Nu is het officieel: ANC-president Ramaphosa wil blanke boeren d.m.v. grondwetswijziging onteigenen – voorbode van de definitieve genocide?

Screenshot_206

(Vertaling: E.J. Bron)

Pretoria – Dat is de westelijke media geen letter waard: de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa heeft nu officieel verklaard dat het regerende ANC via parlementaire weg de aangekondigde landonteigening van blanke boeren zonder schadevergoeding in de grondwet zou moeten verankeren.

Duits - Zuerst

Ramaphosa had al direct na zijn ambtsaanvaarding in februari beloofd dat het nog altijd door blanke boeren/Boeren bewerkte land aan de zwarte bevolking van het land zou worden “teruggegeven”.  Nu verklaarde hij dat zijn partij, het African National Congress (ANC), een desbetreffende grondwetswijziging in het parlement zal inbrengen.

Critici waarschuwen voor de economische gevolgen van de onteigening van de blanke landbezitters. Ze zou de levensmiddelenproductie van Zuid-Afrika kunnen bedreigen, zoals dat in de jaren 1999 en 2000 in Zimbabwe het geval was. De regering daar was met gelijksoortige maatregelen tegen de blanke boeren opgetreden.

Terwijl de boeren/Boeren in Zuid-Afrika nu al aan een stille volkerenmoord staan blootgesteld – sinds het jaar 2000 werden naar schatting 70.000 blanke boeren op deels beestachtige wijze vermoord. Vertegenwoordigers van de Boeren hebben zich daarom onlangs tot de Russische regering gericht en Moskou verzocht om emigratiemogelijkheden naar Rusland aan Zuid-Afrikaanse Boeren/boeren aan te bieden. De momentele verscherping van de situatie door de aangekondigde landonteigening zal ook de sluipende genocide op de blanken verder aanwakkeren.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Lügenpresse", Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Communisme, demoniseren, Genocide, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Mensenrechten, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Westen, Zelfcensuur, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

33 reacties op Nu is het officieel: ANC-president Ramaphosa wil blanke boeren d.m.v. grondwetswijziging onteigenen – voorbode van de definitieve genocide?

 1. koddebeier zegt:

  Blanke boeren vertrek !!! Laat die negers in hun sop gaar koken !!

  Geliked door 4 people

  • bigljohn zegt:

   koddebeier; Inderdaad, ik snap al veel langer niet dat die boeren daar allang niet de benen genomen hebben. Want wie gaat er nu op zijn eigen executie zitten wachten als de mogelijkheid daar is om de benen te nemen !

   Geliked door 3 people

   • abouneenee zegt:

    Het is natuurlijk net zoiets als dat wij in Nederland weigeren om onderdanig te zijn aan de geïmporteerde moslims, wiens uiteindelijke doel het ook is om niet-moslims te bekeren of als tweederangs burger te laten leven, in ieder geval zullen onze dochters en kleindochters vanaf het moment dat ze menstrueren gehoofddoekt door het leven moeten gaan vooraleer er in islamitische termen van vrede gesproken kan worden.

    Ik vind ook dat de blanken daar weg moeten, de reden is dat de sub-basale zwarten met hun gebrekkige IQ, EQ en andere soorten intelligentie nooit zelfstandig enige orde regelmaat kunnen scheppen en volhouden. De eerste jaren komt men wel door, maar als het besef van onvermogen is gearriveerd zijn de blanken dan hopelijk al lang weg.

    Ook dat vind ik prima, laat mensen zo leven als zij zelf willen en leg daarbij niet iets op.
    De zwarte massa kan dat duidelijk niet, terwijl alles van twee kanten moet komen, dus dient de rest van de blanke wereld eens op te komen voor hun kleurgenoten, in plaats van die huidskleur steeds meer mokka te maken via afgedwongen interraciaal partnerschap, die, nadat de kinderen zijn verwekt, toch weer uiteenvalt, door alle positieve discriminatie (o.a. ontwikkelingshulp) af te schaffen. Niet om die mensen te benadelen, maar om ze in staat te stellen zo te leven als zij zelf aangeven te willen.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Omdat ze denken dat ze nog voor een leuke prijs de hele boel kunnen verkopen.
    Ik zou er maar niet op rekenen.
    Geen blanke die het van ze over gaat nemen en geen neger die er voor gaat betalen.

