkelijk zou schrijven zou mijn tekst in z’n geheel tegenstrijdig zijn. Op het (uiterst oubollige) volkslied na voel ik me persoonlijk prettiger bij de tweede uitleg die ik (wederom!) NIET zelf verzonnen heb! Het zijn dus bestaande omschrijvingen. Die ondersteunen mijn teksten en maken ze inhoudelijk sterker. Uiteraard mag u uw mening geven net als ik dat mag maar ik moet wel zeggen dat uw opmerkingen 9 van de 10 keer inhoudelijk helemaal nergens op slaan. Zelfs niet op Dirk. Ik zag bijvoorbeeld uw opmerking afgelopen week over ‘gelukkig niet als heiden geboren zijn’…
   Iedereen wordt echter als ‘heiden’ geboren! Ook ú bent als ‘heiden’ geboren! Met dat verschil dat u daarna (binnen 2 maanden waarschijnlijk) middels een kerkelijk toneelstukje met zogenaamd ‘geheiligd’ kraanwater, gekerstend bent… En dat heeft u duidelijk geen beter mens gemaakt. Maak u vooral geen illusies, ik zie u nu niet direct niet in een collegeklas zitten. Ik wens u een fijn leven toe.
   Met vriendelije groet, Drs.E.N.Schilder

   Like

 4. Elisah zegt:

  Nou horen we het ook eens van de expert,
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/07/Gerenommeerde-psychiater-Linkse-goedmensen-zijn-klinisch-geestesziek

  Gerenommeerde psychiater: Linkse goedmensen zijn klinisch geestesziek

  De gerenommeerde Amerikaanse psychiater professor dr. Rossiter concludeerde al in 2013, dus nog vóórdat Europa en Amerika hun grenzen opengooiden voor miljoenen migranten, dat ‘goedmensen klinisch geestesziek zijn’, omdat ze totaal geen besef (meer) hebben van de menselijke natuur en realiteit. De bekende Duitse blogger Michael Mannheimer vindt dan ook dat ze allemaal in een gesloten inrichting thuishoren.

  Like

  • Wolf zegt:

   Dan maken we een groot hek om dat Amsterdam heen en gooien de rest van die krankzinnigen uit den provinciëen en Hilversum vooral [ NPO/RTL] er ook bij . Stroom erop en “Gelieve niet te voederen” zoals onze 2e MAN der PVV , Dhr. Martin Bosma, ons al eens heeft medegedeeld.

   Geliked door 1 persoon

 5. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  neem de moeite dit 2 maal te lezen
  en u zult Drs. Schilder dankbaar wezen…
  .

  Like

 6. Jan zegt:

  De hypothalamus maakt geen peptiden maar peptidehormonen. Een peptide is een molecuul opgebouwd uit aminozuren en aminozuren zijn ketenen van eiwitten

  Tijdens de spijsvertering worden aminozuren vrijgemaakt en uit de vrijgekomen aminozuren kunnen weer specifieke aminozuren worden opgebouwd. Dan zijn er de essentiële aminozuren die wij via het voedsel moeten opnemen. De eiwitsynthese uit aminozuren gebeurt 1. in de lichaamscellen en 2. gedeeltelijk in de lever.

  Homoseksuelen en tranny’s (onzin want er zijn maar 2 geslachten) zijn wel degelijk een bedreiging voor de samenleving aangezien de EU ook een homo, tranny-agenda heeft en wel een heel uitgebreide. Alles verwoord in de Jogjakarta-beginselen.

  Jogjakarta-beginselen
  De Jogjakarta-beginselen, formeel de Jogjakarta-beginselen voor de toepassing van Mensenrechten met betrekking tot Seksuele Oriëntatie en Genderidentiteit, zijn een verzameling beginselen met betrekking tot homoseksualiteit, genderidentiteit, transseksualiteit, transgenderisme, en interseksualiteit, vaak aangeduid met het acroniem LGBT of LGBTI en de Raad van Europa heeft de beginselen expliciet onderschreven en een aantal aanbevelingen aan lidstaten opgesteld om de Jogjakarta-beginselen in de praktijk te brengen.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Jogjakarta-beginselen

  Dat houdt in dat hetero’s gedwongen worden homoparaktijken te accepteren op straffe van bijv het ontnemen van kinderen, gevangenisstraf enz.

