De schaduwzijde van diversiteit

Screenshot_42.png

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is steeds populairder geworden om van raciale en etnische diversiteit te spreken als civiele kracht. Van multiculturele festivals tot richtlijnen van politieke leiders, de boodschap is dezelfde: onze verschillen maken ons sterker.

Maar een groot nieuw onderzoek, gebaseerd op gedetailleerde interviews met bijna 30.000 mensen in heel Amerika, heeft exact het tegenovergestelde geconcludeerd. De politieke wetenschapper Robert Putnam van de Harvard University – beroemd vanwege zijn boek “Bowling Alone” uit het jaar 2000 over afnemende burgerlijke betrokkenheid – heeft ontdekt dat des te groter de diversiteit in een gemeenschap is, hoe minder mensen stemmen en hoe minder zij vrijwilligerswerk doen. In de meest diverse gemeenschappen vertrouwen de buren elkaar maar half zoveel als in de meeste homogene gemeenschappen. Het onderzoek, het grootste over burgerlijke betrokkenheid in Amerika, kwam erachter dat vrijwel alle maatstaven van burgerlijke gezondheid lager zijn in meer diverse gemeenschappen.

“De omvang van het effect is schokkend”, zegt Scott Page, een politieke wetenschapper van de University of Michigan.

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Klaas”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", gezond realisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti. Bookmark de permalink .

17 reacties op De schaduwzijde van diversiteit

 1. Pingback: De schaduwzijde van diversiteit | toodlessss

 2. Hovawart zegt:

  Biodiversiteit schijnt zelfs een onnatuurlijk fenomeen te zijn, maar de politiek schetst dat Moeder Natuur het bij het verkeerde eindje heeft.

  Like

 3. Wim zegt:

  Eerder hadden we hier al de conclusies van de WRR .
  Meer diversiteit hangt samen met:
  -Lagere ervaren buurtcohesie en thuisgevoel;
  -Toename onveiligheidsgevoel en criminaliteit;
  -Lagere economische groei in West-Nederland en in regio’s met veel hoogopgeleiden.
  (Tweet Jan v.d. Beek 6-6-2018)

  Geliked door 1 persoon

 4. Marlies zegt:

  Het oude adagium: Verdeel en Heers

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Ga nou niet zeggen: Dat dit vreemd is !
  Vreemd gespuis is niet te vertrouwen en een Overheid die je leefomgeving verziekt ook niet !

  Geliked door 1 persoon

 6. Mary zegt:

  Helaas kunnen we als het om diversiteit gaat bij de Islam geen enkele toevoegende, alleen maar een desastreuze civiele “kracht” constateren, het is de Islam of niets dus dat politiek correcte gewauwel heeft geen enkele onderbouwing als het gaat om “de samenleving”, het is dodelijk voor de samenleving en niets anders, verschillen worden niet getolereerd binnen de Islam en elke bestaande diversiteit wordt geëlimineerd. Ook zo bij het marxisme waar een ieder even arm, ellendig en gecontroleerd moet zijn. Kijk naar de haat in Zuid Afrika van de zwarte bevolking naar de blanke en voor een deel ook in Amerika en Europa. Dat een multiculturele samenleving niet werkt is al zo vaak bewezen.

  Like

 7. Elisah zegt:

  Perfecte uitleg.

