Eigen volk laatst

Screenshot_48

(Door: Wim van Schaik)

Raadslid Andries Jumelet (ChristenUnie, foto) uit het Zeeuwse mosseldorp Yerseke is een echt gutmensch  en dat zullen ze in Yerseke weten ook. Maar het zit hem niet mee. Die verdraaide behoudende Zeeuwen daar in Yerseke hebben niks met zijn gekoketteer met diversiteit. Jumelet snapt niet dat mensen het liefst willen leven met wie ze zelf willen en niet met wie men hen tegen wil en dank heeft opgezadeld.

Het begon al met het gedram van om meer, veel meer te doen om ‘vluchtelingen’ op te vangen. Dat kon goed in Yerseke vond Jumelet, want daar stond al jaren het voormalig bejaardenhuis “Vredelust” leeg. Konden mooi 80 ‘vluchtelingen’ in. Maar toen kreeg “Vredelust” ineens een nieuwe eigenaar. Toevallig, maar kan gebeuren toch? Tot groot verdriet van het raadslid kwam er dus geen opvang van ‘vluchtelingen’ in Yerseke.

Inmiddels heeft Andries een ander project gevonden. En weer gaat het om “Vredelust”. Wat blijkt? Woonzorginstelling Cedrah wil op de plek van “Vredelust” appartementen bouwen, die speciaal bestemd zijn voor reformatorische ouderen. Niet zo vreemd, want zij maken zo’n 40% van de bijna 7000 inwoners van Yerseke uit. Jumelet is mordicus tegen. Niet om zakelijke redenen. Zo’n voorziening voorziet in een behoefte. Nee, hij wil gewoon géén aparte plek voor reformatorische ouderen in Yerseke. “Je moet als christen juist middenin de samenleving staan. We moeten niet opnieuw gaan verzuilen.

Maar waarom mogen die ouderen in Yerseke eigenlijk niet zelf weten hoe zij hun oude dag doorbrengen? Waarom moeten zij gedwongen worden om hun laatste levensjaren te slijten op de  manier die Jumelet wenst? De ideologische oogkleppen van Jumelet verhinderen hem om het geluk van ouderen echt te bevorderen. Hij zegt wel er voor alle mensen te willen zijn, maar dat geldt even niet voor een groot deel van de inwoners van Yerseke. Ik ben benieuwd hoe hij aankijkt tegen  identiteitsgebonden zorgcentra voor Molukkers, Chinezen, Surinamers, Turken, Marokkanen en moslims. Of wat hij vindt van rijken, die hun oude dag doorbrengen met gelijkgezinden in exclusieve voorzieningen waar ze zelf invloed op hebben?

Als raadslid met een mening over bejaarden(zorg) hoort hij te weten dat mensen als ze ouder worden meer en meer de verbinding zoeken met hun verleden. Verkeren onder mensen met eenzelfde verleden hoort daarbij. Daarom kiezen Nederlandse emigranten van de eerste generatie in hun nieuwe vaderland ook voor eigen tehuizen. En verwijzen naar de verzuiling slaat al helemaal nergens op. De verzuiling zoals we die tot pakweg de jaren zestig kenden, mag dan verdwenen zijn, de nieuwe verzuiling heet segregatie, compleet met parallelle samenlevingen met islamitische scholen, verpleeghuizen, psychologen, uitvaartverzorgers, slagers, boekwinkels, bruids- en andere mode enz.

Mensen met veel liefde voor vreemdelingen bekommeren zich vaak helemaal niet om de behoeften van de autochtone bevolking. Integendeel: eigen volk laatst. Dat kennen we van de landelijke politiek die de gewone man laat opdraaien voor de kosten en de negatieve gevolgen van ‘Jij bent welkom in mijn land’. Jumelet is ook zo iemand. Direct ruimte voor ‘vluchtelingen’, maar de autochtone bevolking van Yerseke dwarszitten. Als die ruimte zoekt (en zelf betaalt), krijg zij te maken met regelrechte terreur die politieke correctheid heet. Levensgevaarlijk zulke gasten die wel even dicteren wat de ander moet denken en zeggen en hoe hij zijn oude dag moet doorbrengen. Alleen zijn die Zeeuwen in Yerseke daar helemaal niet van gediend.

Gutmenschen als Jumelet houden graag rekening met verschillen, maar niet als het over autochtonen gaat. Dan is diversiteit ineens uit den boze en wordt de individuele autonomie om zeep geholpen door betutteling of desnoods dwang of een cordon sanitaire.

Echt ChristenUnie!