    Geliked door 1 persoon

   • koddebeier zegt:

    Een groot deel van de blanke heeft geen geld, andere willen hun boerderij niet zomaar achterlaten. Kies voor je leven zou ik zeggen.

    Geliked door 1 persoon

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Hier is een taak neergelegd voor de NATO. Het gaat tenslotte om rasgenoten die eeuwen geleden dit gebied, waar op een handvol bosjesmannen na, niemand woonde, in cultuur gebracht hebben.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jean zegt:

  Ik zou de blanke boeren willen adviseren: “pak alles bij mekaar en vertrek uit Zuid Afrika en laat die zwarte geleerden het zichzelf maar op soppen” , Geen eurocent er nog naartoe en uiteraard betreft dit heel Afrika want het enige wat uit Afrika komt is ellende en profitariaat ‘uitzonderingen buiten beschouwing gelaten’.
  Als wij nu nog dit jaar ± 98% van de aanwezige troep terugsturen naar Afrika dan krijgen wij een prachtig Europa en de zwartjes zijn terug bij mekaar, Afrika is veeeeeel groter dan Europa.

  Geliked door 2 people

 4. Anneke, te Groningen zegt:

  Sinds 2000 al 70.000 boeren vermoord/verdreven? ongelofelijk dat de Wereld daar amper aandacht aan besteed, een giga volkeren moord en de Westerse Wereld rept er niet over! Honger en armoede zal Zuid-Afrika vanaf nu treffen, de boeren bedrijven produceren niets meer en de nieuwe bedrijfsleiding weet niet hoe ze moeten boeren een volgende armoe staat in wording.

  Geliked door 2 people

 5. hendrikush zegt:

  Google naar ‘2013_05_09_103845_0_the_great_south_african_land_scandal’.

  Ze kunnen het niet; ze leren het niet; ze willen het niet.
  Vooral geen medelijden hebben met hun zelfveroorzaakte ellende.
  Laat ze in hun eigen sop gaarkoken en zorg dat ze niet hierheen komen.

  Geliked door 2 people

  • fleckie zegt:

   Misschien kunnen ze in CHINA. terecht? ( de ‘landsaard van de Chinezen, kunnen ze ,dank zij Chinese ‘aanwezigheid’!!! In ‘grondstoffen/ delfstoffengebieden’ …leren kennen, …( en zich de taal alvast leren ‘meester te maken’!, alvorens hun eigen, …Afrikaans….land te verlaten!!)’

   Like

 6. Elisah zegt:

  En toch hoor je nog dat er mensen van hier op vakantie gaan naar zuid-afrika…..
  Ik weet van iemand die daar onlangs een paar maanden gewerkt heeft, dat het echt onleefbaar is voor een blanke, dagelijks werd hij meermaals bedreigd en moest dan vervolgens uit de brand geholpen worden door zwarte collega’s, dus alleen over straat gaan was echt niet mogelijk. Zelf het maken van foto’s was onmogelijk, omdat de telefoon of camera dan onmiddellijk gestolen zou worden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Helena zegt:

  Schandalig dat dit wordt verzwegen!! Tijdens de demonstratie op 26 mei n Den Haag werd er nauwelijks opgekeken door de luchtfietsers die liepen te winkelen… tja het gaat om blànke boeren hè? In Rusland en Australie worden deze boeren opgevangen en kunnen ze een nieuw veilig leven beginnen. Nu Zuid-Afrika door de zwarten wordt ‘overgenomen’ kunnen ze de lol op, laat het maar gebeuren als de blanke boeren maar gered worden.

  Geliked door 2 people

 8. boorzalf zegt:

  Het zijn en blijven apen, en dan te bedenken dat ze een brug naar Mandela genoemd hebben. Zuid Afrika gaat gewoon naar de kloten. De ene aap is weg, en hup! daar is aapje Cyril.