  Like

 8. Thomasson zegt:

  Wij hoeven helemaal niet zo ver tot Amerika te gaan. Let maar op het gedrag van klanten in een Haagse supermarkt. Bijvoorbeeld: de Jumbo of ALDI in de Mega Stores. Vergelijk het met het gedrag van klanten in een van Westlandse Albert Hein’s of Jumbo’s. Bijvoorbeeld: die van Naaldwijk of ’s Gravenzande. De klanten in een diverse Haagse supermarkt zijn gestrest, kijken vijandig links en rechts om zich heen. Het lijkt alsof ze zich op een vijandig grondgebied bevinden. Dat zij op ieder moment kunnen worden door zaakrollers bestolen, of zomaar worden aangevallen. In zulke supermarkten heerst een grimmige sfeer. Echter zodra de meerderheid van de klanten in een supermarkt autochtoon zijn, veranderd de sfeer bliksem snel. Mensen worden direct zoals ze altijd waren: behulpzaam, beleefd een aardig voor elkaar. Zij voelen zich op hen gemak. Een bezoeker uit de Randstad, die in het noorden van Nederland zijn vakantie viert, moet zich echt wennen aan een sfeer van het Nederlands van vroeger (in de meest positieve zin) Burenhulp in het Noorden is de normaalste zaak van de wereld. Ze zijn daar ook bijzonder actief als vrijwilligers. Ik denk dat het leven dat mensen in het noorden leiden, helpt hen gezondheid te bevorderen. Men ziet in Friesland mensen van ver boven de 80 jaar oud die nog lange afstanden fietsen.

  Als Scott Page van de Universiteit van Michigen stelt dat ‘De omvang van het effect is schokkend’ kan men gerust vaststellen dat voor Nederland kan zo’n effect dramatisch aflopen. Stel men voor dat tijdens overstromingen zal de NL bevolking zich gedragen net als de zwarte en Latino bevolking van New Orleans tijdens en na de tornado Catherina. Ze waren daar bezig met berovingen en verkrachtingen en niet met elkaar helpen. Daarom is diversiteit op grote schaal voor Nederland FUNEST.

  Geliked door 2 people

 9. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/08/13/bijna-geen-van-de-nieuw-aangekomen-immigranten-in-zweden-studeert-ondanks-opgelegde-onderwijsplicht/

  Bijna geen van de nieuw aangekomen immigranten in Zweden studeert – ondanks opgelegde onderwijsplicht

  Bijna geen van de nieuw aangekomen immigranten studeert, ondanks de onderwijsplicht die door de rood-groene regering is opgelegd. Dit blijkt uit cijfers van het Arbeidsbureau.

  Dit jaar zijn bijna 5.500 immigranten leerplichtig. Hoeveel zijn er mee begonnen?
  Slechts 90 personen.

  Like

 10. bigljohn zegt:

  Diversiteit zou een zegen zijn ? Het is niet meer dan de vooruitgang van de achteruitgang. De enigen die hier garen bij spinnen zijn de moslims.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Denk vooral maar eens aan Rusland en Joegoslavië waar het alle dictators en heersers NOOIT is gelukt om verschillende bevolkingsgroepen samen te voegen en uiteindelijk ook de ondergang van die landen werd!

   Geliked door 1 persoon

 11. Guus Velraeds zegt:

  Heeft iemand al eens een gezamenlijke kudde gezien van kamelen, zebra’s, karbouwen, elanden, zeboe’s, geiten, herten, olifanten en kaffer buffels?

  Nee nog nooit!

  Dan denk ik dat de natuur racistisch is.

  Geliked door 1 persoon

 12. Jan zegt:

  Schaduwzijde van diversiteit inEdmonton, Canada: toename van kakkerlakken
  According to a local exterminator, a rise in cockroach numbers may be a sign of Edmonton’s growing diversity.

  Tom Schultz of Edmonton Exterminators says he’s rarely seen as many cockroaches in his forty years of business as he has recently.

  https://edmonton.ctvnews.ca/more-cockroaches-a-sign-of-edmonton-s-growing-diversity-1.4081671

  Geliked door 1 persoon

 13. Jan zegt:

  Linksvolk gaat natuurwetenschappen kapot maken

  Natuurkundige: Natuurkunde werd ontwikkeld door mannen, linksvolk: U kunt nu oprotten

  A senior Italian scientist has been suspended after he sparked fury during a presentation at Cern, the European nuclear research centre in Geneva, when he said physics was “invented and built by men, it’s not by invitation”.

  Cern issued a statement on Monday suspending Strumia with immediate effect pending an investigation for his “unacceptable” presentation, which was “contrary to the Cern code of conduct”.

  “Cern always strives to carry out its scientific mission in a peaceful and inclusive environment,” it said.

  https://www.theguardian.com/science/2018/oct/01/physics-was-built-by-men-cern-scientist-alessandro-strumia-remark-sparks-fury

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s