Nieuw record sociaal misbruik: Duitsland betaalt voor 270.000 kinderen in het buitenland kinderbijslag

Screenshot_317

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is een enorme plundering van de sociale kassen, die gedoogd wordt door de Duitse regering: “In juni 2018 werd voor 268.336 kinderen, die buiten Duitsland in de Europese Unie of in de Europese economische ruimte leven, kinderbijslag betaald”, maakte een woordvoerder van het Duitse ministerie van Financiën op vragen van de Deutsche Presse Agentur bekend.

journalistenwatch

Sinds jaren is het fenomeen bekend, het neemt razendsnel toe, maar de Duitse regering kijkt toe hoe het hiaat in de wet massaal wordt misbruikt. Meerder burgemeesters slaan nu alarm en spreken van een doelgerichte migratie in het sociale stelsel. Tot nu toe werd dat hardnekkig betwist: mensen zouden hier alleen maar naartoe komen, omdat ze bescherming zouden zoeken, werd er van de kant van de politiek en de media gezegd.

Tijdens het werkeloos toekijken is het aantal buitenlandse ontvangers van kinderbijslag dramatisch gestegen – met 10,4% in slechts zes maanden: eind 2017 bedroeg het aantal 243.234 ontvangers. Vooral het aantal ontvangers uit Oost-Europa zou toegenomen zijn.

“De Duitse regering verslaapt dit probleem, ze moet er eindelijk iets tegen doen dat er armoedevluchtelingen in Europa zijn”, camoufleert nu de SPD-burgemeester van Duisburg, Sören Link, het misbruik met medelijden: “We hebben op dit moment ongeveer 19.000 mensen uit Roemenië en Bulgarije in Duisburg, Sinti en Roma. Bijna zes jaar geleden, in 2012, hadden we er nog maar 5000 in Duisburg”, jammert hij. Tot nu toe gold men als rechts wanneer men kritiek had op deze omstandigheid. En de burgemeester van Fürth, Thomas Jung (SPD), verklaarde dat er per jaar meer dan € 600 miljoen aan kinderbijslag voor in het buitenland levende kinderen zou worden betaald.

De politiek zet de deur wagenwijd open voor het misbruik: een familie kan zich in Duitsland op elk gewenst moment met een vaste verblijfplaats aanmelden. Dan gaat de melding naar de familie-kas, die controleert hoeveel kinderen er zijn en betaalt het geld on-bureaucratisch uit. “Of de kinderen in Duitsland leven, of ze in Bulgarije of Roemenië leven, of ze überhaupt bestaan, is dan nog eens een heel andere vraag”, zegt burgemeester Link.

Hij legt uit hoe gemakkelijk en gewillig de Duitse regering zich om de tuin laat leiden. Link spreekt van criminele mensensmokkelaars, die Sinti en Roma naar Duisburg brengen, hen een verwaarloosde woning zouden bezorgen, opdat ze een verblijfplaats m.b.t. de kinderbijslag zouden hebben.

Terwijl Oostenrijk de betalingen onder de ÖVP/FPÖ-regering al rigoureus heeft verlaagd, streeft de Duitse regering weer eens naar een Europese oplossing. Maar tot nu toe is men – net zoals in de vluchtelingenpolitiek – nog geen stap verder.

De Duitse vergadering van de afgevaardigden uit de steden eist een snelle hervorming: “De kinderbijslag zou zich erop moeten oriënteren wat kinderen in hun daadwerkelijke land van verblijf nodig hebben, en niet zo hoog moeten zijn als die in een ander land aan de verblijfplaats van hun ouders betaald wordt”, zei eerste secretaris Helmut Dedy. Het zou “niet onmenselijk zijn om in die gevallen, waarin iemand in Duitsland werkt, zijn kinderen echter in Roemenië wonen, kinderbijslag naar Roemeens niveau te betalen”, wordt hij door de “Welt” geciteerd.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Duitsland, Graaien, Illegalen, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Multiculti, Naïviteit, Overheid, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

38 reacties op Nieuw record sociaal misbruik: Duitsland betaalt voor 270.000 kinderen in het buitenland kinderbijslag

 1. BertG. zegt:

  Kom op zeg, hoeveel uitkeringen, kinderbijdrages, toeslagen en rugzakjes bijdrage betalen ze hier niet aan mensen verspreid over de hele wereld uit.
  Ze weten niet eens of al die kinderen wel bestaan die ze hier opgeven.
  Dat is toch niet alleen daar in Duitsland.

  Liked by 3 people

 2. King Arthur zegt:

  Vergeet NL niet, daar gaat het net zo hoor.
  In ieder geval stoppen met kinderbijslag voor boven de 2 kinderen, dat scheelt al enorm.

