Jemen: Verrassing – de Amerikaanse coalitie werkt samen met Al-Qaida

Screenshot_259

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Niet alleen in Syrië, ook in Jemen werkt de Amerikaanse coalitie samen met de radicaalislamitische militie Al-Qaida. Zelfs Associated Press (AP) moest dit nu berichten en verduidelijkt wat de VS daar daadwerkelijk willen.

Contra magazine

Eigenlijk zijn juist de grote persbureaus zeer terughoudend als het om berichten over de samenwerking van Washington met diverse radicaal-soennitische Jihadisten gaat, zodat deze melding waarschijnlijk vooral voor de consumenten van de mainstream media een verrassing zal zijn. Dan geldt eigenlijk het motto dat weliswaar iedereen het weet, maar niemand er een woord van zegt. Per slot van rekening maken de Amerikanen de jihadistische groepering Al-Qaida verantwoordelijk voor het nationale trauma van 11 september 2001, dat tot de oorlog tegen Afghanistan en Irak leidde.

Maar nu komst zelfs de Associated Press er in een bericht over de oorlog in Jemen niet meer omheen om te schrijven over de samenwerking van de Amerikaanse coalitie met de terroristen van Al-Qaida. Als inleiding schrijft men:

“In de afgelopen twee jaar heeft een door Saoedi-Arabië aangevoerde en door de Verenigde Staten ondersteunde militaire coalitie steeds opnieuw beslissende overwinningen behaald, die Al-Qaida-strijders uit hun bolwerken in Jemen verdreven en haar vermogen om het Westen aan te vallen, vernietigd hebben.

 Hier hetgeen de overwinnaars niet prijsgaven: vele veroveringen vonden plaats zonder ook maar een schot te lossen.

Dat komt, omdat de coalitie geheime akkoorden met Al-Qaida-strijders (Al-Qaida op het Arabisch Schiereiland, AQAP) heeft gesloten, enkelen ervoor betaalde om belangrijke steden te verlaten en anderen met behoud van wapens, uitrusting en geld laten terugtrekken, aldus een onderzoek van de Associated Press. Honderden anderen werd gerekruteerd om toe te treden tot de coalitie.”

Vanuit Amerikaans oogpunt geldt gewoon het motto volgens welke de vijand van mijn vijand mijn vriend is. En als het tegen het sjiitische Iran gaat, dan kan geen enkele soennitische Jihadisten-militie te extreem en gevaarlijk zijn om deze niet te ondersteunen, alleen om Iran schade toe te brengen. Maar terwijl Washington het niet moe wordt om Iran als “terreurondersteuner” te bestempelen, werkt men zelf (samen met de bondgenoten Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten) samen met terreurgroepen zolang dit overeenkomt met de eigen geopolitieke belangen.

De antiterreur specialist en Midden-Oosten analist Michael Horton wijst er in dit bericht verder op: “Elementen van het Amerikaanse leger zijn zich ervan bewust dat veel van hetgeen de VS in Jemen doen Al-Qaida helpt, en daar is men heel bang voor.”

Horton wordt door AP geciteerd dat de actuele Amerikaanse politiek onverbloemd wordt weergegeven: “Maar de ondersteuning van de Verenigde Arabische emiraten en het koninkrijk Saoedi-Arabië tegenover hetgeen de VS als Iraanse expansie beschouwen, heeft voorrang op de strijd tegen AQAP en zelfs tegenover de stabilisering van Jemen.” Hij voegde er aan toe dat de bestrijding van de AQAP door de coalitie “een farce” zou zijn.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Al Qaida, Barbarisme, Hypocrisie, Iran, Islam, islam-collaboratie, Jemen, Jihad, Krankzinnigheid, Saoedi-Arabië, Terrorisme, VAE, Verenigde Staten, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Jemen: Verrassing – de Amerikaanse coalitie werkt samen met Al-Qaida

