Terroristische droomcarrière: Jihadisten-duo met 47 identiteiten onderweg in Europa

Screenshot_23.png

(Vertaling: E.J. Bron)

Als gevolg van het openen van de grenzen door de Duitse bondskanselier Angela Merkel konden met de stroom “vluchtelingen” ook talloze bedreigers, terroristen en ISIS-leden naar Midden-Europa komen. Een bijzonder grof geval zorgt nu voor krantenkoppen.

Duits - Zuerst

Op 1 december 2016 wilden twee Marokkanen in de Franse hoofdstad Parijs een aanslag plegen. De aanslag werd dankzij de grensoverschrijdende samenwerking tussen de politie en de geheime diensten verijdeld. De beide Jihadisten leefden met zegge en schrijve 47 identiteiten in heel Europa.

Een van de beide, Hicham El Hanafi, destijds 26 jaar oud, werd gepakt door de autoriteiten, toen hij in een bos bij Parijs twee Kalasjnikovs wilde opgraven die daar door ISIS-sympathisanten waren verstopt. De bergplaats was een valstrik, El Hanafi werd gepakt.

Met behulp van een vervalst Frans paspoort en een vervalst Roemeens identiteitsbewijs lukte het de beide Marokkanen eerst om met het vliegtuig in Lissabon te landen. Daar deden ze zich voor als politiek vervolgden en beweerden dat zij aan de protesten van de “Arabische Lente” zouden hebben deelgenomen. Inderdaad werden hun asielaanvragen goedgekeurd en ze kregen een beperkte verblijfsvergunning. In Lissabon werden ze eerste in een vluchtelingenonderkomen ondergebracht.

Daarna reisden de beide kris kras door Europa, ze onderhielden contacten met “islamisten”. El Hanafi reisde zelfs als erkend vluchteling  naar Syrië  om zich bij ISIS militair te laten opleiden.

In 2015 probeerden de beide broers in Duitsland strijders voor ISIS aan te werven. Uit de documenten blijkt dat El Hanafi en Tazi minstens 47 valse identiteiten bezaten. Hiermee kregen ze illegale toegang tot kredietkaarten en roofden zodoende € 70.000,- bij elkaar. Maar bij gebrek aan bewijs konden de autoriteiten geen onderzoek instellen wegens terrorisme, en werden de beide alleen wegen online bedrog en valsheid in geschrifte voor het eerst in juni 2016 in Düsseldorf gearresteerd.

Tazi kwam in voorarrest. El Hanafi kwam weer op vrije voeten. Op 12 december 2016 werd Tazi door het kantongerecht Düsseldorf wegens bedrog veroordeeld tot anderhalf jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Weinig later werd hij uitgeleverd aan Portugal – de autoriteiten in Lissabon stellen nu een onderzoek in wegens verdenking van terreur. Sindsdien zit Tazi in Portugal in de gevangenis. El Hanafi begon blijkbaar korte tijd na zijn vrijlating aanslagen te plannen en nam contact op met ISIS-ondersteuners in Europa. Maar zijn plan mislukte vanwege een geheime informant die werd binnengesluisd bij de “islamisten”. Sindsdien zit hij in Parijs in een extra bewaakte gevangenis en wacht hij op zijn proces. Geen op zichzelf staand geval – uiteindelijk weet niemand hoeveel levensgevaarlijke Jihadisten er in Europa rondreizen en actief bezig zijn.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Europa, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Terroristische droomcarrière: Jihadisten-duo met 47 identiteiten onderweg in Europa

 1. Freddy zegt:

  Topje van de ijsberg

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Gaat U maar rustig slapen, de regering waakt over Uw veiligheid !

  Like

 3. Thoth zegt:

  Sargentini(GL), vice voorzitter van de EU-terroristen bestrijding zei : “Er is geen greintje bewijs voor de stelling dat IS-strijders op vluchtelingenbootjes naar Europa komen. Is hysterie”

  Deze teef moet in de gajes worden gezet.

