Islamwetenschapper Ourghi: “De hoofddoek is geen religieus symbool”

Screenshot_236

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

De islamwetenschapper Abdel-Hakim Ourghi uit Freiburg ziet in de hoofddoek voor islamitische vrouwen een “instrument van de onderwerping”. “De hoofddoek is geen religieus symbool. In de koran is geen enkele aanwijzing te vinden dat het als symbool van de islam begrepen moet worden. Ook het begrip ´hoofddoek´ komt in de koran niet voor”, zei Ourghi vandaag tegen de “Rheinische Post” uit Düsseldorf.

journalistenwatch

De hoofddoek zou veelmeer een historisch product van de mannelijke heerschappij inde geschiedenis van de islam zijn. “Daarbij gaat het om de controle van het lichaam en de geest van de vrouwen.” Het dragen van de sluier zou geen beslissing van vandaag op morgen zijn. “Het wordt via de kinderjaren en via de sociale praktijk van de bepalende mannen evenals de al onderdrukte vrouwen doorgegeven.”

Het hoofd van het vakgebied islamitische theologie/religiepedagogiek aan de Pedagogische Hogeschool Freiburg ziet bovendien grote tekortkomingen van de kant van de politiek bij de integratie van veel islamitische families. “enkele islamitische ouders zijn er gewoon bang voor dat hun kinderen verwesterd raken als ze te dicht in de buurt komen van de hier geldende gebruiken”, zei Ourghi.

De politiek zou in de afgelopen jaren uitsluitend van mening hebben gewisseld met conservatieve, islamitische overkoepelende organen, “die eveneens de hoofddoek tot de plicht voor islamitische vrouwen verklaren.” “In twaalf jaar islamconferentie kwamen de verantwoordelijken nooit op het idee om met de zwijgende meerderheid van de moslims, namelijk de liberalen, te praten. De politiek heeft ook niet begrepen dat er niet die ene islam bestaat, zoals de overkoepelende organen die prediken. De islam heeft geen Rome en ook geen vertegenwoordiger van God op aarde. Hij is pluralistisch”, zei Ourghi.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam. Bookmark de permalink .

23 reacties op Islamwetenschapper Ourghi: “De hoofddoek is geen religieus symbool”

 1. Hovawart zegt:

  Er zijn al honderden moskeeën gebouwd, maar men bid ook gewoon op een bidkleedje op straat, dus een moskee is ook geen religieuze noodzakelijkheid.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  De islamwetenschapper snapt ook niet waarom er in de westerse landen zoveel islamitische vrouwen nog met een sluier of hoofddoek rondlopen, het is de orthodoxe overtuiging van strenggelovigen die in het ‘vrije westen’ wensen te wonen, maar zich fel afzetten tegen de westerse maatschappij..dat zegt toch hopelijk genoeg over de leugen van moslims in een multiculturele samenleving.

  Like

 3. Ijzer67 zegt:

  Lees karen Armstrong . Dan kom je wel meer te weten over de diversen regels volgens de islam . Die er totaal niet toe doen . Het is pure onderwerping van de vrouw . Alle orthodoxe geloven met hand en tand bestrijden .want dat is altijd onderwerping . En discriminatie en racistisch . Raar dat je daar die halve zolen die zo prat gaan met zulke figuren nooit over hoort . De Simons en bergmans voorop . Walgelijk despoten zijn het .meer niet

  Geliked door 1 persoon

 4. BertG. zegt:

  Maak het zo’n provocerend kassa tutje maar duidelijk met zo’n mossel vlag op haar kop.
  Ik zie wel vaak dat de rij bij een Nederlands meisje wel veel langer is, dus vele negeren haar.
  Soms zit ze helemaal alleen bij de kassa terwijl in een andere rij er wel 5 staan.
  Maar het zijn vooral ouderen die er geen enkel probleem mee hebben, en dat valt dan weer een beetje tegen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Marc zegt:

  Hoe zou je als moslimman zonder hoofddoek voor je vrouw, moeder en dochters dan nog je heerschappij over niet-moslims kenbaar kunnen maken?

  Like

 6. Sabeltant zegt:

  Misschien dat deze islam”wetenschapper” beter eens kan onderzoeken waarom de islam is haar 1400 jarig bestaan nooit iets anders heeft weten te presteren dan inpikken van andermans eigendommen, onderdrukking, haat, terreur en dood.

