OM wist al jaar van misstanden bij NFI, werd in doofpot gestopt

Screenshot_8

Verdachten op basis van mogelijk besmet NFI-bewijs tot celstraffen veroordeeld

Het Openbaar Ministerie is al ruim een jaar op de hoogte van misstanden bij moordonderzoeken van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), dat dadersporen bij misdrijven napluist. Terwijl sindsdien diverse verdachten op basis van NFI-rapportages tot lange celstraffen veroordeeld werden, hield het OM deze informatie achter.

Post online

Dit blijkt uit navraag van De Telegraaf. Slechts één advocaat van een moordverdachte is door het OM van de situatie op de hoogte gesteld. Om welke zaak dit gaat, wil het OM niet kwijt. Daarnaast is het ook voor het OM nog steeds onduidelijk in welke strafzaken het bewijs mogelijk besmet is door de misstanden.

Een woordvoerder van het College van procureurs-generaal (de top van het OM) laat weten dat het in afwachting is van informatie van het NFI hierover. „Wij hebben het NFI gevraagd een overzicht te verstrekken, zodat in lopende zaken ter zitting adequaat gereageerd kan worden. Deze uitvraag is op dit moment nog gaande”, antwoordt woordvoerder Bart Vis van het college.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, corruptie, Criminaliteit, establishment, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op OM wist al jaar van misstanden bij NFI, werd in doofpot gestopt

 1. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Het is daar toch al veel langer mis?

  Like

 2. Bij de procureurs generaal gaat HEEL VEEL in de doofpot

  Geliked door 1 persoon

  • j van der valk zegt:

   Het zijn een stel amateurs, diversiteit staat voorop maar de culturele achtergrond wordt vergeten… Wat al vroeg in de wieg begon, krijg je er met een cursus of goed gesprek niet uit…. met nog meer analfabeten onderweg is een crises onvermijdelijk, en die daar verantwoordelijk voor zijn wacht een stoeltje in Brussel in de toekomst. Burgers moeten die verantwoordelijke een tweede mogelijk bieden, Het Schavot……

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s