Luigi di Maio: “We willen ons bevrijden van parasieten bij de publiekrechtelijke omroep”

Screenshot_36

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe Italiaanse regering heeft de topfuncties bij de publiekrechtelijke zender RAI nieuw bezet: een voorproefje op publiekrechtelijke hervormingen ook bij de ARD, het ZDF en de ORF?

journalistenwatch

De voormalige chef van de “Corriere del Ticino”, Marcello Foa, wordt president van RAI, de voormalige chef van de privézender, Fabrizio Salini, wordt bedrijfsleider. Minister van Arbeid Luigi di Maio (Vijfsterrenbeweging, foto) sprak op Facebook van een “cultuurrevolutie”: “We staan voor een grote uitdaging: we willen ons bevrijden van parasieten.”

“Daarbij verwees hij naar de beschuldiging dat er bij de RAI in de afgelopen jaren protegés van de tot maart regerende sociaaldemocraten in topfuncties zouden zijn benoemd”, citeerde de “Luzerner Zeitung” een melding van het Oostenrijkse persbureau APA.

Marcello Foa heeft volgens Reuters het vasthouden van de chef van de ECB, Mario Draghi, aan de euro als “onomkeerbaar”, bekritiseerd: “alleen het volk kan beslissen of het een munt wil houden of niet”, schreef hij in februari.

Italië doet het voor: een wild geworden publiekrechtelijke omroep, die zuiver politiek links werd bezet, moet vanaf de grond conservatief vernieuwd worden. De vis begint bij de kop te stinken!

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Italië, Links fascisme, meningsdictatuur, Patriottisme, publieke omroep, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Luigi di Maio: “We willen ons bevrijden van parasieten bij de publiekrechtelijke omroep”

 1. Mary zegt:

  Wat een uitstekend idee moesten ze in Nederland ook doen!!!!, misschien krijgen mensen dan geen fake news meer voorgeschoteld maar diegene die liever de waarheid horen kijken daar al lang niet meer naar.

  Like

  • Guus Velraeds zegt:

   Fake news is al dat nieuws dat op feiten is gebaseerd en het zijn de feiten die de multiculturele, globalistische en islamofiele elite het liefst onder het tapijt veegt.

   De burger ziet echter andere dingen op straat dan dat wat hem op T.V. en in de kranten voorgeschoteld wordt. Lange tijd heeft de burger aan zichzelf getwijfeld, dat is nu gelukkig steeds meer voorbij.

   Like

 2. Republikein zegt:

  Juist ja, en de meeste vis zit tussen de kop en de staart.

  Like

 3. Sabeltant zegt:

  Het merendeel van de mensen in mijn omgeving hebben totaal geen idee dat het nieuws allemaal fake is.
  Sterker nog, als je ze gaat vertellen dat iets fake nieuws is geloven ze je zelfs niet eens.
  Ze hebben ook geen tijd of zin om op Internet naar de waarheid te speuren, het valt ook niet mee trouwens, er is zoveel “nieuws” dat er geen pijl meer op te trekken is.

  De elite heeft de media en de politiek in haar macht, wie niet schrijft wat gewenst is heeft meteen geen baan meer. Verreweg het merendeel vreet de EU-propaganda als zoete koek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s