Een stupide plot

migrant-flooding-invasion-europe-gif

(Door: “bozeoudeman”)

Volkeren als Duitsers en Nederlanders, Zweden en Fransen, Engelsen en Italianen et cetera moeten alvast accepteren dat ze zo direct een minderheid in hun eigen land zijn. Zoals blanken moeten accepteren dat zij straks een minderheid in hun eigen Europa zijn. Dankzij de nieuwe superrijken bij wie de hoogmoed in hun hoofd is geslagen en waardoor er geen oplossing meer in zicht lijkt. 

We zullen allen aan de islam moeten, of we dat nu willen of niet. De Sorossen, de Gatejes, de Zuckerbergjes, de Clintontjes en niet te vergeten de Obamies eisen dit nu eenmaal van ons allen. Vijf miljard mensen, twee miljard is al lid, worden geterroriseerd door een heel klein clubje miljardairs en hun lakeien die ons allen wensen te bezitten en met ons wensen te doen wat zij leuk vinden. Daar hebben zij de club van het miljardairs huis Saoedi voor ingehuurd. Met zijn allen op weg naar de afgrond en wie het niet bevalt, mag van de planeet springen.

Vroeger heb ik me vaak afgevraagd hoe in vredesnaam een man als Hitler zoveel macht kon krijgen om zo´n ramp aan te richten. Ik realiseer mij nu dat het toen hetzelfde begon als heden, met toen miljonairs, nu miljardairs. Zij, of een deel van hen, gaven hem die macht. Zij, de elite, de rijken, gaven die macht en een groot deel van het volk hobbelde er achteraan, net als nu weer. De superrijken en de elite geven nu weer de macht aan nieuwe idioten. Als verzetje.

Als je alles hebt wat je je wensen kan en iedere dag komt er nog meer van hetzelfde bij, wat doe je dan nog om je eens te verzetten. Simpel, je koopt onder andere een blik politici op en die instrueer je naar jouw belangen en lusten. Net als in vroegere dagen toen de adel zich in koetsen naar de linies liet rijden om tijdens een gezellige picknick toe te zien hoe het grauw voor hen aan het vechten was. Top generaals gaven uitleg wie wie aan het uitroeien was en waarom dit diende te gebeuren. Dat was nog een eens tijd.

Nu zit het publiek verder weg van het strijdtoneel en laat zich via email informeren door opnieuw door hen per trays in blikken aangekochte journalisten, politici, academici, militairen en politie functionarissen en deze lakeien opdracht geven hoe zij de strijd verder moeten voeren. Met andere woorden, wat is er nieuw onder de zon? Niets. De entourage is anders, de technologie is ‘verbeterd’, voor de rest is alles bij het oude gebleven.

De lijfeigenen van ooit, die na twee wereldoorlogen dachten dat zij nu ook meetelden, worden op grove wijze bij de les gehouden. Rechten? Niks rechten! Vrijheden? Niks vrijheden! Maar hoe krijg je de geest van vrijheid terug in de fles? Door oorlog te brengen, simpel. In het belang van allen zullen dan vrijheden moeten worden ‘opgeschort’. Tijdelijk! Nou ja, misschien wel wat langer dan dat.

Hoe schep je die oorlog? Simpel, door mensen tegen elkaar op te zetten en wat deugt daar beter voor dan een religie. Religieuzen zijn vaak nogal verwarde mensen die alles voor hun idee-fixe over hebben. Mensen die dus bereid zijn om zichzelf op te offeren voor het hogere, wat dat ook mag zijn. En zo kunnen de extreem rijken op deze planeet weer hun picknick organiseren.

Ze hebben alleen dit keer een grandioze fout gemaakt. Tot nu toe werd altijd de strijd toch nog enigszins beperkt gehouden en waren er delen op de aarde waarheen de super rijkaards konden vluchten als een en ander uit de klauwen liep. Dit keer ligt het iets anders, overal wordt de religie die voor strijd moet zorgen, binnengehaald, met als logisch gevolg dat er ook overal strijd zal uitbreken. In die fase zitten we nu vermoedelijk.

