Waarover Juncker zich zorgen maakt: “Het nieuwe Europees Parlement zou buitengewoon naar rechts kunnen gaan tenderen”

Screenshot_39

(Vertaling: E.J. Bron)

Brussel – De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker (foto), maakt zich “grote zorgen” om de EU. In een interview met de “Tiroler Tageszeitung” zei Juncker met het oog op de komende Europese verkiezingen: “Als zich op Europees niveau herhaalt wat we op dit moment in enkele landen observeren, dan zou het nieuwe parlement buitengewoon naar rechts kunnen gaan tenderen.”

Duits - Zuerst

Volgens de uit de Europese Volkspartij (EVP) afkomstige voorzitter van de Europese Commissie zou bij een ruk naar rechts een “verder uit elkaar drijven” maar moeilijk te verhinderen zijn. “Daarom is het uur aangebroken waarop de beproefde democratische partijen van het midden zich voor deze verkiezingen tot elkaar dienen te komen om belangrijke beslissingen te nemen in plaats van deze tot na de verkiezingen uit te stellen”, zei Juncker, en riep met het oog op de EU-begroting voor de begrotingsperiode 2014 tot 2020 op om snel te handelen. “Het zou goed zijn om Europa met de op dit moment beproefde krachten nog een ruk te geven.”

De Luxemburger uitte kritiek op de EU-landen en hun vluchtelingen- en asielpolitiek. Wanneer de “logische” voorstellen van de Europese Commissie van 2015 zouden zijn ingevoerd, “dan zou ons veel bespaard gebleven zijn”. Daarbij zinspeelde hij op de onlangs mislukte plannen van de herverdeling van “vluchtelingen” over de EU-landen. Deze wordt tot op de dag van vandaag door landen als Hongarije en Polen fel afgewezen, zodat het concept tijdens de topontmoeting in Brussel in juni definitief ten grave werd gedragen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, democratie, dictatuur, Elite, establishment, Europa, Europeanisering, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, liberalen, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten. Bookmark de permalink .

29 reacties op Waarover Juncker zich zorgen maakt: “Het nieuwe Europees Parlement zou buitengewoon naar rechts kunnen gaan tenderen”

 1. Motorman zegt:

  Hij maakt zich dus zorgen dat gewoon democratie plaats vindt?

  Geliked door 4 people

  • paulzwueste zegt:

   Juncker en Erdogan zijn twee dictators.
   Zelfde kaliber.
   Juncker moet het wat beschaafder verpakken… maar is gewoon ’n smerige criminele zakkenvuller die alléén macht en geld wil.

   Ook zijn kop zal dus rollen…!

   Like

 2. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  De zuipschuit wil er nog gauw een paar ongewenste maatregelen doorheen jassen tegen de wil van de burgers. Wat een criminele organisatie is het toch.

  Geliked door 1 persoon

 3. M.A.L. Sion zegt:

  De zatlap ontnuchtert. Hopelijk wordt zijn nachtmerrie bewaarheid. Met die flinke ruk naar rechts zou mogelijk ook de islam een forse dreun gegeven kunnen worden.
  Hoop doet leven.

  malsion@orange.fr

  Geliked door 3 people

 4. Thoth zegt:

  Een beetje rechts is voor mij al voldoende. Als ze maar een meerderheid vormen in de EU…. En, eindelijk de alcoholische Junker eruit. Dat lucht wat op.