  Geliked door 1 persoon

 7. Thom zegt:

  Het kan me helemaal niks schelen wat deze Oughi beweert over de hoofddoek en de islam. Één ding weet ik wel, het is gewoon gezeik met die islam en zijn aanhangers. Je wordt belazerd waar je bijstaat en blijkbaar willen de “boven ons gestelden” ons zo graag belaZeren.
  De vluchtelingen gaan 3 weken op vakantie naar de landen waaruit ze gevlucht zijn. Ze hoeven niet te zeggen waar ze naar toe gaan want dat schendt hun privacy.

  Lees Die Welt

  https://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=de&u=https://www.welt.de/politik/deutschland/article158049400/Fluechtlinge-machen-Urlaub-wo-sie-angeblich-verfolgt-werden.html&prev=search

  Vertaald met Google staat er:
  DUITSLAND MIGRATIE
  Vluchtelingen gaan op vakantie, waar zij naar verluidt worden vervolgd
  Gepubliceerd op 11.09.2016 | Leestijd: 3 minuten
  Door Manuel Bewarder , Christoph B. Schiltz
  Personen die asielverlof genieten voor vakantiedoeleinden in het land van waaruit zij officieel zijn gevlucht. Dit is het resultaat van onderzoek naar “Welt am Sonntag”.

  Bron: de wereld

  AUTOPLAY
  Asielzoekers komen tijdelijk terug voor vakantiedoeleinden in het land vanwaar ze officieel zijn gevlucht.
  Het federale arbeidsbureau bevestigde: “Er zijn dergelijke gevallen.” Officiële onderzoeken zijn echter niet beschikbaar.
  Naar zijn mening is een recht op asiel nauwelijks denkbaar voor dergelijke vluchtelingen, zegt Armin Schuster (CDU).
  0
  Personen die recht hebben op sociale uitkeringen keren tijdelijk terug voor vakantiedoeleinden naar het land waaruit zij officieel zijn gevlucht. Dat resulteerde in onderzoek naar de “Welt am Sonntag”. De krant leerde van erkende asielzoekers die geregistreerd werklozen zijn en voor een korte tijd naar landen als Syrië, Afghanistan of Libanon reisden. Daarna komen ze terug naar Duitsland.

  Dienovereenkomstig zijn er overeenkomstige incidenten geweest in de uitzendbureaus in Berlijn. Personen die bekend zijn met de processen, maar aannemen dat dit in andere regio’s in Duitsland gebeurt.

  Een woordvoerster van het federale arbeidsbureau bevestigde: “Er zijn dergelijke gevallen.” Officiële onderzoeken zijn echter niet beschikbaar. “We hebben geen analyses of statistieken over dit onderwerp, dus we hebben geen informatie.” Volgens rapporten proberen het Federale Agentschap en het Federale Bureau voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF) momenteel een overzicht te krijgen.

  De gegevensbescherming voorkomt het vrijgeven van informatie
  In het algemeen hebben de ontvangers van Hartz IV recht op 21 dagen afwezigheid per jaar zonder de salarissen te verlagen. Zo’n vakantie is meestal goedgekeurd. Een plicht om het gebruik van de staat aan te geven bestaat nog niet.

  Een begunstigde moet “de afwezigheid van de plaats, de waarschijnlijke duur aangeven, maar niet waar precies”, zei het federale agentschap. “Er is geen wettelijke basis om deze informatie van hem te eisen.”

  Als een supervisor in het arbeidscentrum in de loop van een gesprek door gerichte vraag van een reis om meer te weten te komen over Syrië, “zou hij deze informatie niet moeten doorgeven vanwege gegevensbescherming, zelfs niet aan andere autoriteiten zoals de vreemdelingenautoriteit”, zei een woordvoerster van het federale agentschap.

  Vakantie kan een aanwijzing zijn dat er geen vervolging is
  De “Welt am Sonntag” leerde echter dat de BAMF in juni schriftelijk schreef aan uitzendbureaus in de hoofdstad, om reizen van personen die recht hadden op asiel te melden aan de landen van het verantwoordelijke immigratiekantoor.

  Het Federale Ministerie van Binnenlandse Zaken wijst op Europese regels volgens welke reizen naar de zogenaamde vervolgende staat kan leiden tot een intrekking van de beschermingsstatus na een onderzoek van geval tot geval.

  SPD heeft scherpe kritiek op de eisen van CSU aan het vluchtelingenbeleid
  De CSU eist een hardere houding in het vluchtelingenbeleid. Een catalogus van vijf pagina’s met eisen voorziet onder meer in een bovengrens voor de toelating van maximaal 200.000 vluchtelingen per jaar. De SPD is geschokt.

