Macron uit het Élysée-paleis geflikkerd . . .?!

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “delamontagne”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, humor. Bookmark de permalink .

14 reacties op Macron uit het Élysée-paleis geflikkerd . . .?!

 1. boorzalf zegt:

  Die is leuk😁👍

  Geliked door 1 persoon

 2. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/08/10/arabier-vermoordt-man-in-parijs-omdat-hij-hem-herinnert-aan-een-openbaar-vervoer-regel/

  Arabier vermoordt man in Parijs omdat hij hem herinnert aan een openbaar vervoer regel

  Op woensdag 8 augustus werd een man vermoord in het 18e arrondissement van Parijs omdat hij de moordenaar had gewezen op een regel van het openbaar vervoer, meldt de Franse krant Le Parisien.

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Hij had hem wel eerst gevraagd of hij “Arabisch” sprak.
   Toen bleek dat dat niet het geval was sneed hij met een mes over de keel van de Fransman……………..

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Er gaat geen dag voorbij of er gebeurt wel iets richting autochtone
    Fransman.
    Elke dag wel een moord, kloppartij, afranseling, belediging en ander fraais wat Allahas onderhorigen denken te moeten mogen t.o.v. van de Ongelovige Honden…………….

    Geliked door 2 people

 3. Jean zegt:

  Nu nog echt toepassen en……oma niet vergeten.

  Geliked door 2 people

 4. Republikein zegt:

  Geinig man.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Prachtig om te zien ! Maar wat is Macron opeens klein geworden, gelijk een dwerg. Hij had zeker ruzie met zijn vrouw, en toen heeft zij hem, om hem letterlijk een kopje kleiner te maken, in de wasautomaat gestopt bij de kookwas….

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Dat zou de wijste beslissing zijn

  Like

 7. Jean zegt:

  Ik krijg maar niet genoeg van dat filmpje, ik heb het nu al 24x bekeken.
  Hoe kan ik het downloaden want dat mag nooit weg uit mijn bibliotheek.
  Wie geeft mijn de link?

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Ik wist niet dat Macron een pielelutter was?

  Like

 9. Kunnen we zoiets ook bij Merkel flikken en met nog een paar zonder een naam te noemen?

  Like

 10. Jules Vismale zegt:

  Emmanuel Macron begint zich echter ook steeds meer bij de Fransen gehaat te maken, die nou op hun beurt weer ruziemaken met vissers uit Engeland omdat die daar alles wegvissen, naar aanleiding van dit artikel:

  President Macron haalt woede van eigen bevolking over zich heen door ‘grapje’: ‘Fransen zijn star’

  Emmanuel Macron, de president van Frankrijk, heeft zijn eigen bevolking woedend gemaakt door een grapje te maken over de identiteit van de Fransen. Volgens de Franse president zijn de Denen erg flexibel, terwijl hij de Fransen beticht van starheid en inflexibiliteit.
  Hij bedoelde dit naar eigen zeggen als een onschuldig grapje, maar zijn (overigens niet al te slimme) uitspraak heeft woedende reacties uitgelokt vanuit alle delen van de bevolking.

  ‘Deze lutherse mensen, die de laatste jaren grote veranderingen hebben ervaren, zijn niet zoals de Galliërs (de Romeinse naam voor volkeren ten westen van de rivier de Rijn, red.), die immuun zijn voor verandering,’ zei Macron over de Franse bevolking (hoe konden ze ook zo stom om op hem te gaan stemmen? Eigen schuld, dikke bult!) tijdens een toespraak met de Deense koningin Margrethe. De Franse president noemde het beleid van Denemarken als voorbeeld voor soepelere ontslagwetten en de verzorgingsstaat, die hij sinds zijn aantreden vorig jaar met weinig succes probeert te hervormen.
  Kort daarna uitten politici van links tot rechts hun verontwaardiging op sociale media over Macrons uitlatingen. ‘Zoals gewoonlijk toont hij minachting voor de Fransen terwijl hij in het buitenland is,’ schreef Marine Le Pen, leider van de rechts-nationalistische partij Rassemblement National (voorheen Front National) op Twitter. Ook voorzitter Laurent Wauquiez van de centrum-rechtse oppositiepartij Les Républicains kon zich niet inhouden: ‘Het is ontoelaatbaar hoe de president de Fransen karikaturiseert en bekritiseert.’
  Na alle kritiek zag Macron (hij is namelijk een blauwe jakhals die vreemden, asielzoekers en moslims, veruit verkiest boven de autochtoonse Fransen) zich genoodzaakt opheldering te geven over zijn uitspraken. Die waren ‘humoristisch’ bedoeld: ‘Ik hou op alle mogelijke manieren van Frankrijk en van de Fransen. Ik hou van ze, deze Gallische stammen, Ik hou van wie we zijn,’ zei hij donderdag in de Finse hoofdstad Helsinki, waar hij zijn tour door Scandinavië afsloot.

  Als je heel flauw wil zijn, dan zou je kunnen concluderen dat de reacties juist bewijzen dat Macron gelijk heeft. Je kan elk geval wel opmerken dat de Fransen (ze staan ook al zeer stug bekend, spreken niet graag een andere Europese taal en velen komen inderdaad erg onvriendelijk over) snel op hun teentjes zijn getrapt, want als je zulke opmerkingen niet aankan als volk, dan mag je naar mijn mening best werken aan je gevoel voor humor. Enfin, dat zal ik maar niet te vaak zeggen, anders krijg ik boze Fransen die op mij af komen.

  Aan de andere kant, het is makkelijk te verklaren waarom de Fransen (die hun eigen land ondertussen ook al naar de knoppen zien gaan) op dit moment zo snel woedend zijn op Macron. Met de ultieme macht die de president en zijn partij hebben voeren ze veel hervormingen door die Frankrijk op een historisch ongekend niveau veranderen. Zij het de liberalisering van de arbeidsmarkt, of de hervormingen in het sociale zekerheidsstelsel.
  Daarnaast gedraagt Macron zich erg graag als een soort Zonnekoning (hij is in elk geval GEEN Lodewijk XIV!) en neemt hij het symbolische aspect van zijn presidentschap heel serieus. Dit kan in geen geval op sympathie rekenen vanuit de Franse samenleving.

  De Fransen moeten het nog even doen met Macron, want hij gaat niet weg. Hij heeft veel macht, aangezien zijn partij de absolute meerderheid heeft in het parlement. In zo een situatie kan een president zich al snel oppermachtig gaan voelen. En hoe dat vroeg met bepaalde Franse heersers afliep is allang overbekend!
  Het zou goed voor hem zijn als hij wat vaker in de spiegel zou kijken, want nederigheid is een karaktereigenschap die niet mag ontbreken bij een leider. en hij schijnt natuurlijk evenmin goed te begrijpen dat de nationale feestdag, 14 juli, waarin men de Franse Revolutie herdenkt, gepaard is gegaan met ontzettend veel bloedvergieten alsof de Fransen elkaar toen allemaal wilden afmaken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s