Oostenrijkse criminaliteitsstatistiek: minder eigendomsdelicten, meer moorden en verkrachtingen

Screenshot_320

(Vertaling: E.J. Bron)

De vandaag door het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken gepresenteerde criminaliteitsstatistiek voor het eerste halfjaar van 2018 is qua betekenis controvers: enerzijds kan de landelijke daling van het aantal delicten met ongeveer 10% als succes voor het goede werk van de politie onder FPÖ-minister Herbert Kickl beoordeeld worden. Anderzijds laat het extreem hoge aandeel buitenlanders onder de verdachten en de bedenkelijke ontwikkeling van moord- en verkrachtingsdelicten vooral in Wenen opnieuw zien welk noodlottig erfgoed de voorgaande regeringen aan de Oostenrijkers hebben nagelaten respectievelijk in Wenen onder rood-groen nog steeds produceren.

ongecensureerd.at

Landelijk 10% minder aangiften

In de eerste zes maanden van dit jaar heeft de politie volgens voorlopige cijfers 228.887 aangiftes verwerkt, dat zijn ongeveer 10% (in Wenen zelfs 15%) minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Allemaal goed en wel, maar van de 135.520 gearresteerde verdachten was al 40% buitenlander – in Wenen was dit van de 38.726 verdachten met 19.895 buitenlanders zelfs 51,4%.

“Rood-groene catastrofe in Wenen”

“Het is een catastrofe waar de rood-groene stadsregering met haar ´welkomstcultuur´ de bevolking van wenen heeft opgezadeld”, becommentarieert bijvoorbeeld Johann Gudenus van de FPÖ-Wenen en fractievoorzitter van de FPÖ in het parlement, het bericht in een uitzending.

Minder geweldsdelicten, meer moorden en verkrachtingen

Landelijk daalden de geweldsdelicten met ongeveer 4% naar 19.730 aangiftes, het aantal moorden nam echter toe van 33 naar 34, waarbij vooral de situatie in Wenen bijzonder precair is: hier vonden dit jaar al bijna de helft van alle moorddelicten in Oostenrijk plaats, namelijk 17, in het jaar daarvoor waren het nog 10. Een alarmerend beeld geven ook de verkrachtingen, die landelijk met een derde deel toenamen, namelijk van 261 naar 374.

Steeds vaker messen in gebruik

Ook het gebruik van messen is landelijk gezien sterk toegenomen, vooral bij conflicten tussen etnische groepen om de “heerschappij” in bepaalde wijken en regio´s.

Bestelbedrog op internet floreert

De aangiftes betreffende internetcriminaliteit zijn, net zoals in de afgelopen jaren, opnieuw gestegen, alhoewel niet zo sterk meer als de laatste keer (in 2017 waren het 8000, dit jaar 8.500, een stijging van 7%). Het grootste deel (6.200) omvat zogenaamd bestelbedrog, zowel van de kant van de vermeende aanbieders – zogenaamde webshops – als van mensen die “gratis” online proberen inkopen te doen en denken dat het opgeven van een valse identiteit hiervoor voldoende zou zijn.

Aanzienlijke daling bij eigendomsdelicten

De politie kon aanzienlijke successen boeken bij de jarenlang gestegen eigendomsdelicten, dus huis- en woninginbraken (5.808 aangiftes, daling van 13%) of autodiefstallen (1.092 aangiftes, daling van 14%). Deze ontwikkeling, die zich al in het voorjaar begon af te tekenen,  zou wel eens toegeschreven kunnen worden aan de verbeterde veiligheidsmaatregelen van de eigenaren, bijvoorbeeld door moderne alarminstallaties of veiligheidsdeuren, veiligheidsramen en veiligheidssloten, maar ook aan de minutieuze speurwerk, bijvoorbeeld door de (behalve drugs) in inbraak gespecialiseerde commandogroep straatcriminaliteit (EGS) in Wenen.

Buitenlanders domineren de drugshandel

Ook bij de drugscriminaliteit konden door sterke controledruk dalingen worden bereikt, vooral in Wenen daalde het aantal aangiftes tegenover het eerste halfjaar 2017 met 12% naar 6.200 aangiftes. Net zoals bij andere vormen van criminaliteit domineren ook hier bij de daders bijna in een monopoliepositie de buitenlanders, vooral Afrikanen. De handel in cocaïne is vast in handen van de West-Afrikanen (vooral uit Nigeria), bij cannabis doen steeds vaker Afghanen mee, bij heroïne steeds vaker Turken en mensen van de Balkan (vandaag nog werd in Wenen opnieuw een kilo heroïne bij Serviërs veiliggesteld). Synthetische drugs zoals Crystal Meth, die in andere grote steden een spoor van verwoesting door de drugsscene trekken, blijven in Wenen nog steeds uitzonderingsverschijnselen.

