Analyse: Wat zit er achter de jongste escalatie in het zuiden van Israël?

Screenshot_31

Een Iron Dome batterij in het zuiden van Israël onderschept een inkomende raket uit de door Hamas gecontroleerde Gazastrook.

(Door: Yochanan Visser – Vertaling: E.J. Bron)

De situatie in het zuiden van Israël verslechterde woensdagavond duidelijk, nadat Hamas ermee was begonnen de Israëlische steden en gemeenten in de Gaza-gordel met 180 raketten en mortiergranaten te bestoken. Tienduizenden Israëli´s brachten meerdere nachten in schuilkelders door, het IDF reageerde met aanvallen op meer dan 150 terreurdoelen en minister-president Benjamin Netanyahu en zijn generaals voerden overleg over een omvattende oorlog.

Israel Heute

Volgens informatie van Hamas begon deze twist met nog een vernietigend inferno als vergelding voor een IDF-aanval op twee van haar sluipschutters afgelopen dinsdag.

De beide namen aan een oefening deel, in aanwezigheid van Hamas-leiders, en richtten hun geweren op een IDF-stelling aan de andere kant van de grens, waarop ze door een Merkava-tank werden aangevallen.

Het begin van deze nieuwe uitbraak van geweld was echter 20 juli, toen een IDF-soldaat in de buurt van het grenshek in Gaza door een scherpschutter van Hamas werd doodgeschoten.

Sindsdien had Hamas van een langdurige wapenstilstand met Israël gesproken, die de volledige opening van de grensovergang Kerem Shalom zou omvatten, die gebruikt wordt voor de import van Israëlische goederen.

De eis aan Israël om de grensovergang Kerem Shalom volledig te openen, heeft niets met de wens van Hamas te maken om de verschrikkelijke humanitaire situatie in de Gazastrook te verbeteren, maar alleen met de om zich heen grijpende corruptie binnen de top van de terreurorganisatie.

Het “Gatestone Institute” heeft zojuist een onderzoeksartikel gepubliceerd dat deze corruptie beschrijft, die de kassa´s van de Hamas-top heeft gevuld sinds ze in het jaar 2007 op gewelddadige wijze de controle over de Gazastrook van de Palestijnse Autoriteit had overgenomen.

Corruptie is een mogelijkheid voor Hamas om aan de macht te blijven, terwijl een conflict met geringe intensiteit met Israël een andere is.

Daarom begon Hamas eind maart met de zogenaamde “Grote mars van de terugkeer”. De twee maanden durende gewelddadige twisten in de Gazastrook langs de grens met Israël, die zich ontwikkelde tot de zogenaamde “vlieger-Jihad”, de dagelijkse aanvallen met brandende ballonnen en vliegers, die in het zuiden van Israël een ecologische ramp veroorzaakt hebben.

Hamas begon deze gewelddadige confrontaties om relevant te blijven en voor Iran, dat de terreurbeweging als een plaatsvervangend leger tegen Israël gebruikt.

Het is geen toeval dat de Hamas-leider al-Arouri, die in Libanon woont en Gaza tot nu toe nog nooit heeft bezocht, vorige week officieel in de kustenclave aankwam om gesprekken met andere Hamas-leiders over de “komende” wapenstilstand met Israël te voeren.

Al-Arouri, een “aartsterrorist”, die jarenlang binnen Israëlische gevangenissen terreuraanslagen had georganiseerd, was verantwoordelijk voor de verzoening tussen Hamas en het radicaalislamitische regime in Teheran in oktober 2017 en de hervatting van de Iraanse hulp aan de soennitische radicaalislamitische terreurorganisatie.

Kort na deze verzoening begon Hamas zich voor te bereiden op een volgende ronde van geweld tegen Israël, lette er echter op niet in een totale oorlog met de Joodse staat verwikkeld te raken.

Israëlische politici zoals minister van Defensie Avigdor Lieberman hebben Iran er herhaaldelijk van beschuldigd achter de actuele golf van geweld in het zuiden van Israël te zitten.

Al-Arouri´s aanwezigheid in Gaza zou er de reden voor kunnen zijn dat de vijandigheden van Hamas tegen Israël plotseling escaleerden.

Per slot van rekening werkt Iran er aan om via zijn plaatsvervanger drie fronten tegen Israël te creëren, als voorbereiding op een grote oorlog tegen de Joodse staat: Libanon, Syrië, waar Iran het leger heeft overgenomen – waar de “Jerusalem Post” woensdag over berichtte – en Gaza.

