Nederland is gek geworden

Screenshot_139

(Door: “Guardia Angel”)

Al vanaf eind jaren ´80 waren er problemen binnen de zorg gemeld… Bejaardentehuizen en verpleeghuizen kregen het voor hun kiezen door de eerste bezuinigingsacties vanuit het management. Prof. dr. Bob Smalhout deed vaak vermeldingen in zijn columns door er over te schrijven en het bestuur en management er op te wijzen dat daar de schuld en de reden lag voor alle problemen… omdat ze met andere zaken bezig waren dan de zorg voor de patiënt… Welnu, vandaag is er niets verbeterd… er mag niet over gesproken worden, want dat is nog steeds taboe in de wereld van zorg en patiënten… diegenen die er over berichten, staan zonder naam in de krant, omdat het wel eens een berisping kan opleveren… Zo worden telkens problemen door bestuur en leiding in de kiem gesmoord…

Niets is er veranderd… het is zelfs erger geworden voor de patiënt en voor al diegenen die op wachtlijsten staan om geholpen te worden… Terugval in de opleidingen… het kiezen voor verzorger of verpleegkundige is niet meer populair… door zware druk en belasting is dit vak niet meer aantrekkelijk. Geld is de belangrijkste reden dat de zorgtaken zo goedkoop mogelijk gemaakt worden… waar telkens het personeel en de patiënt de dupe van zijn geworden… Zolang management, bestuur en leiding dit volhouden, zal er niets veranderen… men doet alsof, maar het wordt steeds erger om oud of ziek te worden…!

Vaak denk ik terug aan de goede artikelen van Bob Smalhout. Telkens sloeg hij de spijker op zijn kop. In een van zijn boeken zei hij het al: “Nederland is gek geworden”, en hij heeft gelijk gekregen. Dit sloopkabinet gaat maar door met slopen… het toelaten van vreemdelingen alsof Nederland de ruimte heeft als Amerika… sociale voorzieningen worden ondermijnd… maatschappelijk komt alles in de knel te zitten… de eigen burgers krijgen het steeds moeilijker… Is dit negatief om te vermelden? Voor mij niet… het is de realiteit die we als burger telkens dagelijks moeten meemaken en ervaren. Maar de mainstream media zullen hier wel weer omheen draaien en deze feiten telkens anders brengen… Want de bevolking wordt elke dag misleid.

www.msn.com

Door:
“Guardia Angel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, establishment, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, mainstream-media, Nederland, praatjesmakers, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Nederland is gek geworden

 1. Pingback: Erbarmelijk slechte Gezondheidszorg: Nederland is gek geworden | toodlessss

 2. Klaas Dijkstra zegt:

  Prof. dr. Bob Smalhout was een man naar mijn hart!
  Benoemde de dingen zoals ze waren en nam nooit een blad voor zijn mond.
  Wat zijn we toch voor een achenebbisj land geworden vol met leugenachtige en waanzinnige lieden die het woord besturen niet eens waard zijn om te benoemen. Het aller, allerergste is dat we als Nederlands volk binnen afzienbare tijd helemaal naar de kloten gaan en we veel eerder met de gewelddadige dood te maken krijgen als je lief is. Maarrrrr slaap lekker door Nederland en haal nog een aantal van die lekkere bruine c.q. zwarte jongens binnen, ga lekker belangrijk op vakantie en ruim na je vakantie de gebruikte spulletjes weer netjes op:

  “VOOR VOLGEND JAAR”??????

  Geliked door 4 people

 3. delamontagne zegt:

  Het lijkt dan wel de “voorzienigheid” geweest te zijn dat wij besloten om +- 2005 in Fr te gaan wonen.
  Het is niet om enthousiast over te zijn, maar ik heb hier meer Ziekenhuis/ artsen etc gezien dan in de 60 jaren ervoor, waarvan een groot deel in NL.
  Die klachten die ik van veel reageerders vaak lees, ken ik hier niet.
  Geen eigen risico, medicijnen betaal ik nooit, op een enkel zalfje of smeerseltje na dan.
  Maar de “zorg” [ kleine lettertjes….], is in NL geprivatiseerd, hier is het Nationaal ziekenfonds, aangevuld met Particuliere Verzekering.
  / * / *
  “Want de bevolking wordt elke dag misleid.
  …………..”
  o.a Pechtold:”Héél europa loopt uit om te kijken hoe goed wij ’t doen [ de zorg ] ”
  Liegen en bedriegen……….

