De Turk die de AfD ondersteunt

Screenshot_49

(Vertaling: E.J. Bron)

Het huidige beeld van de Turken in Duitsland wordt bepaald door in toenemende mate desintegrerende strenggelovige Erdoğan-aanhangers, die tijdens bruiloften triomfantelijk hun auto´s en hun woningen en met de Turkse nationale vlag versieren, grotendeels van transfergeld leven en Duitse politieagenten minachten. Dat is echter niet het volledige beeld. We leveren hier het “ontbrekende deel”. We praten met Mesut Atalay (naam uit veiligheidsredenen gewijzigd. Onze interviewpartner kreeg al doodsbedreigingen) uit Baden-Württemberg.

journalistenwatch

Mesut, je naam is Turks. Ben je etnische Turk of behoor je tot een minderheid in Turkije? Er zijn immers ook Armeniërs en koerden met Turkse namen. Ben je moslim?

Ja, mijn naam is Turks en nee, mijn familie en ik behoren niet tot een minderheid. Dus noch Koerdisch, Armeens, Alevitisch etc. Ja, volgens mijn belastingbiljet ben ik moslim, maar ik heb er geen binding meer mee.

Je bent volgens je Facebook-account AfD-ondersteuner. Wat heeft je daartoe gebracht? De AfD heeft toch de naam buitenlander- en islam-vijandig te zijn. Hoe word je behandeld?

Ja, ik stem op de AfD. Ik probeer door middel van de vele “likes” die ik geef een maximaal effect voor de AfD te bereiken. Ik heb een aanvraag tot lidmaatschap ingediend; die werd helaas afgewezen, omdat de AfD een streng proces van screening hanteert, waarvan ik niet aan de criteria voldeed. Het ging daarbij om twee posten op Facebook en mijn YouTube-kanaal.

Ik ben absoluut niet haatdragend of boos, hoewel het wel pijn gedaan heeft, maar dat betekent niet dat ik niet op de AfD zou stemmen. Mijn belangen worden door de AfD politiek het best op alle gebieden vertegenwoordigd.

De AfD is noch islam-vijandig noch buitenlander-vijandig. Ik was op het burgerspreekuur van de afgevaardigde in Neurenberg en werd zeer vriendelijk ontvangen. Het gesprek was heel lang en informatief. Ik kon alles aan de medewerkers van de afgevaardigden vragen.

Ik ben ook aanwezig geweest bij een stamtafel van de districtsafdeling. De leden zijn bij mijn aanblik niet van schrik ondersteboven gevallen of me naar de keel gesprongen. Het was gewoon een gezellige avond met een wederzijdse uitwisseling van informatie en ervaringen.

Hoe zijn je ervaringen met de integratie van de Turken en Mohammedanen in Duitsland? Klopt de uitspraak van Bassam Tibi dat 90% niet geïntegreerd zou zijn?

Mijn ervaringen, tja, dan moet ik teruggaan naar 2015 en nog verder terug naar 2010; net op het moment dat de muur in onze hoofden gaten begon te vertonen en kritische vragen met betrekking tot opvoeding in de islam, politiek en hoofddoek mogelijk waren geworden.

En dan komen Merkel en haar team, die deze gaten dichtmetselen en als een beschermend schild voor de islam gaan staan. Juist diegenen, die tot dan nog niet besloten hadden, werden in de hoek van de radicale islam gedrongen respectievelijk kregen de islam opgedrongen.

Echter niet door imams van de moskee, maar door de bondskanselier van de vluchtelingen. zodoende zijn ze voorgoed verloren, zelfs als de ommekeer komt zijn ze simpelweg niet meer te integreren. Ik heb de biografie van Bassam Tibi alleen  maar grof doorgenomen; in grote delen ben ik het met hem eens. Die 90% lijken me een beetje te hoog gegrepen.

Hoe sta je tegenover Merkel´s politiek en het Groene multiculturalisme en genderisme? Wat wil jij graag voor de toekomst?

Ik denk dat hierboven duidelijk te zien is hoe ik tegenover haar politiek sta. De Groenen zijn een geval op zich; Hofreiter zou hel veel over planten weten. Misschien rookt hij ze ook.

Slechts een voorbeeld: de Groenen hebben geen plan; het is over het algemeen gewoon een chaotische partij. Genderwaanzin? Daar heb ik geen mening over; mijn God, als er mensen zijn die zich vrouw voelen, dat echter niet zijn; het zal mij een zorg zijn of ze op een vrouwenparkeerplaats parkeren of naar het damestoilet gaan. Problematisch wordt het echter bij de vrouwenarts.

Wat ik graag wil voor de toekomst? Een mooi oude dag met mijn vrouw aan mijn zijde en een veilige toekomst voor mijn dochters. Ik verwacht niet veel, maar zelfs dat kunnen de oude partijen me niet bieden, in tegenstelling tot de AfD.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Merkel, Turken. Bookmark de permalink .

17 reacties op De Turk die de AfD ondersteunt

 1. ruud beijer zegt:

  Helaas zijn er zo weinig van die Turken.

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  Helaas zit er geen garantie op goede Turken en staat er ook niet op tot hoelang ze houdbaar zijn.
  Maar stel dat ze bestaan; in Turkije kunnen ze veel bereiken. Sinds het geen gastarbeiders meer zijn, kunnen we ze beter terug sturen. Allemaal.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Staat in Duitsland je geloof op je belasting biljet vermeld?

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Dat soort Turken bestaan wel degelijk. IK heb er als eens meer over geschreven. Ik heb een krantenknipsel bewaard uit de Telegraaf van vele jaren geleden. Daarin waarschuwt een Turk ons dat we moeten stoppen om allochtonen op een voetstuk te plaatsen en tegelijkertijd onszelf te gaan vernederen voor hun. Stoppen we daar niet mee, zo schreef hij, dan zou het op termijn slecht met ons gaan aflopen, zouden we enorme problemen gaan krijgen met die allochtonen. Het is dat mijn computer het niet toelaat dat ik het stukje gekopieerd hier geplaatst krijg, anders had ik dat allang gedaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s