Beetje vreemd. . .

Screenshot_27

(Door: H. Numan)

Als u het nieuws volgt, hoort u dat er steeds minder misdaad is. De gedroomde multiculturele samenleving werkt dus prima. Maar de eerste daad van onze nieuwe boerkameester van Islamsterdam is vragen om meer blauw. Veel meer blauw. Als er minder misdaad is, hebben we minder politie nodig, toch?

Het is veel vreemder dan u denkt. In de eerste plaats moet u even terug denken aan de periode 1940-1945. De politie was toen hartstikke fout. Van boven naar beneden, en van links naar rechts. De politie was zo ongeveer de meest foute ambtelijke organisatie die we hadden. Fouter zelfs dan de NSB. De bevolking na de oorlog moest weinig van de politie hebben, en het apparaat moest volledig geschoond worden. Dat duurde tot in de jaren-60. Pas toen begon de politie langzamerhand weer het vertrouwen van de burger terug te winnen. Hebben onze blauwe vrienden daar wat van geleerd? Nee. Helemaal niets.

Want de politie is nu bezig om net zo fout als toen te worden. Hoe? Door aangiften te weigeren, te traineren, of te ridiculiseren. Door foute mensen aan te nemen. Mensen van wie je zeker weet dat die foute dingen gaan doen. Zoals informatie lekken over Wilders. Nepotisme. Of gewoon je islamistische in drugs handelende vriendjes van informatie te voorzien. Door de scheiding tussen kerk en staat weg te wuiven. We gaan wel exotisch nassen met mohammedanen. Verplicht zelfs. Maar een paasmaaltijd? Magnie van mo. Dat is dus heel erg fout. En heel erg politiek correct.

Er gaat nog veel meer verkeerd bij de politie. De zedenpolitie bijvoorbeeld. Die hebben we niet meer. In de alles kan, alles mag en alles moet periode 1980-2000 werd de zedenpolitie als overbodig beschouwt en wegbezuinigd. “We kunnen die capaciteit efficiënter inzetten op meer urgente zaken.” Hou dat zinnetje goed in de gaten, want de politie is er dol op.

Wat is het gevolg? Op dit moment hebben we een gigantisch probleem met verkrachtingen, kindhuwelijken, seks met minderjarigen, gedwongen prostitutie en meer van dat soort ongein. Vrijwel uitsluitend het gevolg van… de gedroomde multiculturele samenleving. Natuurlijk, er zijn best Nederlanders die daar de fout in gaan. Dat komt in geuren en kleuren op het nieuws. Bij voorkeur met naam en rugnummer. Zodra het mohammedanen betreft gaan alle begripvolle registers open. Dan roept heel links, dus iedereen die niet op de PVV stemt, dat je niet etnisch mag profileren. Dat de zonden van de vader niet op de zoon verhaald mogen worden, over het voordeel van de twijfel gunnen – ook al is er geen twijfel mogelijk. De politie is haar expertise kwijt op zedengebied. Als u nu aangifte wilt doen van verkrachting wordt u, net als 30 jaar geleden, een beetje scheef aangekeken. ‘Dat vond u vast wel lekker, hè?’ en meer van dat soort opmerkingen komen u dan tegemoet.

Ik kan me nog heel goed herinneren dat de politie de strijd tegen wiet opgaf. Coffeeshops werden gedoogd. Waarom? “We kunnen die capaciteit efficiënter inzetten op meer urgente zaken.” Dat was in de jaren-80. De politie beloofde toen meer te gaan doen tegen harddrugs. Nee dus. Die strijd heeft ze ook verloren. Amsterdamse karpers zwemmen compleet high door de grachten. En, ik neem u niet in de maling, u kunt op alle middelbare scholen in het hele land alle soorten harddrugs bestellen die er zijn. Op alle middelbare scholen. Overal. Dus niet alleen op een ongure VMBO in een achterbuurt in Amsterdam of Den Haag, maar ook op een poepfijn gereformeerd atheneum diep in de provincie.