  Geliked door 1 persoon

 9. J. C. Th. Köhler zegt:

  “… voorbode van de definitieve genocide?”

  Met het voorbeeld van Zimbabwe voor ogen wordt het een definitieve suïcide.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 10. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Ik hen het hier al vaker gezegd, dat de boeren moeten vertrekken. Laat ze proberen hun vege lijf te redden, zolang het nog kan. De tijd dringt. Blijf niet hopen op betere tijden. Die komen niet. Het zal alleen maar erger worden. Eerdaags zijn ze het volgende slachtoffer van de negers met hun kapmessen.

  Wilders, waar blijft je initiatiefwet, om de boeren met een Nederlandse achtergrond in Nederland welkom te heten met een Nederlands paspoort, uitkering en nationaliteit ??? Leun niet langer achterover. Zet het op de politieke agenda en kraai het van de daken !!! Steek je nek uit. Laat zien dat je een ruggegraat en ballen hebt.

  BOEREN WELKOM THUIS IN NEDERLAND

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Oeps 5 augustus 2018 om 14:48

   Steek je nek uit.

   Heeft hij dat niet al genoeg gedaan?

   Alsof iemand naar Wilders luistert…
   Alles wat hij voorstelt, wordt automatisch weggelachen en afgewezen.
   Het valt me nog mee dat hij zelf niet allang is geëmigreerd.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik was er ook allang mee opgehouden als ik Geert was.
    Hoe denkt hij nou dat het met de volgende verkiezing is opgelost als ze 50 zetels halen.
    Dan zijn er nog steeds 100 andere die ‘m in de hoek kunnen zetten in dit zogenaamde democratisch land.
    Ze negeren je gewoon.
    Alleen met 76 zetels kan hij het voor mekaar krijgen, niet 1tje minder.
    Ik zie het niet zo gauw gebeuren hier.

    Geliked door 2 people

  • Freda110 zegt:

   Goed idee maar niet erg realistisch, als die mensen willen blijven boeren is niet niet genoeg betaalbaar land voor hen.
   Als ze een nieuw bestaan op willen bouwen kunnen ze dat beter ergens in oost europa of Rusland doen waar volop mogelijkheden voor hen zijn.
   Dat neemt niet weg dat de Nederlandse overheid die mensen, die voor een groot deel van Nederlandse afkomst, gewoon laat stikken en zoals gebruikelijk de andere kant op kijkt.

   Like

   • Oeps zegt:

    @ Freda110 (5 augustus 2018 om 18:47)

    Dames en Heren.

    Als die boeren naar Rusland of Australië willen gaan, vind ik dat best. Maar ik vind ook, dat wij Als Nederland ook een verplichting naar die boeren hebben. De meeste hebben Nederlandse roots. Ik zie die boeren liever terugkomen, dan al die zogenaamde moslim vluchtelingen en die negers. In plaats van die vluchtelingen aan een uitkering te helpen, geef ik dat geld liever aan die boeren.

    We hebben niet genoeg land ??? We kunnen nog altijd de Markerwaard droogleggen. Dat is dan ruim 56000 hectare landbouwgrond. Liever landbouwgrond voor Afrikaanse boeren, dan eilandjes voor de natuur- en milieumaffia. We zullen die landbouwgrond in de toekomst trouwens heel hard nodig hebben. We zijn voor onze voedselvoorziening momenteel al heel erg afhankelijk van import. Die import wordt alsmaar groter. Enerzijds zorgt dat wel voor diversiteit, maar anderzijds schuilt er ook een groot risico in. Er hoeft in de wereld maar een kleinigheidje te gebeuren en we gaan hongerlijden.

    Like

 11. Cathja zegt:

  De boeren die nog over zijn doen er goed aan als ze stoppen met hun bedrijf in Zuid-Afrika, want blijven ze ‘tot het bittere eind’, dan zullen ze dit zéker met de dood moeten bekopen. Die zwarten zijn roofmoordenaars, en die ANC-president is een zware crimineel. Van die combinatie kun je niets goeds verwachten.

