“The Times”: Merkel is aanmatigend tegenover Trump

Screenshot_305

(Vertaling: E.J. Bron)

Merkel zou zelf schuldig zijn aan de slechte betrekkingen met het Witte Huis. Zo oordeelt een journalist van “The Times”. Ze zou de Amerikaanse president niet serieus nemen en niet aandachtig naar hem luisteren. Het gevolg: een geïrriteerde Trump is nu de aanvoerder van de anti-Merkel coalitie geworden.

Die Freie Welt

Af en toe verbazen de mainstream media. Deze keer is het een column van de gerenommeerde Londense krant “The Times” (link achter betaalmuur). De journalist Roger Boyes schrijft daarin dat Angela Merkel medeschuldig zou zijn aan de slechte betrekkingen tussen de VS en Duitsland.

Merkel zou Trump te lang niet serieus hebben genomen. Ze zou aanmatigend tegenover hem zijn geweest. Ze zou zichzelf boven Trump hebben geplaatst. Dat zou de nieuwe Amerikaanse regering en vooral Trump persoonlijk niet bevallen hebben, aldus de inschatting in “The Times”. Bovendien zou Merkel niet aandachtig luisteren als Trump iets zegt. Belangrijke boodschappen zouden haar ontgaan. Merkel zou de trans-Atlantische alliantie bedreigen door er steeds opnieuw voor te werven manieren te vinden om de Trump-regering te omzeilen, net alsof Trump slechts een gebeurtenis van voorbijgaande aard zou zijn.

Ze was vermoedelijk nog te sterk onder de indruk van de Obama-regering. De schijnheilige manier waarop Merkel zich internationaal zou voordoen, en het feit dat veel mainstream media Merkel als nieuwe aanvoerster van de westelijke wereld in scene hebben gezet, is niet goed aangekomen in het Witte Huis.

Alleen al de aanmatiging van Merkel om Trump bij de felicitaties betreffende zijn verkiezingsoverwinning te herinneren aan de mensenrechten, respect voor minderheden en westelijke waarden kwam niet goed aan. Een medewerker van het Witte Huis stelde de vraag of Merkel zulke aanwijzingen ook aan de Saoedi´s of de Russen zou geven.

Nu is Trump de aanvoerder van een internationale anti-Merkel coalitie geworden. Hij sympathiseert met Europese politici die tegen Merkel zijn.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Duitsland, Merkel, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

20 reacties op “The Times”: Merkel is aanmatigend tegenover Trump

 1. Sharon zegt:

  Merkel laat haar land de afgrond in gaan door het land vol te proppen met uitkeringstrekkers tot aan hun dood. Trump heeft het hoogst haalbare resultaat gehaald qua belasting verlaging, loonsverhoging, weinig werkelozen , en een prima lopende economie. Dus Trump krijgt een 10 en dat stomme wangedrocht Merkel zou amper een 3 halen

  Liked by 4 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   Trump doet waar hij primair voor gekozen is: voor zijn eigen volk zorgen. Dat is ook 1 van de primaire functies van de Staat.

   Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Merkel is het product van het Duitse volk net zoals Verhofstadt het product is van het Vlaamse volk en Rutte het product is van het Nederlandse volk.
   Als iedereen maar klakkeloos stemrecht heeft creëer je de ondergang van ’n democratie.
   Mensen die te stom zijn om te weten op wie of voor wàt ze stemmen zorgen er voor dat fraude en wetteloosheid via criminele frauduleuze leiders het land en volk zullen verwoesten.
   We moeten terug naar de tijd dat stemrecht nog ’n recht was waar niet iedereen klakkeloos gebruik van kon maken, maar dat je moest verdienen.
   Diegenen die raar opkijken van zo’n uitspraak moeten maar eens om zich heen kijken als ze op straat lopen.
   Herken je je eigen land nog?
   Zet de TV ’s avonds maar eens aan en zie en beluister maar eens het BN-schorem dat de dienst uitmaakt en de publieke mening bepaalt in NL!