De veldpolitie. Uit Wikipedia: van 1955 tot 1993 gespecialiseerde detachementen van de Rijkspolitie die zich bezighielden met toezicht op jacht, visserij en milieuwetgeving. “We kunnen die capaciteit efficiënter inzetten op meer urgente zaken.” Hetgeen de praktijk tegenspreekt. Herten in Brabant zijn harder aan de drugs dan een VMBO leerling in Amsterdam. Er is ook meer zware milieuvervuiling, omdat drugscriminelen ongelimiteerd chemisch afval dumpen. Zonder enig risico om opgepakt te worden.

Vergeleken met 1990 heeft de politie veel meer en beter materiaal beschikbaar. De politie is gedigitaliseerd. Destijds moest ik een aangifte doen, waarbij agent Knurft het voorbeeldenboek pakte, even bladerde, en het beste voorbeeld uit ging tikken. Met het bekende één-vinger-niet-blind systeem. Agent Knurft had daar 3 kwartier voor nodig. En vandaag? Als hoofdagent Knurft (zoontje van agent Knurft) al bereid is om uw aangifte op te nemen moet u eerst een afspraak maken. Schikt het u, over veertien dagen? Nee? Dan hebben we over twee maanden nog een gaatje. De aangifte die ik destijds in een uur kon doen duurt nu minstens de hele ochtend. Het kan natuurlijk in 10 minuten, maar dat is niet bureaucratisch correct. En dus ook niet politiek correct.

Wat ook een beetje vreemd is, is dat de politie nergens serieus op moest bezuinigen, vrijwel altijd wel een extra toelage kreeg ter compensatie van eventuele bezuinigingen. En nu toch zo’n beetje als de slechtst betaalde gevaarlijke werknemers rondlopen. Heeft u ooit gehoord dat agenten ontslagen werden wegens bezuinigingen? Of omdat er gewoon minder agenten nodig zijn, want het is nu veilig op straat? Ik niet. Met andere woorden: de politie doet steeds minder, heeft minder expertise in huis, en weigert met gezond verstand te werken.

Het is nog veel erger. Niet alleen het materiaal van de politie is enorm verbeterd, ze kunnen nu – in theorie in ieder geval – prima netwerken, en gebruik maken van het Internet. Verder heeft de politie nu bevoegdheden waar ze in 1990 nog niet eens over durfden te dromen. Visitatie op straat zonder een redelijk vermoeden is nu geen enkel probleem. Zolang u als agent maar keurige huisvaders fouilleert op zakmesjes. Vooral geen fors gebouwde Nigeriaanse artsen van 25 jaar die uit Syrië gevlucht zijn en met een machete rondlopen visiteren. Want dat is ‘etnisch profileren’ en dat mag niet. De politie mag wel aan een 18 jarige Nederlandse jongen vragen waar hij die splinternieuwe Audi van heeft betaald, maar aan een 18 jarige Marokkaan? Absoluut niet! Dat is ‘etnisch profileren’, ‘discriminatie’ en ‘racisme’.

Wat in 1990 ondenkbaar was: iemand die in Roodeschool staande wordt gehouden en zien dat hij geregistreerd staat voor een misdrijf in Domburg, is vandaag de dag een simpele zaak. Verkeerscontrole op standaardzaken zoals voertuigregistratie, verzekering, uitstaande bekeuringen, etc. is nu een eitje. Maar doen we niet, want dat is etnisch profileren. Wat de politie wel dolgraag wil, is weten wanneer, waar en hoe laat u door een tolpoortje rijdt, of wat uw IP-adres precies is. Waarom? Geen idee, ze bakken er sowieso al niets van, maar het zal z’n nut wel hebben. Niet in de strijd tegen het salafisme, want blauw en groen schijnt een prima combinatie te zijn. Persoonlijk vind ik de kleuren blauw en groen afgrijselijk combineren.

