Wachten op dag X

Screenshot_27

(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

Een tijdje geleden sprak ik weer een oude bekende en lezer van het blog. Hij is gendarme in het gebied Marseille, Fransman van geboorte, spreekt Duits en Frans, heeft ouders uit beide landen. Hij vertelt me het “gebruikelijke” weer. Over de roofovervallen op straat, de drugsdealers, die bij een personencontrole al agressief worden, en over de schietpartijen in de wijken die ver genoeg zijn van de vakantieressorts. Ik sprak mijn bewondering uit voor zijn werk en zei tegen hem dat Frankrijk heel trots op zo´n zoon kon zijn. Iemand, die zoveel van zijn vaderland houdt, de Franse natie zo eert, dat hij elke dag onder erbarmelijke omstandigheden zijn uniform aantrekt en de straat opgaat. Dat hij klappen krijgt, blauwe plekken op zijn hele lichaam heeft en met een laag inkomen zijn kleine gezin door het leven brengt. Dat hij dat allemaal kan doen en iedere dag aan het gevaar wordt blootgesteld dat een krankzinnige “islamist” hem doodt, een misdadiger hem met de auto ondersteboven rijdt of een linkse extremist hem met een molotovcocktail in een menselijke fakkel verandert, verdient het allergrootste respect.

Jonge Duitser

Maar toen vertelde hij me dat hij zijn eigen land begint te verachten en te vervloeken als hij iedere morgen zijn afgetrapte laarzen aantrekt. “Je ne suis un patriote” (Ik ben geen patriot). Hij vertelt me dat hij al maandenlang ieder geloof in een uitweg uit deze gecompliceerde situatie, waarin Frankrijk zich bevindt, al lang is verloren en dat het elan van de eerste dagen waarschijnlijk voorgoed weg is. En hij vraagt zich af of het niet beter zou zijn om gewoon de wapens neer te leggen, de koppelriem af te doen, het kogelwerend vest weg te gooien en de Côte d´Azur voorgoed de rug toe te keren. Misschien zou het de moeite waard zijn om met de familie naar Denemarken of Polen te emigreren. Misschien naar Australië, waar men goede wijn verbouwt.

Op dat moment wist ik daar maar weinig op te antwoorden. Om je in deze bekende te verplaatsen, is niet veel fantasie nodig. Of je begrijpt hem,, je weet hoe het ongeveer is wanneer je de boksbal van de natie bent, of je staat gewoon aan de andere kant. Aan de kant van de chaoten, van de globalisten en vernietigers van de orde. Dat is veel defaitisme, dat in zulke uitspraken meespeelt en de idealist in je zegt eigenlijk dat je in principe stand moet houden.

Anderzijds heb je, voor zover je niet in hindoeïstische reïncarnatie gelooft, alleen dit ene leven en moet je ervoor zorgen dat je het niet verspilt. Wie elke dag door het moeras van een stervende natie moet waden en tot aan zijn enkels in het bloed van een “civilisatieoorlog” (citaat: Manuel Valls, socialist) marcheert om een krakkemikkige en schijnbaar absurde orde in stand te houden, mag hier aan twijfelen. Hij mag er aan twijfelen of zijn dienst voor deze staat überhaupt nog zin heeft en of zijn offer, wanneer dit gevraagd wordt, met respect behandeld wordt. Of het nog de moeite waard is wanneer je na 35 dienstjaren met een slangetje in je mond kunstmatig gevoed moet worden en in een rolstoel weg teert, terwijl de straat waarin je woont en die je je hele leven lang verdedigd hebt, prijsgegeven wordt aan het verval. Dan mag je twijfelen en zou je ook moeten twijfelen.

En nu spreek ik alleen voor mezelf en zeg dat ik niet denk dat de dienende zozeer de dood vreest. Niet de dood voor een goede zaak, waarvoor men graag strijdt en met weinig tegenzin ook zijn leven zou geven. Om een leven van toewijding zo te laten eindigen, is geen slechte dood. Wie zichzelf opoffert om familie, volk en geboortestreek te beschermen, blijft ook na de dood onvergeten. De invloed van de overledene straalt boven het overlijden uit naar het leven van de nakomelingen en de vrienden. Wie de heldendood sterft, blijft eeuwig jong.

