Gevangen in corruptie: Oekraïne verliest jaarlijks tot $ 4,8 miljard aan douanebedrog

Screenshot_326.png

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oekraïne staat zich er sinds de Maidan-putsch in februari enorm op voor dat het nu bij het “Westen” behoort. De keerzijde is dat de Oekraïne als gevolg van zijn wending naar het Westen verzinkt in een moeras van wanbeheer en corruptie. De corruptie verslindt op dit moment meer geld dan het land van zijn internationale donoren wil lenen: tot $ 4,8 miljard – en dat alleen bij de douane.

Duits - Zuerst

De Oekraïense procureur-generaal Jurij Luzenko deelde nu aan de “Süddeutsche Zeitung” mee dat het land door de corruptie bij de douane “ongeveer 30 tot 40%” zou mislopen. Dat zouden tot $ 4,8 miljard zijn (€ 4,1 miljard). “Dat komt overeen met meer dan een tiende deel van de staatsinkomsten en is tweemaal zoveel geld als de Oekraïne in 2018 van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de EU en de Wereldbank wil lenen,”

Onder verwijzing naar documenten met nummers van vrachtbrieven, containers en tol-verklaringen bericht de “Süddeutsche Zeitung” hoe goederen van importfirma´s en douanemedewerkers anders gedeclareerd worden, zodat er minder tol moet worden betaald. Zo zou een firma uit Dnjepropetrowsk 103 containers met fietsonderdelen, tuinscharen, schoenen en paraplu´s in Odessa hebben laten inklaren. Op de weg van vrachtbrief naar tol-berekening zouden ongeveer 20 ton paraplu´s in borstels en kwasten, spiegels of karton veranderd zijn. In plaats van $ 17.712,- invoerrechten zou er nu maar $ 4875,- betaald zijn.

Screenshot_327

Volgens het bericht zijn ook medewerkers van de politie, van het openbaar ministerie en van de geheime dienst SBU betrokken bij het douanebedrog. Voor de afwikkeling zouden zelfs speciaal firma´s worden opgericht, die banden hebben met douanefunctionarissen, officieren van politie of justitiemedewerkers.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, corruptie, Criminaliteit, Oekraïne, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

10 reacties op Gevangen in corruptie: Oekraïne verliest jaarlijks tot $ 4,8 miljard aan douanebedrog

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Oekraïne bij de E.U is hetzelfde als een inbreker op je huis laten passen als je met vakantie gaat.
  Het gaat in nederland exact hetzelfde alleen noemen ze het hier anders. Hier heet het geen valsheid in geschrifte of diefstal maar noemen het “belastingontwijking”en andere mooie eufemistische termen, die in principe op het zelfde neerkomen.
  Allemaal dingen verzonnen door fiscale juristen die daarvoor doorgeleerd hebben om de staat op te lichten. Zelfs ons koningshuis maakt gebruik van “belastingontwijkings-deskundigen” .

  Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: Gevangen in corruptie: Oekraïne verliest jaarlijks tot $ 4,8 miljard aan douanebedrog – Guy Verhofstadt en Hans van Baalen: géén spijt van Maidan | toodlessss

 3. Lars024 zegt:

  Oekraïne, een van de meest corrupte landen van Europa, met 99% armoedzaaiers en 1% puissant rijke elite. En d-a-t wil ‘ons’ Brussel lid van de EU laten worden?

  Zegt nog meer over de Bende-van-Brussel dan over Oekraïne.

  Like

 4. modilanto zegt:

  Dit is op Mijn Blog magilando herblogden reageerde:
  Douanebedrog in de ukraine m.m.v. premier Rutte uiteraard !

  Geliked door 1 persoon

 5. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  In Oekraïne heerst dus corruptie, corruptie, corruptie, corruptie, en nog eens corruptie. Zelfs de staatsgreep was corruptie. Als in een land corruptie wordt getolereerd, dan zit het van hoog tot laag in het systeem ingebakken. Zo’n land glijdt onherroepelijk af naar de afgrond. Daar is geen kruid voor gewassen. Niet mee bemoeien. Handen af van Oekraïne. Laat ze dit probleem lekker zelf oplossen. En zeker geen geld lenen aan die bodemloze put. Dat zie je nooit meer terug. Laat ze ginderwijd maar lekker in hun sop gaarkoken. Dat willen ze toch. Nou dan.

  Like

  • BertG. zegt:

   Laat uw niet bedotten, wij zijn hier niet van de zotten.
   Let op zaak, want de volgende keer is het raak.
   Zij komen niet alleen u halen, ook uw familie zal balen.
   Wees wijs en strijdvaardig, alleen dan vinden ze je aardig.

   Like

 6. bigljohn zegt:

  Ja, die Oekraine moet en zal erbij komen volgens de E.U. De E.U. zit niet mee de financiele tekorten die dan ontstaan, want die moeten wij gaan ophoesten. En de belastingdienst, die dat vele geld moet incasseren, is net zo gewetenloos en hard als de Maffia. Betalen, of anders….
  Bestond er maar een efficiente manier om van die E.U. af te komen. Met onze stemmen word tijdens de verkiezingen ook al volop geknoeid…Geld verloren, iets verloren. Hoop verloren, meer verloren. Eer verloren, alles verloren. Ons geld verdwijnt met een steeds snellere vaart richting belastingdienst, terwijl we de hoop op een betere wereld zowat verloren hebben. Onze eer hebben we bij de vuilnisbak gezet, want bijna iedereen laat zich dit alles welgevallen !

  Geliked door 1 persoon

 7. Sharon zegt:

  Het enige positie wat de hele Oekraiene te bieden heeft zijn de vrouwen daar ! Wat een beauties…

  Like

 8. Je moet onderwerp ook niet willen onderzoeken…..ze zouden zomaar een Russische raket kunnen bruiklenen…..om je daarna uit de lucht te schieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s