Middellandse Zee: De koelbloedige berekening van de “Aquarius”

Screenshot_46

141 illegalen opgenomen! “Reddingsschip” Aquarius opnieuw actief als smokkelaar!

(Door: “Pluto” – Vertaling: E.J. Bron)

De “Aquarius”, het 77 meter lange schip voor de NGO´s “Artsen zonder Grenzen” en “SOS Méditerranée”, schommelt en vist sinds kort weer voor de kust van Libië in het moreel troebele spiegelgladde water. En prompt kruisen er als op bestelling twee houten zielverkopers de koers van het zelfbenoemde “reddingsschip”: opnieuw 141 mensen van de verdrinkingsdood gered, Twittert de bemanning vrijdag zelfverheerlijkend in de “Welt”.

PI News (2)

Daarvoor zouden deze mensen in hun boten vijf andere grote schepen zijn tegengekomen, zonder dat die tegelijk een reddingsactie zouden zijn gestart, wil de bemanning van de “Aquarius” naar horen zeggen van de “geredde” mensen gehoord hebben. Dat klinkt zoals: “Schandalig, we hebben volgens het zeerecht een recht op redding. Waarom helpt ons dan niemand?”

Wellicht was de zee te glad, was er geen noodsituatie herkenbaar? Vragen, die de “vrijbuiters” van de “Aquarius” zichzelf helemaal niet stellen. Voor hen is het duidelijk: “Scheepsbemanningen deinzen mogelijkerwijs voor hulp terug, omdat ze daarmee een groot risico ingaan om daarna op volle zee vast te zitten en geen veilige plaats krijgen toegewezen waar ze de drenkelingen naartoe kunnen brengen”, zei de projectcoördinator van de NGO “Artsen zonder Grenzen”, Aloys Vimard, volgens de “Welt”.

Alleen de “Aquarius” doet in haar onwankelbare opvatting over zichzelf alles goed, luidt haar boodschap. Terwijl er van gekwalificeerde “redding” voor de Libische kust door privéredders al lang niet meer kan worden gesproken, nadat Middellandse Zeelanden als Malta en Italië haar schepen, die vanwege hun geringe grootte, capaciteit en reikwijdte sowieso alleen maar als tussenstation geschikt waren, aan de ketting hebben gelegd om een einde te maken aan het levensgevaarlijke aanzuigende effect.

Op dit moment is alleen nog de qua reikwijdte grotere “Aquarius” inzetbaar. Ze tovert de hulpzoekende mensen op het strand iets voor, wat zij alleen getalsmatig al niet in staat is om alleen te steunen. Ze handelt uiteindelijk niet zelfvoorzienend, maar is op vreemde hulp aangewezen. Met het vermoedelijke gevolg dat er opnieuw aangelokte mensen door het reddingsnet vallen en zullen verdrinken. En ze spoelt opnieuw water op de propagandamolen van de maffiose smokkelaars dat de weg naar Europa weer vrij zou zijn en geplaveid met redding. Men zou alleen maar hoeven instappen en aan de horizon met de “redders” via de satelliettelefoon hoeven communiceren.

De NGO´s betwisten fel met de smokkelaars samen te werken, en al helemaal dat zij gemene zaak met hen maken. Wanneer echter de “Aquarius” opduikt voor de Libische kust en veilige redding voorspiegelt, dan geeft ze zodoende ook signalen af aan de smokkelaars; we kunnen weer. De “Aquarius” doet dit in de wetenschap geen veilige haven te kunnen aanbieden. Italië is hard gebleven en heeft het aanmeren verboden.

Het is dus een gewaagde onderneming, die uiteindelijk zou kunnen uitdraaien op een soort chantage. De “Aquarius” daagt het lot een tweede keer uit, nadat ze in juni dagenlang met meer dan 600 “migranten” en “vluchtelingen” naar Spanje moest varen, omdat het schip van Malta en Italië geen toestemming had gekregen om aan te meren. Biedt Spanje weer een lifeline, nadat de bondskanselier haar nieuwe premier Sánchez in haar netten had gestrikt? Sowieso staat vast: de redding van mensenlevens als koelbloedige berekening te bedrijven, is geen humanitaire daad.

