Voorbeeldige herdenking: Kroatische presidente waardeert “liefde voor het geboorteland, strijdvaardigheid en morele deugden”

Screenshot_274

(Vertaling: E.J. Bron)

Met een grote militaire ceremonie op de vesting Knin heeft Kroatië de herovering van de Servisch bezette landsdelen 23 jaar geleden herdacht. Presidente Kolinda Grabar-Kitarovic nam daarbij de toenmalige militaire actie tegen kritiek in bescherming. Operatie “Oluja” zou als “schoolvoorbeeld” van een succesvolle operatie kunnen gelden, “die nu op veel militaire academies van de wereld wordt onderwezen”, benadrukte ze.

Duits - Zuerst

De presidente riep ertoe op dat de herinnering aan de oorlog en de Kroatische soldaten hoog gehouden zou moeten worden, “omdat dit de sleutel voor een succesvolle opbouw van de Kroatische samenleving, van de hele staat  evenals van een betere toekomst voor onze burgers en toekomstige generaties is.” In de oorlog zou het geweldige karakter van de Kroatische soldaten zijn getoond, “gebaseerd op liefde voor het geboorteland, strijdvaardigheid en morele deugden”, onderstreepte de conservatieve politica.

Ook de onlangs veroverde zilveren medaille tijdens het WK-voetbal  zou laten zien “wat we presteren als we harmonisch en één zijn.” Het Kroatische volk zou een “winnaarsmentaliteit” hebben.

Van 4 tot 7 augustus 1995 had het Kroatische leger in de operatie “Oluja” (donderstorm) die regio´s van het land bevrijd die na de onafhankelijkheidsverklaring van Kroatië door Servische troepen waren bezet.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Kroatië, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Voorbeeldige herdenking: Kroatische presidente waardeert “liefde voor het geboorteland, strijdvaardigheid en morele deugden”

 1. Marc zegt:

  Mmm … Ik weet zo net nog niet of die herovering inderdaad terecht was. Maar beide partijen hebben schuld bij het escaleren van deze oorlog: ze hadden het netjes moeten regelen, zoals de Tsjechen en Slowaken het in 1993 ook deden: een nette boedelscheiding!

  Like

  • Maxov Max zegt:

   Marc:Kroaten hebben de grootste etnische zuivering gemaakt in Europa na de Wll,half miljoen Serven weggejaagd uit Kroatië ,die eeuwen lang daar hebben geleefd.Vandaag is Kroatië een kopie van nazi NDH/hitlers onafhankelijke staat/….In dit fasistische land is vandaag geen plek voor joden en Serven…

   Like

   • Didier zegt:

    De grootste etnische zuivering na WO II staat op naam van het Kosovaarse “bevrijdingsleger” UCK: dik 1 miljoen Serviërs, joden en te gematigd geachte moslims werden uit Kosovo verdreven, pal onder de neus van de op het terrein aanwezige NAVO-troepen. Het is de NAVO die de eerste islamitische (of zeg maar islamofascistische) staat in Europa heeft gecreëerd. Turkijke was het tweede land dat die nieuwe staat erkende, na … de USA !

    Like

 2. Maxov Max zegt:

  Vandaag is Kroatie een antisemitische fascistische staat,net als in tijd van hitler….en Serven woonden daar eeuwenlang….

  Geliked door 2 people

 3. koosv8 zegt:

  Als ze maar anti moslims zijn vindt ik het niet verkeerd.

  Geliked door 2 people

 4. T.Troubadour zegt:

  Serven wilswn een groot joegoslavië behouden,en hebben er alles aan gedaan om dit te bereiken.met inzet van het door Serven gedomineerde leger.Zij hebben niet begrepen dat die tijd voorbij was.

  Like

 5. Piet Karbiet zegt:

  Ik ga er straks naartoe voor vakantie. zal eens voor jullie rondkijken. De huidige regering heeft haar salaris gehalveerd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s