Schotse punkband schrijft lied voor Tommy Robinson en is de klos (+ video!)

Screenshot_237

(Vertaling: E.J. Bron)

De Schotse punkband “The Rebellions” heeft een lied voor Tommy Robinson gepubliceerd en werd onmiddellijk afgezegd van een muziekfestival. Ook liet de platenmaatschappij de band vallen, bericht de Schotse uitgave van “The Sun”.

journalistenwatch

De band uit Ayrshire bejubelde Tommy Robinson als “held van de arbeidersklasse” en “de moedigste man die je ooit zult zien”. De islamcriticus Tommy Robinson werd woensdag verrassend door de hoogste rechter van het land op grond van “zwaarwegende procesfouten” vrijgelaten – na twee maanden eenzame opsluiting in een levensgevaarlijke gevangenis op grond van “onduidelijke beschuldigingen”(“a muddle”), zoals de hoogste rechter, Lord Burnett, oordeelde.

“Ze zullen hem nooit stoppen – behalve met een godvergeten shotgun”, zongen de jonge punk-rockers van “The Rebellions”. De video eindigt met de uitspraak: “wij zijn geen politieke band – maar sommige dingen moeten verdomme nou eenmaal gezegd worden.”

 

Het muziekfestival “Live@Troon” in Ayrshire (7 tot 9 sept.) zegde de band om politieke redenen weer af. “Wij ondersteunen natuurlijk de vrijheid van meningsuiting, maar we vinden de tekst van het lied schadelijk voor onze stichting tot nut van het algemeen, voor onze sponsoren en vooral voor jullie, onze fans”, zei organisator Colin Sinclair McDermott.

Fan Lee McRae zag dat anders: “Boycot dit fascisten-festival! Jullie kunnen je festival in je reet stoppen. Tommy en het verstand zullen zegevieren!”, staat er op de commentaarsite. “Jullie zijn leugenachtige hypocrieten… jullie ondersteunen waarschijnlijk alleen de vrijheid van meningsuiting als je dezelfde mening hebt”, schreef Mary McGreggor. Positieve comments waren er op de site niet te vinden.

Op Facebook bedankte de band zich bij zijn fans: “We willen iedereen bedanken die ons de afgelopen dagen in naam van de vrijheid van meningsuiting ondersteund hebben. Vrijheid van meningsuiting is het hoogste goed, en we mogen haar in het jaar 2018 niet van ons laten afpakken!”

Vandaag kreeg de band bovendien te horen dat zijn online verkoper Emu Records hem ook laat vallen: “Op grond van inhoudelijke voorbehouden nemen we afstand van deze publicatie. Uw aanbetaling hebben we teruggestort”, schreef marketingchef Toni Malyn vandaag aan de band. “Ze kunnen ons niet overal verbieden, het liedje is totaal niet intolerant”, schreef de band aan een fan. “Tommy zal toch gewoon doorgaan, wat er ook gebeurt. Dit is alleen maar een liedje dat de waarheid uitdrukt, heel simpel!”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Schotland, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

26 reacties op Schotse punkband schrijft lied voor Tommy Robinson en is de klos (+ video!)

 1. Sabeltant zegt:

  Grappig, oude tijden herleven. Hier stroomt het bloed van de Sex Pistols doorheen!

  Geliked door 1 persoon

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Ik ben geen fan van punkmuziek. Verre van dat zelfs.
  Omdat het hier om Tommy ging heb ik de video toch beluisterd.
  Het deed me wel wat. Ik denk dat als deze video breed op de sociale media rondgaat dat het wel wat teweeg kan brengen, zeker met de goed gekozen beelden erbij.
  Ik wens ze er veel succes mee.
  malsion@orange.fr – Patriotten voor behoud van onze eigen autochtone Nederlandse cultuur =
  http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 3. Republikein zegt:

  Hoe het geld draait en keert, zie ook het art van Fub op Fenixx.

  Like

 4. Floris Jan zegt:

  He he, eindelijk gaan punk bands weer doen waar ze voor bedoeld zijn, tegen het establishment schoppen, en hard ook.

