EU-marinemissie “Sophia”: de ruzie escaleert

Screenshot_195

(Vertaling: E.J. Bron)

Omdat andere EU-landen geen via de EU-marinemissie “Sophia” opgenomen “migranten” uit de Middellandse Zee willen opnemen, escaleert de ruzie over het programma. Italië wil geen migranten meer overnemen.

Contra magazine

De ruzie tussen Italië en de Europese Unie over de opname van “migranten” die in het kader van de EU-marinemissie “Sophia” (EUNAVFOR Med) in de Middellandse Zee “gered” werden, dreigt te escaleren. De ambassadeurs van de EU-landen konden het tijdens een extra vergadering van de Politieke en Veiligheidspolitieke Commissie (PSK) vrijdag niet, zoals door de regering in Rome geëist, eens worden over een herziening van de regels van de Middellandse Zee marinemissie “Sophia”, bericht de “Welt” onder verwijzing naar hoge EU-diplomaten. Merkel´s “Europese oplossing” voor de migratiecrisis krijgt daardoor opnieuw een domper.

“Er zijn tot nu toe geen toezeggingen van andere EU-landen om geredde migranten op te nemen. Aan de periode van vijf weken, die de Italianen gesteld hebben, kan vermoedelijk niet meer worden voldaan”, zei men overeenstemmend in kringen van EU-diplomaten. De Italiaanse EU-ambassadeur had bij de vergadering vrijdag nadrukkelijk gemaand tot een oplossing van het probleem, bericht de “Welt” verder. Verleden week vrijdag had de diplomatieke dienst van de EU volgens de “Welt” aan de lidstaten een omvattende controle van de marinemissie “Sophia” voorgelegd.

Punt 161 van het rapport, dat eigenlijk de eisen van de Italianen naar de opening van nieuwe havens door andere EU-landen voor geredde migranten zou moeten behandelen, werd daarbij opengelaten. Op 22 juli had de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Enzo Moavero Milanesi, na een ontmoeting met de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas (SPD), in Berlijn verklaard dat zijn land de door de missie “Sophia” geredde migranten nog slechts voor een overgangsperiode van “vijf weken” tot eind augustus zou opnemen. Tot dat moment zouden er nieuwe regels moeten komen en zouden andere EU-landen de geredde migranten moeten opnemen. Oorspronkelijk had de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken in een brief aan de Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse zaken en Veiligheidsbeleid, Federica Mogherini, midden juli verklaard om met onmiddellijke ingang geen door de missie “Sophia” geredde migranten meer op te nemen.

Reddingsboten van privéorganisaties mogen sowieso niet meer aanmeren in Italiaanse havens. De EU-marinemissie “Sophia” begon in de zomer van 2015. De doelen van de missie zijn het opbrengen van mensensmokkelaars en wapensmokkelaars op volle zee, maar ook het opleiden van de Libische kustwacht. Sinds het begin van de operatie twee jaar geleden hebben de schepen van de missie ongeveer 45.000 migranten uit de Middellandse Zee “gered”.

Ondertussen dringt de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas (SPD), aan op een verdeling van de migranten in de EU. “In de kwestie van de vluchtelingen die in de Middellandse Zee gered worden, hebben we binnen enkele weken een Europese oplossing nodig”, zei Maas tegen de “Frankfurter Rundschau”. “We kunnen Italië en Spanje niet in de steek laten”, voegde hij er aan toe. “Daarvoor hoeft niet elk van de 28 lidstaten in dezelfde omvang aan de oplossing deel te nemen”, aldus de Duitse minister van Buitenlandse Zaken. “Wie niet meedoet, moet op andere gebieden verplichtingen op zich nemen, bijvoorbeeld bij de bestrijding van de vluchtoorzaken.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, cultuurrelativisme, Demografie, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, moralisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op EU-marinemissie “Sophia”: de ruzie escaleert

 1. Mary zegt:

  Zo vind Heiko Maas dat, nou we willen ze niet en vele andere landen willen ze niet, Merkel en Duitsland wel dus ik zou zeggen berg ze zelf maar Maas.