 1. Didier zegt:

  De grote westerse mogendheden werken al decennia samen met radicale moslims, van Afghanistan en Tsjetsjenië tot de Balkan en Noord-Afrika. Dat is goed gedocumenteerd. Alle jihadi-officieren komen ofwel uit de Moslimbroederschap, ofwel uit de Orde van de Naqshbandi. Beide organisaties worden al tientallen jaren gecontroleerd door de Britse geheime dienst MI6. Ze ronselen radicalen die dan – zonder het te beseffen – het vuile werk gaan doen voor het Westen in landen die men wil destabiliseren. In westerse landen zijn die radicalen dan een excuus om een politiestaat uit te bouwen. Het is hoog tijd dat de westerlingen zich bewust worden van de kwaadaardige kern van hun eigen elites.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Didier, goed omschreven en de westerse mogendheden doen dat onder leiding van de deep state in Amerika. Er zijn kortgeleden een aantal Egyptische moslimbroeders gedood door het Syrische leger die in het laatst overgebleven gebied zaten waar IS zat bij de grens van Israël en Jordanië. Inmiddels heeft het Syrische leger ook dat gebied weer in handen en heeft Israël zijn veldhospitaal waar ze al Qaida aanhangers en IS aanhangers verpleegden als ze gewond waren opgedoekt.

   De laatste strijd is in Idlib en het gebied wat Turkije in handen heeft. Het Chinese leger gaat helpen in Idlib omdat daar circa 20.000-25.000 Oeigoeren zitten. Allemaal opgetrommeld door Erdogan om zijn Ottomaanse rijk te herstellen.

   http://www.atimes.com/article/china-says-willing-to-team-with-syrias-assad-in-push-to-retake-territory/

   Like

  • Inge zegt:

   Eens. En het doel van de oorlog in het Midden-Oosten is het ‘Oded Yinon plan’, voor het realiseren van een groter Israël van waaruit de Nieuwe Wereldorde bestuurd zal worden.

   Like

   • Inge zegt:

    En die Europese moslim die naar Syrië zijn afgereisd om hun mede moslims te helpen kwamen/komen er achter dat het niet helemaal was zoals ze hadden verwacht. Ze helpen eigenlijk hun tegenstander, de zionisten, hun doel te bereiken.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Inge, eens, ook al had elk land een ander doel om voor “regime change” te zijn. Het gaat de deep state van de U.S.A., het VK, Frankrijk en de vazallen van de EU om olie, een gasleiding en macht o.a. over de banken daar. De Turken gaat het om een hersteld Ottomaans rijk en Qatar en Saoedi Arabië hebben ook belang bij de gasleiding waar Assad op tegen was. Israël gaat het om een groot Israël maar ook om de wereldmacht samen met de vazallen van de deep state zoals de Rothschild familie, Soros, de bankiers familie Warburg en anderen.

    Like

 2. j van der valk zegt:

  Exposes the illuminati. Record 1967

  Like

 3. Janszn zegt:

  De USA kan niet zonder oorlog. Geen oorlog betekent het einde voor dat land.
  Defentie uitgaven:
  USA: 600 miljard
  Saudi: 80 miljard
  Rusland: 65 miljard

  Zie de verschillen en trk uw conclusie.

  Geliked door 1 persoon

 4. Elisah zegt:

  Off topic, censuur

  Like

 5. duinsnip zegt:

  Zo ik ook IS een creatie van de USA onder Obama en de Saoedies om Assad te verdrijven maar helaas had deze Allahclub andere plannen en moordde heel Syrië en Noord Irak uit. Met dank aan de Nobelprijs voor de vrede clown. De enige die ons nog bewaard hebben voor een totale Islamdominantie zijn de Russen die heel de door het westen gesteunde moordenaarsbende over de kling heeft gejaagd. O wat was het westen boos, en nu moet Rusland gedemoniseerd worden door die liberaal/socialistische nepchristelijke leugenaarskliek. Trap er niet in, het is hartzeer.

  Like

 6. Stef zegt:

  Ik heb President Trump groen licht gegeven om te doen wat hem het beste lijkt.

  Like

 7. We bevinden ons midden in de derde en verreweg meest succesvolle golf van islamitische aanvallen op Europa

  Met de hulp van machtige Europese en mondiale krachten is het de islam gelukt een tot dusverre in zijn geschiedenis ongeëvenaarde invasie van een heel continent te bewerkstelligen.
  Door: Michael Mannheimer – Vertaling: ‘Rommel’

  De vijand van de inheemse Europeanen lijkt overweldigend te zijn.