Niemand kan nog tegenhouden wat verveelde superrijken in hun onnozelheid als vermaak hebben aangericht. Het enige dat gewone mensen als een soort genoegdoening hebben, is dat die superrijken en de door hen aangekochte trays blikken elite, academici, politici, militairen, journalisten en politie functionarissen waarschijnlijk als eerste, of er in ieder geval ook aan zullen moeten geloven. Om helemaal duidelijk te zijn, die kromzwaarden bedoel ik. Of slavernij. Kies maar Sorossen en kies maar trays aangekochte dienaren: Dood of slavernij, dat wordt ook jullie lot. Briljant! Wat een stupide plot!

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Elite, Europa, gezond realisme, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Een stupide plot

 1. Elisah zegt:

  https://tpo.nl/2018/08/15/australische-senator-wil-referendum-verbod-op-moslimimmigratie-want-eindoplossing/

  Australische senator wil referendum verbod op moslimimmigratie, want ‘eindoplossing’
  Prijst migratiebeleid van ‘blank Australië’
  In Australië heeft een politicus voor veel ophef gezorgd. Senator Fraser Anning riep dinsdag tijdens zijn maidenspeech op tot een volksstemming over het al dan niet verbieden van moslimmigratie. Hij prijsde het strikte migratiebeleid van het “witte Australië” en ziet in een volksstemming een “eindoplossing voor de migratieproblematiek”.

  Geliked door 2 people

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  dus allemaal maar blijven zwijgen samen,
  of hardop mede-brullen : welkom hier en amen
  want verder valt er nauwelijks nog te kiezen
  dan Vrijheid, Volk & Vaderland vrijwillig te verliezen…!
  .

  Geliked door 1 persoon

 3. ruud zegt:

  Geweldig hoe je het verwoord, maar je hebt gelijk wij zijn blind en bang voor onze hypotheek huizen en auto`s die nog afbetaald moeten worden alleen vergeten wij als het begint doe je er niets meer mee.Misschien kunnen een paar A-bommen nog wat tegenhouden en dan maar hopen dat je uit de straling zit.

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   ” En dan maar hopen dat je uit de straling zit ”
   Vergeet dat maar. De oude man heeft het over geloofsfanaten. Die zullen zo met massavernietigingswapens te keer gaan dat de hele planeet straks onbewoonbaar is. En maak je geen zorgen over je begrafenis of crematie want de lijken zullen overal op de planeet verspreid liggen. Het is dan een uitgestorven planeet. En voor vluchten naar een andere planeet zijn we ook te laat. Bovendien, we kunnen echt niet met z’n allen in zo’n raketje. Finito. Basta. Amen.
   malsion@ orange.fr

   Geliked door 3 people

  • Inge zegt:

   Straks kan je alleen nog vluchten en je huis met te hoge hypotheek achterlaten. De nog niet afbetaalde auto die neem je natuurlijk mee, dat dan weer wel.

   Geliked door 1 persoon

 4. Harrie Vaes zegt:

  Het zal onze tijd wel duren….maar helaas ….onze kleinkinderen zullen zich voor moeten bereiden op langdurige en bloedige burgeroorlogen.
  Wat Nederland betreft hebben die mensen die op de PVV stemden geprobeerd om samen met Wilders het tij te keren……maar zijn bedrogen door de machtige elites die alleen maar op geld en macht uit zijn.Ook Rutte en de vvd en al die andere partijen minus de fvd….zijn medeschuldig hieraan.
  Ook alle mensen die de volgende keer weer bewust stemmen op die partijen die …..NIET….voor het Nederlands belang op komen zijn m.i. mede schuldig.
  We zullen een volgende keer moeten kiezen voor het grote geld….of lijfsbehoud……en.. ik denk dat ik de uitslag nu al zou kunnen voorspellen.
  HELAAS……….We zijn…..TE LAAT.

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   @Harrie Vaes

   Ik hoor dat vaker,……het zal mijn tijd wel duren.
   Inmiddels ben ik daar niet zo zeker meer van.
   De veranderingen (wat ze ons door de strot willen duwen) gaat met ongekende snelheid.

   Geliked door 1 persoon

 5. Ijzer67 zegt:

  Over mijn Nederlandse lijk nooit niet .

  Like

 6. Goed stuk. De superrijken zoals je noemt zitten inderdaad achter dit hele verhaal. Ze zijn machtig. De 1% die 99% van alle geld/middelen in handen heeft.