Bovendien opereert de “Aquarius”, na alles wat bekend is, in het soevereine gebied van de Libische kustwacht. Deze heeft sinds juni het door het zee- en volkenrecht gegarandeerde commando en de zeggenschap in de door haar gedefinieerde reddingszone. De “Aquarius” zou zich dus moeten onderwerpen aan Libische aanwijzingen. Ze heeft het echter al definitief van de hand gewezen om haar menselijke vracht naar een Libische haven te brengen. De “Aquarius” is daarom een schip zonder haven, op dit moment niets anders dan een drijvend platform, in feite in zelf veroorzaakte zeenood.

Men kan alleen maar speculeren: de vaart van de “Aquarius” is een test om rode lijnen te overschrijden en het zee- en volkerenrecht aan eigen “humanitaire” regels te onderwerpen. Met het doel om de aan de ketting gelegde schepen van de andere NGO´s weer vrij te krijgen, omdat zogenaamd de “nood aan de man is”. Daarvoor spreekt de onbewezen bewering van de “Aquarius” dat bij de redding op zee afgelopen vrijdag vijf andere schepen geweigerd zouden hebben om de 141 “migranten” op te nemen. Deze mening dient echter met de nodige scepsis te worden bekeken. Want het is aan de verantwoordelijke Libische kustwacht om opnemende schepen naar Libische havens te dirigeren. Dat heeft zij onlangs met succes in het geval van de “Asso Ventotto” gedaan.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Pluto”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, provoceren, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

11 reacties op Middellandse Zee: De koelbloedige berekening van de “Aquarius”

 1. Jan zegt:

  BKA bevrijdt ISIS-teroristen in Erbil en brengt hen naar Duitsland


  Das Bundeskriminalamt (BKA) hat nach einem Bericht des Nachrichtenmagazins FOCUS Ende April zwei verdächtige deutsche Kämpferinnen der Terror-Miliz IS aus dem Gefängnis im nordirakischen Erbil befreit und nach Frankfurt/Main geflogen. Dort mussten die beiden Frauen aufgrund ihrer Gefährlichkeit rund um die Uhr überwacht werden. Ein Haftbefehl des Bundesgerichtshofs lag zum diesem Zeitpunkt nicht vor.

  https://www.focus.de/politik/deutschland/in-geheimaktion-bka-evakuierte-zwei-gefaehrliche-is-frauen-aus-dem-irak-jetzt-einreisesperre-fuer-deutsche-ermittler_id_9394789.html

  (https://www.facebook.com/alternativefuerde/photos/a.542889462408064.1073741828.540404695989874/2011033255593670/?type=3&theater)

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Ongelofelijk!
   De kwaadaardigheid van de Merkel-regering is van dien aard dat Merkel en haar lakeien als de tijd daar is beschuldigd moeten worden van hoogverraad met de bedoeling opzettelijke vernietiging van het eigen volk.
   Daar kan maar een straf op staan.

   Like

 2. Die hele zgn. “humane” reddingsacties zijn gewoon onderdeel van het EU-immigratie beleid. Er zijn vele (gelieerde) organisaties die hieraan vet verdienen!

  Geliked door 3 people

 3. ieznogoedh zegt:

  Op dit moment is alleen nog de qua reikwijdte grotere “Aquarius” inzetbaar.
  De Franse geheime dienst weet wel een oplöossing voor ongewenste schepen.

  Like

 4. Peter zegt:

  Geen geld meer naar Artsen zonder Grenzen, alle hulporganisaties kunnen het lazerus genieten ,ze gaan maar bedelen bij hun grote vriend Soros .

  Like

 5. Pietersen zegt:

  De plek waar dit schip thuishoort is de bodem van de zee.

  Like

 6. Harry zegt:

  Die linkse kliek is dus zó gek dat ze iedereen die in een klein bootje zitten als “drenkeling” benoemen . Ook als is er nog geen emmer water aan boord .
  We worden bedonderd door die linkse landverradersbende met elk woord dat ze zeggen .
  Optimaal tegenwerken dus , die bende !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s