De opwarming van de aarde . . .

Screenshot_212

(Door: B.J.)

Dit jaar hebben we de warmste zomer ooit. Nog nooit waren de zomers zo warm. Zelfs niet in 1944 of 1977. Weer een record verbroken.  Het kan toch niet anders dan dat de aarde opwarmt? Temperaturen in Spanje van 45 graden of meer en in Amerika zelfs een gemiddeld temperatuurverschil (dag-nacht) van 56,8 graden in Death  Valley. Al Gore verkondigde al dat het ijs op de Noordpool binnen enkele jaren verdwenen zou zijn. Aardopwarming… bestaat dat eigenlijk wel? Dat CO2 probleem? Of is het een verdienmodel om u geld afhandig te maken!?

Terwijl de vliegtuigen iedere paar minuten over uw huis denderen, wordt u geacht een spaarlampje te gebruiken. Goed voor het milieu. Straten moeten rookvrij gemaakt worden, want milieu. Terwijl de vrachtwagens er nog steeds door mogen. Tja, winkels moeten bevoorraad worden. Ook het openbaar vervoer heeft natuurlijk geen uitstoot. Promoten dus. Maar wel steeds duurder maken en met contant geld betalen is er niet meer bij. Alles moet namelijk geregistreerd worden; waar de reis naartoe gaat, en wanneer, waar u  in- en uitstapt, wat u in de winkel koopt, iedere transactie die u doet, welke sites u bezoekt, waar u zich bevindt op dit moment.

Maar waarom eigenlijk houden ze ons zo in de gaten? Er is namelijk allerlei info over u beschikbaar. U zit toch ook op internet? Gooi Facebook er direct af. Die verzamelt namelijk ALLES van u. Dan ben je een open boek. U rookt toch?… Kan uw ziektekostenpremie wel wat omhoog. U rijdt veel kilometers… dan moet u meer betalen. U koopt ongezonde producten?, enz.

Even terug naar de opwarming…. Want wat als je zo´n periode in de winter hebt? Met oostenwind. Dan wordt het toch wel een -20 graden denk ik. Of schreeuwen ze dan nog over opwarming? Poolijs verdwenen? Ben je gek, het is dikker dan ooit. IJsbrekers  komen er niet eens door. Pak een glas…vul het met ijs. Zet een streepje en laat het smelten en zie, het niveau is lager. De stijging van de zeespiegel is …..vul maar in.

En dan denkt onze regering dat migratie de oplossing is?  De islam invoeren… kerken ombouwen tot moskeeën. Sharia wetgeving, besnijdenissen, stenigingen op marktpleinen, boerka , nikab en boerkini gaan onderdeel worden van deze multiculti? Ik ga toch ook niet de zee in met een hakenkruis? Mijn god, zijn we zo diep gezonken? Hoe gaat dit verder? Is dit onze toekomst?

Door:
B.J.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

49 reacties op De opwarming van de aarde . . .

 1. Yvonne zegt:

  Wat de toekomst zal zijn weten we niet maar nu in het heden ben ik de hitte spuugzat
  Ik lig hele dagen op bed met barstende koppijn
  En dat we overal in de gaten worden gehouden ben ik ook meer dan zat
  Ik weet niet eens hoe ik met het OV kan,vroeger kocht je een kaartje de conducteur knipte er een gaatje in dat ging prima dat waren mooie tijden
  Ik was een keer met de bus tijd terug ik zei de buschauffeur gedag die man viel bijna van zijn stoel van verbazing hij zei niemand groet als hij of zij de bus binnen stapt

  Geliked door 5 people

 2. Anneke, te Groningen zegt:

  B.J. goed geschreven ik kan hier helemaal achterstaan, onze planeet is niet door de vele Al Gore
  sympathisanten te veranderen, maar……er is een geschrift met vele aanhangers (de Koran) die reeds vele jaren bezig zijn om alles en iedereen te onderwerpen aan de wil van het geschrift, de Koran, althans daar begint het op te gelijken gezien de exodus aan Koran gelovigen die verspreid worden over Westerse Werelddelen en de totale Westerse normen en waarden gaan/willen vernietigen. Heel blij ben ik met een aantal Europese landen die voet bij stuk houden aan hun eigen identiteit, normen en waarden, ook al worden ze bijna dagelijks door de EU hotemetoten gedwarsboomd en verguist. Wanneer gaan de oogkleppen van die griezelige EU hotemetoten af?