  Geliked door 1 persoon

 5. ReaGluurder zegt:

  Mr. Drunckert, door uw toedoen en van uw Vrindjes, glijden wij hier per dag verder de afgrond in! Om het tij proberen te keren en te redden wat er nog te redden valt, stemmen wij op een partij die u niet bevalt! U heeft met afgejat geld van spaarzame burgers Glazen Paleizen uit de grond gestampt, die meestentijds leeg staan en nog is er behoefte aan meer Eu-Pronk! Met uw idiote “Barmhartigheid” heeft u en uw Hielenlikkers ooit stabiele en welvarende landen VERKLOOT met de import van een cultuur die haaks op de onze staat! U heeft van W-Eu een provincie van het Midden-Oosten / Afrika gemaakt met de bijhorende SHIT!! En het wordt zwz allemaal nog veel erger omdat de vluchtelingenbaarmoeders overuren draaien! De W-Europese steden zijn al verpest met bange burgers voor moord en doodslag. Burgers die al decennia na zonsondergang die deur niet meer uitdurven en van hun huizen vestingen hebben gemaakt. Wij zijn het zat al die zoenende en kwijlende “leiders” zonder Kloten. Nu bij “uw onderdanen” de ogen en oren steeds verder opengaan en de SLOOP / ONDERGANG van W-Eu steeds duidelijker wordt, slaat de paniek toe in Brussel / Berlijn. Gaat u maar even voor uw gemoedsrust in uw gepantserde taxi naar de kerk en neem een flinke slok wijwater!! Zal u en ons goed doen!

  Geliked door 3 people

 6. Anneke, te Groningen zegt:

  Daaaaaaaag Juncker en je trawanten jullie wringen de EU ingezetenen als een dweil uit tot er niets meer uitkomt, de werkende klasse zit momenteel in een flow van een soort gouden eeuw maar de wringer staat alweer klaar om ons allen tot in den treure uit te wringen. Juncker noem mij 5 dingen waar de EU burger ECHT plezier en voordeel van heeft, tot heden kan ik niks zinnigs bedenken behalve misschien de vette salarissen van EU politici met hun tonnen aan euro’s inkomen per jaar.
  Banken blijven grote winsten te boeken met uitgezette gelden (van spaarders) maar de spaarders zitten op 0.03 rente dit is een roverij van jewelste dankzij de ECB. In Nederland verhoogt Rutte de 6% goederen naar 9% en de BPM gaat ook al omhoog alleen weten we nog steeds niet hoeveel, is dit nu echt EU-beleid? Van mij kan vandaag de gehele EU-rovers organisatie opgedoekt worden het is een wanstaltig systeem van gelden rondpompen en dwangwetten instellen, voordelen voor de burgers? Nee nee nikkes nada.

  Geliked door 4 people

 7. Peter zegt:

  Waarover Juncker zich zorgen maakt: “Het nieuwe Europees Parlement zou buitengewoon naar rechts kunnen gaan tenderen”
  Ik maak me hier GEEN zorgen over !
  Sterker nog : Ik hoop hier op !

  Geliked door 2 people

 8. Hovawart zegt:

  Quelle Horreur !, How Awful! de maandag is altijd een dag om te recupereren van het weekend, en dan komt er wel eens een helder moment voorbij, voor de overwegend benevelde geest, noem het een openbaring, harde realiteit of zelfs berouw, maar zal gelukkig niet langer duren tot aan het eerste wijntje bij de lunch, en waarmee men weer overgaat tot de orde van de dag,……proost.

  Geliked door 1 persoon

 9. kampersrene zegt:

  Waarover Juncker zich zorgen maakt: “Het nieuwe Europees Parlement zou buitengewoon naar rechts kunnen gaan tenderen” m.a.w. terug naar het gezond verstand…pakt er ene van mij Junkers eindelijk goede vooruitzichten

  Geliked door 1 persoon

 10. Sabeltant zegt:

  Guttegut, bang dat het gezonde verstand gaat zegevieren?
  Er is een hoop te winnen met de Europese verkiezingen.
  Ik stem 100% zeker op de meest anti-EU die er te kiezen is!

