Regering wil gebrek aan geschoolde arbeidskrachten oplossen met Oostenrijkers i.p.v. immigranten

Screenshot_108

De Oostenrijkse minister van Economische Zaken, Margarete Schramböck, en de Oostenrijkse minister-president Sebastian Schulz.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oostenrijkse socialisten beweerden tot nu toe dat het gebrek aan geschoolde arbeidskrachten in Oostenrijk alleen maar op te lossen zou zijn door massale immigratie. Documenten van deskundigen zouden moeten bewijzen dat men daarvoor 50.000 tot 70.000 immigranten per jaar nodig zou hebben. Nu vindt er een ingrijpende verandering plaats waar velen naar verlangden: geschoolde arbeidskrachten zullen in het vervolg uit Oostenrijk komen.

ongecensureerd.at

Gebrek aan geschoolde arbeidskrachten niet op te lossen met asielzoekers

Met bijna 400.000 werklozen is het potentieel in Oostenrijk niet uitgeput. Dat ziet ook de nieuwe minister van Economische Zaken, Margarete Schramböck (ÖVP, foto), zo. In de “Kurier” zegt ze:

Ik hoef helemaal niet naar asielzoekers te kijken. Met hen zal ik het probleem van geschoolde arbeidskrachten niet oplossen, maar ik moet nieuwe doelgroepen ontsluiten.

 Focus op vrouwen en oudere werknemers

Daarom wil Schramböck de focus op vrouwen en oudere werknemers richten. Ook heeft ze mensen ouder dan 20 jaar in het vizier. Voor hen moet er de duale academie komen, waarin een verkorte studieperiode twee jaar na het eindexamen met eigen klassen en speciale thema´s zou worden aangeboden. Een goed begin, want in Oostenrijk volgt slechts 5% na het eindexamen een vakopleiding, in Duitsland is dat 25%.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Oostenrijk, Patriottisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op Regering wil gebrek aan geschoolde arbeidskrachten oplossen met Oostenrijkers i.p.v. immigranten

 1. Sharon zegt:

  gezonde visie ; eigen volk eerst

  Like

 2. Cathja zegt:

  Al die ‘vakkrachten’ die al binnen zijn, kunnen dus retour. Dit zal een flink bedrag aan uitkeringen schelen, wat dan ten goede kan komen aan de mensen die bijvoorbeeld her-intreders zijn. Deze mensen kunnen met overheidsgeld bijgeschoold worden.
  Ik vind het idee niet gek. Houd Oostenrijk maar voor de Oostenrijkers. Op opvreters en handophouders zit men toch niet te wachten?

  Like

 3. Guus Velraeds zegt:

  Een goed begin, want in Oostenrijk volgt slechts 5% na het eindexamen een vakopleiding, in Duitsland is dat 25%.

  Bij de socialisten moest iedereen socioloog, cultureel werker, opbouw werker en natuurlijk ook ontwikkelingswerker worden. Iedereen naar de universiteit. Een diploma en vakopleidingen waarbij met de handen gewerkt moest worden waren een vies woord want iedereen kon in de maakbare samenleving immers worden wat hij wilde. De oude ambacht school werd afgeschaft. Stel je voor je kind kreeg advies ambacht school. Dan toch liever het vmbo zodat het leek dat je nog alle kanten op kon. Lukte het niet zoals ze wilden dan gingen gewoon de eisen omlaag. Zo gemakkelijk is dat en konden de negers onder ons ook nog wat worden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat lullen ze nu weer……we kregen toch duizenden universitaire afgestudeerden uit Afrika en het MO….? Of was dit weer een van de grote leugens van dit sloopkabinet?

  Like

 5. Elisah zegt:

  De eurozone,
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/07/Duitse-topeconoom-Sinn-geeft-de-eurozone-nog-maximaal-10-jaar

  Duitse topeconoom Sinn geeft de eurozone nog maximaal 10 jaar
  Onze welvaart zal dankzij Brussel, de euro en de ECB zo goed als zeker permanent verdwijnen

  Omdat er al 20 jaar vrijwel niets anders wordt gedaan dan op de pof leven, en er geen enkele aanwijzing is dat dit gaat veranderen –integendeel zelfs, de drang is juist naar nóg meer ‘Unie’, nóg meer ‘eenheid’-, kan dit niet anders dan in een gigantische waardedaling van de euro eindigen, en het permanente einde van onze welvaart zoals we die nu kennen, met ongetwijfeld grote maatschappelijke onrust, opstanden en mogelijk zelfs burgeroorlogen als onvermijdelijke reacties.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Die meneer Sinn kan misschien goed rekenen maar de EU nog 10 jaar geven geeft blijk van verlatingsangst.
   Voor de rest klopt de inhoud van zijn bericht helemaal maar wij schreven dit al 5 jaar geleden.