  Like

 4. ruud beijer zegt:

  Ach gelukkig lopen er veel linkse huichelaars en wegkijkers rond in Nederland. Zij verwelkomen de islam terroristen met open armen.Die linkse en rechtse huichelaars zijn in Nederland in de meerderheid.Zij geven ons land aan de islam en aan de asielparasieten. Spreek uw buren uw kennissen uw vrienden en familie erop aan.Zij zijn de ware verraders van Nederland.

  Like

 5. Elisah zegt:

  Dit zijn maar 2 gevaarlijke extremisten die zijn opgepakt, wie weet hoeveel van zulk soort monsters in Europa zitten….honderden of duizenden?

  Like

 6. Republikein zegt:

  Parasieten uit de weg ruimen, het gebeurt niet.

  Like

 7. kampersrene zegt:

  Een jodelahitist heeft zich de identiteit aangemeten van Andre Van Duin met deze Nederlandse naam hoopte hij te kunnen infiltreren in Nederland ….maar wordt onmiddellijk de doos ingedraaid …want wie kent Andre Van Duin niet…Dezelfde procedure met die… met naam Johnny Jordaan…zij hadden geen flauw benul…. dat het bekende Nederlanders waren

  Like

 8. Jules Vismale zegt:

  Het zijn niet alleen deze groepen terroristen die op weg zijn naar Europa maar ook sommige “deskundigen” willen ze dolgraag hiernaartoe halen, ongeacht de risico’s! Lees maar eens wat een dergelijke “deskundige” nou voorstelt:

  Terrorismedeskundige: ‘Haal IS-vrouwen en kinderen terug naar Nederland’

  Het is al langer een onderwerp van verschillende debatten: moeten we de vrouwen en kinderen van IS’ers wel of niet terughalen naar Nederland? De huidige consensus ligt bij het antwoord: NEE!
  Het zou veel te gevaarlijk zijn om hen terug te halen en die mensen hebben zelf de vrijwillige keuze gemaakt om mee te gaan. Als ze weg wilden, dan mogen ze ook weg blijven en vooral als ze meededen met de gruweldaden daar.
  Dat is geen goed idee, zegt terrorismedeskundige Liesbeth van der Heide in een artikel van Elsevier.

  ‘Terughalen is niet alleen mogelijk, het is vooral een investering in de veiligheid van Nederland. ​Zeker als we bang zijn dat ze hier aanslagen willen plegen, is het zaak ze in het zicht te houden.’ Volgens Van der Heide is de kans veel groter dat iemand ‘onder de radar’ verdwijnt in Syrië of Turkije en dan veel meer kwaad kan uitrichten, dan wanneer we ze hier hebben, kunnen monitoren, vervolgen en begeleiden bij de terugkeer in de samenleving.
  Het lijkt inderdaad tegenstrijdig, want je wil de veiligheid van de bevolking (we zouden hier toch een blijvende vrede houden, nietwaar?) waarborgen, maar je wil geen oogje houden op potentiële bedreigingen. Dan lijk je als regering inderdaad een slechte keuze te maken.
  Daarnaast geeft Van der Heide aan dat je als overheid je over alle Nederlandse burgers moet ontfermen, ook de burgers die slechte dingen hebben gedaan want je moet hun gewoon de andere wang toekeren. Je kan niet je eigen onderdanen aan hun lot (daar kozen ze toch zelf vrijwillig voor?) overlaten, geeft ze aan, dat gaat tegen de Grondwet in.

  In principe heeft de regering weinig keus, want met de open grenzen in Europa en de slechte bewaking van de buitengrenzen van de EU is het makkelijk voor deze vrouwen om door Europa te reizen terwijl ze vol met frustratie en moordlust zitten!
  Het punt is dan inderdaad dat je geen zicht hebt op hun routes en bewegingen, waardoor de risico’s groter worden. Van der Heide lijkt met deze argumentatie (laat die lui maar onder toezicht staan daarginder bij anti-islamieten) de vinger op de zere plek te leggen en een groot gat in het beleid van de huidige regering bloot te leggen.