  Zijzelf hebben geen religie. Ze zijn absoluut niet dom. Ze zijn allen vrijmetselaar of aangesloten bij een dergelijke soort club. Zij halen de Islam binnen omdat zij dit geloof nodig hebben voor hun plan.

  Je voelt heel goed aan dat de huidige tijd precies dezelfde is als in de jaren 20 en 30 voor de 2de wereld oorlog. Alleen zijn de bruinhemden nu “linkse antifacisten”.
  Je moest in die tijd ook lid worden van de Nazi partij om in Duitsland nog een baan te hebben/houden. Kritiek op de toenmalige politiek leidde tot opsluiting in de gevangenis, of erger tot de dood. Dat punt gaan we straks naderen.

  Krietiek op de immigratie-politiek of op Islam leidt tot uitsluiting van de maatschappij door de linkse idioten die het nu voor het zeggen hebben. Zij zijn de nieuwe bruinhemden. Je baan staat op het spel als je niet “pro” bent. Ook een man als Wilders wordt het onmogelijk gemaakt. Maar dat is niet het ergste. Het wordt onmogelijk gemaakt die man de steunen.
  Bij mijn vorige werkgever was het zo erg, dat als men lucht had gekregen van mijn visie en mening, ik gerandeerd ontslagen zou worden. Of in ieder geval niet verlengt… Want vaste contracten zijn niet meer van deze tijd.

  En wat komt er straks? Een nieuwe Fuhrer die ons in WO3 zal storten. Maar eerst alle bezit van mensen afpakken. Hun geld, pensioen etc.
  Dan de vakbonden ontbinden en mensen weer tot moderne slaaf maken.

  Er is een groot verschil met WO2: toen kwamen de Amerikanen ons bevrijden. Dat kan nu niet, want in Amerika is hetzelfde aan de gang. Daar zijn ze bezig alle Amerikanen te ontwapenen zodat ze straks geen milities kunnen vormen en verzet plegen.

  Dit alles ondergoenemende import van Islam en idioten. Ze willen dat onze vrouwen worden verkracht. Ze willen dat ze “multicultureel trouwen” en we straks allemaal halfbloedjes hebben.

  De reden? Net als de Nazis in 40-45: een globale supermacht. Want dat is wat de Nazis destijds ook wilden. Niet alleen Europa in handen, maar de hele wereld. En laat de Islam nu net goed aansluiten bij die ideologie. Snap je? Ze hebben ze nodig om hun plan te verwezelijken.

  Wie komt ons dan bevrijden? Joost mag het weten… Misschien Putin, maar ik zou er niet op rekenen.

  Het is geplanned mensen.

  Geliked door 3 people

  • tinekevanschagen zegt:

   @avondlandblog

   Dat het geplanned is,is mij ook al lang duidelijk.
   Prima reactie!

   Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   Kan iemand ook zeggen wat hun beoogde eindresultaat is? Is het een wereldwijde atoomoorlog om de wereld te ontvolken, of inderdaad een dommer volk te krijgen wat de bevolking vervangt?

   Like

   • Naar mijn mening wil men een “globalistiche regering”. Dus een macht die alles te zeggen heeft over heel de wereld.

    Het voordeel hiervan is dat er geen tegengeluid meer is. Je kunt dus niet meer ‘spieken’ bij buurlanden om te zien of het daar beter is. Je kunt dan dus de mensen alles wijsmaken.
    Je zou dan de mensen totaal kunnen onderwerpen aan jouw macht. Met andere woorden: je kunt mensen dan alles wijsmaken en hersenspoelen omdat je alles controleerd. TV, radio, internet alles! In ieder land. Nu zou je nog stiekem naar de Russiche TV kunnnen kijken voor bijv. een andere kijk op de zaak. Dan kun je nadenken en een afweging maken. Dat kan met 1 dictatuur niet.

    Daarna gaat men de mensen een koppie kleiner maken. Als die “global government” er is, gaan ze een paar miljard mensen lozen. Want we zijn met teveel. Op de Georgia Guidestones staat het ook: ze willen de totale wereldbevolking onder de 0,5 miljard hebben!