   Like

 6. Steven zegt:

  Wat gaat de EU straks als nieuw argument aandragen om uitkeringsparasieten ongelimiteerd toegang te verschaffen…”de geboortecijfers van autochtonen dalen te hard, daarom hebben we miljoenen mannen uit Afrika nodig om uw dochters (vrijwillig of gedwongen) te bevruchten?

  Like

 7. ildiko zegt:

  ook geen onnodige stageplaatsen voor migranten met nul ervaring in een bejaardenhuis of studentenhuis. Deze mensen linea recta terug naar hun eigen veilige landen waar er meer dan genoeg stageplaatsen zijn. Anders maar op vele velden schoffelen.

  Like

 8. Pietersen zegt:

  – Het is altijd al vreemd geweest ( ga maar uit van ‘gelogen’ ) dat wij in Nederland geen mensen zouden hebben om bestaande vacatures op te vullen. De gemeenten en overheden zitten liever op hun luie krent dan arbeidskrachten te mobiliseren uit de ww of bijstand.
  – Ook is gelogen dat asielzoekers ons komen redden van de vergrijzing en dus een zegen zijn. Zij blijven voor altijd in de bijstand. Er is nooit een campagne van de overheid geweest om Hollandse gezinnen aan te moedigen meer kinderen te nemen. Dit had op vele manieren gekund.

  Like

  • BertG. zegt:

   Een fatsoenlijke woning voor al die Hollandse gezinnen zou al schelen voor meer kinderen.
   En een fatsoenlijke baan met een fatsoenlijk loon.
   Mensen beginnen niet aan een gezin als ze niet weten waar ze aan toe zijn en de toekomst steeds waziger wordt.

   Like

   • Pietersen zegt:

    Er zijn heel wat afstotelijk lelijke dikke troela’s zowel wit als blank die een man hebben weten te interesseren voor een one-night stand, een kind krijgen en dan levenslang in de bijstand hangen. Dit soort dames weten precies waar ze aan toe zijn en plannen het ook zo, al kan ik dat niet bewijzen. Op deze manier alleen al worden tienduizenden vrouwen a/h arbeidsproces onttrokken.
    Ik hier ligt een opvoedkundige taak voor de overheid, maar ja, slapte…

    Like

   • BertG. zegt:

    Hier om de hoek woont er zo 1.
    Die heeft van elke nationaliteit die er bestaat er wel 1 van rond lopen, in alle leeftijden.
    Die spaart ze, letterlijk.
    Je eigen laten vol pompen om de 3-4 jaar houd je weg bij al het gezeik om te gaan werken.

    Like

 9. Republikein zegt:

  Water naar de zee dragen hoor.
  Robotisering is de trend, dus vicieuze cirkel.
  Trouwens, wat is er mis met een tekort aan arbeidskrachten?
  Blond niet altijd dom.

  Like

 10. Ronald zegt:

  Oostenrijk begrijpt het!!! Eigen volk eerst (zoals het ook behoort)!!! Eerst dan zal de economie weer gaan opbloeien, want het eigen volk geeft het geld uit in EIGEN land!!!!!!!
  Het begint de goede kant op te gaan in enkele landen in Europa. Italië geeft nu ook voorrang aan de eigen bevolking!!! Zo hoort het toch ook. Zij hebben het land opgebouwd!!! En de EIGEN CULTUUR DIENT TE WORDEN BEWAARD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 11. BertG. zegt:

  https://www.ad.nl/economie/stedin-wil-asielzoekers-opleiden-tot-monteur~a751076c/

  Ik moet er toch niet aan denken dat er zo 1 mijn verwarming wel even zal nakijken.
  Ik vertrouw ze nog niet om een fietsband te kunnen plakken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s