  Like

  • hendrikush zegt:

   Een olifant en een muis lopen samen over een brug.
   Zegt de muis tegen de olifant “wat stampen we lekker hé”.
   Kun je toepassen op de mens, de muis, en het milieu, de olifant.

   Like

   • Steven zegt:

    Is het je niet opgevallen dat je steeds meer documentaires en andere rotzooi op TV te zien krijgt over buitenlanders?
    Er is de laatste tijd wel erg veel moslim shit te zien…

    Like

 3. bigljohn zegt:

  De mens is bezig om zichzelf te vernietigen. Misschien een natuurlijk proces, want er lopen er al veel teveel van onze soort rond, met name in de derde wereld. Of zou deze zelfvernietiging versneld worden door de zgn. chemtrails. Maar waarom word er dan boven onze koppen gesproeid, en niet in de derde wereld ? En wat de opwarming van de aarde betreft, men heeft alweer een andere term daarvoor uitgevonden. Namelijk extremen in het weerbeeld, zoals hittegolven, overstromingen, orkanen, of extreem koude winters….En dit alles zou alleen maar door de mens veroorzaakt worden. Men is zelfs al bezig om het klimaat te regelen. Als of de mens boven de natuur staat en het klimaat naar believen kan aansturen. Wat vergeten word is dat de natuur om de zoveel duizend jaar langdurige perioden kent van extreme hitte, dan wel kou c.q. regens. En de CO2 een probleem ? Planten, gewassen en bomen zitten er om te springen. Ook de oceanen verorberen CO2. Het is allang duidelijk dat het klimaat een goudmijntje geworden is van lieden die Jan met de pet willen uitzuigen. Al Gore is daar een goed voorbeeld van. Ook onze eigen overheid die gas, kolen en kerncentrales wil laten verdwijnen en heel Nederland aan de elektriciteit wil hebben, opgewekt door windturbines en zonnepanelen, waarna iedereen aan de warmtepomp moet en elektrische kookplaat. Ook alle auto’s moeten elektrisch worden. En de prijs van een Kilowatt ? Geen 24 cent meer, maar inclusief superwinst €2,40 per Kilowatt !
  En dan maar hopen dat de zon meer dan genoeg schijnt en dat het niet al te windstil is. De boeren verbouwen voortaan niets meer, want ze worden verplicht duizenden zonnepanelen op hun akkers te zetten. En voortaan ook honderdduizenden windturbines in de straten, op pleinen en langs alle wegen. Het huishouden van Jan Steen was er nog geordend bij !

  Geliked door 7 people

  • ruud beijer zegt:

   Helaas blijft ook het grootste gedeelte van de Nederlanders in de broeikassprookjes geloven.

   Geliked door 3 people

  • merel zegt:

   Ook ik kijk dagelijks naar de lucht en word er niet blij van.
   Uit het artikel: zet een conservenblikje met water in de vrieskou, het blikje valt om, helemaal opgebold door het ijs.

   Geliked door 2 people

   • Republikein zegt:

    Zet ik soms een blikje bier in de vriezer, zo ook gisteren, zelfs 2, de volgende ochtend bier naar de kloten, kan ik zo weggooien.
    Zou ik Alzheimer hebben?