   Liked by 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    En daarbij: STEMPLICHT.

    Like

   • BertG. zegt:

    Wat heeft stemplicht nou voor zin als je geen flauw idee hebt waar je op stemt, en maar wat doet omdat het nou eenmaal verplicht is om te stemmen.
    Mensen stemmen op iemand met de wan de dag, en dat veranderd dagelijks.

    Liked by 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Een 3 is nog veel te veel.

   Like

 2. T.Troubadour zegt:

  Ze vefnietigd niet alleen haar land,de EU maar ook de westerse alliantie,de vedoeling van deze DDR geboren politica?Communistische roots?

  Liked by 4 people

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  Merkel heeft maar een doel in haar leven -net als trouwens al die marxistische afsplitsingen in de politiek- en dat is de vernietiging van het westen.
  Ik heb nog nooit van mijn leven een leider meegemaakt die haar volk zo minacht.
  Ze hoort thuis op het schavot!

  Liked by 6 people

 5. fleckie zegt:

  De ‘geldingsdrang ‘ van Merkel, heet’ FRECHHEIT SIEGT’.

  Liked by 3 people

 6. GT zegt:

  Dit filmpje moet je naar Merkel sturen, en alle Duitsers.
  Want ze zijn nu weer verantwoordelijk, voor wat er zich in Europa afspeeld.

  Liked by 2 people

 7. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Wie denkt die Trompetter wel dat hij is. Met Krengela aan het roer wordt de Duitse geschiedenis herschreven. Sie hat es geschafft. Sie ist doch die Grosse Führer Europas. Waaom wil die brutale Trompetter dat niet begrijpen. Die “Hexe” maakt de dienst uit in Europa en niet de Trompetter. Deutschland Deutschland mit Krengela immer mehr Macht !!! Krengela schafft es im Grossraum Europas !!!

  Liked by 1 persoon

 8. koddebeier zegt:

  Merkel is een DDR communist die uit wraak (omdat de DDR uit elkaar viel) Europa/het vrije westen probeert te vernietigen !

  Like

  • Nemesis zegt:

   Denk dat er nog heel andere dingen een rol spelen. De DDR is maar een bijzaak. Zij wil o.a. het werk van AH voltooien en het nog beter doen dan hij. AH heeft gezegd, kort voordat verloor, dat indien dat zou gebeuren, er geen Duitser levens vanaf zou komen en heel Duitsland zou worden plat gebrand, er zou alleen nog maar zwart geblakerde aarde overblijven waar niks meer kon groeien. Merkel doet het dus beter, zij pakt heel Europa. En de Duitsers? Ze weten het allemaal en ze zwijgen net als toen. De Uitwassen krijgen ze dagelijks voor ogen, maar velen zijn er net als toen van overtuigd, “sie wird es schaffen”. De uitdrukking die ik niet hoef te vertalen omdat jullie die allemaal wel kennen en honderden keren hebt gehoord en gelezen. Krankzinnige, duivelse slang met 8 koppen.

   Liked by 1 persoon

 9. droevige mof zegt:

  Als een meerderheid van de Duitsers deze vrouw en de politiek die ze vertegenwoordigd niet wilde hebben, zou ze geen bondskanselier meer zijn. Maar dat is niet het geval.
  Merkel is nog steeds “alternativlos” (zonder alternatief). En waarom?
  Ik citeer Arthur Schopenhauer, de Duitse filosoof, die al vroeg erkende dat de grote
  Georg Wilhelm Friedrich Hegel, de geestelijke vader van alle socialisten en fascisten, slechts een praatjesmaker was.
  “Ich lege für den Fall meines Todes das Bekenntnis ab, dass ich die deutsche Nation wegen ihrer überschwänglichen Dummheit verachte und mich schäme, ihr anzugehören.”
  (“In het geval van mijn dood doe ik de bekentenis dat ik de Duitse natie veracht vanwege haar uitbundige stompzinnigheid en me beschaamd voel om erbij te horen.”)

  Like

 10. Ronald zegt:

  Mr. Trump is THE MAN!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s