BBC gedwongen tendentieuze tekenfilm te verwijderen, die ‘vlaggenzwaaiers’ [= patriotten] bespot en die beweert dat het VK altijd ‘multicultureel’ is geweest


(Klik rechts onderin de balk voor Engelse ondertiteling)

(Door: Victoria Friedman – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

De BBC werd gedwongen een educatieve tekenfilm, die gericht is op kinderen en die stelde dat Groot-Brittannië altijd ‘multicultureel’ is geweest en ‘dat er niet zoiets als een zuivere Brit bestaat’, te verwijderen, nadat de door de belastingbetaler gefinancierde omroep accepteerde dat hij zijn eigen onpartijdigheidsregels had geschonden. De tekenfilm, geproduceerd door de afdeling BBC-Educatie en bedoeld als onderwijs-hulpmiddel voor kinderen van 14 tot 16 jaar, leek patriotten – ‘vlaggenzwaaiers’ –  bespottelijk te maken en liet doorschemeren dat Britten die zich zorgen maakten over ongecontroleerde immigratie ongelijk hadden en racistisch waren.

Breitbart

Een deel van de Don’t Hate the Debate-serie [heb geen hekel aan het debat] van de publieke omroep – de tekenfilm, die sindsdien is verwijderd uit de online informatie van de BBC – is inmiddels door onafhankelijke bezoekers van YouTube opnieuw geüpload (zie boven) – begint met een commentaarstem: “Vindt u dat immigratie iets nieuws is? Vindt u dat echt?”

“Omdat jullie – ’t is maar dat u het weet – Kelten, Romeinen, Anglo-Saksen en Vikingen, Noormannen, Vlamingen, Ieren, zwarte Britten en Joodse mensen hebben ‘geïmporteerd’.”

“Jawel, we waren al lang multicultureel voor we curry en carnaval hadden. Het zit in ons DNA”, beweerde de verteller, terwijl striptekeningen van multi-etnische figuren over het scherm dansten.

Om patriotten te beledigen, beweert de commentaarstem vervolgens: “Er bestaat niet zoiets als een zuivere Brit, ondanks wat sommige ‘vlaggenzwaaiers’  jullie willen laten geloven”.

Terwijl hij een overzicht gaf van de gedramatiseerde migratiefasen van de afgelopen tweeduizend jaar en hij de migratie na de Tweede Wereldoorlog uit de koloniën, de open grenzen met het continent, nadat het Verenigd Koninkrijk lid werd van de Europese Unie, en de massale bewegingen van mensen die asiel claimen ter sprake bracht, voegde de stem eraan toe: “Sommigen komen hier om oorlog of armoede te ontvluchten – anderen voor een alternatieve manier van leven”.

Om jongeren nog meer te indoctrineren, door het stellen van vragen over open grenzen gelijk te stellen aan racisme, eindigt de video met: “Zelfs kun je geen krant openen zonder dat iemand op een beledigende manier tekeergaat over immigratie”, met tekenfilms van boos uitziende mensen die borden dragen waarop staat: “Er is niet genoeg huisvesting voor iedereen”, “Ze nemen al onze BANEN in beslag!!!!” en “Hebt u gehoord dat de gemeenteraad Kerst gaat verbieden”?

De Britse immigratie denktank Migration Watch UK klaagde bij de BBC dat dit stukje propaganda, uitgebracht in mei, in strijd was met de onpartijdigheidsrichtlijnen van de omroep.

De voorzitter van Migration Watch, Lord Green van Deddington, schreef naar Sir David Clementi, voorzitter van de BBC, en wees erop dat “de video geen objectieve analyse van het immigratiedebat leverde en daarom niet voldeed aan de eigen onpartijdigheidsrichtlijnen van de BBC” en hij maakte de feitelijke en historische onnauwkeurigheden van het stuk met de grond gelijk.

Het hoofd van BBC-Educatie antwoordde op 5 juli, onthulde de denktank, en volgens de Daily Mail zei een woordvoerder van de BBC op donderdag: “Don’t Hate the Debate is een serie films die is ontworpen om leraren te helpen discussies in de klas over actuele onderwerpen mogelijk te maken. Elke film bevat een echt debat tussen vier jonge mensen, die allemaal hun opvatting geven over een onderwerp. Hoewel we van mening zijn dat de film een breed scala aan aspecten van het immigratiedebat duidelijk heeft gemaakt, accepteren we dat verdere inspanningen hadden kunnen worden geleverd om bijdragers met een breder scala aan meningen erbij te betrekken, dus hebben we de video verwijderd.”

Toen het ‘educatieve’ stukje in mei werd uitgebracht, bekritiseerde voormalig UKIP-leider Nigel Farage het als ‘subjectief geklets’, evenals ‘misleidend´, ´oneerlijk´, ´onverantwoordelijk´ en ´het ontmaskert elke schijn dat de BBC onpartijdig is over dit meest urgente onderwerp´.

De BBC wordt gefinancierd door een verplichte televisiebelasting die, indien die niet wordt betaald, kan resulteren in een gevangenisstraf, en beweert onpartijdig te zijn, hoewel critici haar hebben beschuldigd van linkse en anti-Brexit vooringenomenheid.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Victoria Friedman

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Hernk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Fake News", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, BBC, belangenverstrengeling, betutteling, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, establishment, Geschiedvervalsing, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op BBC gedwongen tendentieuze tekenfilm te verwijderen, die ‘vlaggenzwaaiers’ [= patriotten] bespot en die beweert dat het VK altijd ‘multicultureel’ is geweest

 1. Pingback: BBC gedwongen tendentieuze tekenfilm te verwijderen, die ‘vlaggenzwaaiers’ [= patriotten] bespot en die beweert dat het VK altijd ‘multicultureel’ is geweest | toodlessss

 2. Pietersen zegt:

  Disgusting BBC Simplicity.

  Like

 3. Elisah zegt:

  https://www.geenstijl.nl/5143252/bassiehof-inzake-het-incorporeren-van-sharia-wetgeving-in-het-verenigd-koninkrijk/

  Bassiehof – Inzake het incorporeren van sharia-wetgeving in het Verenigd Koninkrijk

  Like

 4. kampersrene zegt:

  Dat klopt….. Het VK is altijd multicultureel geweest De acteur Sean Connory (james Bond) was feitelijk een neger

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  BBC zend raplied uit dat het misbruiken blanke meisjes als prostituees en drugsdealers verheerlijkt
  https://www.breitbart.com/europe/2019/05/04/bbc-asian-network-plays-rap-song-about-pimping-white-girls-money/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s