    Like

   • BertG. zegt:

    Rep, valt wel mee met jou.
    Ik vergeet eergisteren om mijn hele vriezer dicht te doen.
    En daar kom ik dan pas de volgende ochtend achter.
    Kon ik alles weg pleuren. Dat is pas stom.

    Like

   • Republikein zegt:

    Ja Bert, zonde, als ik de vriezer opendoe gaat er na 30 seconden een liedje af, zodoende .
    Dat doet ook de wasmachine als ie klaar is, geeft me een blij gevoel, alle strepen weer uit me’n onderbroek.
    Samsung maakt het perfect af.

    Like

  • Oeps zegt:

   @ bigljohn (5 augustus 2018 om 18:03)

   Dames en Heren.

   Knudde-3 wil dat wij op korte termijn helemaal overgaan op electrisch. Dit is politiek gekrakeel van de bovenste plank. Dit demonstreert dat Rutte geen bal begrijpt van de bijbehorende techniek. En dat hij geen snars gevoel heeft voor de euroconomie in de Nederlandse huishoudens.

   Zoveel electriciteit, als nodig is om nodig zou zijn, om ons deze luxe te kunnen permiteren, kan onmogelijk met windmolens en zonnepanelen worden opgewekt.
   De techniek is nog lang niet ver genoeg ontwikkeld.

   Hoe moeten een ZZPer zonder werk, een WAOer, een AOWer, een bijstandsmoeder, een middenstander van geef ons heden ons dagelijks brood, een student, een ongeschoolde arbeider, de investeringen van een warmtepomp (€ 50.000 of meer) opbrengen ???

   Probeert u eens met een electrische SUVerd op vakantie naar Malaga (Spanje) te gaan. Met een benzine auto is dat slechts 1 à 2 dagen rijden. Met een electrische SUVerd moet u toch wel rekenen op 6 dagen.
   En als u een sleurhut mee wilt nemen, kunt u daags na aankomst alweer vertrekken, want anders bent u niet op tijd thuis, om weer te gaan werken.

   Met een electrische auto haal je niet eens Parijs. Voordat je daar bent, zijn je accu’s al lang leeg. En opladen van lege accu’s kost toch wel erg veel tijd.

   Het gebruiken van aardwarmte is ook een farce. De oppervlaktetemperatuur in onze contreien is ongeveer 10 à 12 °C. Elke 100 mtr. dieper stijgt de temperatuur met ongeveer 1°C. De mijnen in Limburg waren zo’n 1100 à 1200 mtr. diep. De temperatuur daar was ongeveer 25°C. Om voldoende warmte te genereren zul je dus nog veel dieper moeten gaan zitten. In het transport van beneden naar boven verlies je ook nogal wat warmte. Hoe ga je die warmte transporteren ??? Met water naar beneden en boven pompen ??? Daar heb je dan toch wel een hele flinke pomp voor nodig. Probeer nu eens even een voorstelling te maken van het kostenplaatje. Gewoon te duur !!!

   Wat zijn de geologische consequenties van het op grote schaal aftappen van aardwarmte ???

   Nutsvoorzieningen zijn nog nooit storingsvrij geweest. Als we helemaal afhankelijk gaan worden van electriciteit moeten we ook de nodige storingen incalculeren.

   Kortom, die zogenaamde gratis energie zal onbetaalbaar worden.

   Eer we het beseffen, zullen we worden gedwongen terug te keren naar het comfort uit grootmoeders tijd, een kachel op sprokkelhout in de keuken en zaterdags allemaal om de beurt in de wastobbe met hetzelfde water.

   De politieke besluitvorming is wellicht toch wel een beetje overhaast geweest.

   Misschien is het inkopen van Russisch aardgas via de noordleiding toch nog niet zo’n gekke optie. Poetin wil nog steeds leveren.