Weet u wat prima gaat bij de politie? Promotie maken. Onderaan en bovenaan. Tja, je moet tenslotte wat goed doen, niet waar? Voor jezelf zorgen is een eerste levensbehoefte. Alle marechaussees die vroeger Marechaussee Eerste Klasse (= korporaal 1ste klas) waren, zijn nu wachtmeester. Automatisch. Daar moest je vroeger heel wat voor doen, nu is het gratis. Kwam je op de lagere school niet mee? Word dan wachtmeester bij de Marechaussee!

Maar de top, dat is werkelijk waar genieten geblazen. Bij elke reorganisatie – en dat doet de politie zo ongeveer elke maand – komen er rangen bij. We hebben nu meer dan 25 hoofdcommissarissen. Die rang is gelijk aan luitenant-generaal bij de landmacht. Destijds hadden we een paar van die peperdure tuinhekken toen we nog min of meer een leger hadden. Dat leger was ongeveer twee tot  drie keer zo groot als de politie nu. Behalve dat een hoofdcommissaris prima verdient (€ 5411,- minimaal per maand) heeft hij een paar commissarissen en lagere officieren onder zich staan. De enige rangen die – nog – ontbreken zijn kolonel-generaal en veldmaarschalk. Geen nood, wat niet is, kan multicultureel best komen.

Kortom, de politie heeft niets geleerd en is alles vergeten. Net als meer algemeen geheel links. En onder links valt vandaag de dag zo ongeveer iedereen die niet op de PVV stemt, helaas. ‘Eigen volk eerst’ zeggen is nu zo ongeveer een misdrijf. Behalve als je Marokkaan, Turk, of godweetwat bent. Dan is het koeltoer, en een grondrecht. Als je als Nederlander met een Nederlandse vlag over straat loopt, krijgt u vrijwel zeker vragen van de politie. En in ieder geval het verzoek om dat vooral niet te doen. Maar als Turk? Isse ons koeltoer, meniertje! Jij gore bek hou!

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nederland, politie. Bookmark de permalink .

27 reacties op Beetje vreemd. . .

 1. rs zegt:

  mooi op papier gezet !!!!!! Maar wij hebben GEEN leger meer, maar WEL 98 generaals…………….een beetje vreemd. Zo is het bij de Politie OOK!!!!!!!

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Ik weet niet meer de verhouding, maar t.o.v. andere landen hebben ze er hier belachelijk veel per 1000 soldaatjes.

   Geliked door 1 persoon

  • Freda110 zegt:

   Ben je tegen de huidige politiek en is je naam Jansen, dan heb je in Nederigland geen kansen.
   Ben je lid van d66, het CDA of de VVD, dan zit in een keer alles mee.
   Met of zonder capaciteit, het partijkartel raakt je heus wel ergens kwijt.

   Geliked door 2 people

 2. Wim Vreeswijk zegt:

  De politiesterkte in Amsterdam is gebaseerd op 800.000 inwoners. Waarin Amsterdam ernstig tekort schiet is het feit dat er ook nog 1,2 miljoen toeristen in Amsterdam rondlopen, dus de onleefbaarheid is in zeer grote mate Amsterdam verwijtbaar.

  Geliked door 2 people

 3. Kees zegt:

  Velen realiseren zich niet dat het 5 voor 12 is……

  Like

 4. FerdinandK zegt:

  De politie is sinds 1994 onderworpen aan een zware politieke aansturing.
  De gehele top, de eerste 3 echelons, zijn politieke benoemingen en met veel zijinstromers.

  Geliked door 3 people

 5. Inge zegt:

  Tja, mensen maken geen melding meer als de politie niets met de aangiftes doet. Maak ook al jaren melding van drugshandel door een buurjongen, heeft inmiddels een heel groepje jongens in dienst die drugs 24/7 voor hem rondbezorgen. Hij krijgt een uitkering en rijdt in een auto tussen de € 100.000,-. en € 150.000,-. De politie noemt het een zogenaamde kruimeldief en geeft te kennen geen tijd te hebben voor onderzoek, maar vooral blijven melden hoor! krijg je te horen..

