Syrië: Amerikanen klagen over Russische elektronische oorlogsvoering

Screenshot_91

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse troepen klagen over de elektronische oorlogsvoering van de Russen in Syrië. Ze hebben bijvoorbeeld grote problemen met de radar en de communicatie.

Contra magazine

Een inmiddels gepensioneerde Amerikaanse kolonel, een specialist op het gebied van elektronische oorlogsvoering, klaagt tegenover het Amerikaanse tijdschrift “Foreign Policy” over de technische maatregelen van de Russen in Syrië. “Plotseling functioneert de hele communicatie niet meer of ze kunnen geen vuurondersteuning oproepen, omdat de radartoestellen geblokkeerd werden en ze niets kunnen ontdekken”, aldus Brian Sullivan tegenover het tijdschrift.

Het blad schrijft bijvoorbeeld: “Officieren, die jamming – bekend als elektronische oorlogsvoering – hebben meegemaakt, zeggen dat dit niet minder gevaarlijk zou zijn dan conventionele aanvallen met bommen en artillerie. Maar ze zeggen ook dat het een unieke gelegenheid is voor de Amerikaanse troepen om Russische technologie mee te maken op het slagveld en erachter te komen hoe men zich ertegen kan verdedigen.”

Sinds Rusland in het jaar 2015 op verzoek van de regering-Assad in Syrië intervenieerde, hebben de beide supermachten het bij meerdere gelegenheden tegen elkaar opgenomen, ze hebben echter door een noodsituatie-“leger-tot-leger-hotline” ter vermijding van botsingen in de lucht en rechtstreekse troepenconfrontaties gecommuniceerd. Rusland beschouwt, net als de Syrische regering, Amerikaanse troepen als buitenlandse ongenode gasten, die agressie tegen de Syrische staat hebben gepleegd en gedurende meerdere voorvallen in de buurt van het front in Deir Ezzor honderden soldaten van het Syrische leger (en Russische huurlingen die niet onder het commando van Rusland stonden) hebben gedood.

En nu, zoals generaal Raymond Thomas, leider van het Special Operations Command van de Verenigde Staten, onlangs op een conferentie over geheime dienst en militaire technologie verklaarde, is Syrië “het meest agressieve elektronische oorlogsgebied op de planeet” geworden. Hij sprak van Russische, Iraanse en Syrische “tegenstanders”: “Ze testen ons elke dag om onze communicatie te laten crashen en onze EC-130 (het grootste Airborne Battlefield and Control Center vliegtuig) te deactiveren.”

In ieder geval is te zien dat de Russen blijkbaar op het gebied van elektronische oorlogsvoering een neuslengte voorliggen op de Amerikanen. In het Pentagon maakt men zich in hierover in ieder geval grote zorgen, temeer daar men hier tot nu toe nog geen strategie tegen ontwikkeld heeft.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in NAVO, Rusland, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Syrië: Amerikanen klagen over Russische elektronische oorlogsvoering

 1. Sabeltant zegt:

  Blijf er weg!
  Volgen mij heeft Assad de Amerikanen ook nooit gevraagd om zich te bemoeien met de oorlog in zijn land. Laat Assad de Soennitische terreur maar aanpakken dan kan Amerika zich bemoeien met de Iraanse terreur.

  Geliked door 2 people

 2. milaK9 zegt:

  Danish Imam calls for the final solution: ‘Jihad necessitates the Muslim invasion and conquest of Europe’

  https://voiceofeurope.com/2018/07/danish-imam-calls-for-the-final-solution-jihad-necessitates-the-muslim-invasion-and-conquest-of-europe/

  Like

  • milaK9 zegt:

   Excuus, het is niet ontopic maar ik word er vol van.
   Kom weer een bericht tegen van die haatbende en ik wil niet eens haten maar ik word gedwongen om te haten door hun houding.
   Kijk naar het filmpje.
   Als daar je haren niet van overeind gaan staan is er, in mijn ogen, iets goed mis.

   Moslims zijn een groot probleem/gevaar maar hier zie je goed dat wij te maken hebben met een nog groter gevaar.

   Like

 3. BertG. zegt:

  Zelf zouden die amerikanen zo iets natuurlijk nooit doen.

  Like

 4. H.A. de Bock zegt:

  Weer eens wat anders, lijkt wel op Star Wars. De eerste film, de omgeving lijkt er op. Ook goed, dat partijen bijna even sterk lijken te zijn. Houdt ze scherp.

  Like

 5. H.A. de Bock zegt:

  Is weer een wat anders. Lijkt wel op Star Wars. De eerste film. De omgeving lijkt sprekend op de Syrische…. Beide partijen lijken even sterk. De Amerikanen lijken op de soldaten van The Empire. De Russen, en aanhang, spelen voor de rebellen. Maar pas goed op, ze doen niet onder voor de soldaten van ‘das Reich’.

  Like

 6. Yankees wanneer je niet tegen de hitte kan, verdwijn dan uit keuken!

  Like

 7. Johan zegt:

  De Amerikanen moeten zich terugtrekken uit Syrië. Het is duidelijk dat ze het spelletje verloren hebben.
  Zo ook uit Nederland. De Tweede wereldoorlog is alweer bijna 80 jaar geleden, maar de Amerikaanse bezettingsmacht zit nog altijd hier. Het begint verdorie op de tweede tachtigjarige oorlog te lijken.
  Hebben de Amerikanen dat soms niet meegekregen, dat WO II voorbij is ?
  De Russen, de nieuwe fictieve vijand, zitten toch ook niet meer in Oost Duitsland ?
  Dus wat doen ze hier nog ?

  Like

 8. Williaan zegt:

  ha ha, klagen dat je tegenstander vals speelt. Trouwens Syrië is een leuk proef gebied op dat en ander terrein.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s