   Geliked door 2 people

  • b.j. zegt:

   u heeft het over het aansturen van het klimaat. zoek eens op de term H.A.A.R.P.
   Het is een uitermate gevaarlijk klimaat wapen waarbij de atoombom slechts kinderspel is.
   Een wapen waarmee je aardbevingen en dus ook tsunamies kan veroorzaken. Of orkanen zoals op Sint Maarten ,vulkaanuitbarstingen of verzin het maar. Word netjes uit het nieuws gehouden. wat niet weet wat niet deerd. Wij houden de roze bril op en gaan vrolijk verder met ons leventje.

   Like

 4. AEO zegt:

  Het verhaal over CO2 zoals dat steeds weer verteld wordt klopt inderdaad niet, want waarom was het klimaat in het verleden dan warmer dan tegenwoordig?
  Waarom waren er warmere periodes tijdens de Middeleeuwen en de Romeinse tijd?
  Er waren geen auto’s, vliegtuigen of kolencentrales! Bij minder CO2 toch warmer dan tegenwoordig?
  Bedenk wel, dat er in publicaties waarin CO2 besproken wordt, men altijd spreekt over zoveel miljoenen tonnen CO2, en nooit over het percentage van CO2. Want dan zou men fors door de mand vallen. De hoeveelheid CO2 in onze atmosfeer bedraagt 0,038%! Dat staat in een verhouding van 1:2631.
  Aslof een cruisescip zou zinken als er een meeuw op zo landen. Zó overdreven wordt er over CO2 gesproken!!

  Geliked door 5 people

 5. John zegt:

  vluchtelingen alias moslims alias profiteurs, ze importeren ze in massa omdat zogezegt onze bevolking vergrijsd … dat wij niet genoeg voortplanten terwijl de moslims er duchtig op doorneuken om ons te overspoelen met islam aanbidders, de economische groei moet omhoog, ze vergeten dat de wereld nu al overbevolkt is, dat we nu al 1,7 planeten Aarde nodig hebben om ons in alles te blijven voorzien, het is op hol geslagen waanzin en zo klaar als iets dat de bevolking niet omhoog, maar omlaag moet, iets waar de elite graaiende plueris zaaiende ubermenshen lak aan hebben…..

  Geliked door 2 people

 6. alwine kerkhof zegt:

  De aarde kantelt, is al vaker gebeurt. Noordpool was eerst de Zuidpool. Kijk maar naar de maan, die staat ook op een andere plek dan eerst op hetzelfde uur.

  Geliked door 1 persoon

 7. Fred zegt:

  Ik hoor niks meer over chem-stripes ??? In een keer weg of zo ? Gek ook dat wanneer er zoveel hitte is er niet voldoende wolken aangemaakt worden om gewoon te kunnen regenen ?? Kan je zeggen dat er plaatselijk een badkuip uitvalt ,maar dan zou t elders bewolkt moeten zijn ??

  Geliked door 1 persoon

 8. delamontagne zegt:

  Nu de mensen al door de hitte in de penarie en ellende zitten, ook al door ’n watertekort, zijn er ook nog eens figuren als El Gore die er aan willen verdienen.
  WATERTEKORT:

  Open het blikje en voeg 4-1/2 liter water toe, roeren en klaar voor consumptie…………………!

  Geliked door 3 people

 9. leefbarbaar zegt:

  Overbevolking is een probleem maar nog onbespreekbaar omdat niet witte mensen er schuldig aan zijn. Voor de rest is het hele klimaatgedoe zwendel. En is inderdaad het importeren van de islam het slechtste wat je kunt doen, maar helaas; onze regering doet dat.
  Pikt het niet langer.

  Geliked door 3 people

 10. Guus Velraeds zegt:

  Pak een glas…vul het met ijs. Zet een streepje en laat het smelten en zie, het niveau is lager. De stijging van de zeespiegel is …..vul maar in.

  Dat is een natuurkundig fenomeen. En de natuurkunde belazerd niet de boel. Computermodellen doen dat wel omdat de input de output beïnvloed.

  Waarom is het niveau in het glas lager na het smelten van het ijs?

