Bangladesh: Fotograaf ontslagen wegens kusfoto

Screenshot_85

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is een prachtige en nog alledaagse foto die de jonge fotograaf maakt en ze gaat viraal. Een jong stelletje zit in Bangladesh op de trappen van de Dhaka Universiteit en kust elkaar innig tijdens een moesson regenbui. In een islamitisch gedomineerde samenleving een No-Go. De straf volgde op de voet.

journalistenwatch

Vorige week maandag postte de jonge journalist Jibon Ahmed de foto, die binnen een uur 5000 keer op de sociale netwerken werd gedeeld. Daarvoor had zijn werkgever geweigerd de foto te publiceren – ze zou “negatieve reacties”oproepen, aldus de vrees, bericht “The Independent”.

De foto van het verliefde koppel zou hem met vreugde hebben vervuld. Ze zou een teken van liefde zijn, aldus de 30-jarige over de sfeervolle momentopname, die op Twitter en Facebook onmiddellijk voor een heftige strijd zorgde. Sommigen vonden de foto prachtig, anderen zagen er een politiek statement in.

En ook de gebruikelijke islamitische golf van verontwaardiging en woede met de daarmee gepaard gaande dreigscenario´s en lichamelijke aanvallen liet niet lang op zich wachten. De zelfbenoemde netwerk morele sharia-politie beschuldigde hem van “obsceniteit”. De dag waarop stelletjes “in alle openheid de liefde” zouden bedrijven, zou niet ver weg meer zijn, vrezen koran-gelovigen.

Vorige week woensdag werd Jibon door zijn werkgever, de online nieuwssite “purbapashchim.bd” ontslagen. De laatste beslissing zou nog niet gevallen zijn, deelde de site mee. Al in februari 2015 werd Jibon ontslagen. Destijds was de schrijver en blogger Abhijit Roy op straat voor de ogen van zijn vrouw in Dhaka door een koran-gelovige met een machete afgeslacht. Zijn vrouw raakte zwaargewond bij de aanval. Bij haar werden o.a. de vingers van de linkerhand afgehakt. Jibon had destijds de kreten door het raam van zijn woning gehoord en was een van diegenen die de 42-jarige Avijit Roy en zijn zwaargewonde vrouw naar het ziekenhuis hadden gebracht, wat destijds ook voor zijn ontslag zou hebben gezorgd.

Jibon Ahmed wil zich niet laten intimideren: “Een kunstenaar mag zijn werk nooit laten dicteren door een idiote moraal”, aldus de fotojournalist.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Bangladesh, Barbarisme, dictatuur, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

17 reacties op Bangladesh: Fotograaf ontslagen wegens kusfoto

 1. alwine kerkhof zegt:

  Verkrachten, kinderen maken bij je dochter, enz enz, dat is allemaal heel normaal bij dit hypocriete volk.

  Geliked door 4 people

 2. Peter zegt:

  Het is niet ons probleem !
  Bangladesh is een onafhankelijk land waar wij niets te zoeken hebben.
  Voor ons een verloren zaak om hier “iets”van re vinden zolang de belangrijkste religie de islam is die door 83 tot 85% van de bevolking beleden wordt.
  Een lichtpuntje ??
  Volgens evangelisch-christelijke bron groeit het christendom in Bangladesh

  Like

 3. Steven zegt:

  En zulk volk willen we maar wat GRAAG ter vervanging van ONS, want zij zijn een verrijking aan crimineel geweld

  Like

 4. Johan de derde zegt:

  Wat zou het prqchtig zijn als er op de wereld geen molslims meer zouden zijn, volgens mij heb je dan vrede op aard. Sorry, en geen linkse extreme neo facist.

  Geliked door 2 people

 5. Allan zegt:

  Welk weldenkend wil er in zo’n land wonen, what a shithole country.

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  De dag waarop stelletjes “in alle openheid de liefde” zouden bedrijven, zou niet ver weg meer zijn, vrezen koran-gelovigen.

  Zeg dat wel, dat zou walgelijk zijn.

  Like

 7. kampersrene zegt:

  Wachten op het hoogtepunt , de ejaculatie, het klaarkomen ……dat kan enkel als de voerder zijn auto start

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s