Libische noodcentrale laat “migranten” terugbrengen

Screenshot_117

De “Asso 28”.

(Door: “Beobachter” – Vertaling: E.J. Bron)

In de Middellandse Zee keert blijkbaar het verstand weer terug – NGO´s huilen van woede

De regeringswisseling in Italië en de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini hebben wat betreft de uit zijn oevers tredende vluchtelingenwaanzin effect. In de Middellandse Zee tussen Libië en Italië heersen in toenemende mate normale omstandigheden. Redding op zee functioneert daar blijkbaar weer zoals redding op zee moet functioneren wanneer haar juridische en humanitaire status niet uitgehold wordt: in nood geraakte mensen worden opgenomen en zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde haven gebracht. En precies dat is er nu in de Middellandse Zee voor Tripoli gebeurd. Een eerste stap in de goede richting.

PI News (2)

108 illegale immigranten, die in een rubberboot voor de Libische kust in zee dreven, werden op aanwijzing van de Libische kustwacht door de sleepboot “Asso 28” opgenomen en naar Tripoli gebracht. De krant “La Repubblica” bericht over de gebeurtenis.

Logisch dat de linkse Italiaanse journalistiek huilt van woede en spreekt van een “schending van het volkerenrecht zonder precedent”. Ook de Italiaanse tak van de vluchtelingenorganisatie van de VN ruikt onraad en wil de zaak onderzoeken: “Libië is geen veilige haven en deze handeling zou internationaal recht geschonden kunnen hebben.” Sinds wanneer Libië een haven is, wordt uiteraard niet duidelijk uitgelegd.

De Duitse kranten, die over de zaak berichten, zijn voorzichtiger in hun woordkeuze. Natuurlijk klinkt er ook bij de “Welt”, “Die Zeit” of “Focus” tussen de regels bedekt ongeloof door dat de mensensmokkel via de Middellandse Zee naar Europa gestopt werd met internationale rechtsmiddelen. Zo schrijft de “Welt” lichtelijk verontwaardigd en tamelijk vaag onder de kop “Schending van het volkerenrecht”:

Op zee geredde vluchtelingen moeten naar een veilige haven gebracht worden. Libië is niet als zodanig erkend, omdat het in de gesloten vluchtelingenkampen regelmatig tot mensenrechtenschendingen komt. Bovendien zijn massale repatriëringen zonder controle vooraf van het recht op asiel een schending van het volkerenrecht.

Het recht om asiel aan te vragen hadden de immigranten naar Libië daarvoor in Tripoli. Waarom ze daar geen gebruik van maken of de uitslag willen afwachten, verklaart de “Welt” niet. De opmerkingen van de “Welt” zijn ook onzin gezien tegen de achtergrond dat bijv. Duitse reddingswerkers van de reddingsmaatschappijen op de Noordzee en de Oostzee, die eveneens handelen volgens internationaal recht, vermoedelijk nauwelijks van tevoren controleren of de schipbreukelingen asiel willen aanvragen.

De goedmenschen-kritiek is er vooral pissig over dat de illegale personen door een schip werden opgenomen en afgeleverd dat vaart onder Italiaanse vlag. Het gaat om de “Asso 28”, een sleepboot die een olieplatform bedient. De “Asso” fungeerde echter niet als comfortabele watertaxi voor illegale immigranten, maar handelde in opdracht van de Libische kustwacht volgens internationaal recht. Dit voorziet erin dat in nood geraakte personen op zee naar de dichtstbijzijnde haven gebracht worden. En dat was nu eenmaal Tripoli. Libië heeft eind juni een eigen zoek- en reddingszone ingesteld, die zich uitstrekt over internationale wateren. Daar is nu de noodcentrale van het door burgeroorlog geteisterde land voor de coördinatie van acties verantwoordelijk en dirigeert schepen naar een haven.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini schreef volgens “Focus” dinsdag op Facebook: “De Libische kustwacht heeft de afgelopen uren 611 migranten gered en teruggebracht. De NGO´s protesteren en de smokkelaars raken hun business kwijt? Goed zo, we zullen zo doorgaan!” De Italiaanse kustwacht zou de reddingsacties noch gecoördineerd noch er aan deelgenomen hebben.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Beobachter”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Italië, Libië, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, moralisme, Socialisten, Verzet. Bookmark de permalink .

23 reacties op Libische noodcentrale laat “migranten” terugbrengen

 1. Cathja zegt:

  We zullen doorgaan……, net zolang tot er geen illegaal het meer in zijn hoofd haalt om zich via de Middellandse zee naar Europa over te laten zetten.

