Trump probeert kennelijk het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen te sluiten

Screenshot_242

Hoofdkwartier van de UNRWA in Gaza.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Palestijnse vluchtelingen zijn in de ogen van de wereld zo uniek dat ze zelfs hun eigen VN-hulporganisatie hebben. Dat ligt er niet aan dat zij de grootste vluchtelingenpopulatie zijn (dat zijn ze niet, zelfs niet wanneer ze veel te grote aantallen tellen) of omdat ze de armsten zijn (ook dat zijn ze niet). Het ligt er alleen maar aan dat aan de andere kant Israël staat, de natie die door de internationale gemeenschap het liefst wordt gehaat.

Israel Heute

Opnieuw lijkt de Amerikaanse president Donald Trump vastbesloten te zijn om de spelregels te veranderen. Hij zou graag de hulporganisatie van de Verenigde Naties (UNRWA) willen sluiten, een organisatie die hij verregaand als verantwoordelijk voor de verhindering van het bereiken van vrede in het Midden-Oosten beschouwt. Deze mening wordt ook gedeeld door de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu.

Daarom heeft de adviseur van het Witte huis en Trump´s schoonzoon, Jared Kushner, er onlangs aan gewekt om erachter te komen hoeveel echte Palestijnse vluchtelingen er op dit moment daadwerkelijk zijn in de wereld.

De VN definiëren een vluchteling normaal gesproken als een persoon die uit zijn thuisland werd verdreven. Maar in het geval van de Palestijnen werd een uitzondering gemaakt om deze status erfelijk te laten worden, wat betekent dat de oorspronkelijk 650.000 Palestijnse vluchtelingen er nu miljoenen geworden zijn. Er is ook ruzie over of velen van hen als echte vluchtelingen of gewoon als “verdrevenen” gekwalificeerd zouden moeten worden, omdat zij nu slechts weinig kilometers van hun oorspronkelijke huizen verwijderd leven en altijd nog onder hun eigen mensen in hetzelfde geografische gebied leven.

Volgens het tijdschrift “Foreign Policy” heeft Kushner onlangs tegen vertegenwoordigers van het Witte Huis gezegd dat het spel van de UNRWA met Palestijnse vluchtelingen een solide vredesakkoord moeilijk, zo niet onmogelijk zou maken.

In juni bezocht Kushner Jordanië en zou het Hasjemitisch koningshuis verzocht hebben om de vluchtelingenstatus van de Palestijnen in zijn land af te nemen. Het werd gezien als eerste stap om de noodzakelijkheid van de hele UNRWA uit de weg te ruimen.

Al jarenlang houdt de Palestijnse leiding als een van haar “rode lijnen” het recht van iedere Palestijnse vluchteling in de wereld in stand om terug te keren naar hun voormalige huizen in Israël. Gezien de bovengenoemde uitzonderingsregeling, die van de kinderen en kleinkinderen van deze oorspronkelijke vluchtelingen zelf vluchtelingen heeft gemaakt, zou dit betekenen dat de joodse staat met tot 7 miljoen Palestijnen overstroomd en de demografische balans onherstelbaar verplaatst wordt (zonder een massa-immigratie van Amerika´s joodse bevolking).

Dat is een omstandigheid die geen enkele Israëlische regering van beide kanten van het politieke spectrum ooit kan accepteren.

De UNRWA ondersteunt deze onmogelijke situatie door constant het aantal Palestijnse vluchtelingen te verhogen en hen (via de UNRWA-scholen) er zelfs toe brengt om zichzelf als niets anders dan vluchtelingen te beschouwen.

Anders dan de machthebbers voor hem, lijkt Trump te begrijpen dat het vredesproces nergens naartoe leidt zolang deze blokkade niet uit de weg geruimd wordt.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Arabische wereld, belangenverstrengeling, demoniseren, Dhimmitude, Donald Trump, Fatah, Gazastrook, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, UNRWA, Verenigde Staten, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Trump probeert kennelijk het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen te sluiten

 1. Thoth zegt:

  Prachtig idee van Trump. Weg met de UNRWA en ook andere die de Palestijnen in een gunstig daglicht proberen te stellen.

  Geliked door 1 persoon

 2. hendrikush zegt:

  7 miljoen vluchtelingen voor 650.000 / 4 huizen = 44 vluchtelingen per woning.
  Ik zou zeggen doen; prop ze erin en doe de deur op slot.

  Het zijn echte vluchtelingen; ze vluchten voor de werkelijkheid, ze vluchten voor de waarheid.

  Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  Het zo inderdaad heel erg goed zijn als deze corrupte organisatie opgedoekt word en daarna de gehele VN.