  Like

 5. Sabeltant zegt:

  Off Topic, maar niet minder leuk.
  Moslims in Engeland zijn weer eens over de rooie omdat Boris Johnson vrouwen die in een burqa rondlopen ‘Brievenbussen’ en ‘bankovervallers’ noemt.

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/08/johnson-bespot-burqa-labour-woest-islamofobie-636099/

  Like

 6. Guus Velraeds zegt:

  Hadden ze een liedje gemaakt over de communistische massa moordenaar en links cult idool Che Guevara was er niets aan de hand geweest.

  Like

 7. Elisah zegt:

  Lekker punknummer van the Stranglers
  Somethings better change….

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Allemaal wel leuk om Tommy aan te moedigen om door te gaan, maar ‘het zwaard van Damocles’ hangt wel boven zijn hoofd.
  Moet hij dan maar weer een levensgevaarlijke gevangenis in, omdat hij zo dapper is?

  Laat hem eerst maar voor zijn gezin kiezen en daarvan genieten zolang hem dat gegund is.
  Je krijgt het stomme, linkse, geesteszieke, islamofiele klootjesvolk tóch niet wakker geschud.

  Ze zijn het niet waard om je leven voor hen op te offeren.

  Geliked door 1 persoon

 9. abouneenee zegt:

  Dit is de NSB-mentaliteit van Britse machthebbers. Aan de andere kant zijn het slechts machthebbers als je ze ergens macht over geeft. Zo zou het gezond zijn om de platenmaatschappij en het muziekfestival te boycotten… Live@Troon is de naam van het festival en Emu Records de naam van de platenmaatschappij. Nou is bij online muziekaankopen niet altijd duidelijk naar wie het geld toe gaat dus koop maar geen muziek meer, gewoon luisteren naar de radio is goedkoper en garandeert recente muziek, en juist bij festivals is de kans op een aanslag groter, dus moeten juist zij massaal Tommy steunen en niet uit angst hem afzweren in dit geval via die rockband.

  Like

 10. Hendrik M. zegt:

  Ok, geplaatst op het smoelenboek!

  Like

 11. Marc zegt:

  Als je eenmaal die band tubet, krijg je werkelijk een hele reeks steunbetuigingen aan Robinson en andere. Die Engelsen zijn wel productief hoor!

  Geliked door 1 persoon

  • Marc zegt:

   We hebben gisteren die actie van Google, Youtube en Facebook tegen Infowars gezien. Nu blijkt dat Youtube twee van de filmpjes die ik gisteren geplaatst heb eraf gehaald te hebben.

   Dat is niet vanwege auteursrechtenschendingen of iets dergelijks: als je rechtsonder Youtube aanklikt, dan krijg je niet het bericht dat het de oorspronkelijke plaatser het heeft weggehaald, maar dan krijg je helemaal niets te zien. Het is gewoon blanco. Ook op FB is het niet meer te zien.

   Censuur dus.

   Daar gaan we met ons allen alles van mee krijgen.

   Steve Bannon was van plan binnen Europa de zaak op een lijn te krijgen. Misschien kan hij geld pompen in een alternatief kanaal voor Youtube en Google!

   Like

 12. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Praktisch de gehele entertainment industrie wordt gecontroleerd door de sekte van het “alziend oog”. Artiesten laten zich inpalmen, want dat betekent succes en veel inkomen. Daar staat tegenover, dat ze in hun werk een bepaalde propaganda moeten voeren. Artiesten, die zich niet aan die code houden vliegen eruit.

  The Rebellions hebben zich dus niet aan die code gehouden. Dus zijn ze uit de gratie. Optredens zijn geannuleerd. Ze worden nergens meer gevraagd. Hun plaatjes worden niet meer gedraaid en liggen niet meer in de winkel. De band zal praktisch nergens meer aan de bak komen. Ze staan nu buitenspel.

  Het doet er niet toe, of de song wel of niet intolerant is. Het gaat ook niet om de vrijheid van meningsuiting. The song druist alleen maar in tegen de belangen van illuminati Theresa May. En dat is voldoende reden. Theresa mag dan wel een tenger wijfke zijn, maar haar arm is dus wel lang en sterk.

