De EU negeert Israël

Screenshot_290

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europese Unie heeft een plan uitgewerkt voor de opbouw van een verkeersinfrastructuur om Gaza met Judea en Samaria (de “Westelijke Jordaanoever”) te verbinden, zonder daarover details aan Israël door te geven of het bij het plan te betrekken. Volgens een bericht van de Israëlische radiozender “Reshet Bet” bestaat een deel van het plan erin om omvangrijke infrastructuren op te richten, die ook de zogenaamde “C-gebieden” omvatten, die zich volgens het Akkoord van Oslo onder volledige Israëlische controle bevinden.

Israel Heute

De uitwerking van dit plan van de Europese Unie zou 18 maanden geduurd hebben. Voor de invoering van het plan werden 30 jaar vastgesteld. Volgens het plan moeten er lucht- en zeehavens evenals een uitgestrekt spoorweg- en wegennet worden aangelegd, die alle delen van Judea en Samaria met de Gazastrook moeten verbinden.

Ondanks het feit dat veel van deze mede ingeplande gebieden, inclusief Oost-Jeruzalem, onder Israëlische controle staan, vond de Europese Unie het niet opportuun om zich tot het civiele bestuur of andere autoriteiten in Israël te wenden.

De Israëlische minister van Verkeer, Israel Katz (foto), zei in een interview met de Israëlische radiozender “Reshet Bet” dat hij deze plannen van de EU zou kennen. “Ik heb duidelijk gemaakt dat Gaza niet met Judea en Samaria verbonden zal worden. Dit hele plan van de EU is absoluut onacceptabel”, zei hij.

Van de kant van de Europese Unie verklaarde men: “We hebben geen toestemming van Israël nodig om een masterplan voor het transport op te stellen, en daarom hebben we niet zo´n vergunning aangevraagd. Het project omvat op dit moment geen daadwerkelijke bouwwerkzaamheden in het C-gebied. Het project maakt deel uit van de totale investeringen van de EU in de regeringsactiviteiten van de Palestijnse Autoriteit en de toekomstige visie van de oprichting van een Palestijnse staat.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", EUSSR, Gazastrook, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

25 reacties op De EU negeert Israël

 1. scherpschutter1943 zegt:

  weg met de E.U. weg met de palestijnen en leve Israël

  Liked by 1 persoon

 2. hendrikush zegt:

  Vriendjes met de ayathollah’s; vriendjes met hesbollah; vriendjes met hamas; ruzie met trump; ruzie met israël. Brussel is hartgrondig de weg kwijt.

  Liked by 3 people

 3. N.E. Derlander zegt:

  De EU weet zich machtiger dan de God (van Israël).

  Like

 4. Asgard zegt:

  Ja hoor, de EU weer, hoe verzin je het, waarschijnlijk ook bouwvak in het EU parlement, hebben niets zinnigs te doen daar, echt totaal helemaal de weg kwijt daar, mafketels!! Dat maken de Israeliers allemaal wel zelf uit, hebben totaal geen behoefte aan Junkers bedwelmde adem.

  Liked by 1 persoon

 5. Nachtkaarsje zegt:

  nu begin ik me toch echt af te vragen in hoeverre de moslims zich al in onze regerinsstructuur hebben ingedrongen. Zijn er lijsten bekend met namen van bestuurders waaruit eventueel blijkt wie heel toevallig een arabisch klinkende naam heeft? En met arabisch bedoel ik allochtonen al dan niet in europa geboren…

  Like

 6. Thomasson zegt:

  De zotte plannen van de EU hoeven niemand te verrassen. De tot de bot corrupte zooi in de glazen paleizen van Straatsburg en Brussel en het geld van rijke Arabische lobbyisten (bijvoorbeeld Qatar) kunnen dergelijke plannen tot stand komen. De vraag rest: van wie zijn geld wordt de hele infrastructuur voor railverbinding, wegennet, havens en vliegvelden ontwikkeld? Is het geld afkomstig uit de emiraten? Natuurlijk komen ook paar losse dollars onder de tafel voor de top bobo’s. Men weet dat vooral LINKSEN EN LIBERALEN ZIJN GELDVERSLAAFD. Of worden deze plannen gerealiseerd dankzij het belastinggeld van Europese burgers? Als de tweede scenario’s het geval is, dan is dat werkelijk tijd dat de EU verdwijnt uit ons leven. Mensen in Europa werken niet om parasieten in het Midden Oosten te voorzien. Daar hebben ze niets mee!. Nu na de verschrikkelijk zomer, moet er zeer veel geld worden geïnvesteerd in de kapotte akker- en tuinbouw, de schade aan de veehouders, de extra kosten die Rijkswaterstaat moet maken om de verzilting van water tegen te gaan. De schade voor de binnenscheepvaart door te laag water, het onderhoud aan de dijken. En daar spreken wij nu enkel over Nederland. Ook andere landen hebben zware schade geleden door de hitte. Zie bijvoorbeeld de branden in Portugal en Spanje.

  Liked by 3 people

 7. ruud zegt:

  Wat zal het worden Veneuzuela of Eurabianica? Het maakt de linkse niks uit het blijven communisten van het type Stalin en worden wij ook een land als China, N-Korea, Cuba of Venezuela.

  Like

 8. Wim zegt:

  Ook toevallig dat CU en D66 een paar maanden geleden met iets dergelijks aan kwamen zetten. Ver van het padje af die CU.

