De EU verbrokkelt: Bijna de helft van alle Zweden en Denen wil een Noordse Unie – i.p.v. de EU!

Screenshot_164

(Vertaling: E.J. Bron)

De linkse Noorse online-krant “Klassekampen” (“Klassenstrijd”) publiceerde op 27 juli een  kort, maar explosief artikel. Volgens een peiling van het opinieonderzoeksbureau “Sentio” onder 1000 mensen in elk land, stemde in Zweden 47% en in Denemarken 45% van de geënquêteerden voor een Noordse Federatie, bestaande uit Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden in plaats van een lidmaatschap van de EU.

De eveneens geënquêteerde Noren wilden maar voor 31% een Noordse Federatie, slechts 10% zou graag lid van de EU willen zijn en 52% blijft toch liever bij het huidige model van de EER (Europese Economische Ruimte). De stem van de twee landen Denemarken en Zweden is toch behoorlijk duidelijk. De partij Zwedendemocraten eist al een referendum over het verblijf van Zweden in de EU en volgens inschatting van veel mensen in Zweden zou dit referendum wel eens slecht voor de EU kunnen aflopen.

 

Over de redenen hoeft niet te worden gespeculeerd, daar werd tijdens de peiling ook naar gevraagd: de Zweden en Denen worden sinds 2015 door de “enorme migratiecrisis” in hun landen met de consequenties van het grote aantal immigranten uit volledig andere cultuurkringen geconfronteerd. Beide landen waren tot drie jaar geleden zeer links-socialistisch en internationaal ingesteld. Zweden was bijna het voorbeeldland wat betreft welkomstcultuur en openheid tegenover immigranten. Dat is echter met de sterk verminderde openbare veiligheid, de stijging van de criminaliteit en geweld en vooral met het in beide landen tot dan toe volledig onbekende seksuele geweld drastisch veranderd. Bovendien eroderen de sociale stelsels en de Zweedse en Deense bevolking vreest dat de verworvenheden van haar voorbeeldige sociale netwerken, ja, de hele welvaartsstaat over enkele jaren wegens overbelasting volledig in elkaar zal storten.

In het tot nu toe linkse Zweden hebben de rechtsgerichte “Zwedendemocraten” een duizelingwekkende opbloei laten zien. Volgens de allerlaatste peiling haalt de partij 22% van de stemmen en ze zou zelfs als winnaar tevoorschijn kunnen komen uit de verkiezingen op 9 september. De Zweedse regering verscherpte de asielvoorwaarden en verlaagde de financiële ondersteuning voor de immigranten, wat echter noch op de Zweden noch op de immigranten veel indruk maakt. Het misnoegen met de EU neemt constant toe en veel Zweden maken Duitsland onder bondskanselier Angela Merkel voor de catastrofe verantwoordelijk.

In Denemarken heeft de rechts-liberale regering een tamelijk scherpe draai gemaakt. Ook het geduld en de tolerantie van een goedmoedig volkje, zoals de Denen, hebben hun grenzen. Binnen de afgelopen vier jaar werden 73 aanscherpingen van de wet wat betreft de immigratie- en asielpolitiek besloten. Denemarken zet nu in op afschrikking van migranten en maakt het verblijf voor immigranten zo “onaantrekkelijk mogelijk”. Vooral wijken met veel buitenlanders staan n het blikpunt en worden heel politiek incorrect “getto´s” genoemd, waarin criminaliteit bijzonder hard bestraft wordt. Zou tien jaar geleden de reactie van de Denen op deze draconische maatregelen nog een schreeuw van verontwaardiging geweest zijn en de racismeknuppel uitgepakt zijn, nu zwijgen zelfs de linksen en heel veel Denen gaan deze maatregelen nog lang niet ver genoeg.

Merkel´s “vriendelijke gezicht” bij wagenwijd geopende, Europese grenzen blijkt steeds meer springstof voor Europa te zijn. De Scandinavische landen zijn niet de enigen wier sympathie voor de EU heel verkild is. Ook de zuidoostelijke flank brokkelt enorm af. De Visegrád-landen denken er al heel diep over na om een eigen formatie te vormen en de EU de rug toe te keren.

Groot-Brittannië is al zo goed als uit de EU. Italië toont toenemend misnoegen en ook daar hebben zogenaamde “populisten” het roer overgenomen en varen een stram nationale koers. De EU brokkelt zienderogen af.