  Liked by 2 people

  • BertG. zegt:

   Helemaal stoppen met kinderbijslag.
   Als je je kinderen niet kan onderhouden dan moet je geen kinderen nemen.
   Waarom moet ik en de rest daar aan mee betalen.

   Liked by 4 people

   • delamontagne zegt:

    Vergeet ook niet de “ouderen”, uiteraard van Originele Nederlandse afkomst, die in het buitenland wonen.
    Die moeten extra in de gaten worden gehouden en worden gecontroleerd, ze zouden de boel eens kunnen belazeren !.
    Zo moesten we gisteren een klaagzang aanhoren van een AoW-er die Euro 800.- extra moest bij betalen voor de Zorg vanuit NL voor hem verzorgd.
    Nu kreeg ik toevallig vorige week een brief van de “CAK”
    Zij stellen vast dat ik nog over 2017 Euro…………………! 0.07 [ 7, zeuven euro centen ] moet bij betalen.
    Ze schrijven echter: “Gezien de Hoge kosten die het invorderen van dit BEDRAG voor het CAK met zich meebrengt, HOEFT U DIT BEDRAG NIET TE BETALEN………….
    * / * /
    we gaan er volgende week eens lekker van uit eten.

    Like

   • King Arthur zegt:

    @BertG:
    Eigenlijk heb je wel gelijk, er wordt nu al meer dan 50% van de kinderbijslag uitbetaald voor alleen maar mosselkids wat totaal nergens op slaat.

    Liked by 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Delamontagne, alleen de postzegel om je dit te laten weten kosten nog meer.

    Liked by 2 people

   • Pieter zegt:

    Kinderbijslag krijg je als je kinderen hebt. Is discutabel, ben ik met je eens.
    Maar dat is hypotheekrente aftrek ook.
    Waarom moet iedereen meebetalen omdat iemand zonodig een eigen huis wil en dat niet cash kan betalen?
    Zo zijn er nog veel meer voorbeelden van dingen waar iedereen aan meebetaald.
    In feite zou het eerlijkste zijn dat ALLE toeslagen en aftrekposten verdwijnen en iedereen hetzelfde percentage inkomstenbelasting betaald.
    Dan kan iedereen naar eigen goeddunken zijn of haar eigen hobby financieren… of dat nou kinderen, een eigen huis of een derde modelspoorlijn is.

    Like

   • Nemesis zegt:

    @ Pieter, dat was om de pijn van het huurwaardeforfait te verzachte. Je betaalt belasting over je huis, luxusbelasting zoals bpm voor auto’s. Plus nog eenzelfde bedrag bij dat forfait, Belastingen zegt: dat is de belasting over je inkomsten ALS je dat gekochte huis zou verhuren, Dus een imaniginaire berekening die gewoon ordinaire diefstal is. Je hypotheekrente aftrek betaal je dus uiteindelijk wel zelf op die manier.
    Overigens ben ik van mening, dat huursubsidie net zo goed niet terecht is. En daar staat van de huurder niks tegenover. Overigens zijnde huren veel en veel te hoog, dat wel.
    En ter info, ik krijg geen hypotheekrente aftrek, maar daar ik NL belasting moet betalen (veranderde verdragen) Moet ik nu opeens ook een huurwaardeforfait betalen over mijn huis in D. waar ik in D ook gewoon, net als iedere Duitser huis en grondbelasting betaal. Dus maar even dubbel op belastingen betalen. Dat worden eer ellen lange bezwaarschriften en ook een advocaat.
    Dat noem je dan een echt Zwitserleven gevoel, rust op de oude dag.(sarc)

    Like

   • Republikein zegt:

    @Pieter zegt:
    9 augustus 2018 om 23:25
    Sinds de jaren eind 60/begin 70 is het eigenwoningbezit door overheid gestimuleerd, eigen keus, huren of kopen.
    Pensioenvoorziening was de intentie.
    Geen appels met peren vergelijken.

    Like

 3. scherpschutter1943 zegt:

  laat een ieder zijn/haar eigen kinderen onderhouden en val daar andere mensen niet mee lastig.

  Liked by 2 people

 4. Sabeltant zegt:

  “Het zou “niet onmenselijk zijn om in die gevallen, waarin iemand in Duitsland werkt,”

  Werkelijk? En is het bewijs dat men werkt al geleverd?
  Iemand wel eens door zo’n ISlamitische buurt gereden?
  De straten puilen uit, zo vanaf een uur of 11 komen ze de straat op, maar… zie je ze werken?
  Ik zie ze enkel op stoeltjes buiten hun winkels zitten, soms met 5 man, geen klant te zien, dikke Mercedessen voor de deur, maar werken?
  Als men eens een razzia zou houden in zo’n wijk zou men versteld staan hoeveel mensen er eigenlijk wonen en hoeveel daarvan daadwerkelijk werken.