  Vroeger kregen we nog echt natuurkunde en biologie onderwijs. Veel jonge kinderen van na de mammoet wet zitten nu met de mond vol tanden.

  Vandaag krijgen de kinderen en leerlingen ideologieën voorgeschoteld en elk politiek incorrect antwoord kan het krijgen van een diploma negatief beïnvloeden.

  Water is de enige stof op aarde in het universum dat na afkoeling en bevriezing uitzet.

  Alle andere stoffen (gassen, vaste stoffen en vloeistoffen behoudens water) krimpen na afkoeling en zetten uit na verhitting.

  Bij water is het dus het omgekeerde proces.

  Mensen in de oudheid wisten dat al en gebruikten de kracht van uitzettend water om grote blokken steen/graniet te splijten.

  Ze kapten een sleuf bovenop een graniet blok en vulden die met water na bevriezing spleet de granietblok in twee kleinere stukken.

  Vandaar is het dus een kul verhaal dat smeltende poolkappen voor overstromingen zullen zorgen. Bovendien ligt 75% van het Pool ijs al in het water (en verplaatsen hierdoor al grote massa’s water) en slechts 25% is landijs. Na smelten van dit poolijs zal de waterspiegel in de oceanen dus dalen en niet stijgen.

  Nog een andere wetenswaardigheid in verband met het vermeende broeikas effect.

  Kortom ook het broeikas effect is een leugen verhaal en derhalve bestaat er geen broeikas effect op aarde.

  Waarom niet.

  Omdat geen enkele vloeistof, vaste stof of gas energie kan opslaan en kan vasthouden. Stoffen kunnen wel energie tijdelijk opslaan door stralingswarmte en door directe verhitting.

  Haal je echter de energie bron weg (of deze dooft) dan zullen de verwarmde stoffen in no time hun opgeslagen energie (warmte) verliezen.

  Ook dat is een vaststaande te bewijzen natuurwet die nagebootst kan worden in elk normaal huis tuin en keuken natuurkunde lokaal.

  Ergo het broeikast effect en het bestaan van broeikas gassen überhaupt is je reinste flauwekul.

  Het broeikas effect bestaat dus allen in de land en tuinbouw.

  Maar het is inmiddels wel een miljarden business geworden gedragen door vele partijen die hier voordeel bij hebben.

  Geliked door 2 people

 11. Eerst dit….niet gaan denken dat je achterlijk ben…..want daar gaat de overheid gebruik van maken…..ze weten nou eenmaal…….hoe meer koeien er in trappen hoe beter we ze kunnen misleiden.
  Het tweede is iets wat ik al vaker heb geprobeerd uit te leggen…..het hele klimaat probleem is wordt neergelegd bij de bevolking omdat daar al het geld vandaan moet komen. Met andere woorden, alles wat in het leven wordt geroepen als zuinig, spaarzaam, groen, bio….enz……zijn verdienmodellen voor de Staat.
  Let op….groene stroom….opgewekt door hele windmolenparken op land en in zee…..zullen de kosten verhalen op de gebruiker…..u en ik….dus elektriciteit wordt naar mijn idee telkens duurder en nooit goedkoper.
  Diesels moeten er uit. Want diesel vervuild…..de batterijen voor elektrische auto´s zijn nog meer vervuilend na opslag na levenseinde van deze batterijen…..en om ze te maken is ook niet zo zuinig als men beweert.
  Gaswinning moet stoppen want vervuild bij gebruik de lucht, maar zonder gas kan je niet…..dus moet het geïmporteerd worden wat een hypocriete houding is.
  Nederland moet Wereldverbeteraar nummer een zijn…….want het is een verdienmodel……dat ze weer aan andere landen kunnen verkopen als blauwdruk.