De sympathieën van de Scandinavische landen voor een Noordse Federatie zijn niet helemaal nieuw. Het idee werd al geopperd in 2014, en toen al, toen het er om ging of Schotland in het Verenigd koninkrijk moet blijven of niet, werd de campagne voor het referendum zowel door de Unionisten, die Schotland bij Groot-Brittannië wilden houden, als door de Schotse onafhankelijkheidsbeweging uit alle macht gevoerd. De Unionisten schetsten een schrikbeeld van een eenzaam, klein, verarmd Schotland, terwijl de onafhankelijkheidsbeweging een joker uit de mouw toverde: Schotland zou zich heel goed bij een veel sympathiekere gemeenschap kunnen aansluiten, namelijk bij de Noordse Raad. De Noordse Raad werd al in 1952 opgericht en bestond uit afgevaardigden van de Scandinavische landen. De leden zijn Denemarken, Finland, IJsland, Zweden, Noorwegen, de Faeröer-eilanden, Groenland en Åland. Hij is een inter-regeringsforum. Welnu, het referendum eindigde destijds ten gunste van een verblijf in Groot-Brittannië.

Maar de dingen ontwikkelen zich op dit moment snel. De klok voor de EU tikt luid, de ontevredenheid neemt toe, de problemen nog sneller en er is in de verste verte geen vertrouwen wekkend figuur met een vertrouwen vormende oplossing te zien. De huidige leiders van de grote zaak ËU” zijn op de een of andere manier in een of andere spleten verdwenen, zoals bondskanselier Dr. Angela Merkel, van wie men niets meer ziet en niets meer hoort, zelfs niet eens een opvolger. De Franse president en jeugdige schone jongeling Emmanuel Macron heeft blijkbaar gecapituleerd voor de immigranten banlieues en doet alleen nog door zijn walgelijke, homo-erotische romance met zijn knokkende lijfwacht van zich spreken, terwijl de beroeps opper-Europeaan, meneer de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, zich overgeeft aan zijn “ischias” en niet meer recht kan lopen.

Het duurt niet lang meer, zo lijkt het, en het is gebeurd met de EU.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, gezond realisme, Scandinavië. Bookmark de permalink .

19 reacties op De EU verbrokkelt: Bijna de helft van alle Zweden en Denen wil een Noordse Unie – i.p.v. de EU!

 1. T.Troubadour zegt:

  Laat ons hopen,hoe sneller hoe beter opdoeken die handel,en een samenwerking van onafhankelijke Europese landen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Rutte heeft Merkel en Juncker asiel asiel beloofd in Nederland.
   Omdat Nederland op het laatst nog het enige EU-land is en blijft natuurlijk.
   Samen met de Oekraïne waarschijnlijk.

   Dat zou betekenen dat de EU dan in Den Haag wordt gevestigd en elke maand naar Maastricht mag verhuizen.

   Like

 2. scherpschutter1943 zegt:

  In nederland hoef je daar nog niet op te rekenen. Rutte blijft zolang mogelijk zijn vingers in Merkels….. steken. Hij zal de laatste zijjn die het e.u.licht uitdoet

  Like

 3. Yvonne zegt:

  Zweden en Denemarken willen een Noorse Unie? Mooi kunnen ze samen ten onder gaan en ook misschien gelijk Noorwegen ook

  Like

  • Ronald zegt:

   Dit slaat nergens op, Yvonne! De EU is één grote fout geweest. De EEG was een goed idee m.b.t. handel……er komen steeds meer landen in opstand tegen de EU….Terecht!!! Prima dat Scandinavische landen willen gaan samenwerken!!! Dan meteen de moslimnietsnutten verwijderen!!! Niet willen integreren? Meteen uitzetten!!!

   Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega Nord) komt tot de kern van de zaak en is nog beschaafd als hij tegen het EU-leiderschap zegt:
  “U bent niet normaal – u zou door een zeer goede arts moeten worden behandeld”
  (Ik ben geen goede dokter, alleen een oude ziekenhuisarts, Ik zou het maar regelen dat ze vanwege bedreiging met verhoogd risico van recidive in een gesloten opvangcentrum worden opgenomen.)
  https://www.epochtimes.de/politik/europa/salvini-sorgte-schon-immer-fuer-aufsehen-zur-eu-fuehrung-sagte-er-ihr-seid-nicht-normal-euch-sollte-ein-sehr-guter-arzt-therapieren-a2508642.html?text=1

