De Turken voor Wenen: Herdenkingstocht n.a.v. het Beleg van Wenen

Screenshot_262

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De stad Wenen werd in 1683 bijna twee maanden lang door een strijdmacht van het Ottomaanse Rijk belegerd. Als de stad gevallen zou zijn, dan zou de Ottomaanse expansie naar West-Europa niets meer in de weg hebben gestaan.

philosophia perennis

Onder de grootst mogelijke inspanning verzamelde zich een Europees ontzettingsleger, dat op 12 september de Ottomanen een vernietigende nederlaag toebracht en zodoende Wenen kon bevrijden. Het onafhankelijk platform “Gedenken 1683” zal daar ook dit jaar met een herdenkingstocht aan herinneren.

“De strijd tegen massa-immigratie, islamisering en de daarvoor verantwoordelijke politiek is de strijd van onze generatie”

“Wij zullen als platform ´Gedenken 1683´ deze veldslag net als vorig jaar met een fakkeloptocht herdenken”, aldus de persmededeling van de activisten, “want de herinnering aan deze gebeurtenis is ons erfgoed en tegelijk onze opdracht. Het is nu aan ons om Wenen, Oostenrijk en zodoende Europa te verdedigen. De strijd tegen massa-immigratie, islamisering en de daarvoor verantwoordelijke politiek is de strijd van onze generatie. Om hem te doorstaan, moeten we met dezelfde kracht, met dezelfde energie en hetzelfde doel vechten als de verdedigers en bevrijders van Wenen dat in 1683 deden.”

Screenshot_264

Het verzamelpunt voor de herdenkingstocht is zaterdag 8 september om 18.30 uur voor de Josefskerk op de Kahlenberg in Wenen. De organisatoren adviseren deelnemers die met de auto komen om de route via Klosterneuburg te nemen. Er wordt voor een parkeerplaats gezorgd. De manifestatie duurt tot ongeveer 21.00 uur, daarna is het de bedoeling om samen een café te bezoeken.

Kahlenberg: “Herinnering aan deze voor de Oostenrijkse en Europese geschiedenis maatgevende gebeurtenis levendig houden”

Het platform “Gedenken 1683” houdt zich naar eigen zeggen bezig met het onderhoud van de culturele herinnering aan het tweede Beleg van Wenen door de Turken, dat op 12 september 1683 met de Slag op de Kahlenberg ten einde kwam. Naar aanleiding hiervan organiseert het platform jaarlijks een herdenkingstocht op de Kahlenberg in Wenen, die de herinnering aan deze voor de Oostenrijkse en Europese geschiedenis maatgevende gebeurtenis levendig moet houden.

“Want geschiedenis is voor ons niet gewoon iets dat gebeurd is, maar een elementair bestanddeel van onze identiteit en zodoende de voorwaarde voor ons heden en onze toekomst. Wij bekennen ons daarom nadrukkelijk tot een positieve en identiteit schenkende toegang tot onze herinnering en verbinden ons werk met een expliciet patriottische basisconsensus.

Behalve deze jaarlijkse herdenkingstocht worden er in de toekomst ook andere manifestaties gepland om het jaar 1683 en de daaraan verbonden herinnering levendig te houden en in een geactualiseerde context te presenteren.”

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Christendom, Cultuurstrijd, Eurabië, Europa, gezond realisme, Historie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Turken, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op De Turken voor Wenen: Herdenkingstocht n.a.v. het Beleg van Wenen

 1. ruud zegt:

  Ik heb een keer of 7 de herdenking van de opstand tegen de Ottomanen in Stramberk (Tsjechië )
  meegevierd, de mensen zijn nog blij dat ze die strijd hebben gewonnen, en dan eet je een herdenkingskoekje wat eruit ziet als een afgesneden oor.

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Wij ouderen gebruiken nog ons verstand, maar de jeugd….Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Niet dus. De toekomst van de jeugd is er eentje van de hele dag met een telefoontje rommelen, zich geen bal interesseren voor geschiedenis, alsmede het weglachen van de gevaarlijke situatie van de dag van vandaag. Alle soldaten die ooit waren gestorven voor onze vrijheid tijdens oorlogen gevoerd tegen bezetters zijn voor niets gestorven. Ik ben bang dat wij dit duur zullen moeten bekopen !

  Like

 3. Patriot 2.0 zegt:

  Met dank aan Jan Sobieski III

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Ik verheug me nog op het feit dat Karel Martel in 732 de moren heeft verslagen bij Poitiers en teruggejaagd naar Spanje.
  Stel je voor het was niet gelukt.
  Het lijkt erop dat die spanjaarden weer blij zijn met de bootjes-moslims.
  In ieder geval het linkse deel van Spanje.

  Like

 5. ieznogoedh zegt:

  “Want geschiedenis is voor ons niet gewoon iets dat gebeurd is, maar een elementair bestanddeel van onze identiteit en zodoende de voorwaarde voor ons heden en onze toekomst. Wij bekennen ons daarom nadrukkelijk tot een positieve en identiteit schenkende toegang tot onze herinnering en verbinden ons werk met een expliciet patriottische basisconsensus.

  En, we leren van de geschiedenis zodat dezelfde stommiteiten niet nogmaals worden begaan!
  Politici niet natuurlijk en linksmenschen evenmin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s