  Minstens vijftien organisaties in de wereld, met tot hun beschikking fondsen die machtiger zijn dan dat de meeste landen in de wereld tot hun beschikking hebben, zijn begonnen met de vernietiging van Europa.

  Hun voornaamste instrument is het migratiewapen, hun moreel-hypocriete drijfveer is de vermeende plicht om mensen op te nemen die door oorlogen en ellende worden geteisterd.

  Ze verzwijgen echter het ‘waarom’ van de nobele hoofdverantwoordelijken voor het bepleiten en versnellen van massale immigratie:

  het Vaticaan,
  de Verenigde Staten,
  Israël,
  de islamitische staten
  die zelf geen vluchtelingen of slechts een onbeduidend aantal vluchtelingen opnemen.

  De reden is duidelijk: het gaat om de vernietiging van Europa als belangrijkste economische en wetenschappelijke concurrent van de VS – en het gaat om de vernietiging van het christendom in Europa vanuit het oogpunt van de socialisten, de orthodoxe joden en de islam.

  Zo zijn verschillende machtige transnationale organisaties, vaak wederzijds bestrijdende krachtige transnationale organisaties bij elkaar gekomen en hebben ze één doel gemeen: Lees verder >>>> https://fenixx.org/2018/08/05/we-bevinden-ons-midden-in-de-derde-en-verreweg-meest-succesvolle-golf-van-islamitische-aanvallen-op-europa/

  Like

  • Inge zegt:

   @Adriaan

   Resolutie van Straatsburg 1975, olie voor moslim immigratie. Omdat het westen afhankelijk is van olie van de Arabieren om de economie draaiende te houden. Europa zou sowieso ophouden met bestaan zonder olie, dus geen keus. Voor bedrijven maakt het niet uit wie hun klanten zijn, moslim of geen moslim.

   Like

 8. Eric zegt:

  In Bulgarije snappen ze het (zie link). De VS hebben er belang bij dat Europa door een aanhoudende migratietoevloed verzwakt en dat ons continent economisch van Rusland wegdrijft (in de armen van de Amerikanen). Daarom moest onder Obama het ganse Midden-Oosten gedestabiliseerd worden. Trump speelt hetzelfde spelletje maar doet het subtieler. Hij gedraagt zich alsof het lot van Europa hem aangaat, maar niks is minder waar. Make America Great Again, weet je wel? Dus moeten opnieuw vluchtelingenmassa’s vanuit het Midden-Oosten en Afghanistan richting Europa gejaagd worden. En in het opjagen van vluchtelingenstromen zijn terroristische organisaties als Al Qaeda, Al Nusra en IS de beste specialisten, daarvoor boevendien door de VS beloond met veel geld en wapens. De duivel zit overal, en hij speelt de smerigste spelletjes.

  https://re-act.be/2018/08/06/demonstratie-in-bulgaarse-hoofdstad-sofia-tegen-amerikaanse-ondersteuning-van-terrorisme/#comments

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Waar zijn die Amerikanen nu toch mee bezig. Eerst worden er oorlogen ontketend in het midden Oosten, die ons nu laten opschepen met enorme mensenmassa’s, zijnde islamieten, negers c.q. profiteurs. Vervolgens gaan ze een verbond aan met Al-Qaida. En wat is de volgende stap in deze horror film ? Een gezamenlijke invasie van het Amerikaanse leger en Al-Qaida van Europa ?

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @bigljohn, dat was vast de bedoeling maar gelukkig is Hillary geen president geworden. Was zij president geworden dan hadden we nu al een oorlog in Europa, te beginnen in de Oekraïne. Nu zit Trump aan de “knoppen” van het Amerikaanse leger en is alles gelukkig anders. In de EU zitten vele Amerikaanse manschappen en die keren zich niet tegen ons want zij zijn de deep state ook meer dan zat. Onder Obama klaagden ze vrijwel allemaal tegen o.a. Nederlandse militairen. Vele militairen steunen Trump.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s