Frankrijk zet Dublin-akkoorden in de praktijk om: Arrestaties aan de grenzen, migranten worden naar Spanje teruggebracht

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

Frankrijk neemt geen uit Spanje binnenkomende immigranten op. Die zouden aan de grens gearresteerd en naar Spanje teruggebracht worden. Zodoende zet het land de Dublin-akkoorden in de praktijk om.

epoch times

Frankrijk stuurt veel migranten en vluchtelingen direct naar Spanje terug. Van de meer dan 27.000 migranten, die dit jaar in Spanje zijn aangekomen, willen de meeste verder naar het noorden, hoewel dit tegenstrijdig is aan de Europese asielwetten. Volgens het Akkoord van Dublin moeten immigranten dar hun asielprocedure doorlopen waar ze Europees grondgebied betreden.

Frankrijk pakt de mensen op en brengt ze naar Spanje terug

De Franse politie pakt nu in de Spaans-Franse grensregio steeds meer illegale immigranten op en brengt ze terug naar Spanje, zoals de “Welt am Sonntag”schrijft.

Zodoende vindt daar hetzelfde plaats als aan de Italiaans-Franse grens; ook daar wijzen Franse politieagenten migranten af die zeggen asiel te zoeken.

“Wij hebben de regering ertoe opgeroepen ons de desbetreffende overeenkomsten te laten zien die er met Frankrijk bestaan. We willen weten wat de basis voor het terugsturen is. Maar we krijgen geen verklaring”, zei Mariano Rodado, secretaris-generaal van de Spaanse politievakbond SUP in het Baskenland tegen de “Welt am Sonntag”.

Frankrijk zet de Dublin-akkoorden om in de praktijk

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken deelde op vragen van de krant mee: “Iedere asielzoeker in de EU moet naar het land terugkeren, waarin hij voor het eerst bescherming zocht. Wanneer de Franse autoriteiten vaststellen dat een illegaal uit Spanje binnenkomende migrant in Spanje asiel aanvroeg, mogen ze hem naar ons staatsgebied terugsturen. Zodoende zet Frankrijk de Dublin-akkoorden in de praktijk om.”

De politieagenten van het buurland zouden de mensen oppakken, in een bus zetten en naar de grens terugbrengen: “Onze nationale politie wordt er slechts over geïnformeerd dat er migranten aan de grens worden uitgezet. Deels zijn het complete gezinnen.”

In Duitsland had minister van binnenlandse Zaken horst Seehofer (CSU) twee maanden geleden geprobeerd de regering ervan te overtuigen om aan agenten van de federale politie weer toe te staan om immigranten terug te sturen wanneer deze al in andere landen asiel aanvroegen. Bondskanselier Angela Merkel (CDU) beschouwde dit echter als “nationale soloactie”.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Frankrijk, Illegalen, Immigratie, Spanje. Bookmark de permalink .

17 reacties op Frankrijk zet Dublin-akkoorden in de praktijk om: Arrestaties aan de grenzen, migranten worden naar Spanje teruggebracht

 1. scherpschutter1943 zegt:

  dat wijf/merkel, is geestelijk gestoord. Dus haar schoothomnd rutte, ook

  Geliked door 2 people

 2. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Heel fijn, maar waarom zo LAAT? Dat Dublin akkoord was er ook toen de geesteszieke AM de poorten open zette. Nu zitten miljoenen zwakbegaafde mutanten in onze landen, genieten uitkeringen, terroriseren de bevolking en gaan echt niet vrijwillig weg.

  Geliked door 1 persoon

 3. Republikein zegt:

  Echt waar?
  Krijg de hik.

  Like

 4. Jean zegt:

  Gelukkig begint stilaan overal het licht te branden maar wij moeten ervoor zorgen dat dit sneller gaat branden.
  Nu buitengrenzen definitief sluiten en starten met terugsturen van die levensgevaarlijke overlast naar landen van herkomst w.w.z. 99,99% richting Afrika en het politiek gespuis wat die overlast veroorzaakt en heeft veroorzaakt z.a. druncker, murkel, timmerfrans, die Italiaanse troela & co meesturen want opgeruimd staat netjes.

  Geliked door 2 people

  • louis-portugal zegt:

   Niet alleen sneller gaat branden maar misschien ook met wat meer sterkte een beetje schijnwerperachtig

   Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Het zal gebeuren Jean. De mensen worden weer belazerd waar ze bij staan. Er worden voor de buhne wat mensen terug gestuurd maar de meeste blijven gewoon en het worden er steeds meer. Laat u niet bedotten

   Like

 5. alwine kerkhof zegt:

  Zal wel veel helpen, Frankrijk is al naar z’n mallemoer met al die “gelukzoekers”

  Like

 6. Elisah zegt:

  Het was idd opvallend, toen we de Franse grens overstaken, dat er fors controle was en er veel auto’s aangehouden werden voor onderzoek, vooral huurauto’s en busjes werden er tussenuit gepikt.
  Dit onderwerp was zojuist ook op het 6 uur journaal, waar een Spanjaard vertelde dat de meeste migranten op weg naar Nederland gingen…..

  Like

 7. Marc zegt:

  Langzaam maar zeker …

  Like

 8. Rolande zegt:

  Een voorbeeld voor heel Europa !!!!!!!!

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Voorlooig lijkt mij Italië nog een beter voorbeeld.
   En zeker als die ook gaan uitzetten.

   Like

   • Jean zegt:

    Louis-Portugal, Hongarije en Italië zijn momenteel de 2 toonaangevende landen die opkomen voor de Europeanen, Afrikanen allemaal terugsturen naar Afrika want daar kunnen ze meewerken aan de opbouw van Afrika.
    Laten we eerst maar snel dat EU gedrocht volgepropt met volksverraders van de laagste soort definitief sluiten zodat er weer gewerkt kan worden aan de wederopbouw van Europa, die misdadigers sluiten we voor minimaal 20 jaar op en nemen ze alles af wat ze bij mekaar gestolen hebben van de belastingbetalers.

    Like

 9. Roeland zegt:

  Eerst zien, dan geloven. Ik vertrouw ze voor geen sikkepit.

  Like

 10. kampersrene zegt:

  Naar Spanje !! zij zingen van blijdschap uit volle borst ….wie kent dat succes liedje niet
  El Viva Espagna…..Ik hou van neuken op muziek…….El viva Espagna enz ….

  Like

 11. Wolf zegt:

  Die vuile linkse huiler Macron wil stemmen trekken van Le Pen , typisch achterbaks links gedrag. BAH!

  Geliked door 1 persoon

 12. Elisah zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/08/duitsland-belooft-spanje-te-helpen-met-het-bewaken-van-de-grens-met-marokko/

  Duitsland belooft Spanje te helpen met het bewaken van de grens met Marokko

  Sinds de migratieroutes via Italië en Griekenland potdicht zijn gemaakt de afgelopen jaren, heeft vooral Spanje last van hordes migranten die via Marokko het Europese vasteland willen bereiken. Spanje heeft dit te danken aan haar ‘humane houding’, wat uiteindelijk neerkomt op het spelen van een veerdienst tussen Afrika en Europa.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s