  Dus kom mij niet aanzetten dat die 3% (afgerond naar boven) van de 17 miljoen geen bedreiging vormen. Aids kwam niet uit de lucht vallen.

  Aangezien de bijbel de ziel is van de westerse beschaving en figuren als Galilei en Copernicus christenen waren en deden wat God hen voorschreef in de bijbel, hun verstand gebruiken en dus is de NUMB-opmerking op zijn zachtst gezegd behoorlijk lachwekkend. Overigens, het bankwezen, de scholen, de ouderenzorg, zorg voor wezen, weduwen, al dit zijn christelijke pricipes en waren christelijke instellingen

  Lees eens een paar goede boeken over het ontstaan van de westerse samenleving. Rodney Stark schreef er uitgebreid over, net als James Hannam

  Geliked door 2 people

  • Drs.E.N.Schilder zegt:

   Peptide hormonen aangeduid als peptiden… waar hebben we het over? Ik schrijf er nog bij dat ik dit heb gekopiëerd uit de link (lees die dan!) om een korte beschrijving eenvoudiger te maken. Ik kom niet aanzetten met 3%, daar komt u mee aanzetten en u legt niet uit waarom homo- en transseksuelen levensbedreigend zouden zijn. Ik weet genoeg van het ontstaan van de westerse samenleving. Die is niet relevant. Wat relevant is, is wat er nu gebeurd met de westerse samenleving door de toelating van de islam. Dat moet de westerse samenleving niet willen en dat moet met hand en tand bestreden worden omdat de zogenaamd ‘humanistische’ regeringen onze westerse normen en waarden verkwanselen en verraden. Dáár gaat het over!

   Like

 7. Sabeltant zegt:

  Het is mij een beetje ontgaan, maar volgend jaar hangt op 26 juli de driekleur in top!

  Like

 8. J.C.Jans zegt:

  Staatsnationalisme

  Dit is een vorm van nationalisme waarbij de staat centraal staat.wordt gelegitimeerd door de actieve deelname aan de macht van de inwoners van de staat, zonder rekening te houden met de etnische achtergrond van die inwoners.

  Volksnationalisme

  Dit is een vorm van nationalisme dat uitgaat van een volk.
  Volksnationalisme gaat er dus van uit dat het volk belangrijker is dan de staat.
  Een volk wordt door volksnationalisten omschreven als een groep mensen met een gemeenschappelijke taal, cultuur,etnische achtergrond en geschiedenis.

  Like

 9. scherpschutter1943 zegt:

  Over de genoemde politie, kan ik kort zijn. Die moet haar taak doen in ondergeschikt aan het bevoegde gezag. Punt uit. Bij de politie wordt je geacht orders van hogerhand uit te voeren en niet kriotisch mee te denekn en zeker geen opdrachten te weigeren. Het bevoegde gezagh heeft altijd gelijk. Wie is dat vevoegde gezag? Dat zijnmer velen. Buremeester, oficier van justitie, comiissaris van de koning, minmister, directeur generaal van een minsterie en niog veel meer lieden ,met “bevoegd gezag”. De politie is alleen uitvoerder, dus bek houden en doen wat er gezegd/bevolen wordt. Met name de vorige minister van buitenlandse zaken Koneders (ook pvda) was daar goed in

  Like

  • Drs.E.N.Schilder zegt:

   Dat hoorde men in 1940/1945 ook vaak
   Befehl ist befehl met aansluitend ich habe es nicht gewüst. Vindt u het werkelijk normaal dat men iemand middels een nekklem wurgt omdat overheden dist voorschrijven?

   Like

   • Nemesis zegt:

    Verkeerd voorbeeld en een verkeerde vraag. Ik hoop voor u, dat u nooit uw leven moet redden, door een nekklem toe te passen. Het is namelijk niet persé de bedoeling iemand te wurgen zodat ie het leven laat. En als je eigen leven er van afhangt, tja, dan klem je een beetje harder. Dan is het jij of de ander.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Overigens zat u in 1940/1945 in het leger of bij de politie . Zo nee, dan weet u er niks van.

    Like

 10. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Kinderen op school kunnen al geen digitale klok meer aflezen en dat wordt ook niet eens meer gestimuleerd.”

