Bezuinigingsmaatregelen: Steeds minder zwembaden in Nordrhein-Westfalen

Screenshot_50

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Het aantal zwembaden in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen neemt steeds verder af. De reden voor de sluitingen zijn meestal bezuinigingsmaatregelen van gemeenten. Dat wil zeggen: de exploitatie veroorzaakt hoge kosten en voor sanering ontbreekt het geld. Men moet gewoon prioriteiten stellen. Voor andere dingen is men met belastinggeld veel royaler, dus geld schijnt er genoeg te zijn, maar het is op dit moment ergens anders “dringender” nodig.

politikstube

Blijkbaar zijn ettelijke zwembaden verouderd en overweegt het nostalgische, het bezoek aan de zwembaden neemt af, de badgasten blijven weg, dat zou zeer zeker wel eens niet alleen aan de toegangsprijzen en de ontbrekende “plezierfactor” (zoals aangeboden in moderne zwembaden) kunnen liggen.

Dat is dus het land, waarin men goed en graag leeft? Waar je ook kijkt, is er geen geld – wegen en bruggen verrotten, ouders moeten klaslokalen zelf renoveren, gymzalen brokkelen af en zwembaden sluiten – hoewel de belastinginkomsten hoger zijn dan ooit tevoren.

[…] Dit jaar werden er al acht zwembaden gesloten, bericht de “WAZ”, die zich beroept op een statistiek van de DLRG.

19 zwembaden zouden met sluiting bedreigd worden. Sinds begin 2016 zouden er in Nordrhein-Westfalen in totaal 36 zwembaden gesloten zijn. Daartegenover zouden slechts 12 saneringen staan.

Deskundigen zien in de sluiting van overdekte en open lucht zwembaden al jarenlang in heel Duitsland een zorgwekkende trend.

Dit zou er een van de oorzaken van zijn dat veel kinderen aan het einde van de basisschool nog niet kunnen zwemmen. Reden voor sluitingen zijn meestal bezuinigingsmaatregelen van gemeenten. […]

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Duitsland. Bookmark de permalink .

22 reacties op Bezuinigingsmaatregelen: Steeds minder zwembaden in Nordrhein-Westfalen

 1. Sabeltant zegt:

  In alle gemeentes, ook in Nederland gaat men prioriteiten leggen.
  Het is een simpel rekensommetje, het rijk verdeeld de “migranten” over de gemeentes.
  De gemeentes hebben inspanningsverplichting om ze te huisvesten.
  De gemeentes hebben de verplichting om voor deze niet westerse mensen speciale klassen en scholen te beginnen.
  Van de “migranten” krijgt maar een deel werk (meestal gesubsidieerd baantjes bij de overheid), het merendeel blijft zijn leven afhankelijk van bijstand.
  Gemeentes hebben een redelijke begroting die aangevuld wordt met hogere belastingen op zaken waar ze maar belasting op kunnen heffen.
  Een gemeente als Deventer, een plattelands plaats in het oosten van het land, slaat zich fier op de links/christelijke borst (meer smaken politiek heb je niet in Deventer) dat ze maar liefst 298 “vluchtelingen” heeft opgenomen, daar staat dan tegenover dat de gemeentekas zo’n vier miljoen tekort komt. Ik zie aan deze goedheid nog niet zo gauw een eind komen want het aantal met overheidsgeld gesubsidieerde “vluchtelingen” bedrijfjes schieten al paddenstoelen uit de grond, allemaal van mijn en uw geld in dure panden midden in de stad. Nu wordt er in Deventer al gekort op bijhouden van groen, de komende jaren zullen net als in de rest van Europa de kosten voor “migranten” blijven oplopen en ze zullen afgewenteld worden op de burger.

  Geliked door 3 people

 2. Pietersen zegt:

  Al het geld wordt belegd in asielzoekers want die zijn ‘waardevoller dan goud’ ( Hauptmann Schulz SPD)

  Geliked door 2 people

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Terug naar de Middeleeuwen, Europa ligt mooi op schema.