  Hoe zeer ik ook van mening ben dat deze mensen niet terug mogen keren naar Nederland, omdat ik dat eerder een beloning vind dan een straf, toch loop je als land het risico dat deze mensen onder de radar verdwijnen en een groter risico vormen (zullen we anders die IS-vrouwen niet gewoon onder toezicht stellen van Liesbeth van der Heide zodat zij ervoor gaat zorgen?) dan dat we nu al aannemen.
  Een moeilijke keuze, maar Van der Heide heeft een goed punt. Behalve als je de landen zelf weer hun grenzen laat bewaken, of de buitengrenzen potdicht maakt. Dan is dat risico ook verminderd want wie er vrijwillig voor kiest om zich op gevaarlijk terrein te begeven en fanatiek meedoet met verderfelijke dingen verdiend het NOOIT om weer naar Nederland te worden teruggehaald!

  Geliked door 2 people

 9. scherpschutter1943 zegt:

  Het volledig falen van de europese overheden wordt met dit verhaal duidelijk aangetoond. De islamitische vijand is in grote getale al onder ons en men weet zich letterlijk geen raad. Alleen kogels kunnen nog het verschil gaan maken

  Geliked door 1 persoon

 10. Hovawart zegt:

  Hiermee kregen ze illegale toegang tot kredietkaarten en roofden zodoende € 70.000,- bij elkaar. Maar bij gebrek aan bewijs konden de autoriteiten geen onderzoek instellen wegens terrorisme, en werden de beide alleen wegen online bedrog en valsheid in geschrifte voor het Eerst?? in juni 2016 in Düsseldorf gearresteerd………waren het recidivisten met minstens 47 valse uitkeringen?. (de vraag stellen is hem beantwoorden), het is toch een mirakel dat IS zoveel STEUN krijgt vanuit Europa….

  Like

 11. BigLJohn zegt:

  Twee Jihadisten met 47 identiteiten. Zoveel poeha, veel mankracht en veel geld, om slechts twee van die rotzakken aan te kunnen pakken. En het duurde me toch lang eer de autoriteiten ze doorhadden. Intussen lopen er vele duizenden van zulke in Europa rond. Honderdduizenden inlichtingen-officieren en andere manschappen dan maar om ze in de gaten te gaan houden ? En de volgende stap in dit drama is; Gezinshereniging voor vrouwen van Jihadstrijders en hun kinderen samen met hun vaders ! In Nederland is zoiets altijd bespreekbaar, want wij zijn samen met Zweden de twee krankzinnigste landen ter wereld !

  Geliked door 1 persoon

 12. Ben van Eck zegt:

  Wat er ook gebeurt….. de ondersteen komt altijd boven…. of niet Mark?

  Like

 13. DIT ZEGT ALLES:
  2015 De grote invasie komt op gang via Griekenland en Italië gaat het voetvolk via de Balkanstaten op weg naar Duitsland.
  Bij ruwe tellingen blijken er onderweg ter hoogte van de Balkan 6000 gelukszoekers van het voetvolk te zijn verdwenen en ondergedoken.
  In 2018 bij de telling over terug sturen blijken er 15.000 spoorloos te zijn…….ook ondergedoken.
  Bij het begin van het Syrië conflict zijn door ISIS rebellen, die vele plaatsen en steden veroverden, eerst de overheidsinstellingen geplunderd waarbij duizenden blanco paspoorten en stempels zijn bemachtigd.

  Like

 14. En terwijl ik al op reactie plaatsen …klikte …..bedacht ik me nog….dat het best mogelijk is, dat de vele massagraven die gevonden worden, de ISIS alle identiteitspapieren en paspoorten hebben afgepakt, om ze later te gebruiken bij vervalsen van ID´s cq paspoorten.

