Saoedi´s kappen diplomatieke betrekkingen met Canada af

Screenshot_246

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Omdat Canada Saoedi-Arabië ertoe opriep mensenrechtenactivisten vrij te laten, riep Riyad de ambassadeur uit Canada terug en beval de Canadese ambassadeur om het land binnen 24 uur te verlaten.

Tussen Canada en Saoedi-Arabië heerst nu diplomatieke ijstijd. Reden daarvoor is een Tweet van het Canadese ministerie van Buitenlandse Zaken, waarin de vrijlating van Samar Badawi en anderen in het streng islamitische land gevangen zittende mensenrechtenactivisten wordt geëist.

Screenshot_245

Daarop riep de leiding in Riyad de eigen ambassadeur in Canada terug en beval de Canadese ambassadeur in Saoedi-Arabië om het land binnen 24 uur te verlaten. Bovendien verklaarden de Saoedi´s nieuwe handels- en investeringsdeals met Canada in de ijskast te leggen, zoals het Saoedische staatspersbureau “SPA” meedeelde.

De reden voor de woede van Saoedi-Arabië en de instorting van de betrekkingen schijnt onlangs een teken van de Canadese deugd geweest te zijn: het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken citeerde afgelopen week de Canadese minister van Buitenlandse Zaken, Chrystia Freeland, en de Canadese ambassade in Riyad, die de arrestaties van vrouwenrechtenactivisten inclusief Samar Badawi bekritiseerden. Samar Badawi is Canadees staatsburger, wier broer Raif Badawi, een blogger, die kritisch was over de Saoedische regering, al in het koninkrijk in de gevangenis zat.

Maar het Saoedische koninkrijk beschouwt de Canadese uitlatingen als affront, dat “een scherp antwoord” nodig zou hebben om “alle partijen er vanaf te houden zich te mengen in de Saoedische soevereiniteit.” De arrestaties zouden overeenkomen met Saoedische wetten en de gevangenen zouden dienovereenkomstig behandeld worden.

In Canada zelf ziet men de dreigingen uit Riyad gelaten. Per slot van rekening gaat bijvoorbeeld maar 0,25% van de export van Canada naar het radicaalislamitische land. In totaal bedraagt het handelsvolume tussen beide landen maar ongeveer 3,23 miljard dollar (2017), waarvan 2,4 miljard dollar export van Saoedi-Arabië naar Canada waren.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Canada, Islam, Mensenrechten, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

12 reacties op Saoedi´s kappen diplomatieke betrekkingen met Canada af

 1. Qvic zegt:

  Als het andersom was, stond iedere linksdenkende op hun achterste poten en schreeuwde de media moord en brand dat Canada racistisch zou zijn.

  Like

 2. alwine kerkhof zegt:

  Wat zal dat die moslim knuffelaar Trudeau even tegen vallen.

  Like

 3. fleckie zegt:

  Zo ziet men maar weer: HET’. IN!CASSERINGSVERMOGEN ‘ van moslems, is bijna. NIHIL! zijn ALTIJD snel op. hun. lange. tenen. getrapt,…….maar andersom eisen ze ‘tolerantie’, en begrip. voor. HUN. ‘zienswijze!’!!

  Like

 4. Anneke, te Groningen zegt:

  De Saoedi’s waren juist een langzame liberalere koers aan het uitzetten en dan komen er een paar rond struinende activisten de boel opjuinen wat de Saoedi’s op hun beurt niet pikken en ze oppakken en in het gevang zetten. Denkt Canada nu echt dat hun protest zal helpen, ik denk van niet!

  Like

  • hendrikush zegt:

   Je ziet het prachtig bij Erdogan: jij doet iets wat mij niet aanstaat, dan doe ik iets terug wat jou niet aanstaat. Iets over je kant laten gaan doen ze nooit, dat is hun ‘eer’ te na.

   Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  Waarom horen we nu niets van Amnesty International? De vraag stellen is hem beantwoorden.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 6. Republikein zegt:

  Hup SA, waar bemoeien die Canadezen zich mee, de Badawi’s terug naar geboortegrond.

  Over de boycot met Rusland i.ov. deep state:

  Amerikaanse bedrijven investeren steeds minder in Nederland. Door belastinghervormingen in de Verenigde Staten is het aantrekkelijker voor hen om in eigen land te blijven. Maar ook plannen van het kabinet-Rutte III om brievenbusfirma’s aan te pakken schrikken af.

  Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat bedrijven in het eerste kwartaal 70,7 miljard dollar, ruim 60 miljard euro, minder hebben geïnvesteerd in Nederland. Wereldwijd was dat 149 miljard dollar minder.

  Amerikaanse bedrijven kiezen vaker voor hun eigen land omdat president Trump in december de winstbelasting voor bedrijven flink heeft verlaagd.
  https://nos.nl/artikel/2244820-amerikaanse-ondernemingen-keren-nederland-de-rug-toe.html

  De handel tussen de VS en China heeft voor de yank in het laatste kwartaal een negatief saldo van 180 miljard opgeleverd en Trudeau wil daarom goedkope krachten= moslims want zij gaan uiteraard mee in de vaart van de USA.
  Of ze kunnen winnen van de Chinees is twijfelachtig, die zit overal waar geld is, zie Afrika, en eerst natuurlijk de dictator van het desbetreffende land feteren.[ja, met dakje.]

  Like

 7. Ijzer67 zegt:

  Ja Amnesty heeft gereageerd . Maar meer om dat .het moet anders krijgen ze commentaar . Trouwens dat geldt ook voor Canada . Met die halve gare . En vergeet niet dat ze ook bonje met de VS hebben . En vreselijk yanken omdat de VS uit dat globale handels akkoord is gestapt . En uit het klimaat akkoord . Ik vermoed dat ze hopen op.steun uit Europa . Maar ik denk dat ze de deksel op hun neus krijgen . En trump lacht wel . Want dan moet Canada wel met trump onderhandelen . Rare beslissing van ze . We gaan het zien .. Ik ben benieuwd welk Europees land als eerste reageert .

  Like

 8. scherpschutter1943 zegt:

  Maar….er wordt nog wel Saoedische olie aan canada verkocht. Geen probleem

  Like

 9. Jan zegt:

  Steeds weer dat gore geslijm naar moslims toe, nu weer de burgemeester van Toronto die terroristen bezoekt

  Like

 10. Jan zegt:

  Netflix buigt voor Saoedi Barbaria

  want:
  Obama’s gaan films en series voor Netflix produceren
  https://www.ad.nl/show/obama-s-gaan-films-en-series-voor-netflix-produceren~aa44131b/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s