  Geliked door 1 persoon

 11. Stef zegt:

  Sommigen onder ons hebben wel eens commentaar gehad op geert wilders. Dat hij te soft is.
  Maar dat linkse schip en het islamisme waren nauwelijks te stuiten,
  Maar omdat het islamisme en links totaal tegenovergesteld van elkaar zijn was te verwachten dat het schip t.z.t.zelf wel tegen de kade zou botsen. Dit moment lijkt te gaan aanbreken.
  Links zal door veel meer mensen worden afgewezen en dan is pas de mogelijkheid daar om alles om te draaien en komt het van pas dat geert wilders overal goede contacten heeft gelegd in deze moeilijke tussenfase.
  Dan kan pas alle islam uit europa worden teruggedreven en de afrikaners naar hun thuislanden gezonden.

  Geliked door 1 persoon

 12. koddebeier zegt:

  Dan zal er is eindelijk een frisse wind gaan waaien, weg met dat linkse fascisten zooitje !

  Geliked door 1 persoon

 13. Cathja zegt:

  Ik maak me beslist geen zorgen over de ‘ruk naar rechts’. Integendeel! Het kan me niet snel genoeg gaan.
  De smeerlap Juncker probeert echter nog snel even landen tot het nemen van maatregelen te dwingen, die na de verkiezingen wel eens geen draagkracht meer zouden kunnen hebben onder de lidstaten.
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Juncker voelt zich in het nauw gedreven, vandaar zijn uitspraken.
  Ik hoop dat de ‘verrechtsing’ snel een feit zal zijn.

  Juncker….PROOST!

  Op een gezond en democratisch Europa, waar rechts het voor het zeggen heeft.

  Geliked door 2 people

  • Thomasson zegt:

   @Cathja. Hoe zal Juncker zonder de EU leven? Wie zal voor zijn ontelbare flessen whisky betalen?

   Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @Thomasson

    Ik denk dat Juncker dit zal betalen van zijn meer dan riant pensioen. Reken maar dat dit heerschap al zijn financiële schaapjes op het droge heeft!
    “Een dag zonder whisky is een dag niet geleefd”…….hangt er op een truttig tegeltje boven zijn bed…

    Geliked door 1 persoon

 14. Thomasson zegt:

  Er zijn in de EU heel veel mensen die, net als vriend Juncker, schijten in hen broek van angst. Ze zijn niet zo zeer bang van de ruk naar rechts, als voor de gevolgen voor hen eigen carrière en vooral hen eigen portemonnee. Ze zijn doodsbang dat de EU zal uit elkaar vallen. In dat geval zou Soros en zijn NWO/Bilderberg club niet meer Sinterklaas kunnen spelen voor top EU-bobo’s. Goedbetaalde Grand Signors die de agenda voor de Kalergi-Plan uitvoeren.

  Geliked door 2 people

 15. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Deze dronkaard heeft wel een hele eigenzinnige opvatting over democratie.
  Laten wij het even heel duidelijk stellen. In een echte democratie bepalen de onderdanen, wat de bovendanen moeten doen en niet andersom.
  In een democratie is dus geen ruimte voor dictatuur.
  Een democratie verlangt leiderschap en is wars van heerschappij.
  En Druncker, de ischiaslijder, is bepaaldelijk geen leider.

  Like

 16. Peter zegt:

  Zal wat zijn als er iemand aan het bewind komt met een nuchtere kijk op zaken .

  Geliked door 1 persoon

 17. Steven zegt:

  Waarover Juncker zich zorgen maakt: “Het nieuwe Europees Parlement zou buitengewoon naar rechts kunnen gaan tenderen”

  Dan neemt die lapzwans toch gewoon een borrel..dan is hij zijn zorgen ook weer vergeten.

  Geliked door 1 persoon

 18. bigljohn zegt:

  Allemaal show van Juncker. Hij weet drommels goed dat hij niets te vrezen heeft. Stembusfraude zal net als bij ons zijn werk grondig verrichten. Bij ons maakt Rutte zich allang geen zorgen meer. Die weet al (voor de tweede keer) dat er een Rutte 4 kabinet in aantocht is, met bij iedere tweede kamer verkiezingen maximale stemmenwinst !