  De band staat nu buitenspel. Als ze deze waarschuwing negeren en toch proberen door te gaan, kon er wel eens iets anders gebeuren, een ongeluk bijvoorbeeld, of een zelfmoord, of zo.

  En Tommy Robinson kan de waarschuwing ook in zijn zak steken. Het is nu wel duidelijk, dat zijn kansen in de komende rechtzaak minimaal zijn.

  Zo werkt de “grote mensen wereld” dus. De “hogere belangen” bepalen de gang van de zaken. De illuminati’s (verlichtten) regeren vanuit het duister.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Je zou bijna denken dat Oeps een totaal mislukte muzikant is die alles en en iedereen de schuld er van geeft waarom hij niet geslaagd is in dat wereldje.
   Hij weet het zo gezegd allemaal precies hoe het daar zou werken.
   Je moet je laten inpalmen, anders geen succes.
   Volgens mij heeft ie er nog steeds de pest in dat hij niet door gebroken is met ze blokfluit talent, waar blijkbaar niemand op zat te wachten.

   Like

   • willie zegt:

    Nou Bert, i!k denk eerder dat Oeps de gang van zaken in t illuminati wereldje beter kent dan jij.Trouwens , hoeveel (eerder) bekende artisten zijn er al gezelfmoord, verongelukt etc ; enfin dood in heel verdachte omstandigheden,die hun bek niet meer wilden houden over dat idiote driehoek-oog ??

    Geliked door 1 persoon

 13. kampersrene zegt:

  Ik snap nog altijd niet hoe het komt dat indertijd Churchill zo hard vocht tegen de Duitsers Als zij politiekers hadden gehad zoals nu , dan liepen de meeste Engelse mannen nu rond met een Hitler snorretje. Nu zijn ze inderdaad “bezet” en het is erger …De toekomst zal mij gelijk geven

  Geliked door 1 persoon

 14. Elisah zegt:

  Iets anders,
  https://fenixx.org/2018/08/07/ongekende-gecoordineerde-censuuractie-tegen-infowars-door-alle-grote-platforms-tegelijkertijd-het-einde-van-de-vrije-meningsuiting/

  Ongekende gecoördineerde censuuractie tegen Infowars door alle grote platforms tegelijkertijd – Het einde van de vrije meningsuiting

  Apple, Facebook, Spotify, YouTube (Google) hebben allemaal Infowars verboden binnen 12 uur na elkaar. Dit is gecoördineerde big tech censuur. Dit is het digitale 1984. Dat is ongekend.

  Geliked door 1 persoon

 15. Elisah zegt:

  Monddood
  https://tpo.nl/2018/08/06/alex-jones-infowars-binnen-een-etmaal-van-vrijwel-alle-social-media-verwijderd/
  Alex Jones’ Infowars binnen één etmaal van vrijwel alle social media verwijderd
  Infowars: ‘Dit is censuur, dit is een cultuuroorlog’

  Apple, YouTube en Facebook zijn private ondernemingen die zelf bepalen wat zij wel en niet tolereren. Toch zit hier een luchtje aan. Als men de gehanteerde maatstaven consequent zou toepassen moeten er, aan alle kanten van het spectrum, vele duizenden pagina’s van Facebook worden verwijderd, hetzelfde geldt voor duizenden YouTube-kanalen.

  Geliked door 1 persoon

 16. Elisah zegt:

  Censuur

  Geliked door 1 persoon

 17. Astrid zegt:

  Het publiek zou dit muziekfestival in zijn geheel moeten overslaan, gewoon een totaal lege zaal of leeg park. Dat zou pas een statement zijn. Dan voelen die moraalridders zich i.i.g. in de portemonnee geraakt en denken ze misschien wel twee keer na een volgende keer.

  Geliked door 1 persoon

 18. Elisah zegt:

  Links kan ongestraft discrimineren, racistisch zijn en hate-speech gebruiken op sociale media….je krijgt zelfs een baan bij de new york times

  Like

 19. Piet Karbiet zegt:

  Heroes!

  Geliked door 1 persoon

 20. Marc zegt:

  Dit kan uitmonden in de afzetting van Trump als president. Als dat gebeurt betekent dit definitief het einde van de democratie in het Westen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s