  Geliked door 1 persoon

 2. Gerrit zegt:

  Tja….. van uitstel komt afstel. En ondertussen gaat het gewoon door. Dan maar via spanje en portugaal. Totdat de spanjaarden en portugezen het ook zat worden. Dan gaat het plannetje van merkel en en haar franse gabber niet door. Het is nog steeds een probleem van metkel, dus lost ze het zelf maar op.

  Like

 3. FLO zegt:

  De kurk is van de fles ,en geen mens krijgt hem er weer op , het zijn allemaal zakkenwassers in Brussel ,die in een stuip schieten als er iemand komt met doortastende maatregelen .

  Geliked door 3 people

 4. Lars024 zegt:

  # Het zijn GEEN vluchtelingen maar klaplopers/profiteurs voor 97%!

  # SLUIT alle buiten- en binnengrenzen voor ’n periode van min. 3 jaar,
  om eindelijk weer RUST in de tent te krijgen!

  # NEGEER anti-ons Kalergi-Brussel & STA OP voor jezelf + je familie/naasten!

  @Identitair

  #Pakjelandterug #StopIslamisering #StopAfrikanisering #GeenEUmaarEEG

  Geliked door 6 people

 5. Guus Velraeds zegt:

  Wat zal de reactie van de EU zijn als een boot met 500 Zuid Afrikaanse Boeren gezinnen in “nood” verkeert bij hun oversteek van de Middellandse zee om hun redding te zoeken in Europa?

  Ik denk dat de vraag stellen de vraag beantwoorden is.

  Like

  • Anneke, te Groningen zegt:

   Beste Guus, men kijkt weg en draait zich om, Poetin ziet ze heel graag in Rusland en helpt waar hij kan om ze daar te settelen, de deuren staan daar breed open en inderdaad er zijn al vele boeren uit Zuid-Afrika aangekomen in Rusland.

   Like

 6. Vuile zaken………”De EU-marinemissie “Sophia” begon in de zomer van 2015. De doelen van de missie zijn het opbrengen van mensensmokkelaars en wapensmokkelaars op volle zee……..maar wat doen ze?
  Ze redden 45.000 oergezonde jonge mannen, wat vrouwen en kinderen.

  Like

 7. Steven zegt:

  Er is volgens de ELITE van de EU maar één oplossing voor de NEP-ASIELZOEKERS…en dat is je land gewoon zonder vragen en tegensputteren je land VOL laten lopen om straks de autochtone bevolking uit te moorden.
  En anders wordt je straks wel door een of ander resistente virus gepakt…..

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/08/Wetenschappers-treffen-inadembare-antibiotica-resistente-genen-van-superbacterin-in-alle-grote-steden-aan

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Vandaag is de stad Lille er trots op 42 nieuwe Lillenaren [ Lillelaren ?] welkom te heten.
  Iedereen bedankt die er voor hebben gezorgd dat deze 42 jonge Soudanezen veilig met de Aquarius gered konden worden.

  Lillois

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Je begrijpt niet dat er EU-landen zijn die deze “vluchtelingen”niet willen opnemen.
  / / /
  Een filmpje dat laat zien hoe teneergeslagen, mistroostig, somber en naargeestig de sfeer is onder de smartelijk getraumatiserde “vluchtelingen” op weg naar Europa.
  Still en somber, maar toch vol goede moed, staren zij stilletjes voor zich uit.
  Berustend en in gedachten verzonken wat de toekomst in europa hen gaat brengen.
  Arme stumpers……………

  https://tvs24.ru/reseaulibre/cc-content/uploads/h264/BxjkB5MIYeX4OGLcTJrz.mp4?_=1

  Of ze ook in grote aantallen gaan “Free-Shoppen”, is nog niet met zekerheid bekend………….

  Like

 10. Perfide Albion zegt:

  Dat gezeik over die losers. De wereld sterft van de losers. Wie kan het wat schelen of ze leven of sterven? Laat ze lekker Aapfrika opbouwen of anders gewoon sterven.

  Like

 11. hendrikush zegt:

  Vergelijk de asielimport met het landjepik in Zuid Afrika.
  Ze komen, ze annexeren een stuk land en je krijgt ze met goed fatsoen nooit meer weg.
  https://www.news24.com/SouthAfrica/News/second-land-invasion-on-stellenbosch-wine-farm-20180804

  Like

 12. kampersrene zegt:

  geredde migranten op te nemen……gered van wat ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s