  Volgens mij verwart u hier digitaal en analoog.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Waarom onze onafhankelijkheid vieren als de NSB dezelfde onafhankelijkheid de laatste jaren cadeau heeft gedaan aan het Vierde Rijk? Hebben we 80 jaar oorlog gevoerd om een provincie en wingewest te worden van een kwade droom? War valt er te vieren?

  Like

 12. Marc zegt:

  Par blue, het christendom is geen indoctrinatiesysteem! Het originele christendom is zelfs helemaal geen systeem, maar kent slechts één credo, namelijk liefde.
  Maar natuurlijk geen zelfmoord!

  Verder hekel ik het aanhalen van Van Agt om een punt te maken. Deze nazi dient ten alle tijden gehekeld te worden.

  Je definitie van nationalisme: “Een soort van nationaal bewustzijn. Men voelt zich door taal, gewoontes, een vlag en het volkslied als inwoners sterk met elkaar verbonden. Iemand die opkomt voor de belangen van zijn eigen land”.
  Niet een ‘soort’ van nationaal bewustzijn. Dan lijkt het net of je zelf niet zo precies weet waar het over gaat. Dus gewoon ‘Een nationaal bewustzijn.’
  Een vlag en volkslied zijn uiterlijke kenmerken, om je te onderscheiden van hen die niet tot jouw gemeenschap behoren. Als zodanig bepalen deze uiterlijkheden niet het nationaal bewustzijn.
  Taal en gewoonten zijn essentieel voor het nationaal bewustzijn, maar kunnen uitgebreid worden, al naar gelang het type nationalisme dat men volgt. Religie kan daar deel van uitmaken. Het kan zijn dat taal daar juist geen deel van uitmaakt, al weer al naar gelang het type nationalisme.

  Van belang is dat een gemeenschap zich herkent in gedeelde waarden en normen, en dat uitdraagt.

  Like

 13. Republikein zegt:

  Mooi artikel Schilder.
  Alweer bedankt en geef me een goed gevoel.

  Like

 14. Republikein zegt:

  Wel een aardig stukkie, ‘k had echter gedacht dat meer aandacht voor “het Plakkaat” zou worden gegeven, was ook bij NOS in het nieuws, maar wat een contrast en tijden veranderen want toen:

  Allen dengenen die dese tegenwoordighe sullen sien ofte hooren lesen, saluyt.
  Plakkaat van Verlatinghe

  Willem-Alexander refereerde eraan in zijn eerste toespraak als koning. Speciaal voor Barack Obama werd het uit het archief gehaald. Eerder dit jaar werd het uitgeroepen tot ‘Pronkstuk van Nederland’. Het Plakkaat van Verlatinghe, de geboorteakte van het latere Nederland. Voor het eerst wordt de ondertekening ervan officieel gevierd in Den Haag.

  “De 437ste verjaardag van onze onafhankelijkheid”, noemt Anton van Hooff de bijeenkomst vanmiddag in de Eerste Kamer. Hij schreef een boek over de tekst en ijvert voor meer aandacht voor het document, en uiteindelijk misschien wel een eigen feestdag.
  https://nos.nl/artikel/2243367-plakkaat-van-verlatinghe-is-veel-beter-dan-het-wilhelmus.html

  En thans:
  Dragqueens die bezoekers gedag zeggen, een gedeelte speciaal voor nudisten en overal felle kleuren en opvallende outfits. Het zijn de eerste dingen die je ziet als je het terrein van dancefestival Milkshake in Amsterdam op loopt.

  Maar het festival valt ook op andere manieren op. De organisatie heeft verschillende duurzame maatregelen genomen, organiseert een feest speciaal voor gehandicapten en heeft honderd lhbt’ers die uit Syrië en Iran zijn gevlucht op de gastenlijst gezet.

  Milkshake wil een festival zijn waar iedereen zich welkom voelt, vertelt organisator Marieke Samallo. Het is ook waarom zo’n 17.000 bezoekers uit binnen- en buitenland kiezen voor het feest in het Westerpark. “Hier kun je echt helemaal jezelf zijn, zonder dat iemand je gek aankijkt”, zeggen feestgangers Annoeska en Linda.
  https://nos.nl/artikel/2243642-milkshake-festival-wil-duurzaam-en-divers-zijn-met-dildo-s-en-dragqueens.html

  ‘K snap er geen jota van dus doe dan maar de hypo enz.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s