Maar om een zinloze dood in het niets te sterven en voor een zaak waarin men zelf niet meer gelooft en waarin ook je persoonlijke omgeving niet meer gelooft. Om in een uniform te sterven, dat door velen in het eigen volk veracht wordt, is noch roemrijk noch mooi. De ouder wordende gendarme en ik begrijpen elkaar goed en kennen elkaars gelijke karaktertrekken, die slechts door heel weinig mensen in onze kringen gedeeld worden. En vooral door diegenen, die als vijanden tegenover ons staan en op zekere avond op de dag X, waarop men op veel momenten bijna hunkerend op wacht, de laatste indruk uit deze wereld zouden kunnen zijn.

Ik eindig in een positiever geluid en spreek hem moed in. Ik zeg duidelijk dat er nog niets beslist zou zijn en de wegen nog open zijn. Het kan alle kanten opgaan, de dag X zou nooit kunnen komen en wanneer alles toch niet meer te genezen zou zijn, dan zou het beter een eind van verschrikking dan een verschrikking zonder einde kunnen zijn. Maar misschien, heel misschien, tekent zich aan de horizon een ommekeer af en breekt er een nieuwe dag aan, die nieuwe moed en hoop op betere tijden schenkt. “Kijk bij zonsopkomst naar het oosten” (Gandalf de Wijze).

Bron:
https://younggerman.com
Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Wachten op dag X

 1. Klaas zegt:

  Like

 2. hslot4 zegt:

  tjah heb hier ook al reservisten gesproken die zeggen hetzelfde als het hier knalt en ik wordt opgeroepen kunnen ze de tievus krijgen met hun oorlog .
  Geen wapens en wat er nog over is is schroot en training is een lachertje zo hangt de vlag erbij in NL

  Geliked door 1 persoon

 3. King Arthur zegt:

  Wel wapens, maar geen minutie was het toch en dan pang zeggen??

  Like

 4. texel zegt:

  West Europa is verloren. Dagelijks worden er grote groepen afrikaanse criminelen naar binnen gelaten. Het zijn niet eens economische vluchtelingen meer, straatarm en op zoek naar een beter leven. Wat in Spanje laatst met rubberboten aan het stand landen waren goed doorvoede,goed geklede, goed getrainde leden van afrikaanse bendes. Europa ligt open voor ze. Er staat ons nog heel wat te wachten.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Kijk maar uit dat ze Texel niet bestormen met rubber bootje vol met negers er in.
   Kan zo gebeurt zijn, ze hoeven enkel een stukje om te varen om bij Texel uit te komen.

   Like

 5. Thomasson zegt:

  Men moet blij zijn dat deze gendarme uit het gebied van Marseille spreekt zijn frustraties uit. Zo weten wij dat behalve het Franse voetvolk ook ordebewaarders beginnen nu gal te spugen. Zij zijn het beleid van de politieke linkse, liberale en christelijke verraders zat. De moderne ” Wichey jongens en meisjes” hebben de macht van Nazi Duitsland vervangen door de macht van de EU en de “Kalergianen van Bilderberg”. Niemand van de beleidsmakers bij de “Instituten van de Macht” (Rudi Dutschke over de overheid 1968) toont enige interesse in hoe politieagenten hen leven riskeren in gebieden waar de geïmporteerde “Bad Hombres” uit Shit hol landen” wonen. Als een agent of agenten door “verwarde islamisten met lage bloedsuiker” of linkse psychopaten zijn leven verliest of wordt voor de rest van zijn leven gehandicapt, komen de stille tochten en nietszeggende toespraken.