  Geliked door 7 people

  • Guus Velraeds zegt:

   Bij melding zeggen ze dat ze een dossier aan het opbouwen zijn en dat je vooral moet doorgaan met melden. Die dossiers staan leuk in de boekenkast achter het bureau of doen dienst als digitale verantwoording zodat de miljoenen die uitgegeven zijn voor ICT projecten met dure consultancy bureau’s (meestal vriendjes van) zogenaamd niet voor niets zijn uitgegeven.

   Like

 6. tinekevanschagen zegt:

  De politie is druk met bonnen schrijven,voor de autochtoon dan he.?
  De misdaadcijfers zijn ongekend hoog,maar worden bewust uit de statistieken gehouden.
  Want we mogen niet onze medelanders in een kwaad daglicht stellen.

  6 jaar geleden is er bij mij ingebroken,terwijl ik gewoon in bed lag.
  geld weg ……you name it

  Politie kwam,en ik moest wat papieren ondertekenen etc…..
  3 maanden later kreeg ik bericht,dat ze andere prioriteiten hadden,met ingesloten een foldertje van slachtofferhulp……

  Iedereen zal begrijpen,dat ik niet zo snel aangifte meer zal doen,en ik denk dat dat voor heel veel mensen geldt.
  En dan durven ze ijskoud te zeggen dat de misdaad daalt.

  Wat ze hiermee eigenlijk de mensen wil aanpraten is……met alle nieuwkomers daalt de criminaliteit dus u hoeft zich nergens druk over te maken.
  Misselijk wordt je ervan.

  Geliked door 3 people

  • BertG. zegt:

   Lijkt mij 1 van de ergste dingen die iemand kan meemaken.
   Want een verzekering vergoed maar een heel klein gedeelte, namelijk de dagwaarde indien ouder dan 4 jaar.
   Ik woon dan bewust op 1 hoog, op een galerij van 6 woningen.
   Ze staat hier behoorlijk in het zicht als je hier wil inbreken, iets wat een inbreken toch liever niet heeft, dat iedereen je ziet inbreken.

   Geliked door 1 persoon

   • tinekevanschagen zegt:

    Het feit,dat een wildvreemde in al mijn laatjes en dergelijke heeft gezeten,voelde als een soort aanranding.

    Dat heeft wel even geduurd.
    En van slachtofferhulp heb ik geen gebruik gemaakt.

    Inmiddels heb ik een nieuwe voor en achter deur met grote dievenklauwen.
    De angst maakte plaats voor boosheid…..omdat de politie(onze beste vriend) mij zo in de steek had gelaten.

    Geliked door 1 persoon

  • bigljohn zegt:

   tinekevan schagen; In deze zieke wereld is alles omgedraaid. Zelfs de betekenis van spreekwoorden. Wie goed doet, wie goed ontmoet. Echt ? Als is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel….De politie is je beste vriend (zeggen alleen de moslims). Eerlijk duurt het langst….enz. enz. enz.

   Like

  • bigljohn zegt:

   Ik begrijp goed wat voor impact het op je gemaakt heeft. Alleen al dat gevoel van onveiligheid c.q. mogelijke bedreiging. Ik kan er over meepraten. Toen ik nog thuis woonde hadden wij een bakkerij met winkel. Daar hebben ze in de loop van enkele jaren wel 4 keer ingebroken. Een keer hadden ze het aluminium draairaam van de keuken aan de straatkant helemaal open gewrikt. Pa zijn nieuwe video 2000 recorder gestolen en mijn nieuwe blaupunkt kofferradio. Een andere keer werd de achterdeur zwaar geforceerd. De buit was toen pa zijn verzameling Wilhelmina munten en vele sloffen sigaretten (die verkocht hij in een ander gedeelte van de winkel ook). Iedere keer als je in bed lag, en je hoorde maar iets kraken, voelde je je al bedreigd. Voor hetzelfde geld komen ze met vuurwapens binnen en krijg je te maken met zwaar geweld. Toen in die tijd (jaren 60) ook al !

