Spanje: Het nieuwe El Dorado van de mensensmokkelaars?

Screenshot_8

(Door: Gert Meyer-Schulze – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de mensenhandel via de Middellandse Zee naar Italië afneemt, sturen de smokkelaars diegenen die weg willen in toenemende mate in richting Spanje. Wie volgens een schatting van de VN globaal $ 7 miljard opstrijkt, van hem mag je toch wel de nodige flexibiliteit mogen verwachten. En inderdaad laten mensenhandelaars zien, dat zij in het plannen van alternatieve routes zeer zeker talent hebben.

CompactOnline

Van de genoemde $ 7 miljard werden alleen al ongeveer $ 3,5 miljard in de Middellandse Zee “verdiend”. Nu echter stelden de VN-organisatie voor migratie (IOM) en het EU-grensagentschap Frontex vast dat er inmiddels 80% minder “migranten” in Italië aankomen dan vorig jaar.

Volgens het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in Rome kwamen er dit jaar 180.000 mensen naar Italië, meest Tunesiërs en Eritreeërs. Tegelijkertijd kwam echter bij zulke overtochten – ondanks de upgrade van de Libische kustwacht, die talrijke boten onderschepte – 564 mensen op zee om het leven. Met het oog op deze misdaad zal er bij de mensensmokkelaars waarschijnlijk geen sprake zijn van gewetenswroeging, maar de zorgen om dalende aantallen klanten en dus een wijziging van de plannen.

Hun nieuwe, tot nu toe nauwelijks gebruikte route gat via de westelijke Middellandse Zee. In Spanje vond in juni al een toename van het aantal “migranten” van 160% plaats in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Afgelopen weekend nam Spanje ongeveer 1100 “migranten” op. De kustwacht draait op volle toeren.

Dit jaar alleen al kwamen er 19.000 mensen over zee naar Spanje plus 2900 over land. Ook het oostelijke Middellandse Zeegebied, Griekenland dus, neemt als smokkeldoel weer toe in populariteit. Tot midden juli stuurden smokkelaars daar ca. 15.000 personen naartoe. Bovendien kwamen er in de afgelopen tijd ongeveer 12.000 Syriërs en Irakezen over de Turkse grens naar Griekenland.

Dat zijn verhoudingsgewijs lage aantallen, maar deskundigen stellen vast: de tendens is stijgend.

Bron:
www.compact-online.de
Door: Gert Meyer-Schulze

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Elite, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, Spanje, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Spanje: Het nieuwe El Dorado van de mensensmokkelaars?

 1. shiva zegt:

  Grof schandaal , pure volksverlakkerij !! alles voor de asielprofiteurs waarvan er 98% nooit gaat werken en vervolgens in de bijstand en aow zitten tot aan hun dood ! gratis ! en wij doorwerken tot 75 jaar en de ene na de andere belastingverhoging. Pleuris EU wat een sukkels

  Like

  • Peter zegt:

   Beste Shiva,
   U klinkt een beetje boos………….
   Maar dit is terecht !!
   Het is een grof schandaal dat de politici die ongewenste aasgieren hier binnenlaat.
   Als ze na talloze processen op kosten van de belastingbetaler het land uit moeten gaan ze nog niet weg en kost het wederom een godsvermogen om ze uit te zetten.

   Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Mooi verdienmodel voor Spanje.
  Premie van € 6000,00 per migrant van Brussel.
  Minus treinkaartje/vliegticket naar Noord/West Europa van € 100,00.
  Hoppa € 5900,00 per migrant voor de Spanjaarden.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  De aantallen zijn verhoudingsgewijs nog aan de lage kant, vergeleken met het enorme aantal Turken en Marokkanen dat er de EU instroomt……de blik gericht op de migratie van gelukszoekers, maar via de achterdeur word de EU overlopen, op een (verloren) paspoort van een turk of mocro die al in de EU woont, of met een visum en een bewijs dat hij/zij economisch gebonden is aan zijn thuisland, met gefingeerde rekeningen of bezittingen…….slaap maar rustig verder.

  Like

 4. ieznogoedh zegt:

  Spanje, nieuwe regering, dus … socialisten maken alweer meer kapot dan je lief is.

  Like

 5. Benieuwd wanneer de oppositie protesten laat horen dat het moet stoppen. De bevolking wordt al iets onrustig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s