  Like

 5. ReaGluurder zegt:

  ’t Is 1 Grote Verneukerij!! Dat Qudtvolk van het binnenhof heeft MILJARDEN, ONS GELD, als toffees uitgedeeld aan iedereen die maar een poot uitstak! Maar om je te laten verneuken moet je wel heel erg wereldvreemd en onnozel zijn! Het is ONZE ONDERGANG geworden! De sfeer in dit land is compleet verpest. Heel veel mensen hebben een onaangenaam gevoel over de situatie in Nederland. Alleen al dat je al decennia ’s avonds niet meer veilig over straat kunt! Dat je niet meer spontaan open kunt doen, je huis moet beveiligen. Eigenlijk niet met vakantie durft, vanwege inbraak oid. Ik herinner mij nog het verhaal van een man die ’s ochtends, het was al licht, naar de bushalte liep voor zijn werk. TUIG kwam hem tegemoet en sloegen zonder aanleiding hem aan gort! 1 van de vele levens die verwoest zijn door toedoen van Onnozele en Wereldvreemde Lullo’s van het binnenhof!! Ons Landje is verwoest!!

  Like

 6. alwine kerkhof zegt:

  Toen wij in Duitsland gingen wonen, werd de kinderbijslag, die ik uit Nederland kreeg, afgetrokken van wat ik in Duitsland kreeg. De kinderbijslag in Duitsland is ongeveer 200 euro per kind per maand. Dat bedrag krijgt men in Nederland per 3 maanden.
  Ik moest om de zoveel tijd een bewijs aantonen in Duitsland, hoeveel ik uit Nederland kreeg, hoeven die gasten natuurlijk niet.

  Liked by 2 people

 7. Republikein zegt:

  Zo, schrijf dat geld maar op je buik.

  Like

 8. kampersrene zegt:

  Het is een enorme plundering van de sociale kassen, die gedoogd wordt door de Duitse regering: “In juni 2018 werd voor 268.336 kinderen, die buiten Duitsland in de Europese Unie of in de Europese economische ruimte leven, kinderbijslag ….Ja maar we moeten eerlijk blijven ….Ze betalen maar tot hun dertig jaar , want ze werken niet graag ….maar dan is het onherroepelijk afgelopen

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  30 jaar geleden werd de misbruik onder Turken bekend, met heel erg veel tweelingen bijvoorbeeld.
  Wat is er sindsdien gedaan om de fraude te stoppen? Is er iets gedaan om het misbruik te stoppen? Ik betwijfel het. Het is makkelijker om de BTW te verhogen dan moslims te bestraffen.

  Like

 10. alwine kerkhof zegt:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Kinderbijslag_(Duitsland)
  Woonplaats van het kind
  Uitsluitend kinderen met een woonplaats in Duitsland, de europese unie of de europese gemeenschap hebben recht op kinderbijslag. Er bestaan echter uitzonderingen:
  Die 270.000 zijn zeker allemaal uitzonderingen.

  Like

 11. Jan zegt:

  Het kan bonter: Kinderbijslag voor niet bestaande kinderen

  Missbrauch durch EU-AusländerKindergeld für Kinder, die gar nicht existieren – wie ist das möglich?
  Kindergeld für Nachwuchs im Ausland zu kassieren, den es gar nicht gibt – das scheint recht einfach zu sein. Proben von Fällen aus Nordrhein-Westfalen lieferten ein verheerendes Ergebnis.
  ….
  In 40 Fällen seien fehlerhafte Angaben festgestellt worden. “Die Summe des in diesen 40 Fällen unberechtigt bezogenen Kindergelds lag bei 400.000 Euro”, so der Sprecher.
  Fast eine halbe Million Schaden für Betrug mit Kindergeld – und das in nur zwei Städten.

  https://www.stern.de/politik/deutschland/kindergeld-fuer-kinder–die-gar-nicht-existieren—wie-ist-das-moeglich–8204696.html
  https://www.welt.de/politik/deutschland/article180845326/Kindergeld-Die-meisten-auslaendischen-Empfaenger-kommen-aus-Polen.html

  https://www.ardmediathek.de/tv/Tagesthemen/tagesthemen/Das-Erste/Video?bcastId=3914&documentId=54969182

  Like

  • Republikein zegt:

   We weten dat dat hier ook aan de orde is, in de jaren 80 op de kaart gezet maar moest zwijgen.
   Maakte hier al melding van in een eerder onderwerp, ik schreef:wat Kan[Khan want Paki] kan kan iedereen, en bedoelde daar dus zijn lotgenoten mee, niet Henk&Ingrid.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s