  Geliked door 1 persoon

 12. merel zegt:

  De gaswinning uit Groningen moet stoppen vanwege de aardbevingen.
  En verder ligt bijna iedereen aan het benzine infuus en kerosine infuus, want we motten wel op vakantie en showen met onze dure auto

  Geliked door 1 persoon

 13. kampersrene zegt:

  Allemaal de schuld van Allah en zijn asielzoekers

  Geliked door 1 persoon

 14. kampersrene zegt:

  In ieder geval De islam zorgt ervoor dat het “heet” wordt onder onze voeten met dank aan onze politiekers

  Geliked door 1 persoon

 15. Harrie Vaes zegt:

  We hebben gewoon een hete zomer… Het klimaat is al miljarden jaren een zelfregelend iets.
  De zon is de regelaar.
  Wat de klimaat idioten willen is……invloed hebben op zon????
  Wie is er nu gek ????

  Like

 16. Republikein zegt:

  Water is leven, de planeet bestaat voor 70% uit water, het oppervlak dan.

  Like

 17. Qvic zegt:

  De opwarming wordt inderdaad veroorzaakt door de mens met behulp van geo-enginering. Niet het volk maar de overheden draaien aan de knoppen van het weer. Deze hitte is goed voor de toeristen industrie, goed voor de ijsjes, frisdranken en bier fabrikanten, goed voor de voedsel aandeelhouders (hun aandelen schieten omhoog bij een schaars aanbod van voedsel) Deze hitte vinden ook alle (nieuwe) moslim immigranten die hier zijn prettig, die houden niet van regen en kou. Tevens wordt er met dit soort hete zomers de zonnepanelen branche gepromoot, om toch vele mensen overstag te laten gaan en zo hun CV ketel eruit te doen. Deze zomer is dus man-made door onze eigen overheden uitgevoerd, die een politiek tintje er aan hebben gegeven. De plaatselijke bewolking worden d.m.v. chemtrails naar andere oorden gebracht, zodat het hier op het land droog blijft. Dat de boeren hun oogsten zien verdorren, geeft de overheid geen zier om. Want de uiteindelijke prijs voor ons dagelijks voedsel gaat hierdoor omhoog. Daar de regering Rutte-3 dit jaar het met 50% meer btw verhoogd is op onze dagelijks voedsel, zal de overheid door de hogere prijzen veel meer belasting kunnen ontvangen. Daar ook de (groen)linkse mensen weer een handvat hierdoor krijgen dat de aarde nu echt aan het opwarmen is en zo de energie transfer van o.a. Nederland willen rechtvaardigen. Het weer wordt al decennia’s gemanipuleerd en toch wil het grote gros van de mensheid het niet geloven dat dit gebeurt op grote schaal. Als je het HAARP effect (er)kent in deze hete zomer, begrijp je veel meer zaken die door de overheden gemanipuleerd worden. Om het volk nog verder te kunnen uitkleden met hun extra belastingen.

  Geliked door 1 persoon

 18. AEO zegt:

  @Qvic,
  Ik geloof niet in dat H.A.A.R.P. gedoe. Het klimaat is altijd onderhevig geweest aan verandering. Ik heb al eerder uiteengezet, dat het hele CO² verhaal onzin is, hoewel ik dat verhaal vroeger zelf ook heb geloofd. Een goed artikel dat ik enige tijd terug op het internet las, deed mij in ieder geval inzien, dat de mens het klimaat niet kan beïnvloeden, en dat artikel was goed onderbouwd met cijfers, hetgeen ik hier al eerder eens heb uiteengezet. Een paar dagen geleden las ik dat het hier ook gedurende de Romeinse Tijd warmer is geweest, want men heeft vastgesteld, dat er toen in de bergen dorpen geweest zijn, die onlangs vanonder een smeltende gletsjer tevoorschijn kwamen. Dus een bewijs dat het toen warmer is geweest. Inderdaad is het CO² sprookje een prachtige kapstok voor de overheid, waaraan men nieuwe belastingen en heffingen kan ophangen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s