    Like

 7. Thomasson zegt:

  De kerngroep van de NWO/Bilderberg bestaat uit ultieme rijken van het oude geld. De Sorossen, de Zuckerbergjes de gehuurde olie miljardairs uit Arabische olielanden en alle anderen zijn een subgroep met minder invloed. Zij knappen het vuile werk op. De NWO/Bilderberg-leden zijn tot een soort gedegenereerde ultieme super rijke monsters geworden. Zij leven al generaties lang buiten de mensheid. Ze baden al tientallen jaren en zelfs eeuwen lang in een oceaan van geld, en iedere dag komt er nog meer van hetzelfde. Ze hoeven voor niets moeite te doen. Materieel begeerte is voor hen net zo triviaal als een toiletbezoek voor de gewone mens. Als men als goden op de Olympus leeft, waant men zich – op gegeven moment – ook een god te zijn. Dus, voor een tijdverdrijf spelen ze – net als de oude Griekse goden – oorlogspelletjes met de levens van de mensen beneden. Dat gaat op dezelfde wijze waarin wij oorlogspelletjes spelen op een computerconsole. In de jaren ’30 kochten ze Hitler als hen pion tegen het bolsjewisme. (lees het boek van Erik Larson “Tiergarten Strassen”) Later werden honderdduizenden geallieerde soldaten naar het slagveld gestuurd om het puin die ZIJ AANVANKELIJK HADDEN AANGERICHT op te ruimen. Na de oorlog zagen ze in West Europa hen bezet gebied; dus hen eigendom. Wij werden hen lijfeigenen die mogen leven net als een hond met een lange ketting. De hond mag vrij rennen, zolang zijn ketting hem het toelaat.
  Naderhand hebben ze ervoor gezorgd dat de lijfeigenen in West Europa, zouden het niet in hen hoofd halen te denken dat zij echt vrij zijn. Daarvoor is de EU opgericht; een controle instrument die functioneert als de Opper Sovjet. Om te zorgen dat de boel gesmeerd zal lopen, kochten ze – inderdaad – per trays in blikken journalisten, politici (van alle partijen), academici, militairen, politiefunctionarissen enz.. Al deze lui plus de “democratische stinkers” in de EU worden royaal betaald.

  De tactiek dat de ‘goden van de moderne Olympus’ gebruiken, blijft altijd hetzelfde. Vergelijk het met een schaakspeler die altijd dezelfde speltactiek gebruikt; al wetend dat hij altijd op zijn bek zal vallen. Ze proberen iedereen om te kopen en op zo’n manier te bemachtigen. Dat deden ze ook met Oost en Centrale Europese landen na de val van de muur. Zij dachten hen met geld te strikken. Dat is niet gelukt. De leiders van de visegrad landen weigeren aan de Kalergi-Plan deel te nemen. Nu laten ook Italië en Oostenrijk hen anti migratie en anti-EU politiek zien. Ja! Er zal een burgeroorlog komen. Dat is zo zeker als een Amen in de Kerk. De monsters van NWO/Bilderberg zouden er geen last van hebben. Maar hen loopjongens die voor een “Vuist vol dollars” hen diensten bieden voor het verdelgen van eigen volk, zouden op gegeven moeten wegvluchten; voordat het te laat wordt.

  Like

  • Lot zegt:

   De tactiek van de visegradlanden werd al over geschreven, voordat de politici zoals hongarije het naar buiten brachten. Deze landen zouden geen immigratie kennen, en wij zouden daar jaloers op zijn, om een deel te redden van europa als opening naar …etc.
   Dat het afgesproken is dat deze landen dat mogen, is duidelijk. Zo moeilijk is dat niet, onze politici kunnen dat ook zeggen. Het is afgesproken.

   Like

 8. Tistochwat zegt:

  verveelde superrijken in hun onnozelheid

  Het probleem is dat die superrijken juist níet onnozel zijn.
  Ze zijn gevaarlijk kwaadaardig omdat ze donders goed weten waarmee ze bezig zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Zij weten heel goed wat ze doen. Ze hebben de mens psychisch volledig doorgrond. Die kennis hebben ze al honderden jaren. Veel ervan blijft binnenskamers. Vergis u niet: de aarde kent een veel rijkere geschiedenis dan u is wijgemaakt op school.

   De kennis die men had in de oudheid zal u verbazen. Die hebben zij, maar wij niet meer. Je vind er sporen van terug in het oude Egypte en Griekenland. Voor hen was er al een geschiedenis die lang vervlogen was waar zij hun techniek van hebben geerfd.
   Men was veel verder dan ze doen toegeven.