Wat ze ook zeggen, ze delen de zorgen en noden van de mensen niet. Laat staan dat zij compassie met hen hebben, ook al zeggen zij van wel. Het is allemaal al eerder en treffend verwoord door Ruud Koopmans: “Ik vind de minachting waarmee de meerderheid van de burgers wordt bejegend schaamteloos en onbegrijpelijk. Die constante krenking zit veel mensen dwars. Die kosmopolieten – politici, intellectuelen, journalisten – hebben geen idee hoezeer zij andersdenkenden krenken, omdat ze geen enkele voeling met die mensen hebben.”

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, ChristenUnie, cultuurrelativisme, demoniseren, discriminatie, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, linkse gereformeerden, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

32 reacties op Eigen volk laatst

 1. Republikein zegt:

  Ik was dit weekend nog in Yerseke, veel penoze in de haven, een paar mossels in het centrum.
  En havenmeesters, goede edoch domme lieden die op zondag werkten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Patriot 2.0 zegt:

  Intimidatie: als je je eigen mensen op zoekt als je ouder wordt, dan sta je volgens deze joker niet midden in de samenleving. Zoveelste drogredenering.

  Geliked door 3 people

 3. Yvonne zegt:

  Wie denkt die overjarige Rolling Stone die nodig naar de kapper moet wel wie hij is?
  Lekker je eigen stadsgenoten pesten hoor

  Geliked door 2 people

 4. Ronald zegt:

  Echt christelijk om aan en om anderen te denken. Dat moet van de lieve Heer……en de islaMIETEN maar lachen………….Blij dat de echte mosselmannen uit Yerseke echte kerels zijn!!!

  Geliked door 3 people

  • oud-marinier zegt:

   Staat inderdaad in de Bijbel…dat het een Christen zijn/haar plicht is om ANDRE mensen te helpen…..zo veel men kan…..MAAR…….HELP EERST UZELF + ZORG ERVOOR dat uzelf door uw hulp (aan anderen) …zelf NIET in problemen/gevaar komt….. DAT is de ineterpretatie van wat men in de Bijbel schrijft….NIET de “idiote-dwang” , om hoe dan ook , koste wat kost , anderen te helpen en zelf in de puree te geraken….

   Like

 5. ruud beijer zegt:

  De ChristenUnie?Nou als er iemand naar de Hel gaat dan zijn het wel de wegkijkers en huichelaars van de christenunie. Wat een walgelijk partij van wegkijkers geworden. U zult allemaal branden in de Hel!!

  Geliked door 4 people

  • Oeps zegt:

   @ ruud beijer (15 augustus 2018 om 20:49)

   Dames en Heren.

   De ChristenUnie werd gevraagd voor de coalitie van Knudde-3. Oooo, wat waren de “fijnen” vereerd. Gert-Jan Segers kreeg natte droom. Hij droomde van een post als minister en misschien wel vice-premier. Tjonge jonge, wat een salaris en wat een pensioen en niet te vergeten dat wachtgeld. Maar ja, dromen zijn bedrog. Na vele lange vergaderingen was er een regeerakkoord. Er was ook een slogan “vertrouwen in de toekomst”. Maar er zat een addertje onder het gras. Pinokkio had niet de hele waarheid vergaderd. Op het laatste moment kwam het geniepige aapje uit zijn mouw. De coalitiepartijen mochten ministers leveren, maar de voormannen zelf werden te zwaar bevonden. Hij wilde tweede- en derderangs personen. Bij de presentatie van het vertrouwen mochten de jaknikkers 3 passen achter Mark in het gelid staan. Ze mochten blijven zitten in de Tweede Kamer en ervoor zorgen, dat alle neuzen in de juiste richting wezen. De streng gereformeerde Gert-Jan Segers begrijpt het inmiddels als geen ander. Hij is met de duivel scheep gegaan en moet nu met hem over. Niks niet zitten aan de rechterhand van God, maar branden in de hel. Edoch, des zondags gaat hij met een uitgestreken gezicht ter kerke en looft zijn Heere. Och arm, de domme sukkelaar probeert alsnog zijn ziel te redden.

   Geliked door 3 people

  • Thomasson zegt:

   @ruud beijer. In de tussentijd sturen ze zonder schroom andere mensen naar de hel.

   Like

 6. jack black zegt:

  Die kosmopolieten – politici, intellectuelen, journalisten – hebben geen idee hoezeer zij andersdenkenden krenken, omdat ze geen enkele voeling met die mensen hebben !

  Yep ! De einige voeling die, die hebben is de van hun belastingbetaalde baantjes die ze
  op parsiteerende wijze aan zich gegrepen hebben en dan hun grote bek opentrekken !

  Geliked door 2 people

 7. Steven zegt:

  Zo zit eigenlijk de hele Europese Unie in elkaar.
  Vandaar dat nu ook héél Europa aan het vollopen is met haatkoppen uit het M.O en Afrika.
  Met eigen volk heeft men gewoon NIKS.
  Zal vast wel door de VELE chemtrails sporen komen die we dagelijks al tientallen jaren in de lucht zien. Ik denk zo dat het LINKSE en christelijke volk daar erge hersenbeschadigingen aan over hebben gehouden als je zo voor zelfvernietiging bent!!
  De laatste 5 jaar lijkt het wel of IEDEREEN ineens gestoord is geworden.

  Geliked door 4 people

  • Thomasson zegt:

   @Steven. Niemand dwingt ons op partijen te stemmen van wie wij weten dat ze vijandig tegen ons zijn. WIJ zijn er verantwoordelijk voor onze eigen toekomst. De democratie die wij nog steeds bezitten, maakt het mogelijk de moderne NSB’ers naar huis te sturen. Als wij niet willen dat zij over het land regeren, dat krijgen ze geen kans dat te doen.

   Like

 8. jantjeuitnl zegt:

  Die man heeft natuurlijk, geheel volgens het voorbeeld van Jezus(not) een enorm huis. Kan ie daar mooi zijn vluchtelingen opnemen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Tistochwat zegt:

  Andries heeft ook al zo’n verlopen, linksdraaiende ‘deugkop’.

  Geliked door 2 people

 10. Thom zegt:

  De gek is over dat asielzoekercentrum in 2016 de wacht aangezegd. Ze hebben eieren tegen zijn raam gegooid en er een brief bij gedaan, dat het nu nog eieren zijn.
  Ik denk dat ze hem anders echt wel aangepakt zouden hebben. In Krabbendijke woonde ook zo’n ophitser wijlen zelfbenoemde imam Haselhoef. Die kon ook beter vertrekken voor zijn eigen bestwil, wat hij dan ook gedaan heeft.

  De vrouw van Jumelet te weten Anneke Jumelet beheert de kerk en is minstens zo gek als haar man.

  Geliked door 3 people

  • Tistochwat zegt:

   @ Thom 15 augustus 2018 om 22:11

   Jammer dat het geen handgranaten waren.

   Kijk Andries daar eens met een droeve, afgezakte smoel zitten.
   En de zielige waanzin die Anneke ‘de Deuger’ uitkraamt, ach, ach, ach…

   Zeg, stel vrome kloten, er is niets aan de hand, hoor. Jullie mogen net zo veel ‘vluchtelingen’ in jullie huis opnemen als jullie willen. Maar wél alles voor die asielparasieten UIT EIGEN ZAK BETALEN, hè? En denk erom dat je hen in toom houdt! Als ze willen neuken*, neuken* ze Anneke maar. En leer hun ook om hun grote muil dicht te houden.

   *Excusez les mots, mes amis, ik schoot per ongeluk weer uit.

   Geliked door 3 people

   • ReaGluurder zegt:

    Oeiiiiiiiiii !!!! Pissed meself laughing!! Ach ach, wat zullen Anneke en Andries ‘in de warre’ naar de Stad met Gouden Poorten vertrekken, om daar aan ZIJN voeten nederig te verkeren!

    Like

 11. john van antwerpen zegt:

  De op hol geslagen naasten hulp aan gelukszoekers, de uitgeholde begrippen medelijden,
  schuld (slavernijverleden, net of waar de gelukszoekers vandaan komen dat niet hebben)
  en boete (gelukszoekers moeten geholpen worden want ze hebben het moeilijk)
  doen mij dagelijks verbazen t.ov. de onnozele gutmenschen met hun zeer eenkennige
  en eenzijdige retoriek. Die niets van de geschiedenis van de islam willen weten.
  Ze willen zelfs niet weten dat ze als verkapte nazi,s meerdere malen Eurabia
  of Eurottomania hebben willen stichten. Wie Christenunie, cda, vvd, sp, groenlinks,
  denk, d66 en pvda stemt stemt Mussert.

  Geliked door 2 people

 12. Pietersen zegt:

  Deze imbecielen hebben helemaal geen voeling met de maatschappij, dat maken zij zichzelf wijs. De kerk en hun geloof is alles waar het om draait, gevoel kennen zij niet want zij leven in hun hoofd, net als al die andere fijne Christenen waarmee zij omgaan en hun menslievende plannetjes mee bedenken voor vluchtelingen, die o zo nodig, geholpen moeten worden.

  Geliked door 1 persoon

 13. Rare snuiter die nu advieswerk doet voor de vroegere klanten waar hij als wethouder namens de CU/Gemeente/Provicie (?) opdrachten in de weg- en waterbouw aan verstrekte. Toevallig ook een grote clan van bouwbedrijven daar in de familie en toevallig ook nog 1 met zijn naam. Ik ruik stront.

  Like

 14. Pingback: Eigen volk laatst | toodlessss

 15. bigljohn zegt:

  Mijn (overleden) vader zei het vroeger al tegen mij; Voor fijne regen en fijne mensen moet je oppassen, daar word je door verneukt !

  Geliked door 1 persoon

 16. Trucker zegt:

  In belgie ben je strafbaar als je zegt (of schrijft) “egen volk eerst”, dan discrimineer je anderen kwaken de linkse (en ook rechtse) islamofielen en multikullers.
  Dat is nogthans de gezondste refleks die een volk zou moeten hebben maar in de eu van de HQ brussel dictators begaat iemand de grootste misdaad door dat te verkondigen.
  Ik zal het maar eens herhalen het wordt tijd dat La veuve vanonder het stof gehaald wordt en het mes opgeblonken…

  Like

 17. ReaGluurder zegt:

  ‘Zalig zijn de armen van geest, hen kome het rijk Der Onnozelen toe!!!’ Dit soort mens is ook 1 van de oorzaken van de ondergang van ons landje; onnozel, wereldvreemd, met kinderlijke barmhartigheid hoog in het vaandel. Een ramp voor ons landje!!

  Like

 18. kampersrene zegt:

  Hij ziet eruit ls een echte onvervalste Gutmensch..Hij heeft de genade gekregen van Christus himself…een kind van ” God ” maar ik mijn twijfels ! In de Katholieke school waar ik mijn eerste stapjes plaatste in het onderwijs leerde wij , tot vervelens toe dat wij allemaal “kinderen” van God zijn , geschapen naar zijn beeld en gelijkenis ! Dat doet me nadenken , want dan is mijn besluit dat God niet altijd even mooi was De primaten , aapmensen , Neadertaelers.. de eerste mensen in hun meest primitieve vorm ,waren dat ook niet zijn kinderen , geschapen naar zijn beeld en gelijkenis ? Hoe meer ik nadenk over godsdiensten hoe verder ik afdrijf….Hoe onozel en achterlijk moet je niet zijn om rotvast te geloven in 72 maagden die je vertroetelen , als je sterft als martelaar …m.a.w. wanneer je een paar mensen vermoord hebt….Zalig zijn de armen van geest ….inderdaad ….zo arm als Job ….

  Like

 19. Thomasson zegt:

  Als men naar de gezichten kijkt van mensen zoals raadslid Jumelet, Hoogleraar Crul (VU Amsterdam) en andere types die representatief zijn voor de linkse Gutmenschen, valt een ding direct op. De ongezonde blik in hen ogen. Een blik dat verraad een gezamenlijke hobby: een onmetelijke haat tegenover hen eigen mensen. De Gutmenschen zoeken heel vaak een carrière in de politiek, journalistiek of de academica als uitgangspunt om zoveel mogelijk schade te brengen aan mensen van hen eigen dorp, stad, provincie of land. Dat doen ze d.m.v. schijnheilige valse “menselijkheid”, die gericht is om hulp te bieden aan levensgevaarlijke geïmporteerde moord- en verkrachtingsmachines uit islamitische landen en Afrika. Mensen van wie men weet, dat ze als een tijdbom zouden manifesteren in iedere plek waar ze worden gehuisvest. Men kan het vergelijken met het planten van nesten termieten te midden van een dorp of een buurt; al wetend dat de termieten zouden de boel kaalvreten en de huizen van de bewoners zouden snel instorten. Een andere vergelijking is het brengen van nesten ratten geïnfecteerd met de bacterie Yersinia Pestis die zeer snel dood en verderf brengt.
  Net als de rest van zijn soort, koestert deze CU raadslid geen christelijke gevoelens voor de mensen van zijn omgeving. Zelfs niet voor de ouderen onder hen die hen laatste levensjaren in rust en vrede willen doorbrengen. Bij hem is het christendom een dekmantel voor de schaduwkant van zijn karakter.

  Like

 20. fleckie zegt:

  Was BALKENENDE. …( A.R. Opgenomen later in het.C.D.A?) niet afkomstig, uit IERSEKE?! men herinnere. zich welke ‘STUNT’ ‘ !! hij uithaalde met een ‘bepaalde afwijzing’ door het NEDERLANDSE VOLK!!,

  niet afkomstig uit… IERSEKE?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s