Liel mag nu toch naar het wereldkampioenschap schaken

Screenshot_159

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een eerder bericht mocht de 7-jarige Liel Levitan, de nieuwe Europees kampioene schaken in haar leeftijdsklasse, van de Tunesische schaakbond niet deelnemen aan de wereldkampioenschappen aldaar, alleen maar omdat ze Israëlische is.

Israel Heute

De pro-Israëlische organisatie “Stand With Us” startte een online petitie, waarin van de wereldschaakbond (FIDE) geëist werd om in te grijpen. De honderden brieven van boze burgers uit de hele wereld aan de schaakbond bleken effect te hebben. De FIDE dreigde de Tunesische schaakbond met afzegging van het toernooi. Ook de Israëlische minister van Cultuur en Sport stuurde een brief aan de voorzitter van de FIDE met de eis elke geplande boycot van de jonge Israëlische schaakster te stoppen.

Dinsdag al antwoordde de Tunesische schaakbond in een brief dat spelers uit alle landen welkom zouden zijn op het toernooi, zonder uitzondering.

“Als sportfederatie zijn we heel trots en vereerd om deelnemers uit de hele wereld te ontvangen en we zullen iedereen gastvrijheid garanderen”, stond er in de brief.

Liel werd niet rechtstreeks genoemd in de brief, maar “Israëlisch kind” of “Israëlische deelneemster” genoemd. De Tunesische schaakbond verklaarde dat er tot nu toe nog geen aanmelding van Liel voor het toernooi zou zijn binnengekomen. Daarbij werd nogmaals benadrukt dat aanmelding voor alle deelnemers open zou staan.

“Stand With Us” heeft contact met de familie van Liel. Ze zou op dit moment op vakantie zijn, zei de directeur voor openbare aangelegenheden van de organisatie, Gilad Kabilo. Er zou nog voldoende tijd zijn om zich aan te melden voor het toernooi.

Het blijft te hopen dat het de kleine Liel dan, mocht ze zich aanmelden, daadwerkelijk wordt toegestaan Tunesië binnen te komen.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabische wereld, Barbarisme, demoniseren, discriminatie, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Tunesië, verloedering. Bookmark de permalink .

4 reacties op Liel mag nu toch naar het wereldkampioenschap schaken

 1. VarAway zegt:

  Ach, dat ” gematigde ” Islam landje Tunesië toch…..
  Ook zo populair bij de toeristen…het is gewoon
  een Frankrijk met een exoten Islam sausje.
  Geweldig landje.
  NIET dus!

  Like

  • delamontagne zegt:

   Geen enkel islam-land is veilig.
   Wordt dat meisje wel beschermd daar. Die fanatiekelingen zijn tot alles in staat, ook met kleine kinderen.
   De Israel-haat wordt er met de koran-lepel ingeschept in de moskees

   Like

 2. Alex Delarge zegt:

  Waarom wordt er een schaaktoernooi georganiseerd in een stompzinnig muᛋᛋlimland.

  Like

 3. kruisridder zegt:

  Ik begrijp ook écht niet waarom die idiote moslimlanden als Marokko, Tunesie, Turkije etc. zo in trek zijn als vakantielanden. Levensgevaarlijk om op vakantie te gaan naar een moslimland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s