   Geliked door 1 persoon

 7. W.R zegt:

  Ik word hier niet vrolijk van, maar jammer genoeg zien we het met zijn allen 😣

  Like

 8. Republikein zegt:

  Als je mazzel hebt krijg je na 10 dagen een briefje dat je aangifte is geseponeerd.
  Ook de gemeentelijke reinigingsdienst doet hier aan mee, stillen controleren stiekem je afval en de zak naast de container blijft waar ie was want bukken is verboden.
  De deurwaarder schuift de bevelen van kampers in een geheime la, wat niet weet wat niet deert.
  Maar wel jammeren dat de koffiepauze te kort is.
  En zo kunnen we nog een uurtje doorgaan.
  Ga nog ff een bakkie inschenken.
  Goed gedaan Numan!

  Like

 9. jack black zegt:

  Op de Foto !
  Zoek de fout !

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Ze hebben niet van hun fouten tijdens 40-45 geleerd !

  Like

  • bigljohn zegt:

   koddebeier; ….Ze hebben niet van hun fouten tijdens 40-45 geleerd !….Of juist wel, maar dan in negatieve zin ! Ze willen met nog meer perfectie ons dwars gaan zitten !

   Like

   • koddebeier zegt:

    Als de tijd ooit daar komt, laten we dan voorgoed met ze afrekenen en niet de zelfde fouten maken als na ’45, velen zijn toen ‘goed’ weggekomen.

    Like

 11. Elisah zegt:

  Ondertussen in de VS, ongenlooflijk…
  https://tpo.nl/2018/08/15/amerikaanse-rechter-laat-moslims-die-kinderen-trainen-voor-aanvallen-voorwaardelijk-vrij/

  Amerikaanse rechter laat moslims die kinderen trainen voor aanvallen voorwaardelijk vrij
  Op borgtocht en met enkelband

  De voorwaardelijke vrijlating van een groep moslims die ervan wordt verdacht kinderen te hebben klaargestoomd om aanvallen uit te voeren, heeft in de Amerikaanse staat New Mexico geleid tot grote commotie. De rechter die de verdachten op borgtocht liet vertrekken, kreeg een stroom aan doodsbedreigingen en kritiek te verduren.

  Like

 12. Roni zegt:

  BLAUWGEEL=BRUINZWART
  Onze veinzers, woord-verdraaiers, huichelaars, enz enz enz
  Als een van hen iets overkomt moet je kijken wat er dan allemaal wel kan, meteen.
  Ook voor de burgers?
  Ik ken weinig mensen meer tegenwoordig die nog iets positiefs over ze te melden heeft.

  Like

 13. N.E. Derlander zegt:

  Ik ben het toch zo spuug en spuug en spuugzat, die onophoudelijke discriminatie van de autochtone Nederlanders……………….

  Grote pluim voor de schrijver van “Beetje vreemd….”, H. Numan!

  Geliked door 1 persoon

 14. delamontagne zegt:

  Ik kan er niet echt over oordelen uit ervaringen de laatste jaren.
  Maar ik herinner mij toch uit m’n jeugd, jaren ’50 in R’dam, dat de plisie niet mals was.
  Het was ’t Brommertijdperk”.
  Een keer werd ik ruw met brommertje en al achterin zo’n “Fordje”gesmeten, waarin die “juten”toen reden.
  Als ik dan nu die foto’s zie van Politie die ONDERDANIG zo,n stuk crapule ’n vuurtje verleend, staat m’n verstand bij stil.
  Maar doch, ik herinner me ook de heer Opstelten, die stotttteraar enkele jaren terug.
  Nederland wordt nog veiligerrr.En U kunt Uw aangifte digitaal doen.
  Wat een vooruitgang.

  Like

  • BertG. zegt:

   Om online een aangifte te kunnen doen, heb je een DigiD account nodig.
   Dat is digitale verbinding die je dan maakt met de overheid.
   Is “gelukkig” nog niet verplicht. Ik heb er dan ook geen 1.
   Maar als je die dus niet heb, dan kan je ook geen aangifte doen.
   Zo werken ze hier.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s