  Als alle blanke boeren een nieuwe plek elders op de wereld gevonden hebben, waar ze kunnen proberen iets nieuws op te bouwen, en Zuid-Afrika zal merken dat de voedselproductie een stille dood zal sterven, laten ze het dan niet wagen om in Europa, Amerika of Australië (om maar enkele continenten te noemen) te gaan bedelen om hulp, omdat Afrika de hongerdood nabij is. Dat is dan eigen schuld, en hun criminele misstappen zullen gevoeld moeten worden.
  Ik hoop dat ook wij de deur dicht houden voor ‘hongerend Afrika’, want zij zullen moeten leren dat je oogst wat je hebt gezaaid.
  En dit is zinnebeeldig bedoeld. Ze zoeken het daar maar uit.

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ Cathja 5 augustus 2018 om 14:54

   Zolang ik leef, hoor ik al dat ze ‘honger hebben in Afrika’.
   Ja hoor, en daarom fokken ze daar ook zo succesvol.
   Ze gaan nog sneller dan een kolonie ratten.

   En wat komt eruit voort?
   Steeds meer ‘hongerlijders’.

   Geliked door 1 persoon

 12. BertG. zegt:

  Iemand eigenlijk een idee hoeveel blanke boeren daar wonen.
  Hoeveel zijn er nog over als ze er al 70.000 vermoord hebben.

  Like

 13. abouneenee zegt:

  Als westerse landen toestaan dat er in Zuid-Afrika een raciale genocide plaats heeft, vindt men racisme kennelijk wenselijk en snap ik eerlijk gezegd niet dat zwarten worden toegestaan in het Noordelijke deel van de wereld te verblijven.

  Als zwarten alleen onder de evenaar mogen leven en blanken alleen daarboven hebben we ook geen probleem meer met illegale immigranten die hun papieren weggegooid hebben.

  Geliked door 1 persoon

 14. Tim Verschoor zegt:

  Laten we hopen dat alle blanke boeren daar vertrekken en zo heel Zuid-Afrika van de honger een pijnlijke dood sterven.

  Want zwarten (behalve een drugshandeltje) hebben nog nooit zelf iets opgezet waarvoor ze moeten werken en laat staan, eerst denken.

  Bewijzen zijn er genoeg en kan ik ook hier neerzetten, maar dan heb ik wel een dag of wat nodig om dit op schrift te zetten.
  En ik ga niet mijn kostbare tijd opofferen voor dom werkschuw zwart tuig, waarvan ik er net nog één zenuwachtig zag posten op een hoek van een straat in mijn woonplaats , die zeker voor een drugdealtje stond te wachten maar niemand kwam opdagen.

  Geliked door 1 persoon

 15. Annette/Gerald zegt:

  Fijn dat er weer een artikel is over Zuid Afrika. Gisteren ook al in Elseviers Weekblad. Ik ben vanmorgen een petitie gestart op petities.nl met de titel Steun de blanke boeren in Zuid Afrika. Ik hoop dat er veel mensen hun virtuele handtekening willen zetten. Ik zit op Facebook en doordat ik gepensioneerd ben heb ik ook geen collega’s e.d. Maar ik bel wel actief op Elsevier en E.J. Bron. Ik hoop dat ik de nodige handtekeningen kan verzamelen en dan wil ik daar wat mee doen. Misschien in eerste instantie bij de Nederlandse regering beginnen. Maar ik denk dat het uitgebreider moet en dan bedoel ik de Europese Unie. Daar houden zijn de Zuid Afrikaanse boeren tegen. Zij hebben liever hier een stel opvreters uit donker Afrika in plaats van hardwerkende blanke boeren.

  Like

 16. Tiurrie zegt:

  De blanke boeren met Europees historische achtergrond direct Europa binnen laten , dit zijn de nazaten van onze voor ouders !!

  Like

 17. Republikein zegt:

  Hoeveel Biafranen gaan er in een auto, iets met mars en bederft de eetlust niet, een racistische grap uit het verleden,
  Niemand hier naar binnen en dat is mijn mening, voor hen een uitzondering,

  Like

 18. Republikein zegt:

  Ondertussen ging die neger uit de VS de president prijzen voor zijn beleid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s