   Dat moet ook: anders wordt u straks slim en bijdehand en dat mag niet. Nadenken “ist verboten!”

   Like

   • Thomasson zegt:

    @Tistochwat en @avondlandblog. Die superrijken zijn niet onnozel. Ze zijn zeer kwaadaardig en vooral gevaarlijk. Zij weten ook waarmee ze bezig zijn. Maar zij hebben niet de mens psychisch voledig doorgronden. Dat deden de Sovjets met hen massa hersenspoeling-project die gebaseerd werd op de theorieën van de Frankfurter Schule. Na de val van de muur, hebben de NWO/Bilderbergers het Sovjet-project van hersenspoeling geadopteerd en aangepast voor hen eigen doeleinden. Echter de NWO/Bilderbergers werken op een Amerikaans systeem, die gebaseerd wordt op INSTANT-SUCCES .Alles wordt bij hen opgebouwd als een soort Hollywood-script; een super snelle Veni-Vidi-Vici. In hen immense arrogantie zien ze de mensen buiten hen club als halve apen. Wezen met wie men geen rekening hoeft te houden. Ze denken dat wij zijn niet slim genoeg om HEN TE BEGRIJPEN. Daarom vallen hen plannen altijd aan diggelen. Daarom zijn in Europa steeds meer mensen die ze door hebben. Trouwens in het geval van globale oorlog zijn ze (theoretisch) veel van hen vermogens kwijt. Het geld dat ze hebben op de bank bestaat uitsluitend digitale digits van 1 en o. Als de banken ophouden te functioneren wat doen ze dan?

    Like

 9. koddebeier zegt:

  Er komt een dag dat al die rot koppen onder de guillotine terecht komen !

  Like

 10. Hovawart zegt:

  Er zullen over niet al te lange tijd ook Bosnische kwesties gaan plaatsvinden binnen Europese lidstaten, steeds meer woonwijken en banlieues zullen worden overgedragen door EUROFOR om een nieuw moslim-staatje te worden, gedwongen door verdragen die Brussel heeft opgelegd. In Nederland zal het kleine stukje grond waar de moslims riant in de meerderheid zijn (door de komst van moslimvluchtelingen uit de rest van Afrika), maar ook door het geforceerde vertrek van vele duizenden niet-moslims, steeds meer gaan uitdijen. Veel niet-belijdende moslims zullen noodgedwongen weer naar de moskee gaan en samen met radicale moslims de autochtonen die in de voorsteden willen blijven wonen na de overdracht een handje helpen om alsnog te vertrekken, allemaal zullen zij het vertrouwen in gerechtigheid en respect voor de menselijke waardigheid snel verliezen.
  “Nederland is òf een land voor alle mensen van goede wil, of het zal niet zijn.” en door de islamisering zal het via etnische lijnen desintegreren, onder de EU-dictatuur dreigt Europa een slechte kopie van het oude communistische systeem te krijgen, alleen manipuleert de islam nu de macht, want Hamas heeft de westerse politici flink in de tas……Als Nederland wil overleven moet de regering zich uit de dodelijke omhelzing van Brussel zien te bevrijden. De PVV moet zijn agenda nu breder maken, meer nadruk op de oorspronkelijke etniciteit van Nederland (opkomen voor Nederlanderschap) en op termijn een Europese centrum-rechtse partij worden, net als UKIP. Het belangrijkste speerpunt van de partij, een Nexit (de terugtrekking van Nederland uit de Europese Unie). Daarnaast zijn meer directe democratie, het stoppen van massa-immigratie, het verlagen van de belastingen, betere gezondheidzorg en ouderenzorg de voornaamste speerpunten.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Hovawart. Nederland is het meest kwetsbare land van Europa in alle opzichten.. Op het moment dat Nederland zal beginnen via etnische lijnen te desintegreren, ZAL NEDERLAND VRIJ SNEL – FYSIEK – OPHOUDEN TE BESTAAN. Nederland als een land dat zich bevindt onder de zeespiegel, kan uitsluitend bestaan door de wijze waarin haar bevolking zich inzet om het land te onderhouden. Het gevecht tegen water zit bij de Nederlanders in de genen. Door de eeuwen heen de mensen moesten samen hen krachten bundelen tegen de wrede natuurelementen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd niet aan de dijken gewerkt. Na de Tweede Wereldoorlog was er geen geld voor. De rekening werd gepresenteerd op 1 februari 1953 met de waternood in Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden https://www.youtube.com/watch?v=PmqemQTEmSY Den Haag en omgeving hadden geluk dat de grote dijk bij ’s Gravenzande hield stand; anders zouden in Den Haag, Westland, Delft en omgeving tienduizenden mensen verdrinken. Nederland heeft gedurende eeuwen heen vluchtelingen opgevangen. Maar zij waren mensen die zich bliksem snel hadden geïntegreerd. Zij waren vlijtig, intelligent en velen van hen hadden goede beroepen. Wat kan men van mensen verwachten voor wie hen Maffiabaas mijnheer Allah staat op nr. 1? En hij geeft ze opdracht hen gastheren te vermoorden omdat ze niet in hem zijn geïnteresseerd? Dat ze de vrouwen en kinderen in hen nieuwe land mogen naar harte lust verkrachten? Als wij hier een nieuwe waternood zouden hebben, kunnen wij beroep doen op Afrikaanse negers en moslims die met een ding kunnen en willen werken: hun bruine of zwarte slurf?