  Bron: Wereld

  Een woordvoerder maakte echter duidelijk dat voor een tijdelijk verblijf in individuele gevallen er ook begrijpelijke redenen zijn, zoals de ernstige ziekte van een familielid. “Echter, als het gaat om reizen voor vakantiedoeleinden, kan dit een aanwijzing zijn dat de vluchteling niet bang is voor vervolging.”

  “Het is bijna sprakeloos”
  De voorzitter van de vakbond van de Unie in de Binnenlandse commissie van de Bondsdag, Armin Schuster (CDU), zei: “Als dat waar is, is het bijna de taal.” Een recht op asiel voor dergelijke vluchtelingen is naar zijn mening nauwelijks denkbaar, omdat de redenen voor bescherming vaak kon niet geldig zijn.

  “Dit moet consequenties hebben voor het verblijf”, zei Schuster. Hij kon zich maar heel weinig gevallen voorstellen waarin zo’n kortetermijnrendement kon worden toegestaan. “Maar het zou absoluut noodzakelijk zijn om de vluchtelingen over het algemeen te verplichten om een ​​dergelijke reis aan te vragen en deze door de BAMF te laten goedkeuren,” zei Schuster.

  Like

 8. Jranette K zegt:

  De islamitische hoofddoek is een vlag. Het is het nieuwe hakenkruis van de 21e eeuw.
  (Sören Krarup, Deens theoloog)
  https://fubar.mobi/2015/01/28/de-islamhoeren-van-de-npo-nu-ook-met-hoofddoekje-van-uw-belastinggeld/

  Geliked door 2 people

 9. Elisah zegt:

  Ondertussen,
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/08/Palestijnse-leider-Abbas-trekt-erkenning-Isral-in-roept-Hamas-op-tot-harde-lijn-en-terreur

  ‘Palestijnse leider Abbas trekt erkenning Israël in, roept Hamas op tot harde lijn en terreur’

  Minder dan een week nadat de VN en Egypte een gezamenlijk voorstel presenteerden voor een lange termijn staakt-het-vuren in Gaza en het verlichten van de ontberingen die de Palestijnen moeten ondergaan door het islamitische terreurbewind van Hamas, heeft Abu Mazen –de terroristennaam van Mahmoud Abbas, leider van de Palestijnse Autoriteit-, zijn veto uitgesproken over het plan. Meer nog: hij lijkt definitief voor de harde lijn te hebben gekozen, en dringt er bij Hamas op aan hetzelfde te doen en de aanvallen met brandballonnen en –vliegers op Israël, die al zo’n 3500 hectare landbouwgrond en natuur hebben verwoest, voort te zetten. Ook is Abbas van plan om de erkenning van Israël door de PA in te trekken.

  Like

 10. Mary zegt:

  Die hoofddoek is bedacht door zielige, zwakke, onderontwikkelde oer mannetjes met een laag IQ die macht over vrouwen moeten hebben, middels onderdrukking/geweld, in hun “relatie” tot “de ander” (welk een ander het ook moge zijn) komt dit tot uitdrukking maar mensen die macht over een ander moeten hebben hebben in beginsel geen macht over zichzelf, dat is bij Islamitische mannen overduidelijk, ernstig zwakbegaafd/agressief.

  Like

 11. C.Onsequent zegt:

  Wat ze vergeten te zeggen is dat het allemaal verzonnen is, net zo als de bijbel, talmud etc en dat die zgn god een kinderachtig gewelddadig sujet is als ie al zou bestaan, flikker toch op met dat zelotengedoe!

  Like

 12. paul zegt:

  Het woord “hoofddoek” staat niet in de koran ? “Onverdoofd slachten” ook niet.

  Like

 13. toetssteen zegt:

  In de koran staat dat een vrouw haar sieraden moet bedekken. Tja destijds hing de bruidschat in goud rond de nek (ook de polsen). Net als nu, liepen of reden er ook dieven rond die met een ruk de sieraden van de nek trokken.
  Vandaar de raad om er een sjaaltje overheen te doen. Iets dat men in India nog kent, de sjalawar. Dat een praktische raad is verworden tot dat kopvod en erger, dat heeft niets meer van doen met de basis.
  Een praktisch ding is verworden tot religiedrammerij.

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Het is van die mosselwijven gewoon pure provocatie !!!
  En die mafkezen in Den Haag accepteren dat !
  Geert had gelijk met z’n Vodkoppen tax !

  Like

 15. Republikein zegt:

  Bij Hoevelaken links af.

  Like

 16. kampersrene zegt:

  Natuurlijk niet ….onze blote kl….zijn ook geen symbool

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s