Salvini: Einde maken aan de uitbuiting van immigranten in de landbouw

Screenshot_51

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.

(Door: Alexander Markovics – Vertaling: E.J. Bron)

Een tragisch ongeval bepaalt in Italië de politiek. 16 oogsthelpers zijn bij een verkeersongeval in het Zuid-Italiaanse Foggia maandag 06-08-2018 gestorven. Slechts twee dagen daarvoor vond een soortgelijk ongeval plaats, waarbij vier Afrikaanse immigranten om het leven kwamen.

Direkt

Getto´s voor oogstarbeiders

In Italië werken ieder jaar duizenden oogstarbeiders onder miserabele omstandigheden. Ze komen uit Afrika, maar ook uit Polen, Bulgarije en Roemenië. Voor enkele euro´s per uur werken ze op de velden in Zuid-Italië, hun onderkomens bestaan uit vervallen barakken. Omdat er geen openbaar vervoer is, dat zij in het zuiden zouden kunnen gebruiken, worden ze in kleine vrachtwagens geperst en zo naar het werk getransporteerd. Door de zogenaamde “Caporalato”, de uitbuiting van zwarte arbeiders, verdient de maffia van Calabrië, de ´Ndrangheta, veel geld.

Salvini: getto´s sluiten, immigratie bestrijden

Na een demonstratie voor “werk, rechten en waardigheid” van de oogstarbeiders woensdag, gaven minister van Binnenlandse Zaken Salvini (LEGA) en minister-president Conte (partijloos) een persconferentie in Foggia. Salvini kondigde daar een successieve ontruiming van de barakkenkampen aan. Verder wil de minister van Binnenlandse Zaken tegen de maffia optreden, die van de illegale immigratie zou profiteren. Als er minder migranten zouden zijn, dan zou de maffia problemen hebben met haar businessmodel, aldus Salvini.

Jaarlijks € 5 miljard door zwart werken op de velden

Door het zwart werken op de velden worden jaarlijks € 5 miljard geïncasseerd, daardoor loopt de staat € 2 miljard aan belastingen mis. De Italiaanse minister-president Conte eist als oplossing een kwaliteitslandbouw. Zonder waardige arbeidsomstandigheden zou het probleem niet op te lossen zijn.

Tot zes jaar gevangenis, maar gebrek aan controles

Op de “Caporalato” staan in Italië tot zes jaar gevangenisstraf, het komt echter wegens gebrek aan controles nauwelijks tot aangiftes. Het openbaar ministerie in Foggia startte in het kader van de gebeurtenissen twee onderzoeken: enerzijds een onderzoek naar het verkeersongeval, anderzijds moeten de werkgevers van de immigranten opgespoord worden.

Zuid-Europa´s landbouw en de uitbuiting van de immigranten

De massa-immigratie naar Europa is zeer eng verbonden met de landbouw in Zuid-Europa. Zowel in Italië als ook in Spanje werken immigranten onder mensonwaardige omstandigheden om fruit en groente voor Europa en de wereldmarkt te produceren. De economie fungeert als drijfveer van “Refugees Welcome!”. Zonder een einde aan de kapitalistische uitbuitingseconomie zal er geen einde van de massa-immigratie zijn.

Bron:
www.info-direkt.eu
Door: Alexander Markovics

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Afrika, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Derde Wereld, Graaien, Illegalen, Immigratie, Italië, Maffia, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

8 reacties op Salvini: Einde maken aan de uitbuiting van immigranten in de landbouw

 1. Petra DeBoer zegt:

  Precies, en onze boeren en tuinders moeten gewoon (terecht) het minimum loon betalen aan werknemers en hebben door Italië en andere landen zoals Spanje te maken met valse concurrentie doordat zij met slaven werken. Lekker die vrije markt werking in de EU waar de regels wel voor onze boeren en tuinders gelden maar niet in bijvoorbeeld Italië en Spanje. De Franse boeren krijgen veel te veel subsidie van de EU wat o.a. de Duitse, Deense en Nederlandse boeren niet krijgen. Dat de maffia in Italië achter deze praktijken zit verbaasd me niks want het is ook de maffia die vanuit Afrika voor aanvoer van “gelukzoekers” zorgen. In deze werken ze vaak ook nog eens samen met de RK kerk.

  Like

 2. Henk der Niederlander zegt:

  Het is natuurlijk een hoop slap gelul om te stellen dat zonder de uitbuiting de massa immigratie zal stoppen.
  Er kan in dit artikel gesteld worden dat de import uit Afrika samenhangt met dit soort activiteiten en dat zal zelfs voor een heel klein deel ook wel kloppen maar laten we eerlijk blijven en de wetenschap dat de meesten uit Afrika naar Europa komen voor het sociale vangnet en zeker niet om op velden te werken of in boomgaarden.

  Like

 3. Guus Velraeds zegt:

  “Refugees welcome” is zoals we altijd dachten gewoon een masker waarachter uitbuiting, machtsmisbruik en oneigenlijk gebruik van algemene middelen schuilgaat.

  Dat Europa hierdoor de afgrond ingaat heeft geen belangstelling bij de profiteurs van dit verdienmodel.

  Het schip van artsen zonder grenzen (acquarius) zou in het kader van misbruik en mensen handel gewoon aan de ketting gelegd moeten worden.

  Like

 4. Johan de derde zegt:

  Nederland heeft het ook kijk maar bij de kassen en diverse tuinders goedkope arbeiders. Een fikse boete en laat al die steuntrekkers die een uitkering krijgen maar gaan werken voor voor dat bedrag moet je opletten hoeveel trekkers dan een baan gaan zoeken het merendeel zijn gewoon uitvreters die ouderen zieken en dergelijke uitgezonderd.

  Like

 5. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/08/14/eu-is-doodsbang-voor-de-rechtse-populistische-regering-van-italie-zegt-regerend-partijlid/

  EU is doodsbang voor de rechtse populistische regering van Italië, zegt regerend partijlid

  De leiders van de Europese Unie zijn bang voor de eurosceptische regering van Italië, aldus een hooggeplaatste assistent van de Italiaanse premier.
  Giancarlo Giorgetti verklaart dat Brussel wanhopig op zoek is om de fel eurosceptische Italiaanse regeringscoalitie te “aborteren”. Volgens de politicus van Lega zijn de leiders van de Europese Unie bang dat Italië een populistische opstand in heel de Europese Unie zal ontketenen.

  Like

 6. Claudia M. zegt:

  Kunnen we de NGO’s dit ook even laten weten? Van de regen in de drup noemt men dit… Het wordt niet beter voor deze mensen als zij naar hier komen en het wordt er zeker niet beter op voor ons. Dit is onbetaalbaar, heel Europa verwordt op deze manier tot een derde wereld continent en dan houdt iedere hulp gewoonweg helemaal op…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s