  Geliked door 3 people

 19. Tistochwat zegt:

  Eerst zien, dan geloven.
  Ik laat me niet zo snel met een dooie mus in een kluitje riet sturen.
  Je moet nooit ‘hoera’ roepen voor je van de brug valt.

  Geliked door 2 people

 20. Pistolen-Paultje zegt:

  En wat doet deze zuiplap met de informatie dat de EU rechtser wordt???? Niks, want onze politici anticeperen niet op verandering en signalen uit de maatschappij. Ze zullen compleet verbaasd reageren en zeggen dat de kiezer er niks van begrijpt!

  Geliked door 2 people

 21. Guus Velraeds zegt:

  Wat een achterlijkheid nog steeds te spreken over links en rechts.

  Je hebt realistische, pragmatische politiek en je hebt ideologisch gestuurde politiek.

  Dat laatste heeft de wereld sinds de Franse revolutie weinig goeds gebracht omdat het op basis van ideologische leerstellingen niet in staat is tot bijsturing.

  Verder zegt hij die zich democraat noemt (Juncker) dat hij moeite heeft met de uitkomsten van een democratisch proces.

  Hoe ideologisch verblind ben je dan.

  Like

 22. Jules Vismale zegt:

  Dat Jean-Claude Juncker zelfs de verkeerde schoenen aan heeft in het Europese Parlement bewijst dit artikel:

  BESCHAMEND: EU-voorman Juncker schuifelt met twee verschillende schoenen rond in Brussel

  Het is weer zover met de overste voorman van Brussel: de voorzitter van de Europese Commissie liep met twee verschillende schoenen het podium op. De voorzitter staat ondertussen bekend om pijnlijke taferelen zoals het uitdelen van klopjes en struikelend rondlopen (wat mij betreft loopt hij dadelijk op krukken of rijdt hij rond in een rolstoel!) vanwege ‘rugproblemen’.
  Nu kan Jean-Claude Juncker nog een anekdote aan zijn repertoire toevoegen voor de volgende verjaardag. Ja, u leest het goed: Jean-Claude Juncker loopt als een Pippi Langkous rond in Brussel. We hebben zelfs beelden…
  Hij had zelfs net zo goed rode schoentjes kunnen gaan aantrekken, gelijk naar het ijdele meisje Karen uit het sprookje van Andersen, en dan overal gaan ronddansen in Brussel, tot op straat toe!

  Update: ik ben niet zeker of Juncker daadwerkelijk twee verschillende kleuren schoenen aan had. Het lijkt er wel op in de video. We gaan contact opnemen met de Europese Commissie.

  Verschillende media (1, 2) rapporteerden het pijnlijke voorval van de EU-voorman, die tijdens een persconferentie met onder meer president Tusk, aantrad met een bruine en een zwarte schoen. Juncker was blijkbaar zelf niet meer in staat (Joseph Goebbels droeg zelfs een aangepaste klompschoen) om dit gegeven te controleren en een dame kwam even kijken hoe het zat met de schoenen. Juncker koos uiteindelijk (terecht) voor een paar zwarte schoenen.

  In plaats van dit tafereel was het beter geweest als blaaskaak Juncker (die nog steeds een EU-ler wil) de Zuid-Afrikaanse president had aangesproken op de behandelingen van christelijke blanke boeren in het land. Maar nee. In Zuid-Afrika is veel te doen vanwege voorgenomen mensenrechtenschendingen van de Zuid-Afrikaanse regering.
  De regering is namelijk voornemens landbouwgronden te confisqueren. Het ontnemen van eigendommen zonder compensatie is een overtreding van art. 17.2 van het VN-verdrag over mensenrechten. Genoeg talking points voor het ‘Brussel van de mensenrechten’, maar nee, zo ver kwam Juncker dus niet.
  Zijn EU-droom is allang een ware EU-nachtmerrie voor iedereen geworden in Europa!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s