  Geliked door 3 people

  • mahoog zegt:

   Ik woon al 35 jr in Brasil,en had een dure particuliere verzekering ”GoldenCross”geheten,maar bij pensioenering werdt dit te duur em dus over gegaan naar de SUS,een staatsverzekering voor iedere inwoner alhier en grátis ook de normale medicijnen.Heb een grátis oogoperatie gehad en wordt goed bijgehouden,hoewel het soms wat lang wachten is op een controle door mijn groepdocteres een Cubaanse schoonheid.Dus het kàn wèl zelfs in een ”ontwikkelingsland”,wat zich beter ontwikkeld dan een ”kom maar binnen landje.”

   Geliked door 1 persoon

  • ReaGluurder zegt:

   U woont in de periferie, maar ik denk/vrees dat de gezondheidszorg in de grote steden ‘une catastrophe’ is met al die “vluchtelingen” en de bevolking van de banlieue. In de ziekenhuizen en de klinieken zal wel veel beveiliging rondlopen. Wat zal het een spectacle zijn in de behandelkamers. Kan mij er van alles bij voorstellen. En dan ook nog heel veel gratis! Klinkt mij allemaal niet zo gezond. Maar ben natuurlijk een buitenstaander.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Dat klopt.
    Ik lees hier artikelen van artsen uit de grote steden die hun”stethoscope”
    bij wijze van spreken tegen de muur aangooien en stoppen.
    Dit alles vanwege de import van de “hoog-hogeropgeleiden”, de muslims die de grootste b. ! mond opzetten en alles willen en vinden dat de artsen ( de ongelovige honden ) het
    eigenlijk een eer zouden moeten vinden een MOSLIM te mogen behandelen.
    Maar ik bedoel úiteraard hoe het systeem is georganiseerd……

    Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Laten we man en paard noemen: Zweden en Nl zijn tot nader bericht onbewoonbaar!!!

   Like

 4. Flo zegt:

  Zolang het management belangrijker gemaakt wordt dan het personeel blijft het een janboel ,veel ,heel veel goede mensen zijn vertrokken ,en allemaal om de reden dat de top het riante salaris kon behouden , ,hoop van harte dat Rutte,later de hele dag met een strontluier loopt .

  Geliked door 3 people

 5. koosv8 zegt:

  Smalhout was en is niet de enigste die het zag en ziet gebeuren. En ook niet alleen in Nederland. Het is een plan, een heel slecht plan, en wie er kritiek op heeft krijgt nooit en te nimmer gelijk, of wordt uit de weg geruimd. Ik mag hopen dat Trump goed oppast, en tijd genoeg krijgt ,,to drain the swamp,,
  .

  Geliked door 2 people

 6. Johan zegt:

  Nog niet zo heel lang geleden was de hele gezondheidszorg in handen van verenigingen, de ziekenhuizen de bejaardenhuizen de gezinsverzorging de wijkverpleging enz. En dat draaide prima. Maar de overheid moest zo nodig al die verenigingen de nek om draaien. Dat elfde was ook het geval met de ziekte kosten. Allemaal onder het mom markt werking. De enigen die er beter van geworden zijn, zijn de directeuren en bestuurders met top salarissen. Overal waar die overheid zich mee bemoeid wordt een puinhoop.

  Geliked door 3 people

 7. ruud zegt:

  Het zal nog erger gaan worden, we leiden zoveel HBO ers op die alles nog bijelkaar moeten graaien zodat de lonen aan de onderkant nog lager worden, enfin binnenkort zijn alle VVD ers veroordeeld voor graaien en moet er wel een andere regering komen.