  Ergerlijk dat de Spanjaarden roet in het eten gooien. Ook ergerlijk dat die net doen alsof Italië de boosdoener is, omdat ze niemand meer willen toelaten. Maar de Spanjaarden zelf wenken iedereen die op de Spaanse kusten aankomt meteen door naar Frankrijk of Duitsland.

  Spanje oordeelt veel te makkelijk over anderen, terwijl ze zelf ook geen zin hebben om immigranten op te vangen.

  Like

 2. Peter zegt:

  Het signaal is verheugend.
  De dobbernegers die voor niets aan mensensmokkelaars geld hebben betaald zijn dit mooi kwijt !!
  Sommige slimme dobbernegers zullen dit met de tamtam aan andere potentiële dobbernegers kenbaar maken,
  Dobberneger tegen potentiële dobberneger: Betaal geen geld aan smokkelaars, want dan ben je je poen kwijt.
  Verspreid dit nieuws !!

  Like

 3. Elisah zegt:

  Niet te vroeg juichen?

  https://tpo.nl/2018/08/01/ngo-schip-aquarius-gaat-weer-bootvluchtelingen-oppikken-uit-middellandse-zee/

  NGO-schip Aquarius gaat weer bootvluchtelingen oppikken uit Middellandse Zee
  ‘Ons doel is niet veranderd, ondanks de politiek gevoelige situatie op de Middellandse Zee’

  Na een maand te hebben stilgelegen gaat het schip Aquarius weer mensen in nood redden op de Middellandse Zee. Het reddingsschip zet woensdagavond koers naar de Middellandse Zee, meldt Artsen zonder Grenzen.

  Like

 4. Alle zogenaamde “rechten voor de mens”….”volkenrecht”…..”recht op asiel”……recht op gratis bed..bad..brood…extra financiële middelen en creditcard…….is volledig uit het verband getrokken door de maffia “elite” bende ……die we “VN” noemen….!

  Geliked door 2 people

 5. Pietersen zegt:

  Het mooie is dat zodra zij weer in Libië van de boot gaan zij onmiddellijk getracteerd worden op een pak slaag. Want in Libië zijn ze ook tot last en daar doet men niet zo gevoelig met ‘migranten’.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   En die Arabieren hebben gruwelijk de pest aan negers. Of ze houden er een paar als slaven en de rest zetten ze uit ergens in de onmetelijke woestijn.

   Geliked door 1 persoon

  • Guus Velraeds zegt:

   Als ze pech hebben worden ze de Libische woestijn in getimmerd en zie er dan maar eens uit te komen. Dat timmeren hoeft zelfs niet eens. Ze worden op vrachtwagen geladen en 200 km de woestijn in gereden. krijgen een flesje water en een boterham en een schop onder de kont. Hoor je nooit meer wat van terug.

   Like

 6. Peter zegt:

  Advies voor de azijnpisser op deze site !
  Vanmiddag heb ik Artsen zonder Grenzen gebeld met de vraag om te stoppen met hun taxiservice en zich bezig te gaan houden met ECHTE medische hulp aan de nooddruftige medemens in plaats van illegalen naar ons continent te slepen.
  Ik geef ze geen rooie cent meer.
  Hoe meer mensen bellen hoe meer de kans bestaat dat deze “Gutmenschen ( what’s in a name )”
  hun beleid veranderen.
  Ik hoop op de Italiaanse standvastigheid.
  Bootjes terug naar Libië !!
  Bel ze eens op ! 020 – 520 8700 (ma t/m vrij 9 – 18)

  Like

  • BertG. zegt:

   En? waren ze onder de indruk van jou verhaal?
   Zolang er geld binnen stroomt gaan ze door, je betaald er zelf aan mee via je belasting.
   Wat ga je daar aan doen/ veranderen.

   Ik heb vandaag het CBS opgebeld omdat ik zogezegd voor de 5de keer (toevallig) was uitgeloot om mee te mogen doen aan een onderzoek.
   Volgens mij sta ik boven aan de lijst daar.
   Of ze daar nou eens mee willen kappen, om mij lastig te vallen.
   Als ik net zo vaak de loterij won als dat ik door het CBS toevallig uitgezocht word, dan was ik al miljonair geweest.

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat zogenaamd uitloten gaat dus over alle 17 miljoen Nederlanders in een bestand, die random dan gevraagd worden om mee te doen.
    En dan zou ik er 5x tussen zitten toevallig, uit een selectie van 17 miljoen man/ vrouw.

    Like

 7. scherpschutter1943 zegt:

  611 terug gebrachten scheelt 611 kogels uit het machinegeweer

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s