Bron:
www.israelheute.com
Door: Yochanan Visser

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, Gazastrook, Hamas, Iran, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

18 reacties op Analyse: Wat zit er achter de jongste escalatie in het zuiden van Israël?

 1. Harry zegt:

  Verontrustend verhaal .
  Die islamitische etters zien nooit kans om ergens een succes van te maken , maar in terreur zijn ze onovertroffen .
  Hopelijk staat Trump stand-by !

  Geliked door 2 people

 2. Guus Velraeds zegt:

  Allemaal leuk en aardig maar waarom doet Israël niet op grotere schaal elk hamas kopstuk liquideren. Je mag dan wel zeggen dan komen er steeds opnieuw kopstukken maar ik heb zoiets van de aanhouder wint.

  Nu is het nog steeds zo geweest dat hamas wint. Snij de slang het hoofd af keer op keer en blijft dat net zolang doen tot de Palestijnse elite doorkrijgt dat tot de leiding behoren van hamas en andere terreur eenheden voor het hebben van een lang en corrupt leven helemaal niet meer lucratief is.

  Ook moet de Mossad zich richten op de subsidie verstrekkers. Tot hen die de terreur faciliteert hetzij via geld inzameling alsook dubieuze subsidie constructie die via een omweg in het westen opgebrachte belastinggelden laten verdwijnen in de zakken van terreur organisaties.

  Dit laatste kun je vooral doen via blootlegging. Naming and shaming.

  Israël is kampioen in chirurgisch oorlog voeren. Buit dat dan ook volledig uit en perfectioneer het verder.

  Like

  • Anneke, te Groningen zegt:

   Beste Guus ik ben het grotendeels met je eens, maar voeg toch iets toe nl. onze minister Sigrid al-Qaq – Kaag staat wel steeds heel snel klaar om miljoenen van ONZE belastingcenten over te boeken aan de Hamas regering in Gaza, graag zou ik zien dat daar eens wat meer over geschreven wordt. Nederland stop toch met het strooien van ons geld naar deze terroristenstaat wat Gaza heet.

   Geliked door 1 persoon

 3. ReaGluurder zegt:

  Lieberman waarschuwde deze week ook al voor een sterker Syria, dan voor de burgeroorlog. Nu Assad bijna geheel Syria weer onder controle heeft, heeft het weer tijd om het leger te moderniseren. Hezbollah heeft in Syria veel vechtervaring opgedaan in een echte oorlog, wat de Zahal met oefeningen moet doen. Zahal zit nu in een 2 weekse oefening, waarin een oorlog met de hezbollah wordt nagebootst. De buurtjes van Israel weten echt wel wat hen te wachten staat als het ‘er op of er onder’ wordt. Gaza in puin, Libanon in puin, Assad heeft geen paleis meer en een bomkrater in Teheran!

  Like

  • Harry zegt:

   Zou het land niet haast failliet zijn , na jaren oorlog en een economie waar nog maar een fractie van over is ?
   Het zou mij verbazen als de geldkist nog gevuld is .
   En moeten ze Rusland niet betalen voor hun steun , dat zal Putin toch ook niet gratis doen ?

   Like

 4. Ijzer67 zegt:

  Iran . En de eu zwijgt de vn zwijgt den Haag zwijgt . Trump zwijgt niet . Die gazanen zijn gedoemd . Beter zou zijn om hun woede te uiten op hun leiders . Die gedragen worden dankzij u en mijn belasting geld . Beter is dat Gaza wordt overgenomen door Israël . De bevolking bevrijden van hun leiders . Zich terug trekken in no time . Dan de palestijnenen opnieuw een keuze laten maken . Ofwel doorgaan . Ofwel de parel aan de Middellandse zee worden . Denk dat moslims kiezen voor armoede en slachtoffer rol .

  Geliked door 2 people

 5. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Gaza terug naar Israël, alsmede Judea en Samaria. Moslim bewoners terug naar huis: Jordanië.

  Geliked door 1 persoon

  • M.A.L. Sion zegt:

   Marlies zegt:
   12 augustus 2018 om 18:03 :
   ” Moslim bewoners terug naar huis: Jordanië. ”

   En voor ons, Nederlanders, geldt : ALLE moslims terug naar waar ze vandaan komen. Ook de in Nederland geboren moslims naar het land waar hun ouders vandaan kwamen.
   En wij? Wij moeten ons met verve inzetten voor het behoud van onze autochtone Nederlandse cultuur. Daar past geen moslim in.
   malsion@orange.fr

   Geliked door 1 persoon

 6. ReaGluurder zegt:

  De raketten die op Israel worden afgevuurd zijn oa. DOOR ONS BETAALD!! Al decennia gaat er zgn. barmhartigheidsgeld naar Gaza, zonder keiharde restricties of toezicht! 1x raden in welke zakken ONZE CENTEN verdwenen!!! Het onnozele wereldvreemde volk op Het Binnenhof / in Brussel is niet alleen rampzalig voor W-Europa, ook voor heel het Midden-Oosten / Afrika!