  Geliked door 2 people

 5. Eric zegt:

  Deze tekst is een prima oplijsting van alle mankementen waaronder de EU lijdt. Neem alle ontevreden landen weg en welke houd je nog over: België, Nederland, Duitsland, Spanje en Portugal. Op dat laatste land na, dat nog niet geconfronteerd werd met islamisering (hoewel het er momenteel heel hard zijn best voor doet) staan de vier andere eveneens niet ver van een kantelmoment af. Ik hoop dat de algemene ontevredenheid zich volgend jaar weerspiegelt in resultaten van de Europese verkiezingen, waarna het met de EU-cohesie steil bergaf gaat en het verstand opnieuw kan zegevieren. Het wordt tijd dat het volk keihard terugslaat en de tenoren k.o. in de ring achterlaat !

  Like

  • Ronald zegt:

   Je vergeet één van de grootste moslimlanden van Europa, Eric…..Frankrijk…..Met Macron zal het alleen maar erger worden……

   Like

   • Eric zegt:

    Zonder Parijs zou Frankrijk al lang bevrijd zijn. Maar Parijs, c’est de la merde. Na al die aanslagen haalde Marine er vijf procent. Zelfs als de Eiffeltoren door moslims opgeblazen wordt, dan nog zullen ze het daar niet begrijpen. Eén groot gapend, donker gat: dat is Parijs, dat is Macron.

    Like

  • Nemesis zegt:

   Je hebt Ierland nog vergeten, die willen héél veel moslim zogenaamde vluchtelingen op vangen. Ierland is wel streng katholiek, maar als de papen daar de kerken ook tot mosketen willen ombouwen, dan heb je van het volk geen last. Of…..?????

   Like

 6. Jean zegt:

  Europa heeft momenteel 2 grote vijanden en die 2 vijanden zijn een zware bedreiging voor onze toekomst.
  Wie zijn die vijanden?
  1 is de EU instelling zelf
  2 zijn de islamieten.
  Als we nu die EU definitief opdoeken en alle islamieten verdrijven dan is Europa op zeer korte tijd het prachtigste continent op deze aardbol.
  Mensen wakker worden en opkomen voor ons dictatorvrij en islamvrij Europa.

  Geliked door 1 persoon

 7. Patriot 2.0 zegt:

  P.S. Roken op straat verboden. En drugs?

  Like

 8. Ronald zegt:

  Mooi gezegd, Jean!!! IslaMIETEN (het zijn MIETEN, omdat ze alleen met wapens, in groepen en vrachtauto’s durven) maken de wereld lelijk en stuk!!!

  Like

 9. bigljohn zegt:

  De Scandinavische landen hebben niets te willen. Wie eenmaal een contract met de Satan (De E.U.) heeft afgesloten, hoeft er niet op te rekenen dat hij dat nog ooit kan teniet doen. Want waarom zou de E.U. alles in Europa willen vernietigen wat goed is. Omdat het slechte er blijvend voor in de plaats moet komen. Niet in de laatste plaats de Islam. Een Noordse Unie was helemaal niet nodig geweest als mijn zijn vingers niet had gebrand aan de E.U. Dit valt onder dezelfde noemer als dat gezwets over alweer een andere munt dan de Euro die sommige landen zouden willen. Althans een munt die naast de Euro actief zou kunnen worden. Ook moet ik nog zien wat er over blijft van de Brexit. Die kan onder invloed van May wel eens zodanig veranderd worden dat Engeland in feite nog steeds naar de pijpen van Brussel zal moeten dansen, de voornoemde Satan. Het Couwenberg Kallergie plan MOET en ZAL doorgang gaan vinden !

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Als de landen in het Hoge Noorden inderdaad uit de EU stappen zal dit afschuwelijke gedrocht inderdaad heel snel als een kaartenhuis ineen storten!

   Like

 10. Mary zegt:

  Ik kan me voorstellen dat de geënquêteerde Noren niet op de” troep” van Zweden zitten te wachten, Noorwegen heeft eerder al aangegeven de grenzen hermetisch te zullen sluiten en geen enkele “Zweed” er in te laten als Zweden zou imploderen. Tenslotte is die immigratie niet sinds een luttel aantal jaren gaande daar in Zweden en nog steeds zit daar een uiterst linkse regering, gekozen door diezelfde Zweden nietwaar??, nu ze de catastrofale gevolgen aan den lijve ondervinden moet er ineens een Noorse Unie komen???.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s