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   nederlandse jihadisten hebben in het totalitaire turkije en syrie geen kans om hun om hun is.activiteiten uit te voeren want dan zijn ze al opgepakt, opgesloten of om zeep gebracht. Het naar nederland terug haslne van dat soort lieden is een krankzinnig idee. In nederland verdwijnen ze direct onder de radar en kunnen doen wat ze willen. Degene die denkt dat die jihadisten in de gaten worden gehouden in nederland is meer dan naief. Ik denk dat die zogenaamde “terroristendeskundige”, gewoon een of andere typemiep is die vanuit de papieren wereld het jihadistenprobleem beoordeelt. Jihadisten mogen van mij allemaal sneuvelen inclusief vrouwen en kinderen. Hypocriet nederland maakt zich druk over jihadisten vrouwen en kinderen. Nou ik niet, weg ermee.

   Like

 15. Republikein zegt:

  Regenbooggekkie.
  Enige oude “sfeerbeelden”
  https://achtergrond.omroepbrabant.nl/vluchtelingencrisis#9558

  Origineel

  Sag mir wo die Blumen sind Wo sind sie geblieben Sag mir wo die Blumen sind Was ist gescheh’n Sag mir wo die Blumen sind Mädchen pflückten sie geschwind Wann wird man je versteh’n Wann wird man je versteh’n Sag mir wo die Mädchen sind Wo sind sie geblieben Sag mir wo die Mädchen sind Was ist gescheh’n Sag mir wo die Mädchen sind Männer nahmen sie geschwind Wann wird man je versteh’n Wann wird man je versteh’n Sag mir wo die Männer sind Wo sind sie geblieben Sag mir wo die Männer sind Was ist gescheh’n Sag mir wo die Männer sind Zogen fort der Krieg beginnt Wann wird man je versteh’n Wann wird man je versteh’n Sag wo die Soldaten sind Wo sind sie geblieben Sag wo die Soldaten sind Was ist gescheh’n Sag, wo die Soldaten sind Über Gräbern weht der Wind Wann wird man je versteh’n Wann wird man je versteh’n Sag mir wo die Gräber sind Wo sind sie geblieben Sag mir wo die Gräber sind Was ist gescheh’n Sag mir wo die Gräber sind Blumen blühn im Sommerwind Wann wird man je versteh’n Wann wird man je versteh’n Sag mir wo die Blumen sind Wo sind sie geblieben Sag mir wo die Blumen sind Was ist gescheh’n Sag mir wo die Blumen sind Mädchen pflückten sie geschwind Wann wird man je versteh’n Wann wird man je versteh’n.

  Vertaling[voor Bert]

  Vertel me waar de bloemen zijn Waar zijn ze nu Vertel me waar de bloemen zijn Waar zijn ze gebleven.Vertel me waar de bloemen zijn Jonge meisjes pakte ze Wanneer zullen ze ooit leren Wanneer zullen ze ooit leren Vertel me waar de meisjes zijn Waar zijn ze nu Vertel me waar de meisjes zijn Waar zijn ze gebleven. Vertel me waar de meisjes zijn Ze hebben echtgenoten genomen Wanneer zullen ze ooit leren Wanneer zullen ze ooit leren Vertel me waar de mannen zijn Waar zijn ze nu Vertel me waar de mannen zijn Waar zijn ze gebleven. Vertel me waar de mannen zijn, ze trokken de oorlog in. Wanneer zullen ze ooit leren Wanneer zullen ze ooit leren Vertel iedereen waar de soldaten zijn Waar zijn ze nu Vertel iedereen waar de soldaten zijn Waar zijn ze gebleven. Vertel me, waar de soldaten zijn Over graven waait de wind . Wanneer zullen ze ooit leren Wanneer zullen ze ooit leren Vertel me waar de graven zijn Waar zijn ze nu Vertel me waar de graven zijn Waar zijn ze gebleven.Vertel me waar de graven zijn Bloemen bloeien in de zomerwind. Wanneer zullen ze ooit leren Wanneer zullen ze ooit leren Vertel me waar de bloemen zijn Waar zijn ze nu Vertel me waar de bloemen zijn Wat is er gebeurd. Vertel me waar de bloemen zijn Jonge meisjes pakte ze Wanneer zullen ze ooit leren Wanneer zullen ze ooit leren.

  Dit is een krijgslied.
  Nostalgie.
  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s