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ ReaGluurder 12 augustus 2018 om 19:27

   Het onnozele wereldvreemde volk op Het Binnenhof / in Brussel

   Wáren ze ‘alleen maar’ onnozel en wereldvreemd.
   Ze weten echter donders goed met welk kwaadaardig plan ze bezig zijn.

   Geliked door 2 people

 7. Joke zegt:

  Ik schaam mij tegenwoordig dat ik Nederlander ben. Onze regering zal Israël weer laten barsten als de situatie echt escaleert. Dat wij de Palestijnen nog onvoorwaardelijk steunen met geld is al erg genoeg.

  Like

 8. ed zegt:

  Het is ene grote bende die hele zandbak verstand van een klein kind van acht ,de bende hier vult zijn zakken huisje hier huisje daar bij voorkeur aan de kust . Als mensen met denkbeelden lopen van 1400jaar terug gaat dat echt niet zomaar veranderen toen met een kromzwaard kan je nog bukken gekken lopen nu met wat anders rond ,levens gevaarlijk .

  Like

 9. Alex Delarge zegt:

  Er is maar 1 oplossing voor Gaza. Napalm.

  Like

 10. kampersrene zegt:

  Hoeveel islammers zouden er niet bidden om de vernietiging van Israel….Maar Allah denkt bij zichzelf “trek uwe plan”

  Like

 11. Thomasson zegt:

  In de handelswijze van de Hamas ziet men een duidelijk patroon. Zodra ze zien dat de politiek-correcte vaatdoeken aan de andere kant van de grens beginnen menens te worden, en op aangepaste wijze te reageren; komen ze aanrennen met het verzoek voor wapenstilstand. De bevolking van het zuiden van Israël zit al vier maanden lang onder vuur. Het is onvoorstelbaar waarom laat de regering van Netanyahu de mensen zolang in de steek? Toen Israël nog Ministers van Defensie had die echte militairen waren, hadden ze tactieken ontwikkeld om de boel onder handen te nemen. Een zeer succesvolle tactiek was puntsgewijze aanslagen te voeren op de leiders van Hamas en hen commandanten. Ze hebben ze stuk voor stuk naar de wijven in het paradijs gestuurd. Degenen die niet in het vizier kwamen, moesten constant onderduiken.
  Het is volstrekt onduidelijk waarom moet een land, dat in een oorlog is, haar vijand bevoorraden? Zolang men in oorlog is, blijft de grens dicht..Punt uit!. Men geeft niet aan een vijand te vreten. De humanitaire toestand bij de vijand is de zaak van de vijand; hoe erg het daar ook is. De Gazanen willen oorlog? Moeten ze maar zien hoe ze aan voedsel en andere voorzieningen komen. Een land die de humanitaire situatie bij de vijand wil verbeteren leeft in de Fabeltjeskrant en niet in de werkelijkheid. Laat ze maar zonder elektriciteit, gas en olie zitten. Dat is de prijs van een oorlog.

  Like

 12. Cathja zegt:

  Ik denk dat Israël nu wel zo’n beetje het punt bereikt heeft om ‘de buren’, die hun land in brand gezet hebben, de genadeklap te geven..
  Israël moet laten zien wie er de baas is in dit slepende conflict. Israël is niet de aanstichter van oorlog en haat, en het is mij een raadsel waarom zij nog steeds humanitaire goederen naar Gaza stuurt. Je moet de hand niet voeden die jou keer op keer slaat.
  Leg die Gazanen het zwijgen op en geef ze zo’n allemachtig grote optater, dat ze voorlopig afzien van verdere acties tegen Israël.

  Het is een grof schandaal dat Brussel, namens de EU-lidstaten, en dus ook Nederland, met geld strooit waarvan zij weten dat dit beslist niet ten goede komt aan die ‘arme’ bevolking van Gaza, maar dat er wapens en munitie van gekocht worden.
  Hoeveel procent van de Nederlanders staat achter deze geldelijke steun?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s