Fabelachtige record kwartaalcijfers onder Trump: America is great again

Screenshot_280

(Vertaling: E.J. Bron)

Donald Trump´s belasting- en dereguleringspolitiek is een fabelachtig succes. Na slechts anderhalf jaar presidentschap bloeit de Amerikaanse economie als sinds lange tijd niet meer. Ze groeide in het tweede kwartaal met 7,4%, de lonen stegen met 2,7% en de Dow Jones steeg sinds de verkiezing van Trump met 40%. Tegelijkertijd daalde de werkloosheid onder de 4%. De opleving bereikt alle lagen van de bevolking.

journalistenwatch

Zijn belofte “Make America great again” heeft de 72-jarige al na 18 maanden ingelost. De “Welt” spreekt zelfs tandenknarsend van een “historische economische opleving die het land meemaakt”. De Amerikaanse economie heeft zich uit de Obama-lethargie bevrijd en groeide in het afgelopen kwartaal zo sterk als sinds 2014 niet meer. Experts verwachten dat de opleving nog aantrekt en de groeicijfers de komende kwartalen nog groter zouden kunnen zijn. “Amerika is op weg naar de langste economische opleving aller tijden”, zegt Don Rissmiller van het analyse-instituut “Strategas Research Partners”. Dit record zou weinig in de weg staan.

Trump´s Amerika laat Duitsland met lengtes achter zich

Ter vergelijking: de Duitse economie groeide volgens het Duitse Bureau voor de Statistiek maar met 1,6% – de opbloei verzwakte verder. Belastingen en heffingen bereikten een recordniveau en wurgen de opleving af. Anders in de VS: Trump verlaagde onder grote kritiek de directe belasting van 35% naar 21%. Dat heeft consequenties: de winsten van de 500 vooraanstaande Amerikaanse concerns stegen in het tweede kwartaal gemiddeld met een fabelachtige 24%. 86% van de ondernemingen overtrof de verwachtingen van de analisten. En die waren op grond van Trump´s belastinghervorming sowieso al heel hoog.

Zelfs de eigenlijke Trump-kritische analisten van Goldman Sachs spreken inmiddels van “Amerika en de rest van de wereld”. Daarmee willen ze duidelijk maken welke uitzonderingspositie de VS op dit moment innemen. De ondernemingen maken winsten als nooit tevoren. De “Welt” constateert: “Het schijnt alsof Trump met zijn belastinghervorming van miljarden en zijn deregulering Amerika weer echt groot heeft gemaakt”.

Amerikanen hebben duidelijk meer geld om te investeren

De opleving wordt gedragen door de Amerikanen, want ook bij hen komt de opleving aan. Hun lonen stegen met 2,7% en de druk van de belastingen daalt. Ze hebben duidelijk meer geld om uit te geven. Tegelijkertijd bloeit de arbeidsmarkt: het werkloosheidscijfer daalde onder de magische grens van 4%. Dat gebeurde in de afgelopen vijftig jaar alleen maar tijdens de New-Economy periode.

De enorme winsten versterken ook de onafhankelijkheid van de Amerikaanse economie. Goldman Sachs voorspelt dat Amerikaanse ondernemingen dit jaar eigen aandelen ter waarde van een biljoen dollar zouden kunnen terugkopen. Zodoende zouden buitenlandse investeerders worden teruggedrongen.

Aandelenmarkt bloeit

Hoewel alle experts in het geval van de verkiezing van Donald Trump een beurscrash hebben voorspeld, gebeurde het tegendeel – en weliswaar ook nog in een ongekende mate: sindsdien steeg de technologie-index “Nasdaq” met meer dan 50%, en de Dow Jones met ongeveer 40%. Ter vergelijking: de Duitse index “Dax” is in dezelfde periode maar met 26% gestegen.

Onder Trump hebben de VS economische gezien de rest van de wereld met lengtes achter zich gelaten. Het land keert terug naar de oude welvaart, de mensen vinden goed betaald werk – en ook de rentes stijgen. In Amerika vindt, anders dan in Duitsland, geen onteigening van de spaarders plaats. America is great again.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

13 reacties op Fabelachtige record kwartaalcijfers onder Trump: America is great again

 1. Jan zegt:

  Onder de beste president ooit (volgens links) Hussein Obama: Leefgemeenschap van moslims in New Mexico binnengevallen wegens ontvoering van kinderen

  Like

 2. King Arthur zegt:

  Helaas hebben de noordelijke EU landen 2 molenstenen om de nek:

  1) Een noordelijke mutti zweefteef die door ongebreidelde immigratie van handophouders ons hele sociale systeem naar de klote helpt,

  2) Door de fuck pleuro een overdracht van geld van noord naar zuid, waarbij Frankrijk ook onder zuid valt, vandaar dat ene macron zijn oog heeft laten vallen op onze NL pensioenen.

  Met de pleuro en import van miljoenen bijstandtrekkers is Europa verdoemd tot op het bot.
  Maak het Afd groot en pleur het slinkse gespuis in de bak. alle mossels back to hun hell landen en creeer een neuro en een zeuro.

  Like

 3. T.Troubadour zegt:

  Lees je niet in de main stream media noch in de USA nog in Europa noch in Nederland.Over eenzijdige berichtgeving gesproken

  Like

 4. ruud beijer zegt:

  Wat zullen de vele slinkse huichelaars in Nederland hun ogen uitkijken
  Wij hebben rutte die met medewerking van alle Nederlanders behalve de PVV en het Fvd stemmers ons land weggeeft aan de islam en de zielige asielparasieten. Hopelijk worden zij keihard geraakt in hun linkse portemonnee. De landverraders!@

  Like

 5. Japio zegt:

  Ik zou zeggen “make Holland great again”. Weg met Rutte en z’n roversbende. Weg met de islam uit Nederland. Je moet is kijken wat een opbloei van de economie en de veiligheid we in dit land krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 6. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  het is maar dat je ’t niet vergeet:
  1 man maakt America weer “great”
  en dat in anderhalf jaar…
  laffe Landverkopers schaam je maar !
  .

  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 7. Patriot 2.0 zegt:

  Trump trekt zich nergens wat van aan, en laat de feiten spreken. GREAT!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s