Percentage van de opgehelderde misdaden licht gedaald

De percentages van de opgehelderde misdaden zijn licht gedaald, namelijk landelijk van 49,7% naar 48,8%, in Wenen van 42,1% naar 40%.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

8 reacties op Oostenrijkse criminaliteitsstatistiek: minder eigendomsdelicten, meer moorden en verkrachtingen

 1. Sharon zegt:

  Tja de barbaarse moslims cultuur heeft nooit een rechtsbijstandsverzekering, die pakken bij een geschil een mes en steken er op los. Hoe haal je het in je botte hersens dit volk je land naar binnen te halen !

  Liked by 2 people

  • koddebeier zegt:

   Dan moet je wel uit zijn op de vernietiging van je ‘eigen’ volk en samenleving !!
   Vooral blijven stemmen op die gekken !

   Like

   • Lucie zegt:

    In Oostenrijk zijn ze wijs geweest en hebben nu een rechtse regering.
    Heel veel is al ten goede veranderd,dus ze zijn daar al wakker geworden.Die ellende wat nog opgeruimd moet worden komt van de vorige linkse regering.

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ik stel voor in Wenen zelfbedieningswinkels te openen waar men via aankopen kan sparen voor de aktie “Spaar voor gratis vuurwapens!”
    Daarin kunnen we zeer ver gaan.
    Trouwe klanten kunnen binnen 3 weken de beschikking hebben over ’n 7.57 mm.
    M.17-volautomatische pistoolmitrailleur, met 4 reserve magazijnen.
    Grote gezinnen hebben de mogelijkheid om na ’n jaar ’n Buck-volautomatische raketwerper met nabrander de hunne te kunnen noemen.
    Ook bestaat de mogelijkheid om via coöperatieve buurt-inkoop binnen enkele jaren over ’n tweetal Sherman-tanks te beschikken, met 2.000 liter gratis brandstof.
    Genoeg om 500 meter te rijden.
    Maar laten we realistisch blijven.
    Wat is er mooier dan te kunnen beschikken over ’n .45 Clock-volautomatisch pistool of ‘n
    simpele 9 mm. Smith And Wesson.
    Beiden met 500 patronen
    Zelf opteer ik nog altijd voor ’n .22 Long-Rifle met geluiddemper .
    Mes en kogelwerende vesten kunnen met geringe aanbetaling worden gekocht op afbetaling.
    Met verzekering voor totale kwijtschelding door overlijden.

    Als we eenmaal deze mentaliteit zouden bezitten zou het binnen enkele maanden totaal afgelopen zijn met de islamitische-overheersing in West-Europa.

    Liked by 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Gaat goed he, die open grenzen en al die asielparasieten binnenhalen !!

  Like

 3. Elisah zegt:

  https://www.breitbart.com/london/2018/08/09/burqas-as-security-threats-criminals-terrorists-use-islamic-face-veil/

  Burqas as Security Threats: How Criminals and Terrorists Use the Islamic Face Veil

  While the debate over the place of Islamic face veils in Western society has been reignited after Britain’s former Foreign Secretary Boris Johnson criticised the garment, three robbers were convicted of killing a jewellery store owner after robbing him whilst disguised in a burqa.

  Like

 4. Nemesis zegt:

  Wenen is net Amsterdam.

  Like

 5. Sabeltant zegt:

  “de landelijke daling van het aantal delicten”

  In hoeverre speelt hier de aangiftebereidheid van de burgers mee omdat de aangiftes enkel voor de statistiek worden gebruikt?

  In ons land wordt er bij de aangifte ook meteen verteld dat donkere huidskleur, witte sportschoenen en een spijkerbroek geen enkele garantie biedt dat het zinvol is.
  Ik kan mij zo voorstellen dat mensen dan maar besluiten om geen aangifte te doen.
  Ook al niet omdat je er zo maar een paar uur druk mee bent. Meestal komen de slachtoffers uit het milieu waar men niet de hele dag de tijd heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s