  Geliked door 2 people

 4. Tistochwat zegt:

  Je kan nu eenmaal niet EN voor je eigen bevolking zorgen EN heel Afrika aan de vreet houden.
  Kortom: de belastingbetaler betaalt zijn eigen armoede en ondergang, verstandige mensen doen dat gedwongen, linkse idioten doen het met vreugdevol gejubel.

  ‘Socialisten’ zijn geestesziek; zelfs als ze hun vreten uit de vuilnisbak moeten krabben, staan ze nog ‘jij-bent-welkom-in-mijn-land’ te kwelen.
  Je bent toch krankzinnig als je jezelf helemaal wegcijfert voor een horde misdadige, mohammedaanse rioolratten die jou haten?
  Ik wed zelfs dat wanneer die ‘deugers’ zouden moeten kiezen tussen het welzijn van hun moeder en dat van de mohammedaanse asielparasiet, ze zouden kiezen voor het welzijn van de parasiet.

  Waarom zou je alleen maar deugen als je de asielparasiet verwent?
  Waarom deug je niet als je opkomt voor je eigen (bejaarde) bevolking?

  Geliked door 3 people

 5. Lucie zegt:

  Kan ook zomaar zijn dat er steeds minder mensen gaan zwemmen vanwege die donkere figuren die zitten te gluren en hun tengels niet thuishouden.
  Maar ja,dat kunnen ze natuurlijk niet in de krant zetten,dus liegen ze maar wat bij elkaar.

  Like

  • Sabeltant zegt:

   Inderdaad, ik zou mijn kinderen absoluut geen zwembad abonnement meer geven als getinte figuren meer te zeggen krijgen dan het personeel. En het gebeurd, de (lokale) kranten staan bol van de problemen, en niet alleen in zwembaden.
   Het is trouwens voorgeschreven om niet gelovigen lastig te vallen, het is onderdeel van de jihad en die is verplicht voor elke gelovige.

   Like

 6. Cathja zegt:

  @Tistochwat

  “Waarom zou je alleen maar deugen als je de asielparasiet verwent?”

  Ik denk dat de ‘deugmensen’ daarmee het beste scoren. Zichzelf op de borst kunnen kloppen. “Kijk eens wat ik voor mijn medemens over heb”. Misschien hebben de deugers in hun familie- en vriendenkring óók heel veel deugers, en dan kun je niet achterblijven natuurlijk. Anders lig je uit de gratie. Kennelijk is een deuger een soort ‘roedeldier’. Alleen in staat tot ‘grote dingen’ in een groep.

  Zou je een deuger in een zaal vol ‘niet-deugers’ zetten, dan konden ze het nog wel eens knap benauwd krijgen, want alleen zijn ze tot niets in staat. Dus zó flink zijn ze nou ook weer niet.
  Kortom, het zijn vreselijke mensen, die deugers. Ze maken alles kapot wat voor velen nou juist het leven de moeite waard kan maken.

  Wat mij betreft deugen ze geen van allen, want als je je eigen volk de rug toekeert, je handen aftrekt van onze ouderen en geen oog (meer) hebt voor de mensen die vol zorgen zitten over de toekomst, dan ben je een enorme egoïst. Helaas zit Nederland er vol mee.
  Van mij mogen zij ons land definitief omruilen voor Afrika. Ze zullen niet gemist worden.

  Geliked door 3 people

 7. BertG. zegt:

  Kan maar 1 ding bedenken waar ze wel in geslaagd zijn in Duitsland.
  Het brouwen van bier. Voor de rest is het en zooitje daar.

  Zit nou aan de Benediktiner Weissbier.
  Gebraut nach den Deutschen reinheitsgebot.

  Like

 8. ruud beijer zegt:

  Natuurlijk gaan zwembaden sluiten
  Met al die buitenlandse teringlijders die de mensen lastig vallen.Ze moeten ze verzuipen al dat grafvolk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s