  Geliked door 1 persoon

 4. Thomasson zegt:

  Het is gewoon belachelijk dat de in Gaza en de West Bank levende Palestijnen, zijn in feite de “prinsen van de Derde Wereld”. Geen enkel volk in de Derde Wereld heeft het zo goed als de Palestijnen. Ze krijgen genoeg te eten, medische hulp, ze gaan naar school, middelbare school of universiteit, hun baby’s hoeven niet in grote getallen in hen eerste levensjaar te sterven. Hoeveel arme Egyptenaren leiden zo’n luxe leven? Heeft de VN een speciale organisatie opgericht ook voor de verdreven Tibetanen? Biedt de VN nu enige hulp aan de Blanke Boeren van Zuid Afrika die door hen zwarte regering van hun land worden verdreven? Of de blanke boeren van Zimbabwe? Wat voor rechten kregen meer dan een miljoen Hungaren die door het regime van Ceaușescu uit Roemenie werden verdreven? Was er voor hen ook een speciale VN organisatie die ze hulp bood? De Duitsers hadden de oorlog verloren. Miljoenen Duitsers waren genoodzaakt te vluchten uit gebieden zoals Oost Pruisen, Sudetenland, grote delen van Polen enz.. Al deze miljoenen van verdrevenen (ze waren volgens het jargon geen vluchtelingen) hadden hun plaats in de DDR en BRD gevonden..
  Waarom heeft de VN in een resolutie niet geëist dat Arabische landen zouden hen burgerrechten geven?
  De eis van Trump is meer dan rechtvaardig. Het is tijd dat ze op hen eigen benen gaan staan. Ze hebben lang genoeg op andere mensen kosten gevreten. Wat de vrede betreft: dan kan iedereen op zijn buik schrijven. Er komt geen vrede niet nu en niet in de toekomst. Moslims mogen geen vrede sluiten met niet-moslims. Ze moeten de gebieden die ze verloren hadden, opnieuw veroveren. Dit plan geldt niet enkel voor Israël maar ook voor El Andalous!.

  Geliked door 1 persoon

 5. flo zegt:

  Hadden wij maar een soort Trump…….

  Like

 6. De verstandigdigste Amerikaanse president sinds jaren. Die krijgt er maar zo vier jaar extra bij.

  Like

 7. fleckie zegt:

  EN, MEN. VERGETE NIET! HOEVEEL MiILJOENEN EURO’s per jaar, de ‘goedgelovige’ staten ook nog eens …’mogen’. afdragen, voor ‘onderhoud’ van deze Arabieren. …….( enfin, een voorbeeld hadden we met de ‘afdracht’ van miljoenen euro’s door madam. KAAG! ( wie had trouwens de toestemming daartoe gegeven?!)

  Geliked door 1 persoon

 8. Ronald zegt:

  Donald Trump is de beste president die de VS ooit hebben gehad!!! Een man die opkomt coor zijn eigen volk en zijn eigen economie!!! Hij heeft een realistische kijk op de wereld en doet dingen die andere presidenten nog nooit is gelukt!!! Wat een POWER!!!

  Wij hebben een MIETJE……..

  Geliked door 2 people

 9. Anneke, te Groningen zegt:

  Wel heel bizar dat men spreekt over erfrecht, in 1945 werden de bezittingen, waaronder vele huizen van afgevoerde en vergaste/vermoorde Joden uit Nederland, ter veiling ingebracht en verkocht aan de hoogste bieder. Soms na kort onderzoek om nabestaanden op te sporen, als die er al waren werden de opbrengsten, minus achterstallige gemeentelijke belastingen en andere financiële fratsen, het restante bedrag aan de erven uitbetaald. Veelal betrof het gevorderde panden die nimmer met erven werden vereffend. Onder zware druk van Amerika moest Nederland
  alsnog een financiële genoegdoening maken, dat werd de MAROR betaling genoemd.
  Amerika, bij monde van Trump heeft gelijk dat hij dit erfrecht betwist en de UNRWA een kromme
  denkwijze toedicht. Betaling van bezittingen van de “Palestijnen” ten tijde van het legaliseren van de Staat Israël is een goede zaak, tegen de marktwaarde van 1948 dat weer wel. Maar het gaat niet om de bezittingen van 7 miljoen die waren er toen niet, maar om het deel van de gezinnen die onroerend in bezit hadden in 1948 en het gaat ook niet om de gezinnen die in Israël zijn gebleven
  en in redelijke vreedzaamheid samenleven. Het gaat ook niet om de grote villa’s van de Hamasleiders die gewoon in Israël wonen in de twee steden tussen Tel-Aviv en Gaza.

  Like

 10. Guus Velraeds zegt:

  Het Israël – Palestijnen conflict is een kunstmatig in stand gehouden conflict waarin twee spelers aan de draadjes trekken.

  Speler 1 zijn de Arabieren van het type moslimbroeder die de islamitische opdracht ter harte nemen om ooit islamitisch land nooit terug te laten gaan naar de oorspronkelijke niet islamitische heersers.

  Speler 2 zijn de westers links en links radicale spelers van het Type Jeremy Corbyn en vergelijkbaar die hand en spandiensten verlenen met Palestijnse terreurbewegingen en hun via westerse subsidies de mogelijkheid bieden dit tot in der eeuwigheid vol te houden.

  Breek westers links de nek en je bent halverwege een vredes akkoord tussen de Palestijnse bevolking en Israël.

  Ik schrijf met opzet Palestijnse bevolking want terroristen leiders als Abbas en vergelijkbaar zijn alles behalve geïnteresseerd in het lot van de vluchtelingen en de Palestijnse bevolking.

  Hun belangstelling gaat alleen uit naar het terreur verdienmodel en het brallen over vernietiging Israël waarbij ze generatie op generatie jonge Palestijnen de toekomst ontnemen door hun te indoctrineren met Jodenhaat.

  Like

 11. Piet Karbiet zegt:

  Terecht. De 1 miljoen verdreven Joden uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten hebben als vluchteling na 1948 nooit erkenning of schadeloosstelling gehad. Zijn woonden daar wel al eeuwen. Simpel. Als je 3 x een aanvalsoorlog verliest raak je ook land kwijt. Vraag maar aan andere landen en volken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s