  Like

 9. Qvic zegt:

  Hierin vergeet de de EU gemakshalve dat de Gazastrook geen soevereine staat is en het nooit zal worden, als het aan Israël ligt. Dat de EU zonder toestemming van Israël een compleet infrastructuurproject wil aanleggen op het grondgebied van Israël zelf. Hoe achterlijk dom en naïef zijn die gasten in de EU, om dit masterplan überhaupt uit te tekenen.

  Liked by 1 persoon

  • abouneenee zegt:

   De enige reden dat de EU dit doet, uiteraard met ons geld, is zodat de focus afgewend wordt van de deplorabele toestand waarin de unie zich bevindt: zwak. De EU staat op instorten en die lastige pottenkijkers van een burgers en journalisten moeten even een wortel voorgehouden worden met de boodschap: doorlopen mensen, hier is niets te zien. Dat de burger al z’n hele leven in een overlevingsmodus gehouden wordt heeft kennelijk onvoldoende bewerkstelligt dat de machthebbers hun goddeloze gang kunnen blijven gaan.

   Like

 10. Marlies zegt:

  Smerig plan van de EU: Judea en Samaria EN Gaza, u weet wel, dat gebied waar die vreedzame demo’s worden gehouden Ah well, the best laid plans of mice and men.

  Like

 11. ReaGluurder zegt:

  Ik herinner mij nog plannen van de Israelische regering als tegemoetkoming naar de pallies in wat betere tijden. Een snelweg-op-palen van Gaza naar pallyland. Maar na de zoveelste intifada is dit plan niet meer aan de orde. EU-projecten die Israel niet bevallen, gaan plat! Aanpakken dat Eu-Schorem!!

  Like

 12. Rinske de Vries zegt:

  Waar haalt de EU de arrogantie vandaan, om een verbinding te willen maken tussen het “Hartland” van ISRAEL! Inclusief de ondeelbare hoofdstad Jerusalem, met het van terroristen vergeven Gazastrook! En dat zonder overleg te plegen met de soevereine Staat ISRAEL! Wat een gotspe! Én dat dan in het kader van het “Oslo-akkoord”, ervan uitgaande dat er een Palestijnse staat zal komen. NIET dus. Er is nooit een”Palestijnse Staat “geweest, met een eigen regering, grondwet, geldstelsel, economie, taal etc. Ken de geschiedenis! Eén van de grootste terroristen, ooit, Arafat, heeft de bevolking van de Gazastrook doen geloven, dat ” hun land Palestina ” door de Joden is” bezet”. En dat het met geweld (lees terrorisme), moet worden veroverd. Én dat deden /doen zij, althans proberen deze misleidde mensen. En ..
  .
  de VN én de EU zijn de leugens gaan “geloven”..En deze leugens worden inmiddels door heel veel, niet door enige kennis geplaagde, roeptoeters na geblaat. Er komt geen Palestijnse staat, daar beslist de VN, en al helemaal de EU niet!! De Enige, die dat gaat doen, is de EEUWIGE, de God van ISRAEL!! Het land is van MIJ, zegt de Almachtige in ZIJN WOORD, de Torah / BIJBEL! De Enige WAARHEID! 🕎

  Like

 13. ReaGluurder zegt:

  BREEK; Israel is vanavond alweer met raketten bestookt!! Ik ga er vanuit dat deze projectielen met ONS GELD aangeschaft zijn!! Afgejat geld, onder de kreet van “Belastingen”!! Afgejat van de spaarzame ONNOZELE Kaaskoppen!! De laatste weken was er hoop op een langere ‘staakt het vuren’, maar de pallies kunnen het niet laten; Israel pesten! De centjes komen immers toch wel uit Europa!! Ik was lang een voorstander van het EU-project. Maar met de opening van de poorten door Merkel en haar vrindjes, ben ik om. ZIJ hebben Europa naar de Kloten geholpen met hun Onnozele Zielenpietenindustrie! De Catastrofe van de Eeuw(en)!

  Like

 14. Thomasson zegt:

  De EU is een organisatie die een parasitaire bestaan leidt. Deze organisatie verpulverd astronomische bedragen aan onkosten. De Europarlementariërs levens als grand signors op een dolce vita standaard. Deze mensen hebben weinig met de realiteit buiten de glazen paleis. De parlementariërs cashen astronomische salarissen met niets doen, zij zijn gewend aan het rijden in topklasse Mercedes en voor de lunch vreten ze kaviaar en drinken de beste champagne. Helaas, SOMS moeten ze laten zien waarvoor ze bestaan., Dus bedenken ze de meest idiote plannen die zo goed als niet realistisch zijn. De financiering van de zotte plannen gebeurt ook met ons belastinggeld. Ze zijn zo arrogant en geschift dat ze denken projecten te realiseren op iemand anders grondgebied. Dat gaat mooi niet gebeuren .Ons belastinggeld wordt bij de Palestijnen gewoon verpulverd. Van dit geld zal geen haven of wegennet gebouwd. De Palestijnen zouden het geld gebruiken om tunnels te bouwen, wapens te kopen in Noord Korea en Iran. De rest gaat voor de bouw van paleizen voor de top of voor het kopen van meer vrouwen in de harm. Ze mogen vier vrouwen houden en een hele stal vol met wijven die men kan naar gelang gebruiken en daarna als vuil in de vuilnisbak wegsmijten. De aanschaf van de vrouwen kost veel geld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s