   Gezien al de gevaren die deze immense groep beesten met zich brengt, past hier een besluit: DE BOEL POT DICHT GOOIEN. Als Duitsland wil ze hebben, Prima! Dat is hen zaak. Maar hier hebben ze niets te zoeken!

   Like

 11. bozeoudeman zegt:

  Wat ik duidelijk wilde maken is dat er geen echt plot is. Vroeger was alles gewoon een soort entertainment voor verveelde rijkeluismensjes en dat is het nu nog steeds, nu voor nieuwe rijken als Gates, Zuckerberg et cetera, die gewoon gamen. Ja, GAMEN, met ons allen en met de wereld omdat ze niet beter weten wat ze verder nog moeten. Ze zijn al zo rijk dat nog rijker worden niets meer voor ze betekent en zijn net zo verveeld als de oude rijkeluismensjes van ooit.
  Maar die van toen zorgden voor een ‘safe haven’ voor henzelf en aanhang, die van nu zijn zo gestoord of zo onkundig (onnozel kan ook) dat ze ook hun eigen ‘safe haven’ op het spel zetten.
  Misschien komt dit verschil omdat de superrijken van toen een vaak lange familie historie in rijkdom en ook verveeldheid hadden waar het de nieuwe superrijken van nu aan ontbreekt.
  Met andere woorden, het kan die superrijken van vandaag geen barst schelen, ze doen maar wat, ze gooien als kwajongens wat stenen in het water om te zien hoeveel cirkels er verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde Arabische lente, die nu een wereld nachtmerrie is. Dat alles was grotendeels mogelijk, ook de intocht van de zogenaamde asielzoekers, door het mobiel en Marc’s internet. Er lijkt geen enkel plan te bestaan en dat maakt het allemaal nog enger. Of het is het plan van een schizofreen, van een gek of een persoon die aan hoogmoed lijdt.
  Kijk maar naar een Zuckerberg, hij zoekt een ‘safe haven’ waar die nog niet bestaat, zoekt dus een kick, steekt zijn geld in iets dat nog steeds een onzin idee is, namelijk dat we met z’n allen (hiermee bedoelen zij zichzelf, niet ons allen) naar een andere planeet uitwijken als wij (zij) hier de boel totaal verziekt hebben. Op zich kan dit ooit realiteit worden maar tot nu toe, sorry Marc, maar dat is nu nog altijd science fiction. En dat zal het vast nog een tijd blijven en die tijd heeft ook Marc niet. Binnen enkele jaren ontploft wereldwijd de boel en waar moet Marc zelf dan heen? Door onervarenheid in verveeld zijn, nergens. Want er is straks geen ‘safe haven’ meer voor niemand, waar dan ook, als alles doorgang heeft en gekken enkel naar de cirkels in het water blijven zitten staren. Misschien is er wel nooit een plot geweest, maar dat ontbreken ervan breekt ons vandaag meer dan ooit op. Daar zorgt een gestoorde religie die haar kans ziet wel voor. Iets dat figuren als Zuckerberg nimmer serieus hebben genomen maar nu wel moeten. Tja hoe los je het nog op Marc? Enkeltje Mars?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s