  Zoals men weet van de 3de natuurwet van Newton: iedere actie wordt gevolgd door reactie en de hevigheid van de ene is gelijkwaardig aan de andere. Als wij deze natuurwet ook op de politiek toepassen, zal Dag X met zekerheid komen en kan zeer gewelddadig zijn; niet enkel in gevecht met de troetelbeestjes, maar ook tegen de beleidsmakers die ze importeren en in bescherming nemen. In Frankrijk – maar ook in de rest van west- en noord Europa – de vervreemding tussen politici en achterbaan groeit gestaag en de haat tegenover de EU is bijna onmeetbaar. Alles staat op springen. Het is een kwestie van tijd.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Zoals bij [heel] veel politieke leijders, lijden zij aan Hoogmoed.
   Ze vinden zichzelf onschendbaar.
   Na de perikelen met Macron en Benalla nam de President wel de schuld op zich, maar l.lde zich er verder uit.
   Misschien te vergelijken met het “Ruttegezwam”.
   Verder was er een hooggeplaatste Politie functionaris die met de zaak te maken had en o.a. zeide dat hij de bewuste Benallo nog nooit had ontmoet.
   PROMPT verschenen er in de pers foto’s waarop hij duidelijk met hem samen staat.
   Liegen en bedriegen, Politici.
   * / * /
   laten ze me maar komen halen……….!

   LINKS
   Zoals Macron zichzelf ziet.
   RECHTS
   Zoals de situatie werkelijk is.

   Like

 6. delamontagne zegt:

  het lijkt Rutte wel aan het woord, die Valls.
  :
  Het is geen oorlog tussen het Westen en de Islam, maar een oorlog uit naam van de waarden die de onze zijn en die we willen delen zelfs met hen buiten europa.
  …….
  Zo,n strijd is er ook gaande en dat is héél belangrijk om te weten, in het hart van de islam.
  Tussen, aan de ene kant een Islam met menselijke, universele waarden en aan de andere kant een islam die de mensen dom wil houden, in het duister willen houden.
  * / *
  en dan wat al die “Goetmenschelijke”
  politici in NL en EU zo vaak laten horen………..

  Et je rappelle et je rappellerai toujours que les premières victimes de ce terrorisme sont les musulmans», a-t-il poursuivi.

  “En ik herinner me en zal me blijven herinneren dat de eerste slachtoffers van dit terrorisme altijd moslims zijn, zo ging hij verder…

  Like

 7. Melangolyman zegt:

  Wat dacht je van een staatsgreep en zeker als je een uitnemersloon ontvangt
  In plaats de autochtoon de mond en bewegings– vrijheid te ontnemen.
  Als je eerlijk bent kies je de kant van de bestaande bevolking in plaats van jammeren
  en er aan mee te werken en uiteindelijk er van door te gaan. Je hoeft er tenslotte
  niet aan mee te werken.Je word niet tegen de muur gezet. Nog niet!
  Ik heb ook met zo een wijkagent te maken die mij dingen oplegt en onderdrukt
  ten behoeve van mijn moslim buren uit maroek.En als deze agent het ook te heet onder de
  voeten word dan smeert hij hem ook.Maar ondertussen de ware patriot onderdrukken.
  Mijn vertrouwen in de pol is al lang verloren, vertrouw ze niet het zijn verraders.

  Geliked door 1 persoon

 8. Deze week nog zijn helden herdacht. Van de Dambusters is er nog eentje in leven. De mannen die hun leven waagden om met Lancasters en een rollende bom de dam proberen te doorbreken waardoor de Duitsers de benen zouden nemen.
  https://www.facebook.com/calendarnews/?hc_ref=ARRh9cUVffOxkCxpD2xDBHyJaj7VNAX-SPZepV6BtgPKQUw-B1JkJn4tGS6fswywjvk&fref=nf

  De tweede is een dame, Miss Ellis, zij vloog bij de RAF als een van de moedige vrouwen om de Duitsers te bestrijden. Zij werd over de honderd jaar.
  https://www.facebook.com/RAFAssociation/?hc_ref=ARRWtE7oA_7zLcRNf5tFgQixyG5go1qdWv1Fx-mRn6uxOlSZUB4PTJblnxSBYLp6_mQ&fref=nf

  Het zijn maar twee voorbeelden die ik hier geef, omdat mensen snel vergeten wat anderen in vroegere tijden hebben betekend in hun strijd.
  En ik dacht dat dit best nog even herhaald mag worden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s