  Like

 8. boorzalf zegt:

  Was het niet deze dweil van de vvd die de zorgpremie zo duur heeft gemaakt.

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Men moet verplicht verzekerd zijn, al kunnen sommigen onder ons die al niet meer betalen. En telkens gaat de premie maar omhoog, als of dat de gewoonste zaak van de wereld is. Als ik voor al mijn andere verzekeringen relatief gezien net zoveel premie moest betalen als voor die zorgverzekering, schoot er van mijn inkomen niets meer over en zou ik veroordeeld worden om te gaan bedelen. Alleen het nieuwe Herrenvolk, de Hooggeachte Heren – immigranten -, krijgen alles gratis. En daardoor moeten wij jaarlijks steeds meer premie betalen en worden ook nog eens met onze geneesmiddelen genept. En het gaat er niet beter op worden, want jaarlijks stroomt ons kleine kikkerlandje steeds voller met – immigranten – plus diegenen die erbij komen wegens de gezinshereniging !

  Geliked door 1 persoon

 10. Jules Vismale zegt:

  Professor Bob Smalhout heeft vrijwel alle problemen in het knettergekke Nederland aangekaart en natuurlijk van linkse figuren zoals Paul de Leeuw, die ooit een foto van Smalhout op de televisie door dat van Adolf Hitler verving, de nodige kritiek te verwerken gekregen maar natuurlijk is hij vooral gesteund door talloze burgers die de hele linkse kliek, de asinstroom, de euro, de EU etc. meer dan zat zijn! Lees trouwens maar weer wat de geschifte Sophie in ’t Veld precies denkt over de EU:

  Trump? Poetin? Brexit? Migratie? Volgens D66’er Sophie in ‘t Veld is voor elk probleem de oplossing ‘meer Europa’

  Elke uitdaging die momenteel de EU voor ligt kent maar één passend antwoord: méér Europa! Of zoals de D66-europarlementariër Sophie in ‘t Veld het zelf omschrijft: “een sterk en solidair Europa.” Met die woorden hoopt Sophie in ‘t Veld (denkt dat stomme wijf nou werkelijk dat er ooit een verenigd en sterk europa komt met al die problemen hier? Aan me hoela!) door D66-leden gekozen te worden als de nieuwe lijsttrekker voor de Europese Parlementsverkiezingen van 2019.

  Het is bepaald geen gelopen race: ondanks dat Sophie in ‘t Veld al sinds jaar en dag de D66-kar in Europa trekt, (ze weet natuurlijk vast niet, moet die oogkleppen die ze draagt, dat de euro NIET tot vrede heeft geleidt, eenheid in Europa HEEL ver is te zoeken en dat de economie overal steeds verder achteruit gaat zoals men hier in Nederland heel goed kan zien met overal leegstaande winkels en kantoren!) is ze helemaal niet zeker van haar plekje als lijsttrekker bij de Europese Parlementsverkiezingen van komend voorjaar.
  Ze heeft namelijk een uitdager uit de hoogste regionen van het Alexander-penthouse: Felix Klos. En dus moet in ‘t Veld het veld in, om stemmen te werven. Want de D66-leden mogen nu kiezen wie van hen de Nederlandse uitverkoop van soevereiniteit (naar ik hoop stemt dadelijk trouwens niemand meer op die verraders-partij!) namens D66 mag gaan opluisteren.
  Daarom is er in D66-stemmend Nederland nu een wedstrijdje bezig “Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de grootste eurofiel van het land?” En het moet gezegd worden: sinds vanmiddag ligt Sophie in ‘t Veld een straatlengte voor op de rest van het deelnemersveld.
  Tegen Sophie mag trouwens het antwoord van de toverspiegel zo luiden: “Jij Sophie in ’t Veld, bent een van de grootste minkukels, gestoorde machtswellustelingen, landverraders, en stomme idioten in het hele land!”

  Want kijk dit gelikte campagnefilmpje eens. Alle dingen waar D66’ers doodsbang van worden, passeren de revue. Dus ja: zowel Trump, als Poetin en de Brexit worden met naam genoemd. En natuurlijk is er ook een plaatsje ingeruimd voor het thema waarop de multiculti-neuzelaars van D66 (dat is ook te verwachten als je mensen constant voorliegt en voor de gek houdt, gelijk naar de jonge schaapsherder die steeds maar vals alarm sloeg dat er zogenaamd een wolf bij de schapen kwam!) het publiek zijn kwijtgeraakt: de massale migratie richting Europa.
  Maar met Sophie in ‘t Veld neemt Europa weer het heft in eigen hand en gaan al die xenofoben terug naar de kelders waar ze vandaan kwamen. Vast maar niet heus!

  Altijd fijn, hè? Zo’n inkijkje in de compleet hallucinante D66-wereld. Dan weet je ook meteen weer dat die partij nog altijd niets begrepen heeft van de realiteit. Prettig om dat weer eens bevestigd te zien, in beeld en geluid. En deze partij gaat toch wel ten onder aan diens eigen stupiditeit!

  Like

 11. laura van der storm zegt:

  Ik heb in 2011 Dr. Smalhout eens aangehaald in een pamflet van mij bij Artikel 7 Nu. We zijn 7 jaar verder. Het is alleen maar erger geworden. Ik ben oud, ik geef op. Jammer voor mijn kinderen en kleinkinderen.

  Like

 12. Bob Smalhout was zelf een geleerd persoon in de anesthesie en hij zei wel eens…..wanneer gaan ze eindelijk hun hersens gebruiken bij het bestuur en management van ziekenhuizen en zorginstellingen?
  Maar het blijkt telkens dat een topsalaris behorende bij de functie die ze uitoefenen veel belangrijker is dan het wezenlijke besturen van het ziekenhuis en zorginstelling. Als we kijken naar bv de wantoestanden bij psychiatrische instelling Den Dolder die ook nog de bevoegdheid heeft gekregen als TBS kliniek waar patient X in en uit kon lopen om daarna een moord te plegen, dat daarna paniek binnen het bestuur is omdat dit heeft kunnen gebeuren terwijl ze zelf de controle hierover hadden, te laks waren, er ongekwalificeerd personeel rondliep ……enz. …enz…!
  Wanneer je kijkt naar fouten gemaakt tijdens operaties of op IC, dat ziekenhuizen dit nog steeds onder het tapijt willen vegen wegens evt. imago schade en belangen waarbij de aangestelde advocaat zulke zaken jaren kan rekken eer er een uitspraak komt om toch schuld te bekennen en er financiële vergoeding komt.
  Nog steeds is mijn stelling ooit gebruikt bij een lezing up to date……werken in de gezondheid zorg is ongezond.

  Geliked door 2 people

 13. Ome Henk zegt:

  Perfect geschreven. Niets aan toe te voegen.

  Like

 14. kampersrene zegt:

  Nederland is niet gek geworden Het zijn de “enkelingen” die beslissingen nemen

  Like

 15. Leo zegt:

  Nederland is geen land meer maar is onder “leiding” van het neoliberale kankergezwel verworden tot een bedrijf waar enkel het geld telt en waarin geen plaats meer is voor mensen met een beperking,bejaarden en anderen die niet meer voor de volle honderd procent meekunnen komen.
  En zolang honderdduizenden idioten ,die na het volgen van een of andere HBO/universitaire pretstudie in de waan zijn ook bij de ‘grote jongens’te horen maar eigenlijk nog met één been in de arbeidersklompen van hun grootouders staan als lemmingen achter het afbraakbeleid van trekpoppen als Rutte en Pechtold aan blijven lopen zal het enkel maar erger worden.

  Like

  • Het hele onderwijs systeem ligt op zijn reet dankzij de Mamoetwet…….en nu komen ze er achter dat brede algemene kennis ontbreekt…..leerlingen slecht in eigen taal zijn.. en alle pretpakketten niet hebben opgeleverd dan achterstand in arbeidsmarkten.

   Like

 16. Maar dit laatste kan de heer Bron misschien zelf een keer beter uitleggen in een artikel, want ik begreep laatst dat hij zelf werkzaam is in het onderwijs?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s