Expert in “Lifeline”-proces: smokkelaarsboot is stateloos illegaal onderweg

Screenshot_141

(Vertaling: E.J. Bron)

Malta – Een gerechtelijk expert bevestigt: de “Lifeline” voer onder valse vlag om immigranten naar Europa te halen. De desbetreffende documenten zouden niet aanwezig zijn. Kapitein Claus-Peter Reisch argumenteert dat er voor “pleziervaartuigen” geen papieren nodig zouden zijn.

journalistenwatch

Is de smokkelaarsboot dus in werkelijkheid een “pleziervaartuig”? Als je de Duitse kapitein moet geloven: ja. Bovendien speelt Reisch bij het proces in Malta nog steeds de moreel verontruste goedmensch: “Waar hebben we het hier over? We hebben het niet over de redding van mensen, helaas, maar we hebben het er over of deze boot een Nederlandse vlag mag voeren of niet.”

Maar daar gaat het om. In de scheepvaart gelden regels – ook wanneer zelfbenoemde redders op zee denken dat hun moraal boven de wet zou staan. De “Lifeline” had “vluchtelingen” voor de Afrikaanse kust opgepikt en als een soort shuttle naar Italië en Malta gebracht, totdat die landen de havens sloten.

Tijdens een hoorzitting afgelopen maandag in de hoofdstad van Malta, Valletta, presenteerde de door de rechtbank aangestelde expert een rapport, volgens welke aan boord van het schip de voor de redding van mensen op zee benodigde documenten konden worden getoond, zoals het dagblad “Malta Today” meldde. Reisch en zijn bemanning zouden geen enkel bewijs van een registratie bij de Nederlandse scheepvaartautoriteiten hebben geleverd.

Zodoende zou de “Lifeline” stateloos zijn, bevestigde de onafhankelijke expert. Volgens de deskundige zou Reisch echter als tegenargument gebruikt hebben “dat de desbetreffende documentatie niet noodzakelijk zou zijn voor pleziervaartuigen”, schrijft de “FAZ”. De kapitein zou alleen maar bevoegd zijn om in de Middellandse Zee binnen 30 mijl voor kust pleziervaartuigen te besturen.

De “Lifeline” is een van de vier NGO-schepen die er  op dit moment in Malta en Italië aan gehinderd worden uit te varen. Mocht Reisch veroordeeld worden, dan dreigen de 57-jarige een boete tot € 11.600,- of een jaar gevangenisstraf. De “Lifeline” werd door de Maltese autoriteiten in beslag genomen.

De volgende rechtszitting vindt plaats op 23 augustus – de uitspraak volgt in september. Tot dat moment is Reisch op borgtocht vrij en mag hij Malta verlaten. De kapitein verklaarde geld in te blijven zamelen voor een nieuwe smokkelaarsboot. “Als ze ons schip niet vrijgeven, zullen we gewoon een ander aan de loop brengen, dat is duidelijk.”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Malta, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, NGO´s, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, provoceren, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Expert in “Lifeline”-proces: smokkelaarsboot is stateloos illegaal onderweg

 1. Sharon zegt:

  Eindelijk aktie !

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  “Als ze ons schip niet vrijgeven, zullen we gewoon een ander aan de loop brengen, dat is duidelijk.”

  Dit soort dreigementen dient men serieus te nemen. Om te voorkomen dat deze mensensmokkelaar nog meer terroristische kolonisten naar Europa haalt dient hij jarenlang opgesloten te worden.
  Doodstraf voor deze buitensporige vorm van heulen met de vijand mag natuurlijk ook. Dat geldt uiteraard ook voor de overige bemanningsleden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Peter zegt:

  Ik hoop op een lange gevangenisstraf voor dit zogenaamde “ Gutmensch “.
  De mongool richt schade aan aan onze welvaartsstaat.
  Onze welvaartsstaat bezwijkt onder de kosten van de illegalen en onze artsen besteden hun tijd aan mensen die niet hebben bijgedragen aan onze welvaart.
  Oude mensen in onze verzorgingshuizen krijgen met pijn en moeite een arts op bezoek.
  Mijn hoogbejaarde moeder ( 94 jaar) ziet in haar verzorgingshuis af en toe een arts.
  Boos en woedend word ik op de lamlendige houding van onze politieke elite die nog meer uitvreters naar Europa willen halen.

  Geliked door 1 persoon

 4. mahoog zegt:

  Man,ga toch ëchtplezier varen ,en laat die negers dobberen!

  Geliked door 1 persoon

 5. paulzwueste zegt:

  Vroeger was kielhalen tamelijk veilig.
  Als de kiel van het schip maar geen vlijmscherpe aangroei had.
  Dat had het schip praktisch altijd, maar enfin.
  Maar deze schurk moeten ze onder z’n eigen “pleziervaartuig” kielhalen terwijl de schroef draait…!.
  Probleem voor altijd opgelost.
  Tot de volgende linkse klootzak opduikt en wat doen we dan?

  Gewoon weer opnieuw kielhalen…!

  Like

 6. Klaas zegt:

  Like

 7. jungleelephant zegt:

  Hopelijk wordt dat sujet veroordeeld!En doe boot?Die mogen ze van mij afzinken!

  Like

 8. Claudia M. zegt:

  Zouden die z.g. NGO’s weten dat een groot deel van hun overgezette gelukszoekers momenteel in tentenkampen onder erbarmelijke omstandigheden leven? Dus de onderkant van de onderkant van de maatschappij…

  Het wordt zo toch echt winter, die is er altijd weer sneller dan je denkt en dan? Wat als de winter net zo streng wordt als de zomer fantastisch is nu? Op de droogte na dan…

  En dit?

  So called refugees in Europe
  If you import the third world, you become the third world.

  Like

 9. kampersrene zegt:

  Och het is maar een plezierbootje , zoals bij ons De Flandria Ze betalen voor een rondvaart en gaan dan tevreden terug naar huis om hun varkens (heu) geiten te melken

  Like

 10. Pingback